Powerplay Tips Torsdag 30/12

Publicerad på 30 Dec 2021 - 09:51

MrHockey

MrHockey

30 Dec 2021 - 09:51

Helsvensk PP-bong bestående av sex SHL-matcher samt två drabbningar från Hockeyallsvenskan. Flera riktigt fina drag synas i sömmarna och chansen till god utdelning denna torsdag är stor. “Kaffederbyt” mellan Brynäs och Färjestad öppnar kupongen där ett Gävle-lag i högform ställs mot ett paralyserat FBK som kommer från en 0-8-smäll i baken mot Luleå. Kan “Pennans” manskap resa sig är frågan. Nu kör vi!


Spelstopp: 18:591. Brynäs - Färjestad 1

Skrytbygget från Karlstad fick skumpa bananbåt hemma mot Luleå i tisdags och skämde ut sig å det grövsta. Puckarna smet in bakom Dominik Furch åtta gånger innan mardrömmen var över och De La Rose fick be publik och övriga om ursäkt i tv-sändningen efteråt. Att FBK under torsdagen ska få bekänna ny färg är givet. Brynäs i Monitor ERP Arena blir en riktigt tuff uppgift. För medan värmlänningarna lunkar runt molokna i Karlstad så kan Tigrarna från Gästrikland sträcka på sig av stolthet. Värdklubben har sett otroligt bra ut över en längre tid och inför denna batalj har Manners manskap tre raka 4-0-segrar i bagaget där både målvaktsspel av Veini Vehviläinen likväl som övrig defensiv funkat utomjordiskt. Ettan lär dock överstreckas och det är endast därför vi pressar på med 1X2.


2. Luleå - Leksand X

Medan Luleå firade stora triumfer i Löfbergs Arena häromsistens så bjöd Leksand sin publik på ett tidigt nyårsparty vid Siljans södra strand. Masarna körde fullkomligt över Rögle under matchens första 15 minuter och hade 4-0 på tavlan efter bland annat dubbla baljor av Carter Ashton. Kaskisuo var tillbaka mellan stolparna efter covid-sjukan och gjorde det bra. Dalalaget vann med 5-2 och bröt därmed en trött segerlös trend. I Coop Norrbotten Arena har de blåvita redan segrat en gång i år och när klubbarna gick i klinch i Tegera Arena häromsistens så slutade matchen 2-2 efter 60 minuter. Tätt och jämnt även denna gång så alla tecken rekommenderas.


3. Timrå - Malmö 2

Malmö ser ut att ha hittat formen. Rödhökarna gick ifrån till en 3-1-viktoria hemma mot Växjö och skåningarna har därmed vunnit fyra av de fem senaste matcherna och distanserat sig mot Timrå under strecket. Nu möts dessa båda klubbar. En otroligt viktigt match därmed. Inte minst för Timrå som vid en eventuell nollpoängare skulle befinna sig hela elva poäng bakom. Gästerna har flyttat ihop parhästarna Händemark och Bryggman igen vilket ser ut att ge resultat. Att bröderna Sylvegård dessutom hittat lite fin vinterform gör inte heller MIF lättare att tas med. Tvåan först men ska det garderas är det ettan i första hand som målas ner då vi kan räkna med en hel del mål i Medelpad.


4. Växjö - Örebro 1

Växjö hade varit spellediga i över två veckor innan Lakers fick slåss om seriepoäng i Malmö under tisdagen. Smålänningarna kändes också en aning ringrostiga och första perioderna i Skåne var bara att glömma. Sam Hallam kan ändå vara tämligen belåten med hur spelet såg ut ju längre matchen led och när nu Örebro kommer till Vida Arena är det bra läge för hemmalaget att studsa tillbaka på riktigt. ÖHK kunde inte tråckla sig igenom Brynäs köttmur hemma i Närke häromsistens och torskade med 0-4. Näkyvä (-3) och många flera stjärnor verkade därtill vara kvar i julfirandet då spelet i mångt och mycket inte stämde. Ettan bör kunna landa in runt 50 procent och då är det läge att plocka fram spikpistolen.


5. Rögle - Oskarshamn 2

Kupongens klart bästa skräll synas på isen i Ängelholm. Rögle var fullkomligt utspelade i Leksand under stora delar av matchen och ska vara glada att siffrorna stannade vid 2-5. Abbott och hans crew har därmed en del att jobba på inför Oskarshamns-matchen. Oket å sin sida befinner sig på en femteplats i en något haltande tabell. Ett sagolikt bra 2021 är snart till ända och IKO har gjort väldigt mycket fina saker på vägen. Mot Linköping i tisdags löste “MODO-kedjan” med Olofsson-Karlkvist-Rosdahl sex poäng och var otroligt sevärda, som vanligt. De två senaste matcherna mellan dessa båda lag har slutat med uddamålsseger för Rögle antingen via fulltid eller sudden. Lika jämnt nu. Kladda på med 1X2 och jobba en knall från öst.


6. Linköping - Djurgården 1

Sista SHL-stoppet sker i Östergötland. Linköping gjorde en helt okej insats borta mot Oskarshamn i tisdags men föll med 1-3. Därmed har Östmans mannar två raka 1-3:or i baken under mellandagarna men det kommer bli ändring på det nu. Djurgården gör ingen glad för tillfället och Linus Videll har som bekant lämnat klubben och nu förhandlas det med Dick Axelsson som egentligt slutat lira hockey. Ett tämligen märkligt och något desperat val kan tyckas. Att läget för stockholmarna är utsatt kan inte gå någon förbi. 15 poäng upp till säker mark och därtill har Järnkaminerna endast vunnit tre matcher på resande fot under ordinarie tid. Det är en trend som står sig intakt även efter denna dust. Ettan i Saab Arena känns ganska given.


7. Södertälje - AIK X

Vi blickar mot Hockeyallsvenskan och ett tvättäkta back-to-back-möte då Södertälje och AIK möttes så sent som i onsdags på Hovets is. SSK är rejält ifrågasatta och direkt utsatta i botten. Spelet har under lång tid kuggat i dåligt och frågan är om det räcker med Dragan Umicevic och Greg Squires som nya i Kringlornas dress för att ducka negativt kval. AIK är i bättre skick men de svartklädda har en tämligen brant uppförsbacke för att greja en plats bland de sex främsta klubbarna i ligan som ändå är målet för klubben. Borta på Scaniarinkens is har dessutom Gnaget bara grejat två poäng sett över fyra raka matcher. Helgarderingen är inte alls dum.


8. Mora - Vita Hästen 1

Vi knyter påsen i Dalarna. Mora har blivit allt bättre och fortsätter nypa viktiga poäng. Masarnas förstalina med Ljunggren och Persson i bräschen är fortsatt fin men mot Vita Hästen kommer Lukas Wernblom saknas då Övik-sonen är avstängd över en handfull matcher. Vita Hästen beger sig till Smidjegrav efter att ha gått en otroligt tuff batalj mot Västerås under onsdagen. Ingen rast och ingen ro för Tony Zabel och hans mannar. Även om det finns en del som tyder på att ettan i Mora blir en aning överstreckad finns ingen anledning att tvivla på de rödklädda dalkarlarna. MIK segrar.


Kupongens kassaskåp

Mora

Moraiterna spelar en fartfylld och anfallsglad hockey. Vita Hästen är inte på samma nivå just nu och kommer få ge sig i Smidjegrav.


Varningens finger!

Oskarshamn

Rögles insats mot Leksand i tisdags var under all kritik. Spelar Bandyklubben i närheten av lika dåligt mot Oskarshamn så förlorar ängelholmarna. Oket måste därför omedelbart finnas med på bongen.162 rader
1. Brynäs - Färjestad 1x2
2. Luleå - Leksand 1x2
3. Timrå - Malmö 12
4. Växjö - Örebro 1
5. Rögle - Oskarshamn 1x2
6. Linköping - Djurgården 1
7. Södertälje - AIK 1x2
8. Mora - Vita Hästen 1


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto