NBAdunken

Många speldrag i söndagens basket

8 December 2019 - 09:28

En diger NBA-söndag väntar och jag har som vanligt gått igenom "rubbet". Analyserna har lett fram till en rad fina spel - nu kör vi!


Brooklyn Nets – Denver Nuggets

Söndagen inleds med ett högintressant möte för alla som älskar den taktiska aspekten av NBA-basket. Det är två av seriens mest välcoachade lag som möts. Denver Nuggets har tagit steg defensivt för varje säsong som gått sedan Malone tog över. Man ligger trea i den tuffa västra konferensen. Brooklyn Nets har hittat tillbaka till succékonceptet från ifjol efter att Kyrie skadade sig. Hemmalaget har sju segrar på sina tio senaste matcher. Det blir en krock mellan två stilar då ett av NBA:s snabbaste lag i form av Nets, ska försöka kontrollera tempot mot ett av seriens långsammaste lag, Nuggets. Jag tror Nuggets går vinnande ur den striden tack vare spetskompetensens som finns i truppen. Nuggets spelas till handikapp -2,5 hos bet365


Charlotte Hornets – Atlanta Hawks

Det andades optimism om Atlanta Hawks inför säsongen. Det har utvecklats till att bli The Trae Young-show. Den spektakulära point guarden fortsätter att dra upp "TV-spelssiffror" i statistikkolumnerna men det har inte genererat i några segrar. Defensivt har Atlanta en lång väg att vandra. Charlotte Hornets har fortfarande häng på en slutspelsplats(otroligt nog). Det är två av seriens sämsta lag defensivt. Mycket talar för att vi får se en poängfest. Blicka mot överspelet! Linan ligger på 224,5 för jämna odds men det kan vara värt att dra iväg en chansning på högre linor än så här.


Miami Heat – Chicago Bulls

Miami Heat har ett lite jobbigt skadeläge med Dragic borta samt Winslow och Adebayo tveksamma inför mötet. Det påverkar rotationen rejält om de två sistnämnda inte kommer till spel. Hur som helst har jag svårt att se det räcka för Chicago Bulls. Jimmy Butler var med och krossade Bulls på bortaplan tidigare under säsongen. Med Spoelstra som tränare ligger det alltid en defensiv grund som ger laget en chans till att vinna matcher. Handikapplinan för Heat ligger på -7,5 och det är den sidan som gäller.


Washington Wizards – Los Angeles Clippers

Los Angeles Clippers körde Washington Wizards på hemmaplan. Nu möts man för andra och sista gången den här säsongen. För jag kan garantera att Wizards inte kommer nå någon NBA-final. Skadeläget börjar nästan bli skrattretande i Wizards. Det saknas sju(!) spelare i truppen. Vid det här laget är Wizards i princip Bradley Beal och gänget. Bli inte förvånad om Clippers vilar några av sina storstjärnor. Det ska ändå räcka till en komfortabel seger.


Philadelphia 76ers – Toronto Raptors 


Ska man utmåla en match som nattens höjdpunkt så är det här det givna valet. Efter slutspelsserien i vårens slutspel växte en rivalitet fram emellan lagen. Nu när man möttes för bara någon vecka sedan i Toronto hade Philadelphia 76ers storstjärna Embiid en historisk match. Han gjorde noll poäng! Det fanns statistik inför matchen som visade att han hade enorma problem i matcher som han ställs mot Marc Gasols försvarsspel men noll poäng är helt oförsvarbart. Embiid kommer med all säkerhet ihåg detta. Gå in på spelarprestationer inför mötet och klicka på överspelet för Embiid. Är det något han lever för så är det att motbevisa tvivlare.


Dallas Mavericks – Sacramento Kings

Luka Doncic har blivit hela NBA:s älskling, med all rätt! Dallas Mavericks går osannolikt bra och ligger tvåa i den västra konferensen. Nu tror jag inte att det kommer hålla hela säsongen, men en slutspelsplats känns mer eller mindre given vid det här laget. Precis Dallas har Sacramento Kings en bra stomme av unga spelare att bygga kring. Skadan på deras stjärna De'Aron Fox har skapat vissa komplikationer för laget men räkna inte bort Kings. Det finns alltid skrällpotential när Kings ställer upp på banan den här säsongen. Poänglinan i matchen ligger på 216,5 och därmed känns överspelet oförskämt bra hos bet365.


Los Angeles Lakers – Minnesota Timberwolves

Slutligen är det Los Angeles Lakers som tar emot Minnesota Timberwolves. Gästerna har stått och trampat på samma plats i några år nu. Man hoppades att Towns och Wiggins utveckling skulle generera i fler segrar framöver men ingen av spelarna tycks vara i den positionen ännu där man har den inverkan på matcher. Lakers har varit precis så bra som man hoppats på sedan Anthony Davis skrev på för klubben i somras. Tre förluster efter 23 matcher är makalöst bra. Det ska mycket till om Minnesota kan störa Lakers på bortaplan - det går inte.


Söndagens bästa spel hämtar vi från västra konferensen och ett högintressant möte där minushandikappet är tacksamt lågt.


bet365 livestreamar alla NBA-matcher.0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor gäller. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se

Senaste Bloggar

Sveriges Bästa Oddsbonusar

Regler & villkor gäller. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se
  Rekatochklart Speltips Odds
20:45  WBA - Stoke City
Fotboll - The Championship - 1
1.91
21:00  Colorado - Detroit
Ishockey - NHL - 1 hcp -1,5
1.89
21:15  Chelsea - Arsenal
Fotboll - Premier League - 1
1.76
  Rekatochklart Poolspel
20:00  Topptipset Tips Måndag 20/1
Insats: 144 kr - Tipsexperten

Livestreaming