Mrbandy

Elitseriekval

1 Mars 2013 - 16:25
Hejsan bandyvänner, äntligen är elitseriekvalet här. Detta tycker jag trots det faktum att mitt kära lag Boltic inte tog sig dit. Förra omgången var en extremt jämn omgång och det var faktiskt hela tre matcher som slutade oavgjort, den sista slutade med uddamålsseger för Vetlanda mot Tranås, men även det satt tydligen riktigt hårt inne.

Idag är det den andra omgången och nerverna kanske har släppt lite för elitserielagen (som detta kvalet är något negativt för) samtidigt som lagen som kvalar underifrån ser det som en riktigt trevlig möjlighet att kvala sig uppåt. För dem borde därför detta kvalet vara bara positiva känslor.

Idag verkar spelbolagen väldigt överens om att det blir idel hemmasegrar men jag är inte med på den filosofin. Tror det blir jämt så det förslår i samtliga matcher idag igen (med undantaget för ljusdal - Tranås).

Jag har dock inte kunnat enas med mina inre demoner idag angående vilka matcher som det blir skräll i och kommer därför att köra tre st singlar:

Vetlanda - Örebro X2 (3,65)
Vetlanda har allt att förlora i denna match och mot Tranås såg det verkligen inte bra ut senast. Nu möter de Örebro som enligt mig har ett lag som helt klart är redo att gå upp i Eliten. Anfallsmässigt så dräglar jag verkligen. Detta lag skall helt klart kunna skrälla idag.

Motala - Gripen X2 (2,80)
Gripen var riktigt nära att fälla Sirius hemma i förra omgången men fick nöja sig med ett avgjort resultat. Gripen var helt klart bättre laget i den matchen och idag så tror jag helt klart att Jon Karlsson i Målet kan hålla igen ordentligt och få med sig minst en poäng till Trollhättan, inte direkt första gången som han ställs inför liknande uppgifter trots att han endast är runt 25 år gammal. (tidigare kval med laik och Elitseriespel och uppflyttning med Boltic).

Sirius - Kalix X2 (3,40)
Sirius är aldrig lättspelade hemma på studenternas men iår verkar något ha hänt för dem och de har inte alls vart lika tillförlitliga. Kalix såg länge ut att missa kvalplatsen men en mycket bra spurt med seger över bland annat Tillberga gjorde att denna gamla bandyräv åter har vaknat. Kalix är inget orutinerat lag utan vissa spelare i truppen var faktiskt med uppe i elitserien redan för cirka 8 år sedan (läs Erik Olovsson). Denna nämnde Olovsson var även nära att skjuta upp Ale Surte till elitserien men föll den gången på målsnöret. Helt klart har dessa Norrlands krigare en stor chans och att de skall ta poäng ser jag verkligen inte som en omöjlighet. sjukt fina 3,40 på X2 spelas alla dagar i veckan!
1 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
21:00  Lugo - Huesca
Fotboll - La Liga 2 - 2
2.05

Skador & Avstängningar