Mrbandy

Avgörandets dag i Allsvenskan södra

23 Februari 2013 - 13:13
Hejsan bandyvänner! redan i onsdags var jag inne på att mitt kära Boltic skulle förlora mot Gripen, något som inte hände utan de gick ut och spelade sin helt klart bästa match för säsongen och vann rättvist med 8-6. Mina källor säger att Gripen inte gick för fullt men det är fortfarande en bra skalp att välta en björn även om det är i nerförsbacke.

Inför denna avgörande match borta mot Laik så har Lidköping verkligen vaknat till liv på slutet. De har faktiskt fyra raka segrar.

Nässjö - Lidköpings 3 : 7
Lidköpings - Tranås BoIS 11 : 2
Mosseruds - Lidköpings 3 : 5
Molndal Bandy - Lidköpings 1 : 6

Vinsterna mot Mosserud och Mölndal är kanske inte så mycket att skryta med men att krossa Tranås med 11-2 och att vinna borta mot Nässjö, visar på att LAIK spelar för fullt även om de inte har mycket att gå för.

Boltics form är även den helt ok och segern mot Gripen senast sticker ut ordentligt. Boltic har tre raka segrar.

Boltic/Göta - Gripen/Trollhättan 8 : 6
Atvidabergs - Boltic/Göta 4 : 7
Boltic/Göta - Frillesås 11 : 2

Läget är följande, en seger för Boltic och de är klara för kval, detta odds anser jag dock är på tok för dåligt och allt under två ggr på en bortamatch i allsvenskan i bandy (förutom mot vissa slagpåsar) är dåligt. Vid ett oavgjort resultat så har Boltic sju mål att gå på mot Tranås (som antagligen slår Mölndal relativt komfortabelt). Så i bästa fall räcker ett oavgjort resultat för Boltic.

Dock så har Boltic skickat ut ett brev till sina medlemmar direkt efter vinsten mot Gripen i Onsdags som gör mig osäker på ambitionen i denna match, vill de verkligen kvala eller är det ett försök att få ut lite extra pengar utav det?

"Jättekul med sportsliga framgångarna men vi har inte budgeterat för ett kvalspel. Vi måste ta ett beslut redan imorgon fredag på om vi har råd att gå in i kvalet eller inte. Det kommer att kosta en del pengar med resor till Ljusdal och Vetlanda.
Vi måste känna oss trygga i beslutet och behöver därför veta att om vi har med oss företag och medlemmar. Vi försöker därför hitta 100 nya och gamla medlemmar som kan lägga 300:- för att lösa medlemskort i föreningen."

Så frågan är hur deras styrelse är till denna matchen? Helt klart ser jag spelvärdet i 1X till 1,93 ggr pengarna för inget lag åker till Lidköping och tar en enkel seger, varken mot Villa eller mot Laik, men även för att jag anser att det är ett riktigt bra odds som ligger långt över det jag förväntade mig inför matchen. Hade faktiskt räknat med runt 1,90 för raka ettan.

Rygga på egen risk

Mvh

Mrbandy
2 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Jonas O. - 2013-02-24 23:11

8-3 till Lailk. Tack för den! Vad tror du om slutspelet. Vore kul att läsa dina tankar inför semibataljerna sedan.

Mrbandy - 2013-02-23 15:16

3-1 i ht till LAIK, plus att Pål Hansen drog på sig grovt matchstraff strax innan ht.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
18:00  Tromsö - Vålerengen
Fotboll - Eliteserien - X2
1.70
21:00  Lugo - Huesca
Fotboll - La Liga 2 - 2
2.05

Skador & Avstängningar