Powerplay Tips Torsdag 27/1

Publicerad på 27 Jan 2022 - 08:34

MrHockey

MrHockey

27 Jan 2022 - 08:34

Torsdagens Powerplay inleds med dubbla dueller från SHL där Oskarshamn ska ses med god skrällchans mot tvåan Skellefteå. Därefter beger vi oss mot Alperna där hela fem möten från National League ska synas i sömmarna innan vi går i mål i danska Metal Ligaen. Häng med när vi gasar mot åtta rätt!

Spelstopp: 18:591. Örebro - Rögle 2

Örebro har inte medverkat i en hockeymatch på drygt två veckor då spelartruppen tidigare drabbades hårt av covid-19. Närkingarna är nu redo för spel igen men formen hos de rödklädda är av uppenbara skäl tämligen oklar. På andra sidan isen står ett Rögle som inte heller spelat match på länge (sedan 15:e januari). Ängelholmarna har med det sagt visat upp en fin stabilitet denna säsong och även om de grönvita fortsatt får klara sig utan skadade Anton Bengtsson ska Abbott-brödernas hockeymaskin ses med god segerchans i Behrn Arena. Tvåan agerar utgång, men ettan är ett vettigt komplement om stålarna räcker.


2. Oskarshamn - Skellefteå 1

Oskarshamn blev utspelade av Luleå i Coop Norrbotten Arena (1-3) och ska nu försöka repa sig mot nästa Norrlandsgäng. Denna torsdag står tabelltvåan Skellefteå, som kommer från två raka 5-2-segrar, på andra sidan isen. Stjärnorna Jonathan Jonsson och Jocke Lindström är båda i god form och frälser västerbottningarna gång på gång. IKO ståtar dock med Jonssons gamla lekkamrat från MODO, Patrik Karlkvist, som producerat hiskeliga 21 strutar hittills denna säsong. Karlkvist och hans kedjekamrater bildar som bekant den fruktade ”MODO-kedjan” hos smålänningarna. Tipparna tror benhårt på en bortaseger, men i Be-Ge Hockey Center är ”Oket” svårslagna. Börja måla från vänster där värdet finns!


3. Rapperswil - Davos 1

Stefan Hedlunds Rapperswil går som tåget i schweiziska National League. Piteåsonen har lotsat sitt manskap hela vägen upp till en förstaplats i tabellen, dock med tre matcher mer spelade jämfört med tvåan Zug ska sägas. Med NHL-meriterade Roman Cervenka samt svenske backstjärnan Emil Djuse i spelartruppen är hemmalaget svårstoppade. Davos går däremot tungt för stunden. Fyra raka förluster säger det mesta. Magnus Nygren och company har främst problem i det defensiva spelet och ligger pyrt till mot ett formstarkt Lakers. Den troliga ettan är en bra spik hela vägen upp till 60 procent.


4. Lugano - Ambrì 2

Ambrì åkte inte helt oväntat på pumpen i Zürich där Rikard Grönborgs lejon blev för svåra. Bortaturnén fortsätter nu för de blåvita som denna gång ställs mot Lugano i Cornèr Arena. Värdarna tog tabelltvåan Zug till sudden i tisdags och dessförinnan fick Calvin Thurkauf och hans kamrater segerjubla vid två raka tillfällen. Men trots att LHC är tydliga favoriter på oddsmarknaden ska vi komma ihåg att detta är två sällskap från den undre halvan av NLA som går i klinch. ”AP” är långt ifrån ett strykgäng och kommer av allt att döma att kunna utmana om poängen i detta sydliga derby. Fimpa ettan i jakten på värde – X2!


5. ZSC Lions - Lausanne 1

Zürich är en tänkbar utmanare om NLA-guldet denna säsong. Rikard Grönborg har satt sin prägel på ”Lejonen” som radat upp segrar hela vintern. Hemma i Hallenstadion har Marcus Krüger och hans adepter bara förlorat en av de tio senaste dusterna. Men svenska folket går lite väl hårt åt vänstersidan och håller uppenbarligen inte besökarna från Lausanne särskilt högt. Även fast John Fusts manskap iklär sig rollen som underhundar bör de kunna störa värdarna här. Fem segrar, bland annat mot Servette och Davos, på de sex senaste matcherna bör ha gett de rödklädda en ordentlig självförtroendeboost inför denna batalj. Den lågt betrodda tvåan sällskapar med det sagt utgångsettan i jakten på hög utdelning!


6. Ajoie - Fribourg 2

Ajoie har inte haft det lätt sedan klubben anslöt till National League. “Drakarna” har ligans överlägset sämsta spelartrupp och kommer behöva överträffa sig själva för att få Fribourg att svettas denna torsdag. 16(!) raka förluster för värdarna, samtliga under ordinarie tid, säger det mesta. Besökarna från Sarine huserar på en tredjeplats i NLA för stunden och tog en fin skalp mot serieledande Rapperswil senast. Kommer Brodin, Sprunger och gänget upp i någorlunda normal nivå återvänder de högst troligt hem med en storseger i bagaget. Spiktvåa!


7. Bern - Zug 2

Kupongens sista NLA-drabbning hämtas från den schweiziska huvudstaden där ett formsvagt Bern gästas av topplaget Zug. Värdarna avslutade en lång förlustsvit senast via en 3-1-seger mot Servette. Det resultatet vittnar om att ”Björnarna” trots allt kan mäta sig med de starkaste kombattanterna i NLA när de spelar på toppen av sin förmåga. Även fast Klingberg, Lander och övriga tjurar i bortalaget troligen kommer att diktera villkoren i denna fajt kan den lågt betrodda ettan inte uteslutas. Måla tvärs över brädet i hopp om att värdarna levererar igen!


8. Aalborg - Sönderjyske 2

Ett toppmöte från danska Metal Ligaen tar det hela i mål. Förra säsongens finalister Aalborg och gästerna Sönderjyske jagar båda Herning som i skrivande stund toppar tabellen. Då båda kombattanterna har spelat färre matcher så en seger i denna fajt skulle kunna innebära ett rejält kliv mot förstaplatsen. Faktum är att besökarna från Haderslev kan erövra serieledningen om de hemmahörande ”Piraterna” läggs på rygg i Gigantium. En troligtvis jämn batalj som kan svänga åt bägge håll, men då Anton Öhman och övriga i bortalaget känns hetare just nu får tvåan utgångstipset. Krysset säkrar därefter upp om resurser finns. Rolig rensare.


Kupongens kassaskåp

Rapperswil

Den förre Skellefteå-tränaren Stefan Hedlund har lett sitt Rapperswil hela vägen till toppen av NLA. Roman Cervenka och hans lärjungar lär inte visa någon pardon när ett formsvagt Davos gästar St. Galler Kantonalbank Arena. Trygg spiketta.


Varningens finger!

Ambrì

Lugano kommer direkt från en matig insats mot Zug och går inte säkert mot ett Ambrì som besegrat just Zug på bortais denna säsong. Detta blir troligen en jämnare batalj än vad streckprocenten antyder. Skippa ettan och gå för värdet till höger!144 rader
1. Örebro - Rögle 12
2. Oskarshamn - Skellefteå 1x2
3. Rapperswil - Davos 1
4. Lugano - Ambrì x2
5. ZSC Lions - Lausanne 12
6. Ajoie - Fribourg 2
7. Bern - Zug 1x2
8. Aalborg - Sönderjyske x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto