Powerplay Tips Torsdag 13/5

Publicerad på 13 Maj 2021 - 06:43

MrHockey

MrHockey

13 Maj 2021 - 06:43

Kristi himmelsfärdsdag och vi får en laddad Powerplay-kupong. Den inleds med sex lag som vässar formen inför stundande hockey-VM som avgörs i Riga. Det följs upp med tre matcher från NHL. Vi får även en head-to-head mellan två svenskar. Allt avlutas i AHL. En snårig kupong som kan ge väldigt trevligt betalt om vi väljer rätt väg. Tänk på att det är spelstopp redan 15:59. Häng på!Spelstopp: 15:59

1. Tjeckien - Sverige 1
Sverige inledde turneringen med att förlora mot Ryssland. Spelmässigt var de ryska laget ett snäpp bättre. Garpenlöv har med sig en väldigt stor trupp till Tjeckien och det är sagt att alla kommer få speltid. Således kan vi förväntas oss lite förändringar i laget. Tjeckien mötte Finland sent på onsdagskvällen och det var en väldigt tight match där tjeckerna drog det längsta strået. De var lite rappare och fick genom detta med sig en hel del powerplay. Sverige har inte övertygat alls under landskamperna inför, men det finns kapacitet och får de spelet att stämma kan det mycket väl bli seger. Stämmer det inte så blir det en tung kväll. Ettan först, tvåan sedan.

2. Ryssland - Finland 2
Det ryska laget kom till Tjeckien fullt av spelare från de tre lagen som är rankade i toppen av KHL. De visade klass direkt mot Sverige, och gick upp i en 5-2 ledning innan Tre Kronor sakta började äta sig in i matchen. Trots att det blev jämnt på slutet så kändes Ryssland ett snäpp vassare. Finland förlorade sin öppningsmatch mot Tjeckien. Defensivt såg det trots allt ganska bra ut, även om det kanske blev någon utvisning för mycket. Målvaktsspelet fanns inget att anmärka på, Säteri hade lite oflyt vid kvitteringspucken. Ryssland får väldigt stort förtroende och nog bör ettan finnas med på kupongen, men får Finland spelet att stämma kan de skrälla till låga procent, tvåan är således en bra gardering.

3. Danmark - Norge 2
Våra nordiska grannar laddar inför VM och de gör det med att möta varandra. Detta är det tredje mötet på kort tid. Det första vanns med 4-0 av Danmark i en match där de var det klart bättre laget. Den andra matchen spelades under onsdagskvällen. Norge började bäst och efter första perioden stod det 1-2 till de nordligare grannarna. Danmark kom upp bättre i andra perioden och kunde vända till 3-2. Tidigt i den tredje kvitterade Norge och därefter blev det en match som mer eller mindre spelades av. Danmark får väldigt stort förtroende av tipparna. Det kan vara värt att ta bort dem helt från kupongen. X2 liras till trevligt värde!

4. St. Louis - Minnesota 2
Minnesota har varit den stora överraskningen denna korta säsong. De har utmanat både Colorado och Vegas om divisionstiteln. Framförallt är det bredden offensivt som har imponerat. De är det enda laget i hela NHL som har tolv spelare som gjort fler än 20 poäng. Offensivt är det Kirill Kaprizov som stuckit ut ur mängden, den unge ryssen har varit väldigt rolig att titta på. St. Louis har inte imponerat, men har haft en ganska tung säsong när det kommer till skador. Laget är långt ifrån lika vassa som när de vann Stanley Cup för två säsonger sedan. Det ska vara klar skillnad mellan lagen. Tvåan är en sund spik.

5. Colorado - Los Angeles X
Colorado har haft stora problem med målvaktsspelet hela säsongen. Francouz har gått skadad hela säsongen. Grubauer har varit bra men bakom honom har det varit som ett svart hål. Varken Miska, Johansson eller Dubnyk är någon att hålla i handen. Framåt har det sett bättre ut. Förstakedjan med Rantanen, MacKinnon och Landeskog håller väldigt, väldigt hög kvalité. Los Angeles har gått ungefär som de flesta trodde på förhand, de förväntades ta cirka 48 poäng och de kommer landa in marginellt över. Lagen möttes varandra kvällen innan och då tenderar andra matchen att bli mer avslagen. Ta med alla tecken och jobba in Kings.

6. Calgary - Vancouver 2
Två lag där inget av dem har något att spela för. Calgary får ses som det stora fiaskot i den kanadensiska divisionen. Det värvades in spelare inför säsongen med Jacob Markström i spetsen. Nog för att den gamle Brynäsmålvakten gjort en bra säsong, men spelarna framför har inte levererat på nivå som kunde förväntas. Vancouvers säsong dog mer eller mindre när Elias Pettersson blev långtidsskadad. Nu finns det en risk att de kommer sist i divisionen. Trots att matchen inte gäller något får hemmalaget väldigt stort förtroende. Fyll i alla tecken och jobba in skrällen.

7. Elias Lindholm - Nils Höglander X
Vi får en head-to-head mellan Calgarys poängkung Elias Lindholm och Vancouvers Nils Höglander. Lindholm har varit en av få ljuspunkter i Flames. Det är han som styrt lagets powerplay från sin högerkant. Sex av hans 17 mål har också kommit i den spelformen. Höglander spelade som bekant i Rögle tills NHL-startade, det börjar bli en lång säsong för den unge talangen. Det som är mest imponerande med norrlänningen är att han gjort 11 av 12 mål med lika många spelare på isen. Det är inte två stora målskyttar och det finns en stor chans att ingen av dem hittar nätet. Krysset kan absolut vara en klok spik.

8. Henderson - Bakersfield 1
Kupongen avslutas ett hack ner i hierarkin. Henderson kommer från en 3-1 seger mot San Jose. Det var en stabil seger där de hade kontrollen från början till slut. Det finns en hel del NHL-rutin i laget. Unge Cody Glass har redan spelat över 60 matcher i världens bästa liga och producerar väldigt bra på AHL-nivå. Bakersfield kommer från en klar förlust mot San Diego. Spelmässigt var matchen lite jämnare än resultatet. På hemmais är Henderson ett starkt lag. En hederlig gubbe (1-2) kan vara en klok väg att gå i en match där många väljer att helgardera.

Kupongens kassaskåp
Minnesota
Har en av NHL:s jämnaste backuppsättning. Brodin, Spurgeon och Dumba är tre backar som håller väldigt hög kvalité. Framåt har de tre kedjor som producerar väldigt bra. Wild är bättre och får anses ha god segerchans.

Varningens finger!
Vancouver
Inget av lagen har något att spela för. Calgary har sett loja ut en längre tid och vill nog bara helst att säsongen ska ta slut. Vancouver kan spela ut och har sett bättre och bättre ut sedan deras påtvingade uppehåll på grund av Corona. Intressant skräll!144 rader
1. Tjeckien - Sverige 12
2. Ryssland - Finland 12
3. Danmark - Norge x2
4. St. Louis - Minnesota 2
5. Colorado - Los Angeles 1x2
6. Calgary - Vancouver 1x2
7. E.Lindholm - N.Höglander X
8. Henderson - Bakersfield 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto