Powerplay Tips Torsdag 7/4

Publicerad på 6 Apr 2022 - 17:21

MrHockey

MrHockey

6 Apr 2022 - 17:21

Fyra matcher från Norden öppnar upp torsdagens kupong där bland annat den femte och avgörande SDHL-finalen syns på menyn. Spännande värre! Dessförinnan ska dubbla SM-kvartsfinaler avhandlas innan bongen rullar vidare med matcher i Ungern, Tjeckien och Tyskland. Väl mött!


Spelstopp: 18:041. Växjö - Frölunda 1

Enligt underliggande siffror såsom expected goals och corsi var Frölunda SHL:s främsta offensiva lag i grundserien. Göteborgarna var dock inget vidare på att ta betalt för det stundtals finfina anfallsspelet. I slutspelet har det emellertid lossnat för FHC som på sina tre sudden-vinster mot Växjö pangat dit 13 baljor. Hetast av samtliga rödklädda lirare har Patrik Carlsson varit med fyra fullträffar, samtliga på hemmais. Vinna eller försvinna gäller för Växjö som kommer göra allt vad som krävs för att inte bli svepta. Detta blir säkerligen en jämn dust och då värdet hittas på vänsterflanken blir 1X vår lösning i Vida Arena.


2. Färjestad - Skellefteå 2

Resultatmässigt har det varit ruskigt tight i samtliga tre kvartsfinaler mellan Färjestad och Skellefteå. SAIK har dock fört spelet i mångt och mycket, men haft svårt med att svara upp mot Färjestads fysiska spel. I tisdags var de svartgula påkopplade på ett helt annat sätt och deras 3-1-ledning efter den första perioden kunde ha varit större. FBK stretade emot bättre sista 40 minuterna, men kom aldrig närmare än 2-3. Jocke Lindström gick i bräschen för Skellefteå med sina två baljor och den rutinerade räven kan mycket väl bli tungan på vågen i Löfbergs Arena när gästerna ska försöka utjämna serien. Spännande spiktvåa!


3. Brynäs - Luleå 1

Luleå hade chansen att avgöra SM-finalen i SDHL framför mäktiga 5000 åskådare i Coop Norrbotten Arena. Trots det maffiga stödet från läktarhåll föll Viivi Vainikka och hennes lagkamrater med hela 2-7. Med Lara Stalder tillbaka i laget efter avstängning gick Brynäs från 2-1 till 7-1 i den andra perioden. Den schweiziska stjärnan svarade för ett mål och en assist, men det var backen Maja Nylén-Persson som stal de stora rubrikerna genom att stå för fyra pinnar (2+2). Inför en fullsatt salong i Gävle drar Brynäs på sig favoritskapet i denna femte och helt avgörande batalj, men då ettan ser ut att segla iväg procentuellt blir rekommendationen att plocka med alla tecken.


4. Sparta Sarpsborg - Stavanger 2

I det norska slutspelet har Stavanger skaffat sig två matchbollar i semifinalen mot Sparta Sarpsborg. Oilers, som gästerna kallas, drog det längsta strået (3-2) under tisdagskvällen och har sett över fem matcher varit det bättre laget. “Spartanerna” har levt mycket på ett stabilt försvarsspel och ett fantastiskt målvaktsspel signerat Jake Paterson. Kanadensaren ådrog sig dock en skada i tisdags och tvingades lämna över spaden till 20-årige Tobias Normann som gjorde slutspelsdebut. Med frågetecken för sin förstemålvakt får Sarpsborg finna sig i att slå ur underläge. Tvåan är en vettig spik upp till 55 procent.


5. Fehérvár - Red Bull Salzburg X

Red Bull Salzburg drog den längsta stickan när ICE Hockey Leagues första finalmatch gick av stapeln under tisdagskvällen. 2-1-vinsten satt dock långt inne för storfavoriten. Fem minuter in på den andra förlängningsperioden avgjorde Danjo Leonhardt till fördel för “Tjurarna”, den unge tyskens andra mål i årets slutspel. Fehérvár stod upp bättre än väntat och sett till antalet skott på mål och heta chanser kunde matchen ha gått åt endera håll. Inför den ungerska hemmapubliken är det inte alls omöjligt att de blåsvarta utjämnar finalserien. Svårtippat där samtliga tecken åker in i ett tidigt skede.


6. Ceske Budejovice - Sparta Prag 2

Efter dubbla strider i Prag går denna semifinal vidare med två matcher i södra Tjeckien där staden Ceske Budejovice är belägen. “Motormännen”, som värdklubben kallas, föll två gånger om i huvudstaden och är därmed i stort behov av en viktoria i Budvar Arena, vars namn härstammar från ölmärket Budweiser Budvar. Sparta Prag dominerade föregående tillställning och vann tämligen enkelt med 5-1. Det matchavgörande 2-0-målet kom från SHL och NLA-meriterade Erik Thorells klubba. Värmlänningen återfinns på andra plats i Spartas interna poängliga och kan mycket väl bli tungan på vågen i Match 3. Trolig bortaseger.


7. Ingolstadt - Kölner Haie 1

Två tyska åttondelsfinaler rundar an kalaset under torsdagskvällen. Ingolstadt gick på pumpen i ett kokande Lanxess Arena häromdagen och måste således vinna de återstående två matcherna för att nypa en biljett till kvartsfinalerna. Något de så kallade ”Pantrarna” absolut kan göra. De blåvita var väl så bra som Kölner i Game 1 och framför publiken i Saturn Arena är NHL-meriterade Chris Bourque och company erkänt starka. Kölners kvicka omställningar har dock Ingolstadt haft svårt för och känslan är att detta blir jämnare än vad oddset indikerar. Ettan först, men gardera helst hela vägen.


8. Düsseldorfer - Nürnberg 2

Nürnberg var det bättre laget med lika många spelare på isen i den första åttondelsfinalen. ”Istigrarna” åkte mycket skridskor medan Düsseldorfer stod på hälarna och drog på sig utvisningar. På åtta PP-försök lyckades dock inte Nürnberg överlista en storspelande Mirko Pankowski. DEG-keepern var tillsammans med skarpskytten Daniel Fischbuch (1+1) de huvudsakliga anledningarna till att Düsseldorfer stal en fight på bortais via seger med 3-2. Räkna med en ny jämn batalj mellan dessa antagonister. Den lågt streckade tvåan öppnar även om alla tecken rekommenderas.


Kupongens kassaskåp

Sparta Prag

Sparta Prag sköljde över Ceske Budejovice med hela 5-1 i den tjeckiska huvudstaden och stormar fram mot en final. Gästerna är bättre på samtliga positioner och vinner troligen även Game 3.


Varningens finger!

Nürnberg

Nürnberg föll oväntat på hemmais i den första åttondelsfinalen och är därmed illa ut inför returen i Düsseldorf. ”Istigrarna” har med det sagt kapacitet till att vända på skutan och vinna två raka. Den lågt streckade tvåan prioriteras.162 rader
1. Växjö - Frölunda 1x
2. Färjestad - Skellefteå 2
3. Brynäs - Luleå 1x2
4. Sarpsborg - Stavanger 2
5. Fehérvár - Salzburg 1x2
6. Budejovice - Sparta Prag 2
7. Ingolstadt - Kölner Haie 1x2
8. Düsseldorfer - Nürnberg 1x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto