Powerplay Tips Torsdag 22/4

Publicerad på 22 Apr 2021 - 11:24

MrHockey

MrHockey

22 Apr 2021 - 11:24

SM-slutspelet har kommit till semifinal, där ska seriesegrarna försöka ta sig förbi Örebro. Kvalserien till Hockeyallsvenskan kommer igång efter ett uppehåll. De småländska lagen är favoriter i båda kamperna. Två finalmatcher från KHL och Extraliga hittar också in på kupongen. Det skrällde rejält i de inledande kvartarna i Tyskland. Läge för en del understreckade favoriter att kvittera matchserierna i en annars tuff omgång. Häng på!Spelstopp: 17:59

1. Växjö - Örebro 2
Örebro skrällde rejält när de slog tillbaka Leksand med 4-0 i kvartsfinalen. Jhonas Enroth steppade upp jämfört med grundserien. Spelmässigt låg de rätt och kunde kontra in en hel del mål på Leksands lite stabbigare backar. Nu väntar ett helt annat motstånd. Växjös backsida är klart bättre än masarnas. Smålänningarna tog även de sig vidare relativt lätt mot Färjestad. Boxplay-spelet såg däremot riktigt dåligt ut, de släppte många skott nära mål. Detta måste bli bättre om det ska bli finalspel. Örebro imponerade i första rundan och det finns nog risk att Växjö får lite väl stort förtroende, det kan vara värt att strunta i ettan. X2 rensar väldigt fint.

2. Mariestad - Troja/Ljungby X
Det blev ett uppehåll i kvalserien efter att det uppdagats virusfall. Nu ska klubbarna återigen ta upp jakten på den åtråvärda platsen i Hockeyallsvenskan. Troja inledde med en seger efter övertid. Mariestad blev rejält utspelade i första matchen. Siffrorna sprang iväg och det blev till slut nio mål i baken. Fram tills den matchen hade de vunnit alla sex matcher de spelat i slutspelet. Bland annat slog de ut storfavoriten Boden i två raka matcher. Så nog kan västgötarna spela ishockey. Bortalaget brukar få några extra streck tack vare sin historia. Här kan vi måla med den breda penseln. Alla tecken får följa med.

3. Hudiksvall - Nybro 2
Det var ett virusutbrott i Hudiksvall. Det ledde till att Dennis Hall kliver in på tränarbänken redan nu. Stockholmaren var kontrakterad för att ta över laget till hösten men kliver alltså in i båset redan nu. I den första matchen tog hemmalaget en poäng mot ett topptippat Troja. Nu väntar ännu ett tufft möte när Nybro tagit bussen upp. Smålänningarna krossade Mariestad i första matchen. Både Väyrynen och Savilahti, som plockades in under säsongen, hittade nätet två gånger var i första omgången. Smålänningarna bör vara favoriter och det är tveksamt vilka spelare hemmalaget kommer kunna ställa upp med. Krysset räcker långt som gardering.

4. Avangard Omsk - CSKA Moskva X
Det är dags för den tredje fighten i kampen om Gagarin Cup. Det har varit två matcher med olika ansikten. Första matchen hade Omsk kontroll på spelet och vann rättvist. Andra matchen så körde CSKA över och vann med 3-0. Det betydde att Lars Johansson höll sin sjunde nolla i slutspelet, vilket är ett rekord. Bortalaget har under nästan hela slutspelet vunnit många matcher för att de inte har försvarat ledningar utan gått för att utöka den. Bortalaget är favoriter, men riskerar att få väldigt stort förtroende. Ta med alla tecken och jobba in skrällen.

5. Liberec - Trinec 1
Även i Tjeckien är det dags för den tredje bataljen i finalserien. De två första vanns av Trinec som tog båda hemmamatcherna. Den första kampen var avgjord efter 14 minuter. Då visade tavlan 3-0. “Stålet”, som Trinec kallas för, är ett bättre hemmalag än borta. I slutspelet har rätt killar klivit fram för Liberec, Birner och Lenc var mest produktiva under säsongen och har varit det under slutspelet också. Trinec är ett helt annat lag på bortais och riskerar att få över hälften av strecken. Vi vaskar tvåan och tar 1X.

6. Ingolstadt - München 2
Det skrällde redan i första matchen. Då tog Ingolstadt hem segern och de gjorde det med marginal. Redan innan halva matchen var spelad visade tavlan 4-0. Simpson ledde vägen med ett mål och en assist. Amerikanen har varit lagets bästa spelare under grundserien, och behöver vara det i slutspelet också. München gjorde en väldigt fin grundserie, och det är ett fiasko om de åker ut redan i kvartsfinal. Men då måste rutinerade Aus den Birken vara mycket bättre i buren. Bortalaget ska vara klara favoriter, de är i grunden ett bättre lag än Ingolstadt. Får de under 50 procent av strecken så är det en väldigt trevlig spik.

7. Wolfsburg - Bremerhaven 2
Bremerhaven vann första matchen och nu åker de 25 milen söderut för att skjuta sig till semifinal. Den första matchen var jämn och Wolfsburg hade ledningen väldigt långt in i matchen. Men med fem minuter kvar började “Pingvinerna” sin vändning när Uher gjorde sitt första mål för kvällen. Det var den gamle Troja/Ljungby-spelaren Jan Urbas som gjorde det matchavgörande målet. Wolfsburg hängde med bra målmässigt i första matchen, men spelmässigt var de klart sämre. Sett till den första matchen så har Bremerhaven en bra chans att ta sig vidare. X2 räcker långt.

8. Straubing - Adler Mannheim 2
Den första matchen blev en jämn historia. Den tvingades till övertid. Vid tredje periodens slutsignal drog Mannheim på sig en tvåminutare och den blev kostsam. I det efterföljande powerplayet hittade Williams nätet efter en sargretur. Matchen var annars väldigt jämn, och det var lite av en nitlott för Mannheim som vann divisionen när de fick ett Straubing som inte fick spelet att stämma i början av säsongen. De har sett bättre och bättre ut och kan absolut fortsätta att störa “Örnarna”. Även om det finns kapacitet hos hemmalaget så ska Mannheim vara favoriter och streckas över 50 prollar. Gör de inte det, så är det en klok spik.

Kupongens kassaskåp
München
Det skiljde trots allt 20 poäng mellan lagen i grundserien. I första matchen var München det bättre laget trots slutresultatet. Kniven mot strupen nu dessutom. Tvåan gillas skarpt!

Varningens finger!
Örebro
Det är möjligt att det var ett dåligt Leksand de mötte, men Jhonas Enroth klev fram rejält och visade att han har en väldigt hög kapacitet. Lägg därtill att rätt personer levererat offensivt för närkingarna.144 rader
1. Växjö - Örebro x2
2. Mariestad - Troja/Ljungby 1x2
3. Hudiksvall - Nybro x2
4. Omsk - CSKA Moskva 1x2
5. Liberec - Trinec 1x
6. Ingolstadt - München 2
7. Wolfsburg - Bremerhaven x2
8. Straubing - Mannheim 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto