Powerplay Tips Torsdag 6/1

Publicerad på 5 Jan 2022 - 15:43

MrHockey

MrHockey

5 Jan 2022 - 15:43

Trettondagens Powerplay utgörs av sju svenska dueller, två från SHL, en från SDHL och övriga fyra från AllEttan Norra. Forshaga tornar upp som en trevlig spik och Kalix HC kan mycket väl lyckas besegra hemmafavoriten Östersund. Avslutar gör vi i öst då KHL-mötet mellan Star Kunlun och Tjerepovets stänger denna kupong. Mot åtta rätt!


Spelstopp: 13:591. Frölunda - Luleå 2

Luleås framskjutna match mot Djurgården ledde till att norrbottningarna ställs mot Frölunda denna torsdag istället. De hemmahörande göteborgarna spelade CHL-semifinal mot Rögle (3-5) så sent som i tisdags, vilket kan innebära trötta ben hos Roger Rönnbergs manskap. Det faktumet gagnar såklart gästerna, som visat upp en stark form mot slutet. Stjärnor som Oscar Engsund, Eric Gustafsson och Linus Omark har klivit fram när det gällt som mest. Då ”Bulans” björnar även har ett bra truppläge med få skador får de utgångstipset, men plocka gärna med krysset som säkerhet.


2. Örebro - Färjestad 2

Färjestad återhämtade sig snabbt efter den pinsamma 0-8-förlusten mot Luleå. 3-1-segern i Gävle kom efter en stark prestation från Johan Pennerborns manskap, och totalt fem segrar på sex fajter vittnar ändå om en uppåtgående formkurva trots det tidigare nämnda bottennappet. Hos hemmalaget är formen betydligt sämre då Örebro tvingats kröka rygg i fyra av de fem senaste kamperna. Robin Kovács och hans kamrater har dessutom misslyckats med att göra mål i de två senaste, vilket inte bådar gott inför detta möte. Allt detta får vågskålen att tippa åt höger. Tvåan är en intressant spik.


3. Växjö - Rögle 1

Växjö gick segrande ur en målsnål duell mot Örebro där assistmakaren Joel Persson fick agera målskytt för ovanlighetens skull. Den kommande förbundskaptenen Sam Hallam har lyckats hålla motivationen uppe hos Lakers trots vetskapen om att tränarikonen snart lämnar över stafettpinnen då de mörkblå lyckats ta minst två pinnar i fem av de sex senaste matcherna. Rögle brukar ha svårt att vinna i Vida Arena. Lägg därtill att Abbott-brödernas skrytbygge spelade match mot Frölunda i tisdags, medan de hemmahörande smålänningarna fått åtnjuta betydligt längre vila. Låt penseln inleda från väst och fortsätt så långt stålarna räcker.


4. Surahammar - Borlänge 1

En kvartett kamper från AllEttan Norra härnäst där mötet mellan Surahammar och Borlänge inleder. Den övre halvan av tabellen är ett getingbo och båda sällskapen har just nu häng på serieledande Hudiksvall. Tre poäng i denna fajt skulle kunna innebära en rejäl klättring. Senast SIF välkomnade masarna till Surahallen slutade det med en 8-4-seger för hemmalaget. Då spelartruppen stärkts upp med målfarlige centern Tobias Boström inför de två kommande matcherna ska värdarna ses med god möjlighet att upprepa bedriften från senast. Ettan åker in först, därefter tvåan om resurser finns.


5. Forshaga - Strömsbro 1

Värmland är nästa anhalt där Forshaga tar emot gästrikarna Strömsbro IF. Endast Kiruna AIF ligger nedanför de två kombattanterna i AllEttan Norra, vilket skvallrar om att vi inte kommer att få se något av dessa lag i Hockeyallsvenskan kommande säsong. FIF är med det sagt snäppet starkare än besökarna och ståtar med lirare som Emil Smedberg och Mikael Hedlund i spelartruppen. En ung duo som vi mycket väl kan komma att få se högre upp i seriesystemet inom kort. Gästernas problem är att de läcker i defensiven just nu vilket kan komma att straffa sig, framför allt mot snipern Hedlund. Vettig spiketta.


6. Hudiksvall - Kiruna AIF 1

Hudiksvall är som tidigare nämnts ledare av AllEttan Norra och hälsinge-gänget kommer av allt att döma att slåss om en plats i Hockeyallsvenskan när serien drar ihop sig. Fem raka viktorior säger det mesta och spelare som Henrik Olsen och Hannes Lindström sätter skräck i vilket Division 1-lag som helst. Det är därför inte konstigt att hemmalaget är gigantiska favoriter inför denna fajt, speciellt då just Kiruna AIF besegrades med 7-0 i Norrbotten senast lagen brakade samman. Den troliga ettan är given som utgång, men då procenten riskerar att dra iväg kan det vara klokt att låta krysset agera potentiell rensare. 1X.


7. Östersund - Kalix 2

Ytterligare ett norrländskt derby tar plats på kupongen då Östersund och Kalix brakar samman i Jämtland denna torsdag. Trots att bägge sällskapen håller till på den nedre halvan av AllEttan Norra är det inte många poäng som skiljer dem från att tillhöra topp 3. ”Örnarna”, som gästerna kallas, åkte på en 0-3-förlust mot Hudik senast, en match som Michael Lindgrens manskap hade behövt vinna. Dags att ladda om för en ny ödesmatch där ÖIK drar på sig favorit-kostymen i Östersund Arena, främst tack vare starkare form. Känslan är dock att denna uppgörelse kan sluta lite hur som helst då lagens kapacitet är likvärdig, så med rådande streck rullas heltäckningsmattan ut. Jobba in en bortaseger till låg procent!


8. Star Kunlun - Tjerepovets 2

Vi avslutar på ryskt vis då KHL-mötet mellan Star Kunlun och Tjerepovets utgör kupongens sista drabbning. Värdarna, som har sin bas i Peking men spelar sina hemmamatcher i Moskva, är jumbo i den östra divisionen och väntas få slita ont mot femmorna från den västra konferensen. I bortalaget finns svenskduon Press/Stenqvist som båda noterades för poäng mot Dinamo Minsk senast (3-5). Med förmodad revanschlusta efter förlusten ska “Stålmännen” ta sig an ett på pappret sämre hemmalag, men enkelt blir det inte. De hemmahörande “Drakarna” har trots allt pressat både Sibir Novosibirsk och Salavat Ufa till förlängning i närtid. X2 torde med det sagt räcka.


Kupongens kassaskåp

Forshaga

Kanske inget kassaskåp, men väl en lysande spik då värmländska Forshaga är bättre än ett Strömsbro som radat upp förluster mot slutet. Firma Smedberg/Hedlund avgör för värdarna.


Varningens finger!

Kalix

Östersund skrinnar in i Östersund Arena som favoriter, men ett Kalix HC med högt kunnande ska inte underskattas. Michael Lindgrens örnar har allt som krävs för att vinna denna ödesmatch i Jämtland.144 rader
1. Frölunda - Luleå x2
2. Örebro - Färjestad 2
3. Växjö - Rögle 1x2
4. Surahammar - Borlänge 12
5. Forshaga - Strömsbro 1
6. Hudiksvall - Kiruna AIF 1x
7. Östersund - Kalix 1x2
8. Star Kunlun - Tjerepovets x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto