Powerplay Tips Torsdag 15/4

Publicerad på 15 Apr 2021 - 12:09

MrHockey

MrHockey

15 Apr 2021 - 12:09

Slutspelshockey i fokus då allt från svenska SHL-kvartar till en game seven i Tjeckien finns att hugga tag i denna afton. Flera fina drag synas i jakten på åtta rätt och storkovan. Leksand har kniven mot strupen efter 0-3 i matcher mot Örebro. Finns det en sista ansträngning att hämta i dalalägret? Känslan är spontant ja. I Luleå har allt sin början. Nu åker vi!

Spelstopp: 18:59

POWERPLAY TIPS 15/4

1. Luleå - Skellefteå X
Serien mellan Luleå och Skellefteå har varit stenhård och jämn över tre matcher. Bulans mannar har satt sig själva i förarsätet efter att Daniel Sondell tryckt in matchens enda mål under gårdagen och därmed har värdarna 2-1 i matcher och kan, vid seger nu, skapa sig tre matchbollar. Joel Lassinantti kom återigen upp med en finfin prestation och stjärnan mellan stolparna är just nu den stora skillnaden mellan lagen. SAIK behöver få igång topptopp-gubbar som Lindholm, Melker Karlsson med flera för att det ska bli en lång och trevlig vår för Skellefteå. Lyckas de gulsvarta få fart på sina stjärnor är massor vunnet. Svårtippat i norr där alla tecken får lösa biffen.

2. Örebro - Leksand 2
Niklas Eriksson och hans team har återigen visat prov på hur man ska stänga ner Leksand. Masarna tryckte på och skapade en hel del chanser men ett kontringsvasst ÖHK visade ingen som helst hänsyn och gjorde mål på mer eller mindre allt som uppkom. För Hellkvist och maslagets del gäller det att få fart på stjärnor som Hrivík och Cehlárik. Den slovakiska duon har varit totalt osynliga i de första bataljerna och nu måste dessa herrar gå i bräschen om det inte ska bli sommarlov vid Siljans södra strand redan ikväll. Sett till hur matcherna sett ut finns dock ingen som helst anledning att hemmalaget ska upp och nosa på 70 procent. Detta blir nog betydligt jämnare än den senaste fajten och med det sagt är det läge att få med Leksand ögonaböj.

3. HV71 - Brynäs 1
Det är 2-1 i matcher med Brynäs i förarsätet inför denna holmgång i Jönköping. HV lyckades dock vinna häromsistens efter Anton Wedins avgörande balja och överlag känns smålänningarna en aning på gång. Donovan samt Kinnvall är åter i spelbart skick vilket märktes i Gävle. Brynäs reser söderut med Patrik Berglund på bussen. Statusen hos den tidigare NHL-liraren är dock oklart och överlag känns BIF en aning skakade. Nog finns det fog för att tro på utjämning i matchserien och ettan ska tveklöst målas ner först.

4. Trinec - Mladá Boleslav 1
Det är dags för game seven i Tjeckien. Trinec och Mladá har vunnit varsina tre matcher i denna semifinal-batalj och nu ska det hela avgöras. Boleslav-laget vann senaste duellen med 4-2 hemmavid men är på det hela taget ett något sämre hockeylag. Drakarna från Trinec är generellt starka i hemmahallen och har dessutom en förstalina av världsklass i Ruzicka, Vrana och Stransky. Senast lagen möttes i Werk Arena slutade mötet 3-0. Liknande siffror känns rimligt nu och ettan kan gott lämnas allena.

5. Servette - Fribourg X
Linus Omark och hans Servette kunde inte vinna den första matchen mot Fribourg. 1-2-förlusten var inte mycket att snacka om och Genève-laget skapade tämligen lite framåt då endast 24 skott mäktades med mot Berra i Fribourg-kassen. Hemma vid Genèvesjön har inte heller värdarna varit speciellt stabila på sistone och nog finns det en hel del frågetecken kring lagets status efter fem förluster på sex försök i Patinoire des Vernets. Senast dessa herrskap stångades här vann dessutom gästerna med 3-2. Jämn strid att vänta så varför inte smacka på med alla tecken redan från start.

6. Rapperswil - Lugano 2
Rapperswil kunde inte sätta emot ett frejdigt Lugano i den första kvartsfinalen utan föll med klara 2-6. Coach Jeff Tomlinson fanns inte heller med på resan till Cornèr Arena då tränaren bekräftats med covid och satt i karantän. Frågetecken kring hans närvaro nu finns därför. Gästerna slutade tvåa i grundserien och har ett riktigt bra lag för att kunna vara med och utmana om guldet. Tim Heed, Arcobello, Bödker och gänget är i kanonslag med elva segrar på 13 försök och mot ett sämre Lakers känns tvåan trolig. Procentuellt skenar dock gästerna iväg och här behövs åtminstone en värdemässigt magisk etta få utrymme.

7. Bern - Zug 2
Storfavoriten i kampen om National League-guldet heter Zug. Tjurarna som Dan Tangnes coachar har varit otroligt bra hela säsongen och vann till slut grundserien med otroliga 27 poängs marginal ner till Lugano. I första matchen mot Bern var det också stjärnlinan med Kovar, Simion och Hofmann som stod i centrum med sina fem poäng. Även Calle Klingberg visade framfötterna med dubbla baljor. Björnarna från Bern avslutade seriespelet ganska bra och gjorde en klart godkänd insats i den första kvarten. Det syntes dock att Jesper Olofsson och gänget var ett nummer för litet och värdarna kommer få bekymmer även nu. Tvåan står stadigt på egna ben.

8. ZSC Lions - Lausanne X
Lausanne plockade hem den första kvartsfinalen mot Zürich i en minst sagt rafflande tillställning. Förlängningsspel krävdes innan Malgin kunde trycka in segermålet och därmed sätta MacTavish grabbar i förarsätet. Nu vänder matchserien till Zürich för Grönborgs Lejon och här hemma avslutade ZSC grundserien minst sagt tveksamt efter sex förluster på de sju sista fajterna i Hallenstadion. Bland annat vann Lausanne här precis innan slutspelet drog igång med 2-0. Svårsiad batalj trots allt där alla tecken kommer göra sig bäst.

Kupongens kassaskåp
Zug
Schweiz bästa lag är tveklöst Zug. Tjurarna vann match 1 mot Bern och kommer även kunna spela hem den andra duellen. Tvåan står stabilt på egna ben.

Varningens finger!
Leksand
LIF har varit chanslösa mot Örebros kontringsspel hittills. Nu måste masarna komma upp med en prestation modell bättre och det finns en del som tyder på att denna matchserie kommer vända tillbaka till Dalarna efter kvällen. Kul tvåa.

162 rader
1. Luleå - Skellefteå 1x2
2. Örebro - Leksand 1x2
3. HV71 - Brynäs 1
4. Trinec - Mladá Boleslav 1
5. Servette - Fribourg 1x2
6. Rapperswil - Lugano 12
7. Bern - Zug 2
8. ZSC Lions - Lausanne 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto