Powerplay Tips Torsdag 4/2

Publicerad på 4 Feb 2021 - 07:51

MrHockey

MrHockey

4 Feb 2021 - 07:51

Det är torsdag och lilla julafton för alla oss hockeyälskare. Full SHL-omgång med massor av viktiga matcher på agendan. Körsbäret på hockeytårtan denna kväll får anses vara duellen i botten mellan Malmö och Linköping där ruggigt viktiga poäng står på spel. Bra skrälldrag synas i Karlstad och Skellefteå medan vi vågar spika Frölunda borta mot Örebro. Småland bjuder in till första kampen för kvällen. Häng med!

Spelstopp: 18:59

POWERPLAY TIPS 4/2

1. Växjö - Leksand X
Leksand hade chansen att utmana om topp 6 på riktigt under tisdagen då masarna mötte Örebro hemma i Tegera. Det hela slutade med fiasko efter en av säsongens sämsta perioder. 1-4 på tavlan redan efter 20 minuter och matchen var där och då över. Nya tag nu och LIF reser till Småland utan Hrivik som fick kasta in handduken strax innan nedsläpp mot Örebro. Ett gigantiskt avbräck såklart. Växjö hade en del svårigheter med att lösa segern mot Linköping i Saab Arena häromsistens. Efter straffar löste till slut Lakers två pinnar och värdarna är fortsatt serieledare. Självklart ska Hallams manskap ha mycket goda möjligheter att vinna mot dalkarlarna men knappast till vilket pris som helst. Helgardera då värdet ligger helt och hållet österut.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365
  
2. Brynäs - Luleå 2
Det är snabbt tillbaka till arbetet som gäller för Brynäs samt Luleå. Klubbarna battla så sent som igår och då drog gästerna det längsta strået genom att enkelt montera ner hemmalaget med 5-1. Nya möjligheter nu och sett till hur spelet såg ut under onsdagen känns det knappast orimligt att åter utgå från tvåan. Björnarna var tyngre och hade dessutom en Lassinantti i gammal fin form. Att kedjan med Tyrväinen, Klasen och Emanuelsson därutöver var riktigt vass gör inte Luleå direkt sämre. X2 duger gott och väl.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

3. Örebro - Frölunda 2
Efter tre raka torsk blev det proppen ur hemma i Scandinavium för Frölunda. 7-3 mot Brynäs och Stefan Elliot kunde knappast firat sin 30-årsdag på ett bättre sätt. Kanadensaren löste fyra friska poäng (2+2) och var en rese hos göteborgarna. Örebro står på agendan och Närkes hockeystolthet hade stor show i Leksand häromsistens. De för dagen svartklädda kunde hur lätt som helst lösa tre friska pinnar och linan med Ho-Sang, Abols och Rendulic såg bitvis magiska ut. Kollar vi trupperna i stort är det däremot ganska jämnt där VF ska anses som det något bättre laget till och med. Med tanke på att ÖHK vann i Göteborg senast och dessutom gjorde denna fina prestation i Dalarna kan vi nog se en etta som kliver upp på hög höjd nu. Läge därför att vara smart och gå emot. Tvåan är bra och inte omöjlig någonstans. Kul spik.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

4. Malmö - Linköping 1
Omgångens pärla hittas på skånsk mark. Malmö comeback-spelade efter sin tre veckor långa coronapaus med att möta just Linköping i Saab Arena i helgen. 3-6-förlusten var inte mycket att säga om mer än att nyförvärvet Puempel hittade nät två gånger om. Rödhökarna fick någon dags vila, träna ihop sig och gjorde en kanoninsats mot Rögle i derbyt och vann med 2-1 efter straffar. Ruggigt starkt. Nu får dessutom Fagervall och company chansen att direkt sätta Cluben på plats. Ett LHC som i dagarna fått in Anton Karlsson för att förstärka och bredda truppen. Bra såklart då östgötarna kommer få slåss hela vägen in i kaklet för att slippa negativt kval. Här räcker det dock inte till. Malmö vinner.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

5. Färjestad - Oskarshamn 2
Det räckte med två raka torsk mot Oskarshamn. Färjestad vann tisdagsmötet med 4-1 på bortais och kan nu se tillbaka på en fin period med fyra raka vinster. Back-to-back-match gäller nu och det är på hemmaplan i Karlstad som Vargarna kliver in mot Oket. Även om Pennerborn och hans hemmagäng sett bra ut är det ändå imponernade vad IKO gjort efter jul. Klubben som var totalt uträknade har rest sig på nio och spelar en bitvis kul och fartfylld hockey. Dessutom med kvalité offensivt då spets tillförts i form av bland annat Veronneau och Bouma som gjort förstalinan stekhet. Självklart ska gästerna få chans till snabb revansch. 1X2!
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

6. Rögle - HV71 X
Rögle föll mycket överraskande mot Malmö i derbyt tidigare i veckan. Alsenfelt spikade igen totalt och trots 30 skott fick RBK endast in en puck bakom den duktige keepern. Bandyklubbens uppdrag nu blir ett HV71 som desperat söker efter identitet. Ryan Stoa har floppat och lämnat för Djurgården. Anton Karlsson har också lämnat klubben för spel i Linköping som tidigare nämnts. På pluskontot finns Miska Siikonen, Jordan Murray och Arttu Ilimäki som nu ska försöka trolla in poäng till ett HV som framförallt på bortais haft extremt mycket bekymmer även om insatsen mot Luleå i Norrbotten bitvis såg rätt bra ut. Powerplay-spelet är också något som imponerat hos gästerna och med lite flax är ändå inte poäng omöjligt i Catena Arena. Helgarderingen provas där vi kan förvänta oss rejäl kupongrens om HV skulle kunna greja en vinst.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

7. Skellefteå - Djurgården X
Skellefteå ser makalöst bra ut för tillfället. När Luleå besegrades i Coop Norrbotten Arena i helgen var det SAIK:s nionde raka seger och de gulsvarta har varit sensationellt bra i defensiv riktning. Värdarna har ett ynka insläppt mål på 240 minuter hockey och därmed har Söderblom och Lindvall hållit nollan i tre av de fyra nyligen lirade bataljerna. Djurgården ska ändå inte anses utan chans. Formen är visserligen sådär men tredjeperioden mot Leksand häromsistens var urstark och DIF har vunnit fem av de åtta senaste matcherna inbördes i norr. Här ska vi helgardera tidigt.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

8. Tyresö Hanviken - Forshaga 2
Allettan Norra bidrar med kvällens sista kamp. En serie som är ruskigt jämn rakt igenom även om Östersund dragit ifrån i topp och tabellen haltar. Forshaga tog en riktigt fin bortaskalp i Dalarna i helgen. Borlänge lades på rygg efter 5-2 och en härlig insats från bland annat Viktor Lennartsson som bidrog med två mål. Tyresö Hanviken var tippade i botten innan serien drog igång och det är bland de sämre lagen vi också hittar värdarna. Defensiven hos T/H har varit riktigt tveksam och 33 mål i baken på sju matcher är inte godkänt. Här kommer Erdtmans gubbar få se en drös puckar gå in bakom Lundahl i kassen igen. Tvåan är helt okej att lämna ensam.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

Kupongens kassaskåp
Frölunda
Vi ska inte klassa Frölunda som ett kassaskåp men väl en riktigt spännande spik. VF vann med 6-1 här när lagen senast möttes i Bunkern. Riktigt kul singeldrag.

Varningens finger!
Oskarshamn
Dags för Oskarshamn att studsa tillbaka direkt efter 1-4-nederlaget mot Färjestad i tisdags. En jämn match häromsistens och vi köper inte riktigt ettan som streckas hårt.

162 rader
1. Växjö - Leksand 1x2
2. Brynäs - Luleå x2
3. Örebro - Frölunda 2
4. Malmö - Linköping 1
5. Färjestad - Oskarshamn 1x2
6. Rögle - HV71 1x2
7. Skellefteå - Djurgården 1x2
8. Tyresö Han. - Forshaga 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto