Powerplay Tips Torsdag 20/5

Publicerad på 20 Maj 2021 - 12:29

MrHockey

MrHockey

20 Maj 2021 - 12:29

Det har äntligen blivit dags för nedsläpp i Hockey-VM där Finland reser till Riga som regerande mästare efter bragden i Bratislava 2019. På fredag drar kalaset igång och fyra kamper återfinns på torsdagens Powerplay som inleder med fyra NHL-möten där Pittsburgh testas som singel medan det ska jobbas skräll i Florida. Vi kör!

Spelstopp: 23:591. Tampa Bay - Florida 2
Tampa Bay har varit ruggigt effektiva under de två inledande fighterna i BB&T Arena, att Hedman och gänget har 2-0 i matcher inför Game 3 i Amalie Arena är kanske inte helt rättvist. Panthers skapade betydligt flera heta lägen senast, men stötte ånyo på ett monster i kassen vid namn Andrei Vasilevskiy som ser minst lika bra ut som i fjol då Bolts gick hela vägen. Hörnqvist, Wennberg, Forsling och övriga katter måste hitta ett sätt att överlista den väldiga ryssen annars kan detta vara över efter fyra matcher. Värdemässigt ser tvåan ut att bli magisk och får därmed första penseldraget. Garderingar välkomnas.

2. NY Islanders - Pittsburgh 2
Efter två jämna duster i Pennsylvania, som renderade i varsin seger, fortsätter denna härliga serie med två möten på Long Island. Sidney Crosby och hans pingvinvänner kan blicka tillbaka på en stark säsong och det finns gott om slutspelsrutin i laget. Malkin ska enligt rapporter närma sig comeback, men ryssen är fortfarande ett osäkert kort inför Game 3. Tristan Jarry steppade upp efter en mindre lyckad insats i den första striden och var tungan på vågen när de svartgula utjämnade till 1-1 i matcher. Islanders är förvisso starka på egen is, men Fiskpinnarna saknar alltjämt kapten Anders Lee och i grund och botten är Penguins ett bättre lag. Spännande spiktvåa!

3. Toronto - Montreal 1
Den på förhand mest spännande bataljen utspelas i Kanadas största stad där Toronto välkomnar Montreal för Game 1. De hemmahörande Lönnlöven kommer från en magisk grundserie där Auston Matthews, John Tavares, William Nylander och company var överlägsna i North Division. Frågan är dock om de blåvita pallar för trycket när det nu vankas slutspel? Montreal har allt att vinna och vad det verkar är hårdskjutande Shea Weber redo för spel efter en tids frånvaro. Viktigt! Tvåan är ett lämpligt komplement till favoritettan. Gaffla på!

4. Minnesota - Vegas X
Minnesota har haft lätt för Vegas under hela säsongen och Wild drog också det längsta strået i det första mötet i T-Mobile Arena. En formtoppad Joel Eriksson-Ek gjorde matchens enda mål. De St. Paul-bördiga stod ånyo för en stark insats två dagar senare trots förlust (1-3) och känslan är att denna stekheta serie kan gå hela vägen till en sjunde och avgörande fight. På hemmais har Wild aldrig gått på pumpen mot Knights under ordinarie tid och landar ettan in under 40 procent påbörjas målandet från vänster. Gardera efter plånbok och behag.

5. Ryssland - Tjeckien X
Hockey-VM river igång med ett högoktanigt möte mellan två nationer som mycket väl kan stöta på varandra i finalen senare i juni. Med Detroit-trion Vrána, Hronek och Zadina på plats i Riga kommer Tjeckien bli en fröjd att följa kommande veckor. Lägg därtill att förbundskapten Filip Pesan förfogar över Europas just nu hetaste målvakt i Simon Hrubec, som ledde Omsk till en Gagarin Cup-titel. Ryssland kontrar i sin tur med en bred trupp spetsat med ett par förstärkningar från NHL där Flyers spelskickliga back Ivan Provorov sticker ut. Marginell fördel ryssarna, men här ska ska det helst strösslas med tecken – 1X2!

6. Tyskland - Italien 1
Italien har inte haft någon rolig uppladdning inför turneringen i Riga. Laget från “stövelriket” har fått ställa in en rad träningsmatcher på grund av pandemin och hela 15 spelare och ledare har nyligen testats positivt för Covid-19. Tyskland mönstrar ett intressant lag där Rögles blivande världsback Moritz Seider ingår. I de främre leden sticker Buffalos Tobias Reider ut tillsammans med den notoriske målskytten Daniel Fischbuch. Toni Söderholms adepter kommer ha lekstuga med de italienska blåbären och ettan är, precis som oddset indikerar, helt given. Spik!

7. Kanada - Lettland 2
Utöver Tyskland ser Kanada ut att bli kupongens stora favorit. Det svenska folket har troligen inte noterat att Lönnlöven kommer med ett ganska anonymt lag. Troy Stecher lär få tugga mycket istid men utöver Detroit-försvararen ser backsidan inget vidare ut, även om det ska bli intressant att se vad supertalangen Owen Power kan uträtta på internationell nivå. Med spelare som Abols, Kenins, Indrasis och inte minst Daugavins ska Lettland ges större chans än vad nuvarande streckning gör gällande. Fint läge att blicka brett och hålla tummarna för en lettisk knall i Riga!

8. Belarus - Slovakien 1
Utöver Ryssland - Tjeckien drabbar även Belarus och Slovakien samman i Grupp A under fredagen. Ska Slovakien lyckas i dessa mästerskap behöver den tidigare Leksandsduon, Hrivík och Chelárik, leverera. Craig Ramsays trupp ser i övrigt ganska kall ut och här ska Belarus ses med god segerchans. Den vitryska truppen består främst av spelare som till vardags huserar i KHL där offensivt skickliga lirare som Kodola och Prince haft starka säsonger i Cherepovets respektive Minsk. Landar ettan in under 35 procent är det en spännande chansspik att ta till.

Kupongens kassaskåp
Tyskland
Ett vingklippt Italien har inget att hämta mot ett på pappret klasser bättre Tyskland. Det blir spel mot ett mål när tyskarna vinner med stora siffor. Given etta!

Varningens finger!
Lettland
Det brukar ta några matcher för de nordamerikanska lagen att vänja sig vid den stora isytan, i premiären ska ett individuellt skickligt Lettland ses med skaplig skrällchans till magiskt värde.162 rader
1. Tampa Bay - Florida 1x2
2. NY Islanders - Pittsburgh 2
3. Toronto - Montreal 12
4. Minnesota - Vegas 1x2
5. Ryssland - Tjeckien 1x2
6. Tyskland - Italien 1
7. Kanada - Lettland 1x2
8. Belarus - Slovakien 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto