Poldan

En titt på långtidsspelen!

29 November 2013 - 10:52
Jag hade först tänkt titta igenom den franska tennisstyrkan, men så släpptes lite långtidsspel som alltid är roliga att kika på.

Kommer Roger Federer att slå Rafael Nadal, Novak Djokovic eller Andy Murray i en Grand Slam-match under 2013? Odds från Betsafe

JA 2,25

NEJ 1,46

Självklart kommer han inte att göra det. Det faller liksom som sin egen orimlighet. För att Federer till att börja med ska få möjlighet att möta någon av ovannämnda spelare måste han ta sig till kvartsfinal. Det lyckades han med i två av fyra turneringar förra året. Känns som att samma utfall 2014 är troligt.

2013 mötte han bara en topp4-spelare i GS. Den gången var det Murray som krigade ner Fed efter fem set i Australien. Under en period när schweizaren faktiskt var vass.Vi kan nästan räkna bort Franska Öppna. Där kommer Federer vara totalt chanslös. Och, även om hans absolut bästa underlag är gräs så har var otroligt svårt att se någon av dagens giganter åka på stryk mot Federer i Wimbledon. Förutsatt att alla berörda parter är skadefria. Det skulle vara den enda som kan stoppa det här spelet - och eventuellt ett möte mellan Federer och Murray i Roland Garros. Men, då måste Murray också gå långt. Så, även den risken är försumbar.

Vem har högst ranking efter säsongen 2014? odds från Bwin

Milos Raonic 1,60

John Isner 2,20

Det här är nästan sjukt högt odds på Milos. Inför 2013 stod han i 1,65 att placera sig framför Isner. Och, visst, amerikanen spelade upp sig i Mastersturneringarna på hemmaplan. Men i Europa har spelet varit en oändlig katastrof. Utanför USA vann han bara två matcher i rad en gång. EN ENDA GÅNG vann John Isner två matcher efter varandra utanför USA.Båda spelarna är ju bedrövliga på grus. Men att Raonic bara vann en match på gräs i år. Det är häpnandsväckande. Visst, han rör sig inte bra på gräs heller, men nog ska han kunna serva hem matcher mot spelare ovanför 40-strecket. Där har han med all säkerhet ytterligare poäng att hämta.

En annan detalj som är betryggande är att John Isner är betydligt mer skadebenägen än Raonic. Amerikanen har haft problem med båda knäna, båda axlarna och ryggen.

Vem har högst rankingen efter säsongen 2014? Odds från Bwin

Jürgen Melzer 2.00

Philipp Kohlschreiber 1,72

Här är det också öppet mål enligt mig. Trots att tysken gjorde en bedrövlig grässäsongen slutade han fem placeringar framför Melzer.

Österrikaren har varit tragiskt värdelös på grus senaste säsongerna och kammar mycket sällan hem några större poäng under den perioden på året.Kohlschreiber är dessutom två år yngre vilken kan ta ut sin rätt nu. Melzer är 32 år nu och är nog införstådd i att hans tid snart är kommen. Dessutom har Kohlschreiber 3-1 på Jürgen inbördes, betryggande.

När det ändå är så få ljusglimtar i vardagen bjuder jag på något som till och med kommer att få Tobbe Holms att plocka fram dansmackorna.


2 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Poldan - 2013-12-05 09:17

Helt rätt, vilket öga för detaljer ;)

tureholm - 2013-12-03 20:18

Du menar 2014

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
18:00  Wawrinka - Donaldson
Tennis - ATP Geneve - Waw hcp -2,5 games
1.74
18:15  Erzgebirge Aue - Karlsruher
Fotboll - 2 Bundesliga - Erzgebirge -1 hörna
2.18
19:00  Öster - GAIS
Fotboll - Superettan - Under 2,5 mål
1.81
19:00  Örebro SK - Kalmar FF
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5 mål
1.91
20:53  Lopp 8: Twin’s Zindy
Trav - Jägersro - Plats
1.70
19:00  Östersund - Sirius
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,0
1.74

Skador & Avstängningar