Powerplay Tips Torsdag 24/3

Publicerad på 23 Mar 2022 - 15:33

MrHockey

MrHockey

23 Mar 2022 - 15:33

För första gången sedan i höstas har samtliga SHL-lag avverkat lika många matcher. Den sista omgången spelas under torsdagen och det är fortsatt spännande kring två streck samtidigt som både Luleå och Skellefteå kan lugga Rögle på seriesegern om resultaten går deras väg. Utöver sju SHL-strider ska HA-kvarten mellan MODO och Kristianstad avhandlas. Nu kör vi!


Spelstopp: 18:591. Färjestad - Växjö 1

I och med 6-1-skalpen i derbyt mot Oskarshamn så säkrade Växjö en topp 6-plats och en plats i kvartsfinalerna. De trefaldiga svenska mästarna, som just nu innehar femteplatsen, har fortfarande chansen att passera fyran Frölunda samtidigt som Hallam och company slutar sexa om Färjestad vinner under ordinarie tid. “Vargarna” riskerar i sin tur att halka ned under strecket vid förlust samtidigt som Örebro slår Skellefteå på hemmaplan. Ett intrikat utgångsläge inför nedsläpp i Löfbergs Arena. FBK har vuxit under ledning av Tomas Mitell och har sett betydligt bättre ut defensivt sedan OS-backen Theodor Lennström anslöt från KHL. Känslan är att kaffelaget minst nyper en pinne – 1X.


2. Frölunda - Linköping 1

Marcus Högberg höll sin tredje nolla sett till de fyra senaste hemmamatcherna när Linköping slog Örebro med klara 4-0 i tisdags. Robert Lantosi var isens kung i Saab Arena och stod bland annat för ett läckert solomål i den sista perioden. Slovaken har fått ett rejält lyft sedan flytten från Ängelholm och nu hoppas LHC-fansen på att han signar ett nytt kontrakt. Går övriga resultat Linköpings väg under torsdagen kan “Lejonen” ha råd med en förlust i Göteborg, men det troliga är att man måste ta minst två poäng. Frölunda har i sin tur en fjärdeplats att värna om och på hemmais ståtar FHC med sju segrar sista åtta. 1X torde räcka.


3. Örebro - Skellefteå 1

Örebro stod för en riktig plattmatch i Linköping senast och torskade med 0-4. Närkingarna skapade knappt en målchans under 60 minuters hockey i Saab Arena och har satt sig själva i en taskig sits inför den sista omgången. För att kunna passera sexan Färjestad måste närkingarna slå Skellefteå under ordinarie tid. Ett SAIK som i sin tur har massor att spela för då västerbottningarna jagar en topp 2-placering. Vidöppet på förhand och då allt värde lägger sig till vänster är ettan en spännande chanspik.


4. Oskarshamn - Djurgården 2

Oskarshamn har rasat ihop som ett korthus under våren och klivit på nio minor sett till de senaste tio omgångarna. Tidigare i veckan fick Martin Filanders lag stryk av Växjö med 1-6, ett resultat som ledde till att Linköping passerade smålänningarna tack vare bättre målskillnad. “Oket” har dock fortfarande allt i egna händer – minst två poäng krävs mot Djurgården för att säkra en slutspelsplats. Stockholmarna behöver i sin tur ta poäng för att hålla Timrå bakom sig och tittar vi till formtabellen sista tio har “Järnkaminerna” spelat ihop 13 pinnar fler än IKO. Svårtippat i Be-Ge Hockey Center även om vi viktar något åt höger. Alla tecken åker in tidigt.


5. Brynäs - Leksand 1

Brynäs har svarat för ett rejält lyft efter jul och har god chans att ta sig till slutspel om de maler ner Leksand i Gävledala-derbyt. Gästrikarna behöver även få hjälp av antingen Frölunda eller Djurgården som ställs mot Linköping respektive Oskarshamn. Oula Palve har varit het på sistone och kan mycket väl bli den som sänker rivalerna från Dalarna. Leksand är ensamma om att inte ha något att spela för grundseriens sista omgång och dras dessutom med ett gäng skador på backsidan. Ett motiverat Brynäs bör lösa biffen i “Gavlerinken”.


6. Luleå - Malmö 1

Precis som Brynäs står Malmö på 67 poäng inför den avslutande omgången men det krävs något alldeles extra för att MIF ska lösa en Play In-biljett. Först och främst krävs tre pinnar i svårspelade Coop Norrbotten Arena, dessutom måste skåningarna hoppas på hjälp från andra lag. Ett tufft utgångsläge för Tomas Kollar och company som med ett säkrat kontrakt ändå har allt att vinna. Luleå, med firma Omark, Tyrväinen och Andreasson i strålande form, får första penseldraget. Finns det tillräckligt med kräm på kontot lockar den lågt streckade tvåan som komplement.


7. Timrå - Rögle 2

Malmö drog den längsta stickan i derbyt mot Rögle i Ängelholm. Därmed behöver den grönvita bandyklubben ta tre poäng uppe i Medelpad för att säkra klubbens första serieseger i SHL genom tiderna. Ett gynnsamt läge för Adam Tambellini och company såklart då man ställs mot jumbon Timrå som föll med tennissiffror mot Färjestad två gånger i följd. Fredrik Andersson tvingades bort från tränarjobbet föregående vecka, därmed är det upp till Ante Karlsson att rädda kvar TIK i det svenska finrummet. Med en serieseger i potten är det såklart fördel Rögle, men samtidigt har värdarna en hemmaplansfördel i kvalet att strida för. I jakt på högre utdelning plitas ettan ned bredvid favorittvåan. Etta-tvåa.


8. MODO - Kristianstad 2

MODO valde att möta Kristianstad framför Mora trots att skåningarna slutade före i tabellen. Ett logiskt val då masarna har tagit kliv framåt under vårsäsongen medan KIK dalat kraftigt i tabellen och bara vunnit fyra av de senaste tolv fighterna. Gästerna besitter med det sagt en högstanivå av rang med gubbar som Kontos, Cheek, Pistek och Flood och kan i sin bästa stunder mäta sig med samtliga lag i Hockeyallsvenskan, något dubbla skalper mot HV71 understryker. Att stjäla en seger i Ö-vik är visserligen inte det enklaste, men denna dust väntas bli jämnare än vad strecken indikerar. Hela upp och jobba in bortaskrällen!


Kupongens kassaskåp

Brynäs

Ett motiverat Brynäs som kämpar för att nå slutspel kommer förmodligen göra processen kort med ett formsvagt och brandskattat Leksand. Ettan spikas i Gävledala-derbyt!


Varningens finger!

Kristianstad

Kristianstad har allt att vinna i kvartsfinalen mot MODO, något som torde passa skåningarna som handen i handsken. I “Foppaland” gjorde KIK två bra insatser i grundserien och ska absolut inte räknas ut i den första fighten av sju möjliga.144 rader
1. Färjestad - Växjö 1x
2. Frölunda - Linköping 1x
3. Örebro - Skellefteå 1
4. Oskarshamn - Djurgården 1x2
5. Brynäs - Leksand 1
6. Luleå - Malmö 12
7. Timrå - Rögle 12
8. MODO - Kristianstad 1x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto