Powerplay Tips Torsdag 3/2

Publicerad på 2 Feb 2022 - 15:49

MrHockey

MrHockey

2 Feb 2022 - 15:49

Fyra fajter från SHL inleder torsdagens Powerplay och eftersom OS har dragit igång gäller det att ha järnkoll på förutsättningarna då avbräcken är många. När vi lämnar Svedala är det duster från Fjordkraft-ligaen, Metal Ligaen och ICE Hockey League som hamnar i blickfånget. Målgång sker slutligen i Peking där en nattmacka från damernas hockeyturnering i OS ska avgöras. Mot full pott!

Spelstopp: 18:591. Malmö - Färjestad 1

Att Färjestad saknar sina OS-uttagna stjärnor Jacob De La Rose, Linus Johansson och Gustav Rydahl var tydligt i värmlänningarnas nederlag mot Skellefteå i tisdags. Förlustsiffrorna 1-4 hade mycket väl kunnat bli större. Även Malmö saknar en OS-trojka då båda Lauridsen-bröderna samt Matias Lassen har rest iväg för att representera Danmark i Peking. Men de hemmahörande skåningarna har med det sagt en bredare trupp då ”Rödhökarna” har stjärnor som Händemark, Pääjärvi och Söderberg till förfogande. Ettan ligger således närmast till hands. Vettig spik!


2. Växjö - Timrå 2

Timrå nollade Växjö när lagen möttes i Medelpad för lite mer än två veckor sedan. TIK har sedan dess hunnit med att besegra Linköping (3-1) och de rödvita känns därmed på gång. Gästerna har vuxit enormt sedan den tidigare NHL-spelaren Pontus Åberg värvades in, men även transatlanter som LaLeggia och Rattie har övertygat. Hemmahörande Lakers har inte spelat match sedan senast Timrå stod på andra sidan vilket kan ha framkallat en del ringrost. Lägg därtill att Sam Hallams smålänningar inte alls har övertygat sedan årsskiftet. X2 är av högsta prio.


3. Djurgården - Rögle 1

Rögle saknar två tunga pjäser i Dennis Everberg och Adam Tambellini som båda är uttagna till OS. Men som en liten tröst är kanadensiske backbjässen Éric Gélinas redo för spel igen. Djurgården må vara ett av SHL:s mest ojämna lag, men vi ska komma ihåg att värdarna vunnit tre av sina fyra senaste matcher. Dessutom är Marcus Krüger och Daniel Brodin klara för en återkomst i Stockholmsklubben, vilket bör få upp hoppet hos fansen. För första gången på länge blåser det positiva vindar hos ”Järnkaminerna”. Med tanke på gästernas tuffa avbräck är 1X ett intressant drag.


4. Skellefteå - Linköping 2

Skellefteå har via två raka segrar erövrat förstaplatsen i SHL. Det är dock en svår period som väntar för västerbottningarna då tyska forwardsduon Kühnhackl/Loibl samt vitale backen Jonathan Pudas rest till Peking för att spela OS. Linköping må ha två raka förluster i ryggsäcken, men östgötarna pressade trots allt tvåan Luleå till sudden i en av dessa. ”Cluben” har rustat för slutspel denna säsong och ska, om stjärnor som Junland och Little kommer upp i nivå, kunna slåss om poängen i Skellefteå Kraft Arena. Börja strecka från höger i jakten på en kupongrensare!


5. Rödovre - Aalborg 2

Botten mot toppen i Metal Ligaen där jumbon Rödovre välkomnar finalisterna från i fjol, Aalborg, till Rödovre Sköjte Arena. ”Tjurarna”, som hemmalaget kallas, har blott fem segrar på 38 omgångar. Det krävs med andra ord ingen raketforskning för att begripa varför de tillresta ”Piraterna” drar på sig favorit-kostymen här. Klasskillnaden mellan sällskapen är enorm och då Johan Skinnars och hans kamrater i bortalaget dessutom visat fin form mot slutet är bortasegern odiskutabel. Bara att spika av tvåan!


6. Lillehammer - Frisk Asker X

Lillehammer och Frisk Asker brakar samman i Fjordkraft-ligaen där värdefulla pinnar står på spel. Bägge sällskapen är i praktiken klara för ett kommande slutspel, men kan via avancemang i tabellen skapa bättre förutsättningar när det väl är dags för playoff. Svenske Oliver Dackell vaktar buren hos värdarna, som vann när lagen möttes så sent som förra veckan, dock efter straffar ska sägas. En ny jämn tillställning är troligen att vänta vilket även oddsen indikerar. Säkrast är att rulla ut heltäckningsmattan!


7. Olimpija - Fehérvár 2

Toppmöte från ICE Hockey League där Olimpija och Fehérvár möts i slovenska Ljubljana där de förstnämnda har sin bas. "Drakarna”, som värdarna kallas, kommer närmast från en förlust mot tabellgrannen Villach och slutspelsplatsen är nu hotad. Mitja Sivic manskap går långt ifrån säkra i hemmaborgen då besökarna från Ungern vunnit båda inbördes bataljerna denna säsong. Fem segrar på de sex senaste omgångarna vittnar dessutom om stark form hos gästerna. Firma Dahlroth/Nilsson lotsar troligen sitt Fehérvár till en ny seger. Tvåan lämnas allena!


8. Ryssland (ROC) - Schweiz 2

Matcher från Olympiska spelen har äntligen börjat smyga sig in på bongarna och mötet mellan Ryska Olympiska Kommittén (Ryssland får inte tävla under egen flagg i OS) och Schweiz är något för den morgonpigge. Denna gruppspelsmatch från Grupp A startar nämligen först tio över fem, fredag morgon. Ryskorna är klara favoriter på oddsmarknaden, men antagonisterna från alplandet har som vanligt ett ess i rockärmen i form av SDHL:s poängmaskin Lara Stadler. Lägg även till att Stadler och company drog det längsta strået när nationerna möttes i VM-kvartsfinal i fjol. Låt penseln inleda från höger och måla så långt stålarna räcker!


Kupongens kassaskåp

Aalborg

Rödovre har vunnit blott fem kamper på 38 omgångar i Metal Ligaen och ska inte ha något att sätta emot när Aalborg, som spelade final i fjol, kommer på besök. Given tvåa!


Varningens finger!

Linköping

Skellefteå, som bland annat saknar OS-backen Jonathan Pudas, går knappast säkert i Västerbotten. Linköping är ett potentiellt slutspelslag denna säsong och ska kunna slåss om segern i Skellefteå Kraft Arena.162 rader
1. Malmö - Färjestad 1
2. Växjö - Timrå 1x2
3. Djurgården - Rögle 1x
4. Skellefteå - Linköping 1x2
5. Rödovre - Aalborg 2
6. Lillehammer - Frisk Asker 1x2
7. Olimpija - Fehérvár 2
8. Ryssland (ROC) - Schweiz 1x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto