Powerplay Tips Torsdag 18/2

Publicerad på 18 Feb 2021 - 09:09

MrHockey

MrHockey

18 Feb 2021 - 09:09

Torsdagen bjuder på sex matcher från SHL. Det är returmöte i Karlstad mellan två bra lag. Skellefteå ska försöka hitta tillbaka till spelet de hade innan uppehållet. Ytterst viktig match i Gävle om bottenplaceringarna. Frölunda ska studsa tillbaka efter en dålig insats mot Malmö, som i sin tur ska försöka klättra upp ovanför kvalstrecket. Kupongen avslutas med två matcher från tyska hockeyligan. Tänk på att spelstopp är redan vid 18:00.

Spelstopp: 17:59

POWERPLAY TIPS 18/2

1. Färjestad - Luleå 2
Returmöte i Karlstad efter tisdagens match i Norrbotten. Då vann Luleå med 3-2 efter att legat under med 0-2. Men lyckades vända tack vare två mål av stjärnan Linus Klasen. Det var en rolig hockeymatch som bjöd på många chanser och det var bra målvaktsspel från Wallstedt och Haukeland. Hemmalaget har blivit bättre och bättre och på slutet har försvarsspelet sett stabilare ut och det ger dem chansen att plocka fler poäng. Matchen i tisdags var Luleå bättre i de två sista perioderna kan de ta med sig det spelet till Värmland finns goda chanser till tre poäng. Bra spik!
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

2. Skellefteå - Leksand 2
De gulsvarta kommer tillbaka efter en tung match borta mot Örebro, de var det sämre laget och trots att hemvändaren Pär Lindholm gjorde mål i debuten kammade de noll. Leksand besegrade Linköping i en match där Hellkvists mannar var det bättre laget från start och 2-0 stämde ganska bra överens med matchbilden. Masarna kommer fortsatt att sakna Cehlárik som är skadad en längre tid och det är ett tungt avbräck. Samtidigt visade Leksand att de kan producera framåt även utan slovaken. SAIK såg bleka ut mot Örebro och Leksand har hittat spelet allt mer och blivit bättre och bättre. Stor risk att Skellefteå får väldigt stort förtroende. Ta med alla tecken.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

3. Brynäs - HV71 X
Peter Andersson lämnade sin fyra bästa forwards och sin bästa målvakt hemma i tisdags. För att de skulle kurera sig och vila. Till denna match räknar de med att Ersson är tillbaka i kassen, samt att Patrik Berglund och Nicklas Danielsson är i speldugligt skick. Scott och Rödin lär behöva ytterligare tid vid sidan av isen. Ett bättre Brynäs kommer till spel än det som blev utspelat av ett ganska dåligt Rögle. HV71 förlorade hemma mot Djurgården och deras fina form de hade inför landslagsuppehållet fick sig en törn. Bortalaget blev passiva efter sitt ledningsmål och det utnyttjade stockholmarna. Bortalaget bör vara favoriter, men det är en oviss match där mycket står på spel, och stora frågan är hur många Brynässpelare som är tillbaka. Plita ner alla tecken.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

4. Linköping - Frölunda 2
Återstarten blev inte som Linköping hade tänkt. En tydlig förlust mot Leksand, där östgötarna inte alls kom upp i nivå. Det blev även en tung match sett till skador. Johansson, Gordon och Lundström klev alla tre av. Lägg därtill att Markus Ljungh sedan tidigare suttit vid sidan av, det ser tungt ut för Linköping inför mötet med Frölunda. Göteborgarna har väldigt bra underliggande siffror, skapar massor av lägen men har stora problem att omvandla det till mål. Det blev förlust hemma mot Malmö, ett lag som Rönnbergs gubbar haft problem med. Stora skadeproblem hos Linköping, samtidigt som Frölunda oftast är det bästa laget. Bör komma en positiv reaktion för göteborgarna. Bra spik upp till 55 procent.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

5. Djurgården - Rögle X
Djurgården fick tillbaka Strandberg inför segermatchen mot HV71, men han tvingades återigen kliva av. Som lök på laxen behövde trollgubben Dick Axelsson också avbryta matchen i tisdags. Samtidigt gav segern elva poäng ner till ingenmansland. Rögle såg ganska dålig ut mot ett skadedrabbat Brynäs. Det är lätt att dra positiva slutsatser när ett lag vinner med 6-3, men Brynäs saknade sex forwards, en back och den målvakten som håller SHL-klass. Matchen var dessutom jämn långt in i tredje perioden. Det krävs en bättre insats från skåningarna här för att det ska bli poäng. Djurgården vann senast på Hovet mot Malmö efter en sen vändning. Kan bygga ny hemmatrend. Plita ner samtliga tecken.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

6. Oskarshamn - Malmö 1
Båda lagen mötte sina favoritmotståndare bland topplagen. Oskarshamn tog tre poäng mot Växjö och tog således poäng i tredje raka matchen mot den småländska konkurrenten. Spelmässigt var Filanders gubbar minst lika bra som gästerna och kan de bygga vidare på det finns goda chanser till nya poäng. Malmö vann andra raka borta mot Frölunda med 3-2 efter ett väldigt sent avgörande av Ponthus Westerholm. Det väntar en väldigt viktig match i Be-Ge Hockey Center. Att lämna isen med noll poäng vore riktigt tungt för båda lagen. Hemmalaget får gälla som favoriter och blir troligen streckade som det. Malmö nöjda med en poäng? Krysset får göra ettan sällskap.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

7. Wolfsburg - Iserlohn 2
Nu över till tyska ligan som spelar matcher varje dag. Wolfsburg spelade i tisdags och då blev det seger mot Düsseldorf efter förlängning, efter två mål av Gerrit Fauser. Tysken har gjort fem poäng på nio matcher. Poängkungen är annars Max Görtz som förvisso lämnade isen poänglös senast men fjorton pinnar på 16 matcher är bra gjort av skåningen. Iserlohn har plockat förvånansvärt många poäng på bortais sett till hur spelet har sett ut. De släpper till mängder av skott emot sig, framförallt i skottsektorn. Det gör att Jenike i kassen får väldigt mycket svåra avslut på sig. Men det här riskerar att bli kupongens mest överstreckade etta och just sådana vill vi fälla. Strecka från höger.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

8. Ingolstadt - Augsburger 1
Kupongens sista match hämtas från södra Tyskland. Ingolstadt har imponerat i början av säsongen och tillhör toppen. Det blev förlust senast mot seriens bästa lag, Adler Mannheim. De blåvitas hemmaspel har imponerat, de släpper till väldigt få chanser och offensivt har de haft väldigt bra utdelning med ett snitt på över fyra mål framåt på hemmais. Augsburger, ett förväntat mittenlag, ligger i just mitten. Pantrarna har bjudit upp till offensivt spel och det kan bli en målrik batalj. Hemmalaget ska vara det starkare laget och kan spikas en bit över 60 procent.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

Kupongens kassaskåp
Frölunda
Enligt underliggande siffror är Frölunda seriens bästa lag, saknar lite kvalité på forwardssidan, men är klart bättre än Linköping. Bör kunna plocka hem alla poängen till Göteborg.

Varningens finger!
Leksand
Målvakten Janne Juvonen har hittat toppform, gjorde det bra med de finska lejonen under landslagsuppehållet och höll nollan i omstarten. Vaknar han på rätt sida har Leksand goda chanser till poäng.

162 rader
1. Färjestad - Luleå 2
2. Skellefteå - Leksand 1x2
3. Brynäs - HV71 1x2
4. Linköping - Frölunda 2
5. Djurgården - Rögle 1x2
6. Oskarshamn - Malmö 1x
7. Wolfsburg - Iserlohn 1x2
8. Ingolstadt - Augsburger 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto