Powerplay Tips Torsdag 17/2

Publicerad på 17 Feb 2022 - 15:12

MrHockey

MrHockey

17 Feb 2022 - 15:12

Ett högoktanigt Powerplay rullas ut denna torsdag då sex SHL-matcher ackompanjeras av de två semifinalerna i OS som avgörs först på fredag. Den stora höjdpunkten är såklart Tre Kronors möte med den ryska björnen. Let’s go!

Spelstopp: 18:591. Färjestad - Malmö 1
Färjestad och Malmö möttes i Skåne så sent som för två veckor sedan. Då vann FBK komfortabelt (5-1) utan sina tre bästa centrar. Malmö har som bekant underpresterat denna säsong då ”Rödhökarna” radat upp förluster trots stjärnor som Söderberg, Lerby och Händemark i truppen. Skåningarna har sedan senaste mötet med Färjestad hunnit med att förlora med 3-7 mot Skellefteå. Det kommer att krävas mycket från de tillresta pågarna för att de ska orka resa sig i ”Kaffekokaren”. Ettan åker in först, men garderingar välkomnas.

2. Djurgården - Växjö 1
Tim Söderlund bjöd på show när Djurgården vann mot Luleå i lördags. Nyförvärvet stod för två påsar under ordinarie tid och ordnade sedan avgörandet via straff. Stockholmarna har höjt sig ordentligt den senaste tiden och kan undvika Play Out om de fortsätter så här. Växjö har två raka segrar i ryggsäcken, men då Sam Hallams lakejer har varit ruskigt ojämna denna vinter känns det vanskligt att hålla dem i handen. Speciellt med tanke på att Holmberg, Kalnins och Rieder befinner sig på OS. Alla tecken känns bäst i en troligtvis jämn batalj.

3. Leksand - Timrå 2
Timrå har dalat kraftigt den senaste tiden. Medelpadingarna har åkt på fyra raka förluster och därigenom dalat i SHL. Leksand är rättmätiga oddsfavoriter i Tegera Arena, men masarna är som vanligt lite för beroende av att stjärnor som Véronneau och Camper levererar, vilket duon inte gjorde i 1-3-förlusten mot Örebro senast. Trots gästernas kräftgång den senaste tiden kan högersidan inte uteslutas. Täck hela brädet och jobba in skrälltvåan i Dalarna!

4. Rögle - Luleå 2
Toppmöte från Ängelholm där tvåan Rögle och trean Luleå brakar samman. Både tabellen och inbördes historik skvallrar om att vi kommer få bevittna en jämn tillställning i Catena Arena. Besökarna från Norrbotten vaknade sent på Hovet senast och det kommer troligen att krävas ett betydligt högre fokus från ”Bulans” björnar för att utmana om segern i Skåne. Det som talar för LHF är att Cam Abbotts värdar saknar två av sina bästa spelare då både Dennis Everberg och Adam Tambellini befinner sig i Peking för tillfället. Med tanke på detta är tvåan, till rådande streck, en intressant chansspik.

5. Frölunda - Oskarshamn 1
I Max Fribergs och Christian Folins frånvaro klev unge Theodor Niederbach och NHL-meriterade Andreas Borgman fram för Frölunda när Färjestad besegrades med 6-4 i tisdags. Roger Rönnberg förfogar över en bred spelartrupp vilket är en stor styrka under dessa OS-tider. Oskarshamn är, något oväntat, det lag som skickat flest spelare till Olympiska spelen. Utan Fredrik Olofsson, Zohorna-bröderna och amerikanske backen Brian Cooper är smålänningarna kraftigt försvagade. Att skarpskytten Patrik Karlkvist ska orka bära ”Oket” på sina axlar är inte speciellt troligt. Ettan är, med tanke på allt detta, högst trolig. Fram med spikpistolen!

6. Brynäs - Örebro 2
Örebro visade att de klarar sig bra utan OS-letten Rodrigo Abols då närkingarna besegrade självaste serieledaren Skellefteå i Västerbotten häromsistens. En tung skalp som bör ha stärkt de rödkläddas självförtroende ytterligare. I Gävle väntar ett skakat Brynäs denna torsdag. Dmytro Timashov och company föll med 1-5 mot Växjö senast efter en usel insats. Att huvudtränaren Mikko Manner är utlånad till det finska landslaget under OS stärker såklart inte värdarnas aktier i denna fajt. Tvåan kan gott spikas hela vägen upp till 45 procent.

7. ROC - Sverige 2
Lasse Johansson höll nollan mot ett Kanada som i det stora hela inte skapade speciellt många farliga chanser i kvartsfinalen. Förutom Johansson agerade även CSKA Moskva-stjärnan Lucas Wallmark matchvinnare då Tre Kronors målkung i OS stänkte in sin femte balja i turneringen. Nu står ”Garpens” grabbar inför nästa tuffa utmaning då Ryssland väntar i semifinalen. Med KHL:s finest till förfogande är ryssarna svårslagna och Wallmark och company kommer således att behöva prestera på topp för utmana om en finalplats. Men chansen att vi får se ett svenskt deltagande i hockeyfinalen är alltjämt god och både hjärnan och hjärtat vill plita ned tvåan som inledande tecken. X2 är en vettig lösning.

8. Finland - Slovakien 2
Finland får på pappret en enklare resa mot finalen jämfört med Tre Kronor. Men ett Slovakien med SHL-bekantingarna Peter Cehlárik och Marek Hrivík i spetsen ska inte underskattas. De finska lejonen vann med hela 6-2 när nationerna möttes i gruppspelet, men slutspel är alltid slutspel och känslan är att dagsformen till stor del kommer att avgöra hur denna semifinal slutar. Valtteri Filppula och hans blåvita kamrater är rättmätiga favoriter i denna fajt, men en slovakisk triumf kan inte uteslutas helt. Släng in hela arsenalen och jobba in tvåan.

Kupongens kassaskåp
Frölunda
Roger Rönnbergs manskap levererade mot Färjestad senast trots tunga avbräck i Friberg, Folin och Spacek. I stjärnornas frånvaro klev spelare som Niederbacher och Borgman fram för de rödgröna. Oskarshamn har fler avbräck än värdarna och står troligen chanslösa i Scandinavium.

Varningens finger!
Timrå
Leksand är jättefavoriter i Tegera Arena, men masarna är lite väl beroende av sina transatlanter som inte levererade i 1-3-förlusten mot Örebro senast. Timrå är tillräckligt skickligt för att skrälla i Dalarna!

162 rader
1. Färjestad - Malmö 1x2
2. Djurgården - Växjö 1x2
3. Leksand - Timrå 1x2
4. Rögle - Luleå 2
5. Frölunda - Oskarshamn 2
6. Brynäs - Örebro 2
7. ROC - Sverige x2
8. Finland - Slovakien 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto