Powerplay Tips Torsdag 11/2

Publicerad på 11 Feb 2021 - 12:26

MrHockey

MrHockey

11 Feb 2021 - 12:26

Det blandas friskt på torsdagens Powerplay. SHL-säsongen är satt på paus med ett undantag då covid-drabbade Brynäs och Malmö bland annat får finna sig i att spela matcher. Beijer Hockey Games ska liras i just den skånska staden och vi kommer få se Tjeckien och Sverige göra upp i den första av tre fajter med Tre Kronor i farten. I övrigt ska det liras Allettan-möte i Piteå, tysk DEL-hockey samt flera heta NHL-bataljer innan vi är i mål. Nu droppar vi trissan!

Spelstopp: 18:59

POWERPLAY TIPS 11/2

1. Tjeckien - Sverige X
Det är som alltid otroligt svårt att klura ut svaren på hur dessa landskampsturneringar och dess matcher ska sluta. Sverige ställer i alla fall ett ganska bra lag på pappret med Rifalk och Fasth som målvaktsvalen medan Rögle i övrigt har med ytterligare fyra gubbar till samlingen, däribland Ryfors. Hundra procent SHL-gubbar ska i alla fall representera Sverige. Tjeckien har lirare med från flera av Europas hörn. Oskarshamns Jan Ordos får chansen och i övrigt har bland annat finska Tappara med tre gubbar i en tämligen anonym trupp. Med risk för att det blir en rätt trött tillställning känns det svårt att ta ställning. 1X2 gör det hela enkelt.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

2. Brynäs - Malmö 2
Ett nervöst Malmö klappade ihop sista fem minuterna mot Djurgården och Rödhökarna fick lämna huvudstaden för vidare färd norrut utan pinnar. Detta trots 3-2 med bara drygt tre minuter kvar. En jämn tillställning i övrigt och nu är det dags för Fagervall och snabbt kastas in i nästa “måstematch”. Brynäs såg bedrövliga ut offensivt mot HV71 men tämligen solida bakåt. Förlust blev det ändå till slut för gästrikelaget som nu fått kliva av sju av de åtta senaste matcherna utan vinst. Med en vänstervriden streckning finns ingen som helst anledning att inte blicka mot skåningarna först. Riktigt mumsigt skrälltecken i Monitor ERP Arena och X2 står sig bra.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

3. Piteå - Bodens HF 2
Något förvånande fick Piteå ordentligt på läppen i förra omgången då Kalix gjorde en kanonmatch och vann med 5-1. Förstakedjan som tidigare varit magiskt bra med Isaksson-Wikgren-Högberg gjorde ingen glad i bandymetropolen. Ännu tuffare kommer det bli nu. Boden ser klart bäst ut av alla lag i den norra Allettan och har sju raka vinster på kontot. Segern mot ett vilt kämpande Teg häromsistens satt däremot hårt åt och en ruggig tredjeperiod där vi fick se Kaijser och Kontos (som vanligt) kliva fram och avgöra till BHF:s fördel. Räkna med en ny viktoria nu och tvåan kan gott singlas.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

4. Krefeld - Eisbären Berlin 2
Tyska DEL-säsongen är fortsatt ung men mycket har nu börjat sätta sig och när det kommer till styrkeförhållandena mellan dessa båda lag är det inget snack om saken. Krefeld har varit usla under vintern och Pingvinerna har inte bara torskat tolv av 14 matcher utan dessutom släppt in massor med mål. Värdarna har haft tre målvakter i bruk där samtliga landar på en procent mellan 85 och 87,7. Det håller såklart inte och nu ställs hemmalaget dessutom mot ett Berlin i kanonfint slag. Nyförvärven Foucault och Zengerle har varit lysande och bredden överlag är fin hos gästerna. Detta ska bara gå åt ett håll, singla Isbjörnarna!
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

5. Florida - Tampa Bay 2
Toppmöte i Central Division. Florida har imponerat stort inledningsvis av säsongen där Patric Hörnqvist varit en bjässe i sin nya omgivning. Tillsammans med Wennberg och Huberdeau låg linan bakom 2-1-vinsten mot Mathias Bromés Detroit häromnatten. Tampa är som bekant regerande mästare och ser kanske ännu bättre ut i år än i fjol. Stamkos och gänget gjorde processen kort med Nashville i förra och förrförra rundan (6-1, 4-1) och Bolts har nu sex raka segrar. Även om Pantrarna är bra så räcker det inte till här. Tvåa i “derbyt”.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

6. Montreal - Edmonton X
Fint möte i den nordligaste av NHL-divisioner nu. Edmonton har haft spelledigt sedan tisdag där Oilers lirat back-to-back-fajter mot Ottawa. Något som gästerna inte hade något emot och vann båda där bland annat Jujhar Khaira klev fram och löste dubbla poäng i senaste mötet. Montreal gick en tuff tillställning mot Toronto så sent som igår och även om Canadiens ser bra ut är det svårt att inte tro att detta täta matchande påverkar i någon mån. Ettan är favorit oddsmässigt men visst känns det nödvändigt att panga på med garderingar hela vägen över.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

7. Chicago - Columbus X
Blackhawks har överraskat en del och Collitons lagbygge har satt sig fint. Chicago smyger med strax bakom Tampa Bay i toppen av divisionen där bland annat Mattias Janmark kommit in i säsongen på ett kanonfint sätt. Columbus är en aning ojämna men har ett lag som i sina bästa stunder kan hota alla lag i ligan. Björkstrand, Atkinson, Texier, och Jones är klass. Två gånger tidigare har lagen stött på varandra i United Center med varsin seger som utfall. Räkna med en jämn drabbning även denna gång. 1X2.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

8. NY Islanders - Pittsburgh X
Pittsburghs senaste kamp gick av stapeln mot just NY Islanders. Jordan Eberle la grunden med sina två mål i första perioden för New York-lagets 4-3-viktoria och därefter städade Long Island-laget också av Rangers i derbyt häromsistens. Kampen i denna östra division är stenhård och Penguins har, trots bara en ynka vinst efter 60 minuter hockey, ett helt okej utgångsläge inför fortsättningen med värdarna bara en pinne framför i tabellen. Tre av de fyra senaste lagen emellan har gått till övertid. Med andra ord finns det ingen anledning att snåla med tecken i Nassau Coliseum.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

Kupongens kassaskåp
Eisbären Berlin
Krefeld är under isen och har varit chockerande dåliga defensivt. Berlin är ett topplag i ligan och ska kunna städa av hemmalaget tämligen enkelt.

Varningens finger!
Malmö
Fadäsen mot Djurgården är glömd. Nu får Rödhökarna chansen att snabbt ta revansch. Brynäs är klart i gungning och kommer utmanas ordentligt av skåningarna. Spännande tvåa.

162 rader
1. Tjeckien - Sverige 1x2
2. Brynäs - Malmö x2
3. Piteå - Bodens HF 2
4. Krefeld - Eisbären 2
5. Florida - Tampa Bay 2
6. Montreal - Edmonton 1x2
7. Chicago - Columbus 1x2
8. NY Islanders - Pittsburgh 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto