MrHockey Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
MrHockey

Powerplay Tips Lördag 3/4

3 April 2021 - 10:53

Hundra procent svensk hockey rullas ut framför oss denna påskafton. Förutom den sista grundserieomgången i SHL bjuds vi även på avgörande åttondelsfinaler från Ettan. Bra spikbud hittas i Malmö Arena, medan ett Timrå som blir högt betrodda får se upp hemma i Medelpad. Förhoppningsvis finns åtta rätt i påskägget!

Spelstopp: 15:14

POWERPLAY TIPS 3/4

1. Malmö - Växjö 2
Växjö vann skotten med 34-17 i Scandinavium men drog ändå det kortare strået mot Frölunda igår. Det bekymrar nog inte Sam Hallams gäng nämnvärt eftersom Lakers redan är klara seriesegrare inför grundseriens sista omgång. I Skåne blir det troligen halvfart på gästerna, som har lyxen att gå på sparlåga inför viktigare fajter i det kommande slutspelet. Fagervalls Rödhökar på andra sidan får även de spela vidare, dock i Play In. Niondeplatsen i tabellen är redan ett faktum och kvällens batalj hemma i Malmö Arena är således endast av akademisk betydelse. När allt kommer till kritan är smålänningarna bättre och tvåan är en gångbar spik till cirka 50-55 procent.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

2. Oskarshamn - Brynäs 2
Det är i praktiken klart att Brynäs ställs mot HV71 i ett kommande ångestkval, där en av de anrika klubbarna kommer att tvingas lämna högstaligan. Det började bra i måstematchen mot Färjestad senast, men kaptenen Anton Rödin och hans kamrater tvingades till slut vika ner sig. Grundseriens sista match mot Oskarshamn i Be-Ge Hockey Center blir istället en chans för Gävle-gänget att stärka självförtroendet inför vad som komma skall. Räkna med att Peter Anderssons mannar åtminstone spelar för ära och heder denna eftermiddag. IKO kan släppa ned axlarna, då laget skrinnar ut i hemmaborgen med vetskapen att de spelar i SHL även nästa säsong. Ovisst på förhand, men med fint värde till höger agerar tvåan utgång.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

3. Örebro - Färjestad 1
Det är inget snack om att motivationen är högre hos hemmalaget i Närke, då Örebro kan passera Luleå i tabellen genom en seger. Duon Robin Kovács och Emil Larsson, som båda tidigare spelat i just Luleå, ställer sig knappast blyga inför att snuva sin gamla arbetsgivare på femteplatsen och på så sätt förbättra de rödkläddas förutsättningar inför den stundande kvartsfinalserien. Färjestad å andra sidan kan inte påverka sin tabellplacering och fokuset ligger troligen redan på Play In-serien som väntar för värmlänningarna härnäst. Den högt betrodda ettan inleder, men med hänsyn till värdet måste den få sällskap. Helst av alla återstående tecken.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

4. HV71 - Linköping 1
Det blir som sagt en kamp om överlevnad mot Brynäs som väntar för HV71. Jönköpingslaget äntrar isen hemma i Husqvarna Garden med 11 (!) raka förluster i ryggen, och även om en seger mot Linköping inte kan rädda Tjurarna från negativt kval, så skulle det åtminstone innebära att Simon Önerud och company tar med sig en positiv känsla till de kommande ödesmatcherna. Gästande Cluben höjde sig när det behövdes som mest och säkrade SHL-kontraktet genom fem raka segrar, innan sviten tog slut mot Luleå senast. “Pajens” mannar kan således slappna av och njuta av säsongens sista match. När formkurvor ställs åt sidan så är det trots allt två jämna sällskap det handlar om. Med hänsyn till värdet är ettan en tänkbar spik.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

5. Timrå - Västervik 2
Upp till bevis för seriesuveränen Timrå som agerade slåttermaskiner genom hela den hockeyallsvenska grundserien. Den blivande NHL-spelaren Jonathan Dahlén och hans lekkamrater “värmer upp” i semifinalerna innan det blir skarpt läge längre fram. Ja, lite så känns det faktiskt, då Västervik kommer att behöva ett smärre mirakel för att kunna rubba en rödvit maskin med SHL i sikte. De Kalmar-bördiga stod för en fin grundserie med tanke på klubbens resurser, men allt talar för att resan har nått sitt slut. Det är dock inte helt otänkbart att gästerna orkar utmana i någon av matcherna, och det ska även sägas att Karlins mannar vann efter förlängning senast lagen drabbade samman. Rulla ut heltäckningsmattan och jobba in bortaskrällen!
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

6. Hudiksvall - Piteå 1
Det vankas åttondelsfinaler i tredjedivisionen där ett gäng tappra sällskap slåss om att få spela i Hockeyallsvenskan nästa säsong. Kupongens första Ettan-fajt spelas mellan Hudiksvall och Piteå och är också den tredje och avgörande. Norrbottningarna vann det första mötet hemma i LF Arena efter att kaptenen Magnus Isaksson visat vägen i powerplay, men under gårdagen fick ett på pappret bättre Hudik revansch hemma i Glysishallen, där gästande PHC nu förlorat fyra raka matcher. Poängkungen Adam Byström Johansson och hans kompanjoner blir klara favoriter i hemmaborgen även denna gång. Ettan inleder, men när den ser ut att bli högt betrodd är det ingen dum idé att plocka fram garderingspennan. Alla tecken.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

7. Huddinge - Östersund 1
Östersund chockade Huddinge i den första åttondelsfinalen där jämtlänningarna vann med hela 6-0. Peter Nylanders krigare vaknade dock till liv efter storförlusten och vann hemma i Björkängshallen igår. Detta efter att den Almtuna-fostrade veteranen Kim Lennhammer stått för två assist i vändningen, där 0-2-underläge förvandlades till en imponerande 3-2-seger. En nagelbitare förväntas i avgörandet, där hemmalagets psykologiska övertag kan komma att fälla avgörandet. Lägg även till att HIK besitter ett högre hockeykunnande. Den troliga ettan hamras in trots aningen hög streckprocent.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

8. Forshaga - Visby/Roma 2
Visby/Roma imponerade i Värmland och slog ur underläge när serien utjämnades till 1-1 i matcher. Baggarna från “öjn” ges ett gyllene tillfälle att skrälla igen mot ett Forshaga som har favorittrycket på sig. Gotlänningarna visade på stark moral igår då segern dessutom kom i förlängning, efter att Nacka-sonen Alex Ek klev fram och avgjorde. FIF får därmed se upp så att det inte blir en tidig semester, och det blir nu upp till spelare som Henrik Olsen och Anton Brandhammar att vara bäst när det gäller. Med spelvärdet i åtanke känns X2 som ett stabilt val i Ängevi Ishall.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

Kupongens kassaskåp
Växjö
I en match utan betydelse känns det tryggt att luta sig mot det bättre laget. Växjö kommer att få längre vila än Malmö, som har Play In väntandes runt hörnet. Lakejerna fixar en sista seger i grundserien. Spiktvåa i Skåne!

Varningens finger!
Västervik
Sett över hela semifinalserien får Västervik svårt att stå upp mot ett Timrå som är klasser bättre. I någon av matcherna ska dock Kalmar-gänget, som vann senast lagen möttes, orka störa. Kanske redan i första mötet? Alla tecken!

162 rader
1. Malmö - Växjö 2
2. Oskarshamn - Brynäs 1x2
3. Örebro - Färjestad 1x2
4. HV71 - Linköping 1
5. Timrå - Västerås 1x2
6. Hudiksvall - Piteå 1x2
7. Huddinge - Östersund 1
8. Forshaga - Visby/Roma x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
MrHockey Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
MrHockey

Powerplay Tips Fredag 2/4

2 April 2021 - 11:22

En rolig fredagskupong väntar på oss. Den börjar med att Frölunda ska försöka få revansch efter förlusten i måndags. Därefter får vi andra matchen i Hockeyettans slutspel, där det finns skrällmöjligheter. Allt avslutas i Ryssland och i KHL:s slutspel. Där det är en kamp mellan två svenska målvakter. En trevlig kupong där det finns gott om värde. Nu kör vi!

Spelstopp: 14:59

POWERPLAY TIPS 2/4

1. Frölunda - Växjö 1
En spännande match att vänta i Scandinavium. Lagen mötte varandra under måndagen. Då drog Växjö det längsta strået och vann med 3-2. I en match som var helt jämn. Frölunda har haft svårt under andra halvan att omsätta sina chanser till mål. Växjö spelade på onsdagskvällen borta mot Brynäs och där syntes det att det var toppen mot botten. Smålänningarna var det bättre laget och kontrollerade spelet från nedsläpp till slutsignal. Det är svårt med motivationen i slutet av serierna. Denna match är inget undantag. Matchen bör vara ganska jämn och strecken borde spegla det. Troligen får Växjö ett något större förtroende. Det är logiskt att låta tvåan vara. 1X är vettigt.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

2. Dalen - Mariestad 1
Mariestad skrällde och vann det första mötet. Slutresultatet skrevs till 3-2. Detta trots att Dalens stora stjärna Martin Thörnberg gjorde två assist. Det är alltså en match som smålänningarna måste vinna, annars är säsongen över. Det finns mycket kapacitet hos hemmalaget och de kliver in i denna match som rättmätiga favoriter. Det är en måstematch och det är ett väldigt rutinerat lag som Per Gustafsson styr över. Det går att spika ettan en bra bit över 50 prollar.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

3. Forshaga - Visby/Roma 1
Det unga laget, Forshaga, skrällde i första matchen när de åkte till Gotland och vann med 6-2. Den första halvan var jämn, i vart fall målmässigt. Under den andra halvan gjorde Forshaga fyra mål och säkrade segern. Den stora matchvinnaren var annars målman Söderberg. Den egna produkten gjorde 38 räddningar. Visby/Roma behöver hitta svagheter hos den värmländske keepern för att ta detta till en tredje och avgörande match. Även om det spelmässigt senast var fördel FIF så är Visby ett starkt lag på bortais. Ettan riskerar att bli överstreckad, således är det sunt att gardera. Etta-tvåa.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

4. Huddinge - Östersund 2
Det var klasskillnad i det första mötet. Östersund vällde över stockholmarna och segern var aldrig hotad. Det blev inte en spännande. Kedjan med Bjuhr, Boeing och Skärström var mest framträdande och låg bakom fem av de sex målen som jämtarna gjorde. För Huddinges del är det bara att glömma första matchen och försöka börja om på ny kula. Ligga mer rätt och vara med i matchen så länge som möjligt i förhoppning att kunna peta in ett mål eller två och tvinga fram en tredje avgörande match. Det blir nog tufft, och visst ska Östersund vara favoriter. Tvåan spikas.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

5. Hudiksvall - Piteå X
Den första matchen vann Piteå med 3-1, detta trots ett tidigt underläge när Linderborg spräckte nollan i mitten av första perioden. Med hjälp av ett bra powerplay kunde norrbottningarna vända matchen. För Hudiksvall del gäller det att spela ungefär som första matchen, då de var det spelförande laget och kontrollerade spelet. Men de kan inte sitta så mycket på botbänken som senast. Piteå har för bra spets för det. Hudiksvall bör kliva in som favoriter, men det finns en risk att de blir överstreckade. Ta med alla tecken.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

6. Teg - Troja/Ljungby 1
Besten vaknade senast. Troja/Ljungby gjorde en svag första period, men växlade upp direkt i andra och fullkomligt pulveriserade Teg. Bjurström och bröderna Romfors tog tag i matchen och de två kedjorna var smålänningarnas bästa. Umeålaget behöver få ner tempot och inte låta de röda välla över dem. Det finns spelare som kan få detta till en tredje match, men då måste spelbilden bli annorlunda. Annars kommer Troja/Ljungby att kunna åka vidare i slutspelet redan efter två fighter. Det är lätt att glömma att Teg var det laget som placerade sig bäst av dessa två i respektive grundserie. Tvåan bör bli kupongens mest streckade tecken. Helgardera och hoppas på skrällen.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

7. Vimmerby - Mörrum 1
Vimmerby vann den första matchen med matchens enda strut. De spelade som vanligt, det vill säga en tight defensiv där de hjälpte målvakten Rydén så mycket de kunde. Värmlänningen kunde därför relativt enkelt hålla nollan. Mörrum kom inte riktigt in på mål och det blev mycket utsida. De måste bli bättre på att hitta insida om de ska kunna ta detta till en tredje avgörande match. På förhand är Vimmerby den största favoriten och det går inte att låta bli att ha med smålänningarna på kupongen. Det räcker att gardera med krysset. 1X liras med god känsla.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

8. CSKA Moskva - SKA St. Petersburg 1
För den sista matchen på kupongen vänder vi till KHL-slutspelets ena semifinal. Det är femte gången på sex år som lagen möts i semifinal. Det ser ut att bli en kamp mellan två svenska målvakter. Hos hemmalaget står den gamle Frölunda-keepern, Lars Johansson, och hos SKA kommer Magnus Hellberg att vakta kassen. Hellberg som fick öppna båsdörren i början av slutspelet gjorde en väldigt stark matchserie mot Dynamo Moskva. Det kommer bli tajta matcher, men laget från huvudstaden ska vara ett snäpp bättre. Krysset är en sund gardering. 1X.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

Kupongens kassaskåp
Dalen
Per Gustafsson har gjort ett bra jobb med Dalen under flera säsonger och årets upplaga är den bästa på länge. Säsongen bör inte ta slut redan här - ettan spikas!

Varningens finger!
Teg
Har gjort det bra under hela säsongen, första mötet med Troja var ett bottennapp. Kommer bli väldigt lågt streckade och nog finns det kapacitet hos spelare som Granlund och Holmberg att förlänga säsongen minst en dag.

144 rader
1. Frölunda - Växjö 1x
2. Dalen - Mariestad 1
3. Forshaga - Visby/Roma 12
4. Huddinge - Östersund 2
5. Hudiksvall - Piteå 1x2
6. Teg - Troja/Ljungby 1x2
7. Vimmerby - Mörrum 1x
8. CSKA Moskva - St. Petersburg 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
MrHockey Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
MrHockey

Powerplay Tips Torsdag 1/4

1 April 2021 - 14:43

Torsdag och vi bjuds på en härlig mix av matcher på kupongen. Vi inleder med en kamp där Brynäs måste ta poäng för att ha en chans att slippa kvala. Det följs upp med semifinaler från Österrike. Slutskedet av grundserien i Schweiz ska avgöras där många lag slåss för en bra placering. Allt avslutas i Tyskland. Det finns några riktigt trevliga spikalternativ som kan göra kupongen riktigt lönsam. Häng med!

Spelstopp: 17:59

POWERPLAY TIPS 1/4

1. Brynäs - Färjestad 1
Brynäs måste ta poäng i denna match för att ha en sportslig chans att slippa kvala. Då måste laget lyfta sig efter onsdagens match, som var långt ifrån bra. Det såg tafatt ut i egen zon och framåt skapades inte särskilt mycket. Förlusten var klar och det kan nog vara bra för Peter Anderssons gäng att det är match så tätt inpå. Färjestad kommer troligen sluta på åttonde plats oavsett hur deras två sista matcher går. Motivationen borde därför finnas hos hemmalaget, men spelet klickar inte. Pennerborn pratade om att många spelare kommer få mer istid än de är vana vid. Skulle det vara så att Färjestad ämnar att spela fler juniorer så ska Brynäs vara en kanonspik.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

2. Bolzano - Vienna Capitals X
I österrikiska ligan har de redan nått till semifinalerna. I denna matchserie är det helt jämnt efter två spelade matcher. Båda matcherna har slutat med varsin 2-1 seger då lagen vunnit sin respektive hemmamatch. Under tisdagskvällen vann Vienna efter att ha vänt underläge till seger. Poängstarke Ty Loney låg bakom segermålet när han hittade fram med en passning från bakom mål till Nissner som behövde två försök innan han hittade nätet. Det har överlag varit två jämna fajter och denna batalj är på förhand väldigt oviss. Ta med alla tecken.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

3. EC KAC - Salzburg X
I den andra semifinalen så står det 2-0 i matcher till Klagenfurter. Den första tillställningen vann värdarna med 4-2, den andra duellen vann de med 3-2 efter förlängning. Detta trots att Salzburg tog ledningen med under fyra minuter kvar av ordinarie tid. Men Ticar gjorde sitt andra mål för kvällen när han kvitterade i spel 6 mot 3 med 26 sekunder kvar av matchen. Trots spel i numerärt underläge kunde Unterweger avgöra med ett kraftfullt slagskott. Med tanke på spelbilden senast kan Salzburg absolut störa Klagenfurter. Hemmalaget ska vara favorit, men får väldigt stort förtroende. Plita ner samtliga tecken.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

4. Lausanne - Servette 1
Vi rör oss vidare mot Schweiz där grundserien närmar sig slutet. Lausanne slåss för att komma tvåa i serien. De kommer från en seger under tisdagskvällen. Då besegrade Lugano på bortais med 3-1. För bortalaget gäller det att vinna så många av sina kvarvarande matcher som möjligt för att hamna topp sex och slippa spela play-in. Men formen är allt annat än god. Tre raka förluster, där en av dem kom mot dagens motståndare. Lausanne vann som sagt senast lagen möttes och är formmässigt klart bättre. I brist på vettiga spikar så får hemmalaget förtroendet.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

5. Davos - ZSC Lions 1
Davos har efter en tung inledning klättrat i tabellen så pass att de har häng på en direktplats till kvartsfinalen. Då krävs det seger i denna match som är deras sista för grundserien samtidigt som övriga resultat går deras väg. Lejonen på andra sidan såg länge ut att komma tvåa i serien men en hel del poängtapp på slutet har gjort att laget har rasat i tabellen. Grönborgs gäng kan fortfarande komma tvåa men då krävs det även här väldigt mycket hjälp från övriga lag. Många kommer titta på tabellen och därigenom spika av lejonen. Davos har som sagt spelat bättre och bättre under säsongen. Bör ha goda chanser till poäng och 1X rensar väldigt fint.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

6. Zug - Fribourg 2
Det är längesedan Zug säkrade förstaplatsen och har kunnat spela avslappnat på slutet. På tisdagskvällen vann Tangnes mannar med 4-2 hemma mot Davos, efter att Carl Klingberg petat in två mål. De var klart bättre än de gulblå och har varit bättre än alla sina motståndare under hela säsongen. Fribourg kan fortfarande bli tvåa i tabellen, men då krävs det seger här. Formen är förhållandevis god då tre raka segrar trillat in. Senaste förlust kom i ett målkalas mot dagens motståndare. Uppskattningsvis kommer detta bli den mest överstreckade ettan. Zug är bäst i ligan och verkar inte vilja bromsa ner farten. Men de får för stort förtroende. Ta med alla tecken och jobba in skrällen.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

7. Kölner - Ingolstadt 1
Tyska ligan har spelat hockey nästan varje dag sedan den försenade starten veckan innan jul. Båda dessa lag spelade under onsdagskvällen. För hemmalaget blev det förlust mot topplaget München. Detta trots att Kölner tog ledningen redan efter 43 sekunder. Efter halva matchen var det fortfarande oavgjort. Men därefter var det klasskillnad. Ingolstadt vann en målrik batalj mot Krefeld. Stor segeraktör var Wayne Simpson som gjorde två mål och en assist. Bortalaget får stort förtroende, men på hemmais är Kölner ett mycket bättre lag än borta. Plita ner alla tecken.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

8. Düsseldorf - Schwenninger 1
Kupongen avslutas i västra delarna av Tyskland. Düsseldorf tillhör den norra divisionen som är en jämnare serie med färre dåliga lag. Det är enbart Krefeld som sticker ut på ett negativt sätt. Schwenninger spelar i den södra, där finns det tre lag som är klart bättre än övriga. Bortalaget är inte ett av dem. Det betyder inte att de är dåliga, Schwenninger har varit bättre än många trodde inför säsongen. De har ett väldigt bra målvaktsspel i SM-guldvinnaren Joacim Eriksson. En trygg sista utpost helt enkelt. På hemmais ska Düsseldorf vara klara favoriter och under 50 prollar är det en vettig spik.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

Kupongens kassaskåp
Brynäs
Ett Färjestad som troligen ska lufta laget och låta spelare som vanligtvis inte får så mycket istid få just det. Det ska gynna Brynäs och de bara måste vinna detta. Klok spik.

Varningens finger!
Davos
Det är bra form hos de gulblå, även om det blev förlust mot suveräna Zug senast. De har två väldigt formstarka spelare i Enzo Corvi och Marc Wieser som båda hittat nätet de senaste matcherna. Måste finnas med.

162 rader
1. Brynäs - Färjestad 1
2. Bolzano - Vienna 1x2
3. EC KAC - Salzburg 1x2
4. Lausanne - Servette 1
5. Davos - ZSC Lions 1x
6. Zug - Fribourg 1x2
7. Kölner - Ingolstadt 1x2
8. Düsseldorf - Schwenninger 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
MrHockey Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
MrHockey

Powerplay Tips Tisdag 30/3

30 Mars 2021 - 09:06

Nu kommer Hockeyettans slutspel igång och vi bjuds på ett smörgåsbord av härliga matcher. Det finns någon enstaka stor favorit, annars är det en kupong med många jämna och tuffa bataljer. Kan det vara så att en del lag gått och väntat på slutspelet? Lag som Troja/Ljungby och Huddinge har sett lite loja ut under säsongen. Kan de blixtra till nu? Det gäller att bygga “slalombanan” rätt för då kan det rassla till rejält på kontot.

Spelstopp: 17.59

POWERPLAY TIPS 30/3

1. Östersund - Huddinge 1
Jämtarna brukar bygga sitt lag bakifrån, så även i år. Det finns några välkända namn bland backarna, främst Linus Rotbakken. Han har gjort flertalet säsonger i Hockeyallsvenskan och håller hög kvalité i Hockeyettan. Problemet under säsongen har varit målskyttet. Laget gjorde bara fem mål eller fler vid två tillfällen under Allettan. Huddinge, denna talangfabrik som fostrat flera landslagsspelare, såg okej ut under Allettan, varken mer eller mindre. Det finns däremot kapacitet framåt och detta kommer bli en matchserie där det handlar om Huddinges offensiv mot Östersunds defensiv. Hemmalaget får gälla som favorit, men detta är en matchserie som kan gå hur som helst. Plita ner samtliga tecken.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

2. Troja/Ljungby - Teg 2
Smålänningarna har haft en ganska medioker säsong. Laget var tippade i toppen men spelet har inte alls sett så bra ut som förväntades av dem. Periodvis har Troja sett bra ut och många fans har undrat varför de inte alltid spelar så. Teg fick välja motståndare sent och hade nog helst sluppit åka till Småland. Men Umeålaget har en frejdig offensiv och gjorde tredje flest mål i den norra serien. Vi kan därför väntas oss målrika matcher. Hemmalaget är ett mer känt namn och det brukar locka till några extra streck. Nog för att Troja ska vara favoriter, men streckas de en bra bit över 55 prollar så är det värt att låta bli ettan. X2 rensar fint.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

3. Piteå - Hudiksvall 2
Ett norrlandsmöte, de har spelat i samma serie under 2021. Hudiksvall tog fyra av sex poäng i de två matcherna som lagen spelade mot varandra. Annars var gänget från Hälsingland ett av de bättre lagen i serien, en väldigt imponerande defensiv där de sista utposterna Bosson och Tornerefelt haft en bra säsong. Speciellt Bosson som bör vara målvakten de går med in i slutspelet. Piteå är ett lag med en väldigt spetsig trupp. Mycket av ansvaret kommer ligga på Isaksson, Wrenman och Högberg för att norrbottningarna ska ta sig långt. Kan Hudiksvall hålla dessa tre herrar under kontroll så finns goda möjligheter för seger. Klarar de inte det blir det tufft. Ta med alla tecken.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

4. Borlänge - Nybro 2
Hemmalaget tog sig med nöd och näppe in i slutspelet utan att behöva spela play-in. Fler gjorda mål än Kalix var anledningen. Spelmässigt har det sett sådär ut för masarna och det faktum att de släppte sin bäste spelare vid deadline har inte helt oväntat gjort laget sämre. Nybro har en av seriens bästa målvakter. Robin Johansson har gjort två säsonger i Hockeyallsvenskan och är fortfarande ung med framtiden för sig. Smålänningarna kliver in som klara favoriter i denna serie, och nog ska spelare som Borg, Galbavy och Savilahti kunna hjälpa laget vidare. Nybro är en av de största favoriterna och detta bör bli en seger. Vettig spik.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

5. Mariestad - Dalen 2
Mariestad tog sig vidare genom att besegra Linden i Play-in. Det var aldrig något snack, västgötarna var det bättre laget och det var aldrig spännande. Nu väntar ett mycket tuffare motstånd. Laget har spelat i samma serie hela säsongen, först i den västra ettan och sedan i södra Allettan. Dalen har tagit nio av tolv poäng inbördes. Smålänningarna har sett bra ut hela säsongen, och många trodde att den svaga västra serien var anledningen till deras framgång. Men de följde upp det med en andraplats i Allettan före lag som Huddinge och Troja/Ljungby. Tvåan är en av kupongens bästa spikar.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

6. Kalix - Boden 2
Lite av ett derby, det är endast åtta mil mellan orterna och med norrländska mått så är det nästgårds. Här kliver Boden in som favoriter, lagen har mött varandra vid fyra tillfällen under säsongen. Kalix mäktade bara med nio poäng under dessa, enda segern kom i sista omgången på straffar. Spelare för spelare och lagdel för lagdel är Boden vassare. Spelare som Kontos och Kaijser är egentligen för bra för Hockeyettan och på målvaktssidan finns både Kevin Lindskoug och Victor Jonsson som håller mycket hög kvalité. Det ska vara klasskillnad mellan lagen och Boden bör kunna vända hem med två matchbollar.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

7. Mörrum - Vimmerby X
Detta bör bli en målsnål matchserie. Vimmerby var det tightaste laget defensivt tillsammans med Nybro i den södra serien. Rydén kommer få förtroendet mellan stolparna precis som under hela säsongen. Siffrorna som värmlänningen har producerat är svårt att klaga på. Smålänningarna vann tre av de fyra matcherna mellan lagen, och tog poäng i den enda förlusten. För Mörrums del är det viktigt att vara kvar i matchen så länge som möjligt och verkligen ta vara på chanserna. Detta bör bli en match av det tightare slaget, och sådana matcher kan avgöras på ett misstag. Ta med alla tecken.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

8. Visby/Roma - Forshaga X
På Gotland ska hemmalaget försöka inleda slutspelet på bästa sätt. De besegrade Halmstad i Play-in och var bra i båda matcherna, även om segern i Halland sorteras i den orättvisa spalten. Det var en fysisk och tuff slutspelsserie och det visade gotlänningarna att de kunde bemästra. Forshaga har gjort det överraskande bra i år. De hamnade i den norra serien och väl där kom de trea. Vilket är imponerande med tanke på att truppen inte innehåller en enda spelare över 30 år. Med en hel del egna produkter. En av dem är David Söderberg som gjort en väldigt fin säsong och kommer behöva spela på sin högsta nivå om Forshaga ska ta sig långt. Detta kan gå hur som helst, ta med alla tecken.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

Kupongens kassaskåp!
Boden
Boden får gälla som favorit till att ta sig upp till Hockeyallsvenskan. Det är ett imponerande lagbygge de har fått ihop. Bör städa av Kalix på två matcher.

Varningens finger!
Teg
Spelmässigt har Teg varit minst lika bra som Troja/Ljungby sett över hela säsongen. Smålänningarna har inte fått sitt spel att stämma och Teg får inget bättre läge än detta.

162 rader
1. Östersund - Huddinge 1x2
2. Troja/Ljungby - Teg x2
3. Piteå - Hudiksvall 1x2
4. Borlänge - Nybro 2
5. Mariestad - Dalen 2
6. Kalix - Boden 2
7. Mörrum - Vimmerby 1x2
8. Visby/Roma - Forshaga 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
MrHockey Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
MrHockey

Powerplay Tips Lördag 27/3

27 Mars 2021 - 08:19

Det vimlar av högoktaniga matcher på lördagens Powerplay. I SHL är Djurgården i behov av poäng för att säkra en slutspelsplats, dessutom bjuds vi på en renodlad seriefinal från Ängelholm. I Hockeyallsvenskans slutspel kan Karlskoga säkra ett avancemang vid seger mot Västerås. Vidare väntar Game 2 SDHL-finalen samt dubbla avslutande NHL-kamper. Mot åtta gröna bockar!

Spelstopp: 15:14

POWERPLAY TIPS 27/3

1. Djurgården - Färjestad 1
Färjestad drabbades hårt av Corona med flera sjukdomsfall i truppen. Efter ett uppehåll på närmare tre veckor är det äntligen dags för värmlänningarna att dra på sig matchdressen när man ställs mot ett desperat Djurgården på Hovet. Järnkaminerna fick på läppen hemma mot Linköping i torsdags efter en ganska svag insats sett över 60 minuter. Ohlssons gäng har därmed bara tre poäng ner till LHC under slutspelsstrecket och behöver en trea i denna sista omgång för att säkra en slutspelsbiljett. Gragnani är vad det verkar redo för spel efter sin överkroppsskada och blir en grym förstärkning i DIF:s försvar. Det finns frågetecken för statusen hos FBK som dessutom inte har lika mycket att spela för. Trolig hemmaseger.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

2. Rögle - Växjö 1
Seriefinal från Ängelholm när ettan Rögle tar emot tvåan Växjö. Hemmalaget gör sin sista grundseriematch medan Lakers har en tuff period framför sig med en handfull matcher inom loppet av en dryg vecka. Sams lakejer har bara två pinnar upp till Bandyklubben och kan faktiskt säkra seriesegern om de lösa tre poäng ikväll. Det som talar emot smålänningarna är att de precis som FBK kommer från ett längre uppehåll och lär ha en del rost i benen. Kan Rögle månne utnyttja detta? Skåningarna sumpade en rad klara lägen mot Leksand senast men kan glädjas åt att både Gélinas och LaLeggia gör comeback idag. Liten fördel RBK, men helgardera gärna.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

3. HV71- Luleå 2
Vad tusan är det som händer med anrika HV71? En fråga som varit uppe på tapeten en längre tid, men snacka om att Tjurarna är långt nere i källan och famlar efter dubbla kölhalningar mot Leksand (0-6) och Oskarshamn (0-7). I hopp om att väcka liv i laget inför kvalet har HV rekryterat Pär Johansson från Dallas Stars. Johansson ska figurera som stöd till övriga i ledarstaben och hjälpa till på träningarna. Om det kommer hjälpa mot Luleå som jagar en topp 6-plats? Nja, det känns inte troligt. Detta blir kattens lek med råttan. Spika tvåan och gå vidare.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

4. Västerås - Karlskoga 1
Lite mer upphetsande och intressant på förhand när vi riktar blickarna mot slutspelet i Hockeyallsvenskan där Karlskoga leder med 2-0 i matcher och således har matchboll mot Västerås. Mycket har handlat om flera tveksamma domslut i denna serie där framförallt Västerås blivit felfördelade ett antal gånger. Spelmässigt har BIK sett strået vassare ut, framförallt i inledningen av bägge ronderna. Gurkorna från Västmanland lär dock inte ge upp i första taget och när tvåan överstreckas är det läge att koppla på hela bältet och jobba in en hemmaseger.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

5. Västervik - Södertälje 1
1-1 är ställningen i denna ovissa serie efter att Västervik gått segrande ur den andra fighten uppe i Södermanland med klara 5-2. Smålänningarna fick en kanonstart på matchen via en strålande räddning av Daniel Marmenlind och ett tidigt mål signerat Viktor Liljegren. Därefter rullade på för Karlins manskap som kontrollerade händelserna på ett stabilt sätt och fick fin utdelning på de chanser man skapade. Fjärdelinan gick i bräschen med två mål från Oscar Petterssons klubblad. Knapp fördel “Vikarna” i game 3 och känslan är att de minst löser ett kryss. 1X tippas.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

6. Brynäs Dam - Luleå Dam 2
Luleå:s damer glänste i den första SM-finalen och hade inga problem med att montera ner Brynäs i Gävle. Norrbottningarna stängde ner Brynäs hypade duo Stalder/Mrazova fullständigt. Deras normala kedjekamrat, Bouveng, var sjuk och kom inte till start. Hon är även ett frågetecken inför dagens batalj, något som i så fall försämrar hemmalagets chanser avsevärt. LHF vann med hela 6-1 och är gigantisk favorit även i denna andra kamp. Det lär även synas på strecken och i jakten på högre utdelning chanser vi och plockar med samtliga tecken.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

7. Boston - Buffalo X
Buffalo fortsätter att dyka rakt ner i avgrunden. Det som såg så spännande ut på pappret inför säsongen, med Taylo Hall in i truppen bland annat, har förvandlas till en mardröm för Rasmus Dahlin och company. Sabres har inför mötet med Boston gått på pumpen i 16 raka matcher och saknar dessutom spelare som Olofsson, Ullmark och inte minst Eichel. Boston föll mot Islanders häromnatten och har inte mindre en åtta spelare på frånvarolistan så är det någon match som Buffalo kanske kan nypa någon pinne i är det just mot ett något stukat Bruins. Vi testar alla tecken.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

8. Philadelphia - NY Rangers 2
Rangers sopade isen med Philadelphia när lagen drabbade samman under natten mot fredag. Gästerna från The Big Apple segrade med hela 8-3 och Mika Zibanejad noterades för hela sex poäng, fördelat på tre mål och tre assist. Faktum är att det var “Zibbys” andra sexpoängsmatch mot Flyers denna säsong. Ett otroligt facit! Philly har endast fått med sig en poäng sett till de tre senaste matcherna på hemmais och får troligen svårt att hävda sig mot ett just nu stekhett New York-lag. Håller sig tvåan runt 50 procent är det en stabil spik att avsluta med.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

Kupongens kassaskåp
Luleå
HV71 tycks ha kastat in handduken och kommer närmast från dubbla storförluster mot Leksand och Oskarshamn. Kommer vila samtliga småskadade spelare och lär inte ha något att hämta trots hemmaplan. Bank-tvåa!

Varningens finger!
Buffalo
Något av ett långskott såklart med tanke på Buffalos urusla form, men samtidigt är Boston hårt drabbade av skador och med hänsyn till värdet på högerflanken chansar vi och plockar med både krysset och tvåan.

162 rader
1. Djurgården - Färjestad 1
2. Rögle - Växjö 1x2
3. HV71- Luleå 2
4. Västerås - Karlskoga 1x2
5. Västervik - Södertälje 1x
6. Brynäs Dam - Luleå Dam 1x2
7. Boston - Buffalo 1x2
8. Philadelphia - NY Rangers 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
Fler inlägg: