Poldan

Inför första dagen i DC-finalen!

20 November 2014 - 21:43
Årets sista tennishelg nu då. Ska bli oerhört intressant och se vad Frankrike kan gör mot ett sargat Schweiz. Nu tror jag visserligen inte att den här incidenten i London spelar så stor roll. Stan och Federer är på tok för professionella för att låta en sådan sak gå ut över den här matchserien.
Så, Tsonga mot Wawrinka först ut. Vinner Tsonga denna tror jag att fransmännen tar det. Man har ju valt det här underlaget för att minimera Federers fördel. Han har inte varit bra på grus sedan 2011 och jag vill påstå att både Monfils och Tsonga har goda möjligheter att slå honom. Efter att ha lagt om sitt spel passar det ännu sämre på grus. Serve- och volley med ständiga nätattacker är inte riktigt melodin om man ska lyckas på grus.


I alla fall, jag tror att Tsonga har fått en hel del att säga till om när det gäller underlaget, så oavsett om det är långsamt eller snabbt (med största sannolikhet snabbt) så har det nog varit på hans begäran.

Wawrinka och Tsonga har mötts fem gånger. Varje gång har det gått till max antal set:

2007 Metz, Tsonga 6-7,6-4,6-4
2011 RG, Wawrinka 4-6,6-7,7-6,6-2,6-3
2012 RG Tsonga 6-4,7-6,3-6,3-6,6-4
2012 M-C Tsonga 2-6,6-3,6-4
2013 Madrid 6-2,6-7,6-4

Jag skulle gissa på att det blir ett tiebreak och fyra eller fem set:

  Speltips Odds
Tsonga - Wawrinka
Davis Cup, Tennis
1,82


Monfils har ju tränat stenhård nu och avslutade faktiskt säsongen rätt bra. Han hade helt klart otur med lottningen under hösten: De som satt käppar i hjulet för honom sedan Wimbledon är Djokovic, Federer, Federer, Sousa, Djokovic.


Där han plockade set på Federer i både mötena och pressade Djokovic till tre tiebreak på två matcher. Och jag är övertygad om att Federer får problem. Att schweizaren ska glida in på Stade Pierre Mauroy som någon form av messias och spela ut Monfils inför ögonen på 30 000 åskådare som inte vill annat än att Monfils ska vinna... det tror jag helt enkelt inte på.

Jag hoppas att Monfils inte vill spexa eller göra någon show av det här. Visst är det trevligt med youtubeklipp, men i längden så genererar nog ett youtubeklipp ungefär 50 förlorade poäng.Jag nämnde det lite tidigare. Federers spel passar inte bra på grus. Monfils i form slår tillbaka allt och från baslinjen tror jag att det kommer vara fransmannen som är bäst och minimerar misstagen.

Dessutom är jag lite inne på att Federers framgång i Slutspelet till stor del berodde på motståndarnas oduglighet. Det är inte särskilt svårt att spela mot Murray, Nishikori och Raonic när de är sådär överjävligt dåliga och ger man Roger lillfingret så äter han upp hela handen.

Nu är ju dessutom Federer ryggskadad igen. Men det tror jag i och för sig inte att han verkligen är. Eller, en liten känning kanske, men det är nog inga större problem med honom. Han skulle varit chanslös mot Djokovic och det är inte omöjligt att han faktiskt skulle sätta den här matchserien i fara om han ställde upp i finalen i London….men nu gjorde han ju inte det.

Jag kommer skicka in mina polletter på en Monfils +4,5 games hos bet365. Han har trots allt plockat set på Federer i 4 av de 5 senaste matcherna.

  Speltips Odds

,

1 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
19:00  IFK Göteborg - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - 1X
1.66
19:00  Norrby - Helsingborg
Fotboll - Superettan - 2
2.05
19:00  AFC Eskilstuna - Gefle IF
Fotboll - Superettan - 1 asian hcp -1,0
1.94
19:00  IFK Göteborg - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5
1.72
18:00  Wawrinka - Fucsovics
Tennis - ATP Geneve - Waw hcp -2,5 games
1.82
19:00  Falkenberg - Varberg
Fotboll - Superettan - 1 asian hcp -1
2.00
16:00  Östersund - BK Häcken
Fotboll - Allsvenskan - 1
2.50

Skador & Avstängningar