Powerplay Tips Torsdag 3/6

Publicerad på 3 Jun 2021 - 11:20

MrHockey

MrHockey

3 Jun 2021 - 11:20

VM i Riga börjar sakta men säkert lida mot sitt slut och för Sveriges del blev det sorti redan i gruppspelet. Idag spelas samtliga fyra kvartsfinaler och även fast Tre Kronor inte är med finns det godbitar att se fram emot. Mötet mellan giganterna Ryssland och Kanada smäller såklart extra högt. Vidare väntar även duster från andra sidan Atlanten när Stanley Cup-slutspelet rullar vidare med fyra kvartsfinaler. Notera att kalaset avslutas tidigt lördag morgon. Häng med!

Spelstopp: 15:141. Schweiz - Tyskland 1
Schweiz har tagit gigantiska kliv som hockeynation under de senaste åren och var som bekant framme i final så sent som 2017 då Tre Kronor vann på straffar. Utöver brakförlusten mot just Sverige har alpnationen sett riktigt fina ut i årets turnering och ska hållas som favorit mot grannlandet. Tyskland är med det sagt en lurig opponent som spelar en destruktiv hockey och sällan bjuder motståndaren på något. Kan Toni Söderholms gäng hålla stången första 20 kan det mycket väl bli jämnt hela vägen in i kaklet. Ettan inleder, men med hänsyn till värdet välkomnas garderingar tidigt.

2. USA - Slovakien 2
USA skrinnar in i slutspelet med sex raka trepoängare i ryggen och besitter likt Tyskland sina största styrkor i de bakre leden. Cal Petersen är turneringens bästa målvakt så långt och LA Kings-keepern kan mycket väl leda laget till nationens blott tredje VM-guld. Slovakien är sin vana trogen svårbedömt då de kan se ut som blivande guldmedaljörer ena dagen för att sedan klappa ihop fullständigt nästa match. Med Peter Cehlárik och Marek Hrivík i strålande form ska dock inte slovakerna räknas ut och då Ramsays gäng streckas ner i källaren agerar tvåan utgång. Ettan kompletterar omgående – etta-tvåa!

3. Finland - Tjeckien 2
Kvartsfinalernas mest ovissa drabbning på förhand är den mellan Finland och Tjeckien där de sistnämnda i skrivande stund är knapp favorit på oddsmarknaden. Precis som sitt östra grannland har tjeckerna blandat och gett i turneringen – övertygande insatser mot Sverige och Ryssland har varvats med skrala prestationer mot Danmark, Belarus och Schweiz. Lyckas stjärnor som Kovár, Vrána, Hrubec, Hronek, Kubalik och Zadina pricka rätt är tjeckerna helt klart en guldkandidat. Finland är tunna framåt där Ruotsalainen och Lundell ofta blir för ensamma. Det är således svårt att köpa den höga streckningen som råder på vänstersidan. Tvåan är en spännande chansspik att ta i beaktning för den som jagar de större summorna.

4. Ryssland - Kanada 1
Dags för kvartsfinalen med stort K! Kanada tråcklade sig vidare till slutspelet trots ett mediokert grundspel. Lönnlöven lyfte sig förvisso mot slutet, men tio inkasserade poäng på sju matcher är såklart under all kritik. Aldrig tidigare har Ryssland varit så stora favoriter mot Kanada i ett mästerskap, men man ska nog inte räkna ut Gallants grabbar alltför snabbt. Mot ryssarna kommer kanadickerna att höja sig och lagets förstakedja med Mangiapane i fören har trots allt varit VM:s bästa enhet. Ettan streckas först, men strössla gärna på med tecken.

5. NY Islanders - Boston 2
Islanders var illa ute i den andra fighten och de så kallade Fiskpinnarna kan tacka målman Varlamov för att de överhuvudtaget var med i matchen efter den första perioden. Boston, som kammade hem Game 1, radade upp klara lägen framför ryssen och borde åtminstone ha petat in 2-3 puckar istället för en. De svartgulas offensiv kom av sig i andra perioden som helt ägdes av Long Island-laget. 3-3 efter 60 minuter speglade matchbilden och i sudden avgjorde Casey Cizikas för sitt Islanders. Boston ska hållas något högre än Isles trots att Game 3 spelas i New York och med sunda streck är X2 en rimlig lösning.

6. Tampa Bay - Carolina 2
På tal om en het rysk burväktare kommer vi osökt in på serien mellan Tampa Bay och Carolina. Andrei Vasilevskiy, som ånyo presenterades som en av finalisterna till Vezina Trophy, har efter två matcher i North Carolina räddat 68 av 70 skott. 26-åringen är den enskilt största anledningen till att de regerande mästarna leder med 2-0 i matcher inför nattens batalj i The Sunshine State. Tampa sköt endast 15 skott på mål i den andra fighten och för att Blixtarna ska vinna ytterligare två matcher behöver offensiva pjäser som Stamkos och Kucherov upp ett par snäpp. Inte kan väl “Vasi” sno ytterligare en batalj på eget bevåg? Tvåan under 30 procent är ett av kupongens bästa tecken och inleder därmed. Ettan agerar följetong.

7. Winnipeg - Montreal 2
Ett ringrostigt Winnipeg var inte alls på tårna inledningsvis och agerade väldigt statiskt i egen zon. Något Montreal kunde utnyttja genom att göra tre mål i den första perioden och sedermera vinna med 5-3. Ett rättvist utfall, även om Jets spelade upp sig allt eftersom. Mark Scheifele delade ut en ful tackling på Jake Evans som fick bäras ut på bår. Mark kan nog vänta sig en längre avstängning och med frågetecken för Stastny ser forwardsuppsättningen tunn ut hos de blåklädda. Hemmalaget bör komma ut bättre i denna på förhand svårtippade fight och sker inget konstigt med strecken lämpar sig gaffeln (etta-tvåa) i Manitoba.

8. Vegas - Colorado 1
Efter att ha blivit utskåpade med hela 1-7 i den första drabbningen fick vi beskåda ett revanschsuget Vegas äntra isen i Ball Arena under natten mot torsdag. Gästerna från Nevada var sett över 60 minuter det klart bättre laget. Trots det fick Nevadalaget se Colorado skrinna av isen med ytterligare en skalp (3-2 efter sudden), deras sjätte i följd under detta slutspel. Tungt för Riddarna som bland annat hade fem puckar i ramen och vann skotten i överlägsen stil. Kedjan med Smith, Karlsson och Marchessault var isens främsta enhet och fortsätter trion på inslagen väg torde målen komma vad det lider. Vegas är starka på hemmais och en mycket trevlig spik att runda av med.

Kupongens kassaskåp
Vegas
Något kassaskåp är det inte tal om, men kan Vegas komma upp i samma nivå som senast talar det mesta för hemmalaget. Var klart bättre senast. ”Wild Bill” avgör? Fin chansspik!

Varningens finger!
Slovakien
Kontringsstarka Slovakien är en läskig opponent för samtliga lag och ska absolut kunna spela någotsånär jämt med USA. Till dessa skeva streck är slovakerna en riktigt mysig skräll.144 rader
1. Schweiz - Tyskland 1x2
2. USA - Slovakien 12
3. Finland - Tjeckien 2
4. Ryssland - Kanada 1x2
5. NY Islanders - Boston x2
6. Tampa Bay - Carolina 12
7. Winnipeg - Montreal 12
8. Vegas - Colorado 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto