Powerplay Tips Torsdag 30/1

29 Januari 2020 - 21:03

Torsdagens Powerplay bjuder på en härlig SHL-resa där inte mindre än sex svenska fighter återfinns på talongen. Kvällens stora belåtenhet hämtas från klassiska Hovet där en repris på fjolårets SM-final gläntar på dörren. Fortsätter Djurgården att briljera på hemmais? Två ovissa NLA-kamper ror skutan i hamn. Mot åtta gröna bockar!

Spela på Powerplay - klicka här!


Spelstopp: 18.59. Powerplay tips 30/1.


1. Djurgården - Frölunda 1
Vi inleder direkt med matchen vi flaggade för i ingressen. Två av svensk hockeys stormakter går upp i duell med varandra. Det gjorde de även i våras när Frölunda bärgade SM-guldet efter en tuff och underhållande finalserie. Göteborgarna har även vunnit båda mötena lagen emellan denna säsong. Nu är känslan att det är dags för en Djurgården-skalp. Stockholmarna stoltserar med åtta raka trepoängare i ligan framför hemmafansen och har endast släppt in nio mål under samma spann. Bra betyg till firma Svedberg/Rämö. Frölundas Peterson och Rakhshani är båda out med ljumskproblem. Dessutom är Moverare osäker då han legat hemma magsjuk under veckan. Den vänstra halvgarderingen smakar mumma!
Casumo-odds 1X2: 2.30 - 4.00 - 2.63
Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


2. Luleå - Växjö 2
I Luleå verkar PP-tipparna tro att det är Korpen HC som gästar Coop Norrbotten Arena. Växjö har visserligen inte rosat marknaden under säsongen, men Sam Hallam förfogar trots allt över ett riktigt vasst lag i grund och botten. Att Lakers ska streckas under 15 procent, som de gör just nu, är såklart inte i närheten av korrekt. Luleå kommer närmast från två mediokra insatser och hade flyt som fick med sig tre pinnar hem från Gävle senast. I Växjö-lägret är det mungiporna upp efter tre raka vinster där framförallt 4-3 borta mot FBK sticker ut. Plocka med alla tecken ögonaböj där den högra sidan rensar gott.
Casumo-odds 1X2: 1.70 - 4.20 - 4.25
Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


3. Färjestad - Leksand 1
Färjestad åkte på en rejäl smocka borta mot HV71 i tisdags. Rivalerna från Jönköping sköljde över kaffegänget gång på gång och vann till slut med hela 8-4 (!). Pennerborns blodtörstiga vargar har förvandlats till ett gäng små valpar. Fem raka nederlag är värmlänningarnas facit inför mötet med Leksand. I LIF-lägret råder det kris. Masarna har sju pinnar upp till Linköping på säker terräng och goda råd börjar sannerligen bli dyra. Gästerna saknar lagets överlägset bästa forward i Marek Hrivik medan FBK:s dito Micke Lindqvist är långtidsskadad. Marcus Nilsson är dock åter tillbaka från avstängning. Ettan är trolig, men lär bli hårt åtgången och behöver därmed garderas.
Casumo-odds 1X2: 1.46 - 5.30 - 5.30
Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


4. Malmö - Skellefteå 1
En annan viktig spelare som är tillbaka är Malmös målman Oscar Alsenfelt. Malmö-pågen agerade vägg i tisdags och fick dessutom med sig en assist i 5-0-vinsten mot Brynäs. Peter Anderssons rödhökar svarade för en storstilad insats framför hemmapubliken och har goda chanser att plocka nya poäng när Skellefteå gästar. SAIK kammade noll hemma mot Oskarshamn senast och har därmed fått på näbben tre matcher i följd. Ettan är en spännande chansspik till trevligt spelvärde.
Casumo-odds 1X2: 2.25 - 4.00 - 2.70
Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


5. Oskarshamn - HV71 2
HV71 sätter sig i bussen och rullar österut för att ge sig i kast med länskollegan Oskarshamn. IKO norpade åt sig samtliga poäng uppe i Skellefteå via John Dahlströms sena segermål. Viktigt för nykomlingarna som vid seger här endast har en pinne upp till LHC ovanför vattenytan. HV körde över Färjestad med hela 8-4 häromdagen och vann med 7-1 i senaste derbyt mellan dessa kombattanter. Lundhs lärjungar är också ett av ligans bästa bortalag. Tvåan är en vettig spik omkring 50 procent.
Casumo-odds 1X2: 3.45 - 4.25 - 1.85
Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


6. Örebro - Brynäs 1
Brynäs fortsätter sin roadtrip med match mot tabelltvåan Örebro. Stoppet i Malmö var mindre lyckat efter att Molins kattdjur fått stryk med hela 0-5 mot Rödhökarna vilket var den tredje torsken i följd. Kapten Anton Rödin åkte mest runt och gnällde och drog på sig en rad onödiga utvisningar. Han behöver lyfta sig inför slutspurten. Behrn Arena är en svårintaglig borg där både Luleå och Frölunda fått lämna utan poäng de senaste omgångarna. Brynäs går samma öde till mötes och vi singlar ettan.
Casumo-odds 1X2: 1.84 - 4.10 - 3.60
Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


7. Davos - Zug X
Nere i Alperna är det tight i toppen av det schweiziska finrummet. Zug och Zürich toppar tabellen med Davos och Servette hack i häl. Sedan är det ett gap på åtta pinnar ner till Biel. Davos, med Mattias Tedenby och Magnus Nygren i spetsen, har varit aningen ojämnt mot slutet vilket tre vinster och tre förluster sista sex indikerar. Det samma gäller Zug som vunnit fyra av de senaste åtta matcherna. Gästerna har lite mera spetskompetens i truppen med spelare som Diaz, Kovar, Klingberg och Lindberg i laget. Inbördes är det knapp fördel Zug, men denna fight ska ändå anses som vidöppen. Alla tecken.
Casumo-odds 1X2: 2.35 - 4.30 - 2.40
Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


8. Rapperswil - Ambri 1
Rapperswil knep en pinne borta mot Lausanne, där jumbon var nära tre, tidigare i veckan. Nu väntar nästjumbon och tillika seriens näst sämsta bortalag. Ambri är tre poäng utanför slutspelsplats och behöver troligtvis vinna här för att inte halka för långt efter då bara ett tiotal omgångar återstår av grundserien. Sett till de senaste sex drabbningarna lagen emellan är ställningen 3-3. Lakers må vara knappa favoriter i hemmaborgen men här gör man bäst i att koppla på hela säkerhetsbältet i ett tidigt skede.
Casumo-odds 1X2: 2.30 - 4.00 - 2.55
Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


Kupongens kassaskåp


Örebro
Brynäs är återigen ett lag i gungning. Försvarsspelet agerade minst sagt vimsigt borta mot Malmö och nu väntar ett ännu vassare motstånd. Detta torde tabelltvåan greja. Etta!


Varningens finger!


Växjö
Luleå borta är kanske säsongens tuffaste resa, men att Växjö ska streckas ner under 15 procent rimmar inte. Tvåan är ett magiskt tecken!


162 rader
1. Djurgården - Frölunda 1x
2. Luleå - Växjö 1x2
3. Färjestad - Leksand 1x2
4. Malmö - Skellefteå 1
5. Oskarshamn - HV71 2
6. Örebro - Brynäs 1
7. Davos - Zug 1x2
8. Rapperswil - Ambri 1x2

Spela på Powerplay - klicka här!


Powerplay tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer

Powerplay Tips Tisdag 28/1

27 Januari 2020 - 21:17

Dags att greppa tag i tisdagens Powerplay som sträcker sig från Umeå i norr hela vägen ner till schweiziska Lausanne. Värdet ser ut att kunna bli trevligt med flera skrällkandidater och felstreckade favoriter. Vi dundrar igång kupongen med ett fräckt möte i Jönköping.

Spela på Powerplay - klicka här!


Spelstopp: 18.59


1. HV71 - Färjestad 1
Det är ett skadedrabbat Färjestad som reser till ”Sveriges Jerusalem” denna tisdag. Micke Lindqvist är out sedan en tid tillbaka, Mackan Nilsson är avstängd och Victor Ejdsell är skadad. Inga duvungar direkt. Värmlänningarna kommer dessutom från fyra raka förluster. HV71 har lånat in Lias Andersson från NHL-laget NY Rangers för resten av säsongen. Lias kommer dock först och främst att träna under ett par dagar innan han väntas debutera. HV saknar forwarden Camara, men kommer ändå att ställa ett starkt lag på isen framför hemmafansen. Vi nöjer oss med ettan i Kinnarps Arena.
Casumo-odds 1X2: 2.12 - 4.10 - 2.88
Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


2. Malmö - Brynäs 1
Betydligt jämnare på förhand i Skåneland. Efter Brynäs lyckade tränarbyte, som resulterade i fyra raka segrar, får klubbikonen Ove Molin nu bekänna färg efter två förluster i följd. Försvarsspelet var katastrofalt borta mot Frölunda (4-8) och hemma mot Luleå (1-3) kändes bortasegern aldrig hotad. Malmö blandar i sin tur höga toppar med djupa dalar, något som varit klubbens signum sedan säsongspremiären. Nu är troligtvis Alsenfelt redo för spel vilket såklart är enormt viktigt. På hemmabana får Rödhökarna bära ett knappt favoritskap, men garderingar bör komma kvickt.
Casumo-odds 1X2: 2.06 - 4.10 - 3.00
Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


3. Teg - Kiruna IF 1
Efter en spikrak höst har vägen blivit desto krokigare i Allettan för Teg som ligger näst sist i tabellen. Bakom dem hittar vi Kiruna IF som kämpar och sliter ute på isen utan att riktigt räcka till. Det regnbågsfärgade laget har bara lyckats skrapa ihop fem pinnar efter tio omgångar, en färre än Teg som rent truppmässigt åtminstone ska ta sig till den första playoff-rundan. Hemma i Umeå har värdlaget god segerchans men med tanke på hur pass ojämna de varit är det inte dumt att täcka upp helt.
bet365-odds 1X2: 1.70 - 4.50 - 3.30
bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter!


4. Lausanne - Rapperswil 2
Vi vänder blickarna ner mot Alperna där en match från schweiziska National League stundar. För Rapperswil är hoppet om slutspel över sedan en tid tillbaka. Istället väntar ett negativt kval för tabelljumbon. Med det sagt kommer Lakers ändå ta sina poäng här och var längs med vägen. Lausanne, som tappade backen Jonas Junland till Linköping, tävlar om en slutspelsplats. Med tre förluster sista fyra ska de rödvita Lejonen inte vara så stora favoriter som PP-tipparna vill få det till. Till rådande streckning ska pennan definitivt fattas österifrån.
bet365-odds 1X2: 1.62 - 4.50 - 4.25
bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter!


5. Kölner - Thomas Sabo 1
Norr om Schweiz hittar vi Tyskland och finrummet DEL som bjuder på en batalj dagen till ära. Dessa gäng kan nog varandra utan och innan. Detta möte blir det tredje mellan lagen på bara en dryg vecka. De två tidigare slagen har gått till Thomas Sabo trots tydlig dominans från Kölners sida. Tredje gången gillt nu för ”Hajarna”? Hemmalaget skulle verkligen behöva en seger nu efter att ha fått käka grus i tio raka matcher. Trots att oddssättarna håller Köln som favoriter är svenska folket mer inne på gänget från Nürnberg. Då tar vi tillfället i akt och inleder från den vänstra sidan.
Casumo-odds 1X2: 2.10 - 4.25 - 2.75
Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


6. Stavanger - Vålerenga 1
I Norge är det emellertid ingen tvekan om vilket lag som ska vara favoriter. Stavanger fortsätter att gå fram som en slåttermaskin och toppar nu Get-ligaen 21 pinnar före tvåan Storhamar. Nolan Zajac fick inte följa med Oskarshamn upp i SHL, men poängen fortsätter att ticka in fint i Oilers. 48 stycken på 34 matcher är skapliga papper. Hemma i sydvästra Norge har inte Stavanger förlorat en enda match på hela säsongen. Vålerenga är ett dugligt hockeylag och kan ibland störa de allra bästa lagen i ligan. Här torde dock inte tabellfemman räcka till. När ettan ser ut att erbjuda skapligt värde är spiken odiskutabel.
Casumo-odds 1X2: 1.38 - 5.25 - 6.40
Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


7. Rungsted - Esbjerg 1
Den danska ligan domineras också av ett lag. Aalborg har plockat 82 poäng på 38 matcher, 16 fler än tvåan Herning Blue Fox. Både Rungsted och Esbjerg tampas i ligans mittenskikt där den eftertraktade fjärdeplatsen finns inom räckhåll för båda. Rungsted hemmaslog fyran Frederikshavn för två omgångar sedan med hela 6-1. Mästarna från i fjol gjorde även en stabil match borta mot Herning senast men fick ge sig med knappa 2-3. Esbjerg har inte fått till det i bortaspelet. Tre raka förluster inför resan till Rungsted är inget vidare facit direkt. Ettan är en vettig spik upp till 50 procent.
bet365-odds 1X2: 2.17 - 4.35 - 2.50
bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter!


8. Sönderjyske - Frederikshavn 1
Vi avslutar på södra Jylland i staden Vojens. Här har laget Sönderjyske sin bas och denna tisdag får de besök av tabelltrean Frederikshavn. Gästerna föll stort borta mot Rungsted senast (1-6) Dessförinnan hade ”White Hawks” både tagit poäng av tvåan Herning och slagit Aalborg. Sett till de senaste tio omgångarna är formen dock högst tveksam. Sönderjyske ståtar i sin tur med sju segrar på de åtta senaste tävlingsmatcherna. Ettan först, men finns det en slant över är tvåan ett bra komplement. Gaffla på!
bet365-odds 1X2: 2.25 - 4.35 - 2.45
bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter!


Kupongens kassaskåp


Stavanger
Stavanger är helt överlägsna i det norska finrummet. Inte en förlust på 16 hemmamatcher säger det mesta. Given etta!


Varningens finger!


Rapperswil
Att Lausanne ska streckas upp emot 80 procent mot något lag i NLA kan naturligtvis inte köpas. Tvåan rensar gott och är självskriven.


162 rader
1. HV71 - Färjestad 1
2. Malmö - Brynäs 1x2
3. Teg - Kiruna IF 1x2
4. Lausanne - Rapperswil 1x2
5. Kölner - Thomas Sabo 1x2
6. Stavanger - Vålerenga 1
7. Rungsted - Esbjerg 1
8. Sönderjyske - Frederikshavn 12

Spela på Powerplay - klicka här!


Powerplay tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer

Powerplay Tips Torsdag 23/1

22 Januari 2020 - 22:00

Sex spännande matcher från SHL, en från NLA och en avslutande kamp från tyska DEL står på agendan när det är dags att analysera torsdagens Powerplay. I Örebro gör troligtvis en viss Robin Kovács debut och som grädde på moset stöter han på sin gamla klubb Luleå. Värdet ser ut att kunna bli fint och det är nu dags att hugga in!

Spela på Powerplay - klicka här!


Spelstopp: 18.59. Powerplay tips torsdag 23/1.


1. Färjestad - Växjö 2
I Karlstad strålar två klubbar samman som båda snackades upp som potentiella SM-vinnare inför säsongen. Färjestad återfinns har gått ungefär som förväntat och återfinns på en finfin andraplats bakom Luleå. Växjö har däremot svajat från första start och tampas just nu med Brynäs och Malmö om en plats i Playin. Ska Lakers kunna avancera i tabellen vill det till att Sam Hallam får ordning på offensiven som faktiskt varit undermålig sett till de senaste omgångarna. Med spelare som Emil Pettersson, Richard Gynge och nyanlända Jacob Micflikier finns det tillräckligt med spets framåt. På hemmais må FBK vara favoriter, men den hårt streckade ettan bör garderas omgående. En bortaskräll betalar riktigt bra!
Casumo-odds 1X2: 1.89 - 4.20 - 3.20
Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


2. Linköping - Rögle 2
Ner till östgötaslätten nu där Linköping äntligen kan andas ut, åtminstone under en dag. Efter tio raka nederlag kom så den efterlängtade viktorian när HV71 lades på rygg med 4-1 i tisdags. Spelet gjorde nog ingen östgöte glad, men kämpaglöden från Berts lejon fanns sannerligen där. Sebastian Karlsson var strålande under hela matchen och fick för ovanlighetens skull bidra offensivt med både mål och assist. Hemma i Saab Arena har “Cluben” inte fått segerjubla på fem försök och Rögle brukar LHC allt som oftast ha svårt för. Skåningarna ståtar med fyra raka trepoängare här och kommer dessutom i gott slag via två vinster i följd. Strecka från höger.
Casumo-odds 1X2: 2.88 - 4.20 - 2.08
Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


3. Frölunda - Brynäs 1
Räkna med ett revanschsuget Frölunda som skrinnar ut Scandinavium denna torsdagskväll. Brynäs körde över göteborgarna här i premiären med hela 5-2. Kaffelaget segrade även på hemmais mot de regerande mästarna. Gästerna har sedan tränarbytet plockat fyra raka vinster. Lagets guldklimp Anton Rödin har svarat för tio poäng på sex matcher. Formen till trots är känslan att Frölunda kommer agera mycket bestämt och inte ge BIF en tillstymmelse till chans. Ryan Lasch såg riktigt fin ut i 3-2-segern mot FBK senast och nu kan bilda en mycket intressant kedja med Hjalmarsson och Fagemo. Spiketta!
Casumo-odds 1X2: 1.76 - 4.30 - 3.80
Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


4. Leksand - Djurgården X
I Dalarna står ett klassikermöte på menyn när Djurgården gästar ett troligtvis välfyllt Tegera Arena. Leksand vände 0-2 till seger 3-2 borta mot Oskarshamn. Att de blåvita masarna vänder ett tvåmålsunderläge till seger i en avslutande period hade inte hänt på 32 år (!) i högsta serien. Stockholmarna kommer närmast från en 2-0-vinst hemma mot Malmö där Niklas Svedberg sin vana trogen agerade stabilt mellan stolparna. Just Svedberg har faktiskt inte släppt in ett enda mål mot Leksand på två fighter. Bra chans till revansch för LIF nu då Ohlssons järnkaminer inte rosat marknaden på bortais. Bra läge att plocka bort den överstreckade tvåan och få för 1X.
Casumo-odds 1X2: 2.85 - 4.20 - 2.12
Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


5. Oskarshamn - Malmö 2
När Oskarshamn leder efter två perioder brukar det allt som oftast gå riktigt bra. Innan den sura torsken hemma mot Leksand hade nämligen IKO vunnit nio av nio matcher med ett målmässigt övertag inför den tredje akten. Formen är annars fin för nykomlingarna som gått segrande ur fem av de tio senaste striderna. Hemmasonen Filiph Engsund har även han acklimatiserat sig till tempot i SHL. Mot Leksand gjorde forwarden både mål och assist. Malmö är i grunden ett bättre hockeylag, men blandar och ger alldeles för mycket för att kunna lita på fullt ut. Tvåan får ändå agera knapp utgång men finns det resurser är det inte fel att helgardera.
Casumo-odds 1X2: 3.00 - 4.10 - 2.06
Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


6. Örebro - Luleå 2
I Närke stundar ett härligt möte mellan ett förväntat topplag och ett hemmalag som fått de flesta experterna att höja på ögonbrynen. Örebro återfinns alltså på en tredjeplats i tabellen efter 34 lirade omgångar. Tränarskaran med Eriksson, Jönsson och Olsson har gjort ett gediget jobb med sitt manskap. Mot Luleå brukar det emellertid gå åt pipan för ÖHK. Inbördes glänser Norrbottningarna med fyra vinster på de fem senaste striderna. Gästerna har dessutom fått fart på kreativiteten framåt och stått för 13 baljor på två matcher. Robin Kovács debuterar troligtvis för Örebro och stöter omgående på sin gamla arbetsgivare. Spännande! Börja med tvåan och gardera efter plånbok.
Casumo-odds 1X2: 2.65 - 4.00 - 2.28
Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


7. Servette - ZSC Lions 1
Vi lämnar Svedala för den här gången. Schweiz välkomnar oss med ett högoktanigt toppmöte. Servette gör sin bästa säsong på flera år med sin nuvarande andraplats i National League. I truppen utmärker sig de forna NHL-stjärnorna Tommy Wingels, Daniel Winnik och Eric Fehr. Rikard Grönborgs lejon från Zürich återfinns på en tredjeplats i tabellen på samma poäng som Servette. Båda lagen har dock bara plockat en viktoria på de tre senaste omgångarna. Väldigt ovisst på förhand där värdet på ettan lockar i utgång. Finns det kapital ska tvåan ritas ner bredvid ettan omgående.
Casumo-odds 1X2: 2.20 - 4.25 - 2.60
Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


8. Kölner Haie - Thomas Sabo Ice Tigers 1
Kupongen rundas av i tyska finrummet DEL. Här är det ett back-to-back-möte som väntar då Kölner och Thomas Sabo möttes så sent som i söndags. Den gången gick “Istigrarna” från Nürnberg segrande ur matchen med 6-3 på hemmais trots att Kölner vann skotten med 38-27. “Hajarna” från handbollsstaden är inne i en riktigt djup svacka och har inte tagit en trepoängare på åtta fighter. Truppmässigt ser värdarna fina ut med spelare som Skille, Buck, Dupuis och Acton men nu gäller det att börja leverera. Kölner har två raka segrar hemma mot Sabo. När strecken just nu är jämnt fördelade är ettan en spännande chansspik att avsluta med.
Casumo-odds 1X2: 2.15 - 4.25 - 2.65
Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


Kupongens kassaskåp


Frölunda
Frölunda släpper sällan ifrån sig poäng på hemmais. 3-2 mot Färjestad senast var ett steg åt rätt riktning för Rönnbergs manskap som på pappret är klasser bättre än Brynäs. Ettan ska hållas som trolig i Göteborg.


Varningens finger!


Växjö
I Karlstad är det framförallt värdet som lockar på gästande Växjö. Spelare för spelare är inte Lakers långt efter Färjestad som saknar skyttekungen Micke Lindqvist. Tvåan ska naturligtvis finnas med i hopp om hög utdelning.


144 rader
1. Färjestad - Växjö 1x2
2. Linköping - Rögle x2
3. Frölunda - Brynäs 1
4. Leksand - Djurgården 1x
5. Oskarshamn - Malmö 1x2
6. Örebro - Luleå x2
7. Servette - ZSC Lions 12
8. Kölner - Thomas Sabo 1

Spela på Powerplay - klicka här!


Powerplay tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer

Powerplay Tips Tisdag 21/1

20 Januari 2020 - 22:46

Tisdagens Powerplay tar vid hemma i Svedala med två SHL-matcher och en fight från Allettan Norra. Resen rullar sedan vidare med schweiziska National League, norska Get-ligaen innan Metal Ligaen i Danmark agerar ändhållplats. Värdet ser ut att kunna bli magiskt på sina håll. Låt oss hugga in på smörgåsbordet!

Spela på Powerplay - klicka här!


Spelstopp: 18.59


1. HV71 - Linköping 2
Är det någonstans Linköping ska kunna vända sin otroligt tråkiga trend på tio raka förluster så är det i Kinnarps Arena. Här har östgötarna nämligen trivts ypperligt under åren och plockat tolv vinster på 14 försök. LHC har enormt många hedersamma förluster, mycket på grund av den minst sagt usla målskörden framåt i spelet fem mot fem. I powerplay är man ett av ligans bästa lag vilket är ytterst ovanligt för ett bottenlag. HV71 har ingen vidare form för stunden, 3-6 förlusten i Luleå kom efter minst sagt taffligt målvaktsspel från både Alnefelt och Gunnarsson. Värdet till höger ser intressant ut. Börja där och mata på efter storlek på plånbok.
Casumo-odds 1X2: 1.70 - 4.35 - 4.00
Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


2. Rögle - Skellefteå 1
Från Småland rör vi oss raskt ner till Skåne. Rögle knep en riktigt fin skalp i lördags när formstarka Örebro betvingades i Närke med hela 5-2. Dominik Bokk har sannerligen fått upp farten efter JVM. Den tyske junioren noterades för två nya påsar i Behrn Arena och har därmed gjort mål i fyra raka matcher. Skellefteås segersvit stannade på fem i och med hemmatorsken mot Brynäs (1-2). SAIK studsade tillbaka efter en usel första period och borde ha fått med sig poäng. Så som Samuelssons mannar spelat under en tid är det svårt att inte plocka med samtliga tecken i Catena Arena, även om RBK ska hållas som knappa favoriter.
Casumo-odds 1X2: 2.12 - 4.00 - 2.95
Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


3. Kiruna IF - Piteå 2
Vi hoppar ner två hack i seriesystemet för att titta till en drabbning i Allettan Norra. Kiruna kämpade och slet mot topplaget Borlänge senast men föll till slut med 2-3 hemma i Lombiahallen. Surt för det HBTQ-certifierade hockeylaget som därmed står kvar på tre poäng allra längst ner i tabellen. Hoppet om en playoff-plats är dock inte ute då både Teg och Vallentuna även de har en del problem. Piteå stoltserar med tre raka vinster. Backen Oskar Matushkin avgjorde mötet med Väsby senast och har överlag sett riktigt fin ut efter jul. Om Kiruna kan komma upp i samma nivå som mot Borlänge ska de kunna hota Piteå. Läge att koppla på hela säkerhetsbältet i gruvstaden.
Casumo-odds 1X2: 3.35 - 5.00 - 1.64
Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


4. EHC Biel - Ambri 1
Vi reser söderut och lägger ankare i Schweiz där de flesta lagen har mellan 11-13 matcher kvar av grundserien. För Ambris del börjar goda råd bli dyra i jakten på en slutspelsplats. Laget från kantonen Tessin har visserligen bara fem pinnar upp till Bern på den sista slutspelsplatsen, men de är knappast ensamma i racet. I vanlig ordning är det bortaspelet som spökar för tränare Luca Cereda och hans italiensktalande förmågor. 15 inspelade poäng på 18 resor är knappast godkänt. Tack vare en dyster period sedan uttåget i CHL mot Frölunda är det heller inte helt givet att Biel tar en plats i slutspelet. Hemma i Tissot Arena ska de dock gälla som givna favoriter och ettan är en magisk värdespik runt 50 procent.
Casumo-odds 1X2: 1.65 - 4.40 - 4.10
Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


5. Lugano - Rapperswil 2
I det italiensktalande distriktet Lugano ser hemmalaget ut att bli alldeles för hårt ansatta hemma mot jumbon Rapperswil. Lugano har visserligen flera intressanta namn i truppen, inte minst Linus Klasen som med sina 27 poäng leder den interna poängligan. Sami Kapanens manskap är dock väldigt mycket upp och ner, imponerande vinster mot vasst motstånd och poängtapp mot sämre lag har varit en dyster melodi för Lugano under säsongen. Rapperswil kommer av allt att döma att få kvala sig kvar, men än är det inte helt kört för Lakers som växlat upp under de senaste omgångarna och plockat en del poäng. Värde-tvåan är en spännande utgång även om samtliga tecken smakar allra bäst.
Casumo-odds 1X2: 1.75 - 4.25 - 3.75
Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


6. Zug - SCL Tigers 1
I toppen av NLA har fyra lag skrinnat ifrån övriga klubbar. Zug sitter just nu överst på tronen, men ner till fyran Davos skiljer bara en ynka poäng. Dan Tangnes tjurar, som föll i finalen i fjol mot Bern, laddar upp för ett nytt långt slutspel och hemma i Bossard Arena har de sannerligen gått starkt mot slutet med fem segrar sista sex. SCL körde över detta Zug i lördags med hela 5-1 vilket de troligtvis kommer få äta upp nu. Räkna med ett gäng revanschsugna tjurar som säkerligen lär sälja sig dyrt framför hemmafansen. I denna arena har Tigers gått på pumpen i fyra raka. Trolig etta.
Casumo-odds 1X2: 1.68 - 4.35 - 4.00
Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


7. Lillehammer - Sparta Sarpsborg 1
I det norska finrummet skiljer det mil mellan toppen och botten. För att få ett hum hur stor skillnaden är mellan lagen så skulle tabellettan Stavanger hävda sig bra i Hockeyallsvenskan medan jumbon Gruner skulle få det kämpigt mot flera lag i den svenska Hockeytvåan. Lillehammer är ett stabilt topplag och har varit det under många år. Denna säsong har dock varit lite upp och ner för grabbarna från 1994 års OS-stad. En nuvarande fjärdeplats är åtminstone ett godkänt resultat. Sparta Sarpsborg kommer sluta på en sjätte- eller sjundeplats för att sedan ryka med pannbenet före i en kvartsfinal. Spartanerna är ligans näst sämsta lag sett till de tio senaste omgångarna med endast sex inkasserade poäng. Spika av ettan!
Casumo-odds 1X2: 1.58 - 4.75 - 4.40
Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


8. Frederikshavn - Aalborg 2
En match från danska Metal Ligaen har hittat in på tisdagens kupong. Det är en lurig batalj som ska spelas i Scanel Hockey Arena. Med fem omgångar kvar av grundserien står det redan klart att Aalborg kommer äntra slutspelet som det högst rankade laget. Seriesegern är säkrad och det är högst oklart hur Ronny Larsen kommer forma sina styrkor här. Normalt är gästerna ett par klasser bättre än tabellfyran Frederikshavn som dessutom är i uselt slag med fem raka förluster. Värdlaget har emellertid ett par spetsspelare i Bumagin och Fox som kan vålla problem för gästerna. Tvåan är dock första tecken som plitas ner med ettan som kvick följetong.
Casumo-odds 1X2: 2.95 - 4.20 - 2.00
Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


Kupongens kassaskåp


Lillehammer
Lillehammer är inte riktigt lika vassa som de en gång var men spartanerna från Sarpsborg ska ändå vara en munsbit för gänget från den tidigare OS-byn. Tvåan hamras dit till skapligt värde!


Varningens finger!


Rapperswil
Lugano streckas just nu upp till alldeles för höga höjder. Jumbon Rapperswil kommer med fin form och ska inte underskattas. Tvåan är ett av kupongens allra finaste tecken och ska såklart med ögonaböj!


162 rader
1. HV71 - Linköping 1x2
2. Rögle - Skellefteå 1x2
3. Kiruna IF - Piteå 1x2
4. EHC Biel - Ambri 1
5. Lugano - Rapperswil 1x2
6. Zug - SCL Tigers 1
7. Lillehammer - Sarpsborg 1
8. Frederikshavn - Aalborg 12

Spela på Powerplay - klicka här!


Powerplay tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer

Powerplay Tips Torsdag 16/1

15 Januari 2020 - 20:23

Sex SHL-kamper, en match från det tyska finrummet DEL samt en avlsutade norsk strid står på Powerplay-menyn denna torsdag. Djurgården och Frölunda ser båda ut att få alldeles för stort förtroende. Kan vi få något av dessa klassiska lag på fall månne? Låt jakten på åtta rätt med hög utdelning börja!

Spela på Powerplay - klicka här!


Spelstopp: 18.59


1. Brynäs - Färjestad 2
I ”nya” Monitor ERP Arena stundar det så kallade kaffederbyt. Dessa rivaler har stött på varandra två gånger tidigare under säsongen med Färjestad som segrare i båda med samma resultat, 2-1. Värmlänningarna kommer dock få klara sig utan fixstjärnan Micke Lindqvist under den resterande delen av säsongen. Det har hittills gått ganska bra ändå då gästerna vunnit tre raka på hemmais. Brynäs, som förra veckan sparkade tränare ”Sunken” Sundquist kommer från två vinster i följd där Anton Rödin målat fyra gånger om. Gästerna är bättre i grunden, men på hemmais lär inte Brynäs bli en enkel nöt att knäcka. Gaffeln (etta-tvåa) får bli lösningen.


2. Leksand - Örebro 2
Innan säsongen förväntade sig nog de flesta att båda gängen som ska göra upp i Tegera Arena skulle kriga i botten av tabellen. Leksand befinner sig nere i träsket och harvar med Linköping och Oskarshamn medan Örebro återfinns på en mäkta imponerande tredjeplats efter 32 spelade omgångar. ÖHK är ett av ligans mest formstarka lag med fyra raka viktorior med sig i bagaget till Dalarna. Gästerna har dessutom knäppt Leksand, som är jumbo i hemmatabellen, på näbben två gånger på två försök under hösten. Tvåan är en mycket spännande spik som testas.


3. Djurgården - Linköping 2
Linköping styr kosan nordöst och reser de dryga 20 milen upp till huvudstaden för att ge sig i kast med Djurgården. “Järnkaminerna” lirade så sent som i tisdags och fick smaka på torsk nere i tjeckiska Hradec Králové. 1-3 på Hovet blev totalt 1-6 efter förlust med 0-3 mot Mountfield som nu får möta Frölunda i den stora CHL-finalen. Tungt för Robban Ohlssons manskap vars problem på bortabana fortsätter. Hemma i Stockholm är det dock bara tjeckerna som lagt DIF på rygg sett till de åtta senaste kamperna. Linköping kommer i sin tur med åtta raka nederlag där östgötarna ändock tagit poäng i fem av dessa. När Djurgården streckas upp som om det vore Korpens HC de ska möta är det läge att plocka bort ettan helt ur ekvationen. X2 liras!


4. Växjö - Skellefteå 1
Efter den blytunga inledningen på säsongen ser Växjö ut att ha lagt träsket bakom sig. Defensiven ser bra mycket bättre ut sedan backarna Melart och Koivisto anlände och Bodie fick maka på sig. Nu behöver Sam Hallam få fart på offensiven som endast mäktat med sju mål under de senaste fem omgångarna. Det är såklart på tok för svagt. Förbättringspotentialen är dock enorm med spelare som Emil Pettersson, Richard Gynge, Brendan Shinnimin och Marcus Davidsson. Skellefteå äntrar Vida Arena med fyra vinster i följd. Med Gustaf Lindvall i storform kan de absolut hota lakejerna denna torsdag. Börja med ettan och måla på så långt kosingen räcker.

 
5. Oskarshamn - Frölunda 2
Frölunda och Luleå bjöd återigen på hög underhållning när de kamperade i tisdags. Göteborgarna stod för en riktig krigarinsats och avancerade fullt rättvist till ännu en CHL-final. Coach Rönnberg gick dock hårt på manskapet vilket kan sätta sina spår. Hemma i Be-Ge Hockey Center har Oskarshamn sett fina ut mot slutet och lagt både LHC och Luleå på rygg. Kedjan med Engsund, Salmonsson och Kelleher imponerar för tillfället. Visst är tvåan ändå trolig då det skiljer flera nivåer truppmässigt, men för den som har råd kan både krysset och ettan vara goda komplement i värdejaktens namn.


6. Rögle - Luleå 1
Sista bataljen från SHL hämtas från Skåneland. Luleå gick som sagt en tuff kamp mot Frölunda i tisdags för att sedan redan dagen därpå flyga ner till Ängelholm. “Bulan” Bergström brukar ändå hitta sätt till att få fart på sina norrländska björnar. Rögle gick på en mina här hemma i “Hajtanken” senast när Leksand snodde med sig två poäng. Skåningarna får äntligen tillbaka Mattias Sjögren som efter två månaders skadefrånvaro gör comeback mot Luleå. Viktigt för de grönklädda som säkerligen vill hitta tillbaka på vinnarspåret efter två förluster i följd. Den vänstra halvgarderingen blir valet.


7. Bremerhaven - München 2
I tyska DEL är ordningen återställd. Giganterna München och Mannheim, som möttes i final i fjol, ligger etta respektive tvåa i tabellen. Endergidryckslaget från fotbollsnästet har dock skrinnat in i en del problem mot slutet. I den förra omgången förlorade serieledarna borta mot jumbon Schwenninger med 0-2 trots att de vann skotten med hela 33-17. Den tidigare Linköping-spelaren Derek Roy dras med en axelskada och kommer inte till spel. Bremerhaven förlorade också mot Schwenninger för tre omgångar sedan och fick dessutom dyngtorsk med 2-7 borta mot Mannheim ett par dagar senare. Inbördes har gästerna två raka vinster, men det har varit jämnt hela vägen in i kaklet. Börja med tvåan men plocka helst med krysset som backup.


8. Narvik - Vålerenga 2
Kupongen rundas av i Norge och Get-ligaen där Vålerenga åter är på banan efter en tyngre period som innefattade sex raka förluster. Sedan årsskiftet har nu Oslo-klubben segrat i tre raka kamper. Narvik ser ut att göra upp med Manglerud om den sista slutspelsplatsen. Gänget från norra Norge fick dock rejält med stryk av just Manglerud för ett par omgångar sedan (2-6) och fick därefter heller inte med sig några poäng från bataljerna mot Storhamar och Stjernen. I Vålerenga har svenske Kalle Ekelund stått för imponerande 34 poäng på 31 matcher från sin backposition. Tvåan ser ut att kunna erbjuda smaskigt värde och kan spikas upp till 60-65 procent.


Kupongens kassaskåp


Vålerenga
Efter drygt 30 omgångar skiljer det 17 poäng mellan femman Vålerengen och åttan Narvik. På pappret skiljer det ännu mer. Kommer huvudstadslaget upp i normal nivå ska det inte vara något snack här. Hamra dit tvåan!


Varningens finger!


Linköping
LHC reser upp till Hovet med åtta raka nederlag. Det är lätt att glömma bort att östgötarna faktiskt varit med målmässigt i samtliga kamper. När ettan går mot en trolig övertstreckning blir X2 ett enkelt val i Stockholm.


144 rader
1. Brynäs - Färjestad 12
2. Leksand - Örebro 2
3. Djurgården - Linköping x2
4. Växjö - Skellefteå 1x2
5. Oskarshamn - Frölunda 1x2
6. Rögle - Luleå 1x
7. Bremerhaven - München x2
8. Narvik - Vålerenga 2

Spela på Powerplay - klicka här!


Powerplay tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer
Fler inlägg: