Powerplay Tips Torsdag 11/3

Publicerad på 11 Mar 2021 - 10:01

MrHockey

MrHockey

11 Mar 2021 - 10:01

Trevligt Powerplay med fokus kring SHL:s sex matcher. Efter vi monterat ner de blågula bataljerna tar vi en sväng till Tyskland och avslutar med dubbla kamper från DEL. Spikar synas i Göteborg, Leksand och Straubing. Spännande skrälldrag jobbas in framförallt i Linköping likväl som i Växjö. Vida Arena är också kvällens första resmål då Lakers och HV71 slåss om viktiga pinnar. Nu kör vi.

Spelstopp: 17:59

POWERPLAY TIPS 11/3

1. Växjö - HV71 2
Det händer saker i Småland. För medan Växjö är på väg mot ännu en toppsäsong håller HV71 på att braka ihop fullständigt. Gästerna ligger sist i tabellen med sex raka förluster, ett effektlöst tränarbyte samt en ordförande som valt att lämna sin post. Förutsättningarna kunde minst sagt varit bättre. Lakers å sin sida smyger bekvämt med i toppstriden. Värdarna har seriens bästa målvakt i Viktor Fasth sett till räddningsprocent och besitter dessutom ett ruggigt anfallsvapen i sin förstalina med Emil Pettersson, Jack Drury och Andrew Calof. Det är ingen högoddsare att Växjö åter ska lösa en skalp men sett till värde är det läge att tidigt blicka höger. Gästernas lagbygge är trots allt bra och i specialteams håller gästerna hög nivå. Kanske dags för en fullträff i Vida Arena för Tjurarna. Tvåan till spännande procent behövs.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

2. Luleå - Örebro X
Ett annat formsvagt lag som letar vägar till slutspelsformen är Luleå. Bulans Björnar har förlorat sju av de åtta senaste matcherna och är faktiskt indragna i striden kring en direktplats till kvartsfinal. Ytterligare smolk i hemmalagets bägare är Petter Emanuelssons fotskada. 29-åringen har slitit av hälsenan och missar därmed resten av säsongen. Örebro reser norrut med en 3-2-vinst i bagaget mot Brynäs. ÖHK vann senast dessa gäng duellerade hemma i Bunkern där de två andra tillställningarna gått till förlängning. Räkna med en jämn drabbning återigen. 1X2 känns givet i Norrbotten.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

3. Linköping - Rögle 1
Efter tio poäng på fyra matcher har Linköping gjort ett litet ryck i den jämna bottenstriden. LHC har spelat klart flest matcher jämfört med jagande trio men formen är överlägset bäst. I 4-2-vinsten mot Brynäs häromsistens levererade förstalinan med Ojamäki, Ljungh och Little. Dubbla mål från finländaren i början av tredje blev avgörande. Rögle kunde tämligen enkelt montera ner Oskarshamn i Catena Arena under tisdagen. RBK toppar SHL-tabellen och gör en kanonsäsong. Borta mot Cluben har skåningarna haft det en aning bekymmersamt på slutet och de två senaste kamperna i Saab Arena har slutat med hemmaseger. Ettan måste även denna gång få vara med på ett hörn även om alla tecken rekommenderas.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

4. Frölunda - Skellefteå 1
Frölunda har haft en riktigt tuff vårsäsong. Roger Rönnberg kunde dock andas ut en aning efter lagets 3-1-vinst mot HV71 där spelet delvis såg riktigt stabilt och bra ut. Johan Sundström klev fram som kreatör med två målgivande passningar i mötet med Jönköpingslaget. Skellefteå är nästa lag på tur för att möta Indianerna. SAIK vann rivalmötet med Luleå i förlängning häromsistens och sett till gästernas fina lagbygge finns absolut möjlighet att gå långt i ett kommande slutspel. VF har varit ordentligt ur gängorna när det kommer till spelet i Scandinavium men sett över tid mot de gulsvarta finns fyra raka vinster i Göteborg noterat. Nu kommer den femte. Ettan kan spikas utan dåligt samvete.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

5. Leksand - Brynäs 1
Säsongens fjärde Gävledala-derby ska liras och det är ett hemmalag som får klara sig utan sin kapten Patrik Zackrisson som är avstängd tre matcher efter en ful tackling i mötet med Djurgården. På plussidan har masarna sedan i tisdags åter Carter Ashton i spel. Leksand är ruggigt formstarka och förutom tre raka vinster mot gävleiterna har de vitblåa sju vinster på åtta försök. BIF å sin sida har vunnit en av sina åtta senaste bortamatcher. Förlusten mot Linköping häromsistens var dessutom psykologiskt jobbig då Peter Anderssons mannar hade ledningen in i tredje men tappade spelet och föll efter tre raka LHC-mål. Detta löser Leksand och fortsätter utmana om en plats bland de sex bästa.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

6. Oskarshamn - Djurgården 2
Viktig match i Be-Ge Hockey Center härnäst. Djurgården tappade 4-2 mot Leksand på Hovet i tisdags men sett över drygt 63 minuter ishockey gjorde stockholmarna en riktigt bra match. Robban Ohlsson ska vara extra nöjd med sitt lags spel i powerplay som stundtals var bländande. Oskarshamn kunde inte rå på Rögle i Skåne tidigare i veckan. 1-5 i baken var sett till spelet rättvist och Oket behöver komma upp på betydligt högre höjd om Filanders mannar ska kunna rubba laget från huvudstaden. Sannolikt blir det en målrik historia och när oddsen mer eller mindre är lika lagen emellan finns gaffeln (etta-tvåa) som ett tidigt och kul alternativ.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

7. Augsburger - Schwenninger X
DEL har passerat 20 omgångar och tabellen börjar sätta sig något. Augsburger och Schwenninger är två lag som slåss i mitten av den södra serien där värdarna häromsistens bröt en fyra matcher lång förlustsvit i och med segern mot Nürnberg aka Thomas Sabo. Pantrarna hämtade inför säsongen in bland annat Spencer Abbott från Leksand och även Danny Kristo är ny i klubben och har gjort positivt avtryck. Gästerna rullar in till Curt Frenzel Stadium med trippla segrar i ryggen. Mycket oviss tillställning där inget bör lämnas åt slumpen. Helgardera och gå vidare.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

8. Straubing - Thomas Sabo 1
Kupongens kanske säkraste spik kan skönjas i Straubing. Hemmalaget är näst efter Mannheim bäst av alla lag på hemmaplan i den södra serien och här har Tigrarna firat stora triumfer under vintern. Nu möter Fredrik Eriksson och hans lagkompisar ett av ligans sämsta lag. Thomas Sabo från Nürnberg har bland annat förlorat nio av elva bortamatcher och haft stora bekymmer defensivt med över 4,04 insläppta mål per match. Straubing har fyra raka inbördes vinster på egen is och nu kommer den femte. Stabil etta.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

Kupongens kassaskåp
Straubing
Tigrarna är jättebra hemmavid och möter för dagen ligans kanske allra sämsta hockeylag i Thomas Sabo. Ettan ska stå sig riktigt bra ensam.

Varningens finger!
HV71
Växjö har sett en aning bekväma ut på slutet och kommer ställas mot ett desperat HV71. Gästerna har ett sylvasst vapen i sitt powerplay vilket absolut kan bli en bidragande faktor till att Jönköpingslaget kan överraska i Vida Arena.

162 rader
1. Växjö - HV71 1x2
2. Luleå - Örebro 1x2
3. Linköping - Rögle 1x2
4. Frölunda - Skellefteå 1
5. Leksand - Brynäs 1
6. Oskarshamn - Djurgården 12
7. Augsburger - Schwenninger 1x2
8. Straubing - Thomas Sabo 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto