Powerplay Tips Torsdag 31/3

Publicerad på 30 Mar 2022 - 15:04

MrHockey

MrHockey

30 Mar 2022 - 15:04

Hockeytorsdag med svenska och schweiziska slutspelsmatcher på tapeten, det blir inte mycket bättre än så! Oskarshamn har nått en historisk kvartsfinal i SHL, men mot Rögle tar det tvärstopp för smålänningarna. Mora och Davos är ytterligare två bra spikar medan skrällar jobbas med fördel in i Luleå och Lugano. Vi gasar mot åtta rätt!


Spelstopp: 18.591. Rögle - Oskarshamn 1

Efter 52 grundserieomgångar samt dubbla Play In-duster har det äntligen blivit dags att dra igång kvartsfinalerna i det svenska finrummet. Oskarshamn har stått för en fantastiskt säsong så långt och lyckades monterade ned Leksand efter en tredje och avgörande batalj i Dalarna. Det firades rejält i omklädningsrummet efter slutsignalen i tisdags, endast två dagar senare ska “Oket” infinna sig i Skåne där ett utvilat Rögle väntar i ett kokande Catena Arena. Martin Filanders gäng har gått på pumpen elva gånger i rad mot bandyklubben och har inget att hämta i “Hajtanken”. Spikad etta.


2. Luleå - Örebro 2

Örebro kan inte vara tillfreds med säsongen i helhet – efter en blygsam sjundeplats i grundserien var närkingarna ytterst nära att få respass mot Brynäs i åttondelsfinalen. I den tredje och avgörande bataljen låg gästrikarna under med 1-2 inför slutperioden och hade till den stunden inte alls fått spelet kugga i. Då klev Rodrigo Abols fram. Den lettiske superstjärnan stod för två poäng när ÖHK vände och vann med 4-2. Luleå blir självfallet en tuff nöt att knäcka för Abols och gänget, men i grundserien vann faktiskt Örebro båda mötena i Norrbotten. Läge att koppla på hela säkerhetsbältet och jobba in bortasegern till fint värde.


3. Djurgården - Timrå 1

Att påstå att Djurgårdens plats i svensk hockeys finrum hänger på en skör tråd är en underdrift. De mesta mästarna tappade en 3-2-ledning till förlust i Medelpad där Timrås succéforward Sebastian Hartmann styrde in 4-3-målet med blott sju sekunder kvar av ordinare tid. Stockholmarna är därmed två förluster från hockeyallsvenskt spel kommande säsong. Fem mot fem var DIF bättre, men i special teams är huvudstadslaget uddlöst medan Timrå målar på allt. Senast sköt Ty Rattie och company tre baljor i numerärt överläge. Om “Järnkaminerna” kan hålla sig på banan ska de ses med bra chans att knipa livsviktiga Game 3. Ettan först, tvåan sedan.


4. Västerås - Björklöven X

Efter varsin seger i Västerbotten kopplade Björklöven greppet om denna kvartsfinal genom att vinna med 3-1 i ABB Arena Nord. Detta trots att man saknade skadade skarpskytten Olle Liss. I en jämn tillställning var “Löven” vassare i special teams och nätade blandat annat två gånger med en man mer på isen. Att hålla sig borta från botbänken blir nyckeln för Västerås som även måste få bättre leverans från Micke Frycklund och Daniel Gunnarsson. Jämn tillställning på förhand där vi inte tar några risker, fram med den breda penseln i Nicklas Lidströms hemstand – 1X2!


5. Mora - BIK Karlskoga 1

Efter en kavalkad av sumpade målchanser under de inledande två mötena i blev det “proppen ur” för Mora som nätade sju gånger bakom Lars Volden i Karlskoga-kassen. Mannen med det fruktade handledsskottet, Johan Persson, pangade dit ett hattrick framför en jublande hemmapublik vid Siljans norra strand. Ett normalt sett betongsäkert BIK-försvar såg ihåligt ut och värmlänningarna är fortfarande utan nyckelbacken Wilhelm Westlund (avstängd). Kommer Mora upp i samma nivå som i tisdags ligger hemmasegern klart närmast till hands. Bra etta till omkring 45 procent.


6. Lausanne - Fribourg 1

Vi styr kosan ner mot Alperna där slutspelet i NLA pågår för fulla muggar. Fribourg kopplade greppet om denna rafflande serie mot då “Drakarna” segrade med 3-2 i den tredje matchen och därmed gick upp i en 2-1-ledning i serien. Det ska dock sägas att det är oerhört tight mellan dessa antagonister. I de två senaste drabbningarna har det krävts förlängningsspel för att utse en vinnare. Lägg därtill att lagen vann två matcher vardera sista fyra inbördes i grundserien. Fördel Lausanne som är erkänt starka i hemmaborgen, men det är knappast läge att snåla med garderingar.


7. Davos - Rapperswil 1

Fru Fortuna ler sannerligen inte mot Davos som har fått smaka på förlustens beska tre gånger i följd trots idel jämna möten med Rapperswil. Mathias Bromé och hans gulblå kamrater sköt bland annat tre puckar i virket häromsistens när “Rappi” vann med 4-0 på hemmais. Utöver att Stefan Hedlunds gäng haft studsarna med sig har man även visat upp ett bländande spel i powerplay. Lakers, som gästerna även kallas, är bara en seger från att ta sig till semifinal och som alla vet är just den fjärde viktorian inte helt enkelt att bärga. Med detta i åtanke är den värdemässigt fina ettan en strålande spik att ta ställning till.


8. Lugano - Zug X

Precis som Rapperswil så är de regerande mästarna Zug bara en seger från att avancera till semifinal. De så kallade “Tjurarna” nätade fem gånger inom loppet av 22 minuter häromsistens där slutspelets poängkung, Fabrice Herzog, öppnade målskyttet för Zug halvvägs in i den andra perioden. Dan Tangnes stjärnlag vann sedermera med 6-3 och har stått för tolv mål framåt under de senaste två fighterna. 3-0 i matcher kommer såklart inte Zug att tappa men här blir gästerna, som har frågetecken för Carl Klingbergs medverkan, alldeles fört hårt åtgångna av tipparna. Fint läge att fatta den breda penseln och hålla tummarna för att Lugano sprattlar till en gång. Helgardera!Kupongens kassaskåp!

Rögle

Rögle vann grundserien och kliver in i slutspelet som guldfavorit. Bandyklubben monterade ned Oskarshamn fyra gånger i seriespelet och lär inte visa smålänningarna någon pardon i “Hajtanken”. Etta!


Varningens finger!

Örebro

Örebros högstanivå är uppe och nosar på Luleås dito och med hänsyn till att närkingarna såtar med dubbla vinster i “Delfinen” denna säsong går det inte att blunda för värdet till höger. Plocka med alla tecken och jobba in högersidan.162 rader
1. Rögle - Oskarshamn 1
2. Luleå - Örebro 1x2
3. Djurgården - Timrå 12
4. Västerås - Björklöven 1x2
5. Mora - BIK Karlskoga 1
6. Lausanne - Fribourg 1x2
7. Davos - Rapperswil 1
8. Lugano - Zug 1x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto