Poldan

DC-final: Skriver Federer sin egen saga?

23 November 2014 - 00:22
Jag kan inte förstå hur Schweiz ens kunde överväga att ställa upp med Chiudinelli /Lammer, inte ens om de hade haft 2-0 inför dubbeln. För jag vet inte riktigt, hur mycket tar en dubbelmatch på krafterna? Kanske 15% av en singelmatch. Och med tanke på vilken avgörande roll dubbelmatchen spelar så...

Hur som helst, Schweiz ställde ut Wawrinka och Federer. Helt plötsligt sjönk oddsen från 5,50 på schweizisk dubbelvinst till 1,90. Stan var briljant och Federer var helt ok.Schweiz har nu alltså 2-1 i matcher och behöver en vinst till. Det skulle verkligen förvåna mig om inte Federer knyter ihop det idag. Det säger nästan sig själv. Han har krigat för den här DC-titeln under hela sin karriär och nu, på ålders höst, får han chansen att avgöra finalen på egen hand. Självklart tar han den.

Men det är ju inte bara för att manuset känns förskrivet. Tsonga var så fruktansvärt dålig mot Wawrinka. Han kändes ynklig och tog väldigt många konstiga beslut under matchen. Enligt mig är Tsonga inte bättre än sådär medan Federer har 3-4 extra växlar att lägga in.

Jag tror att Tsonga slagit Federer fem gånger. Men förutsättningarna har inte alltid varit gynnsamma för schweizaren. I RG var han uppenbart formsvag. Då hade Fed enorma problem med Simon i åttondelen och Tsonga gjorde en riktigt bra turnering.

Tsonga gjorde en bra turnering under 2014, det var i Kanada, och då spelade han på sin absoluta högstanivå. När han gör det, då får alla toppspelare problem. Men där är han inte nu. Han är snarare väldigt långt därifrån.

Oddset har sjunkit rätt kraftig efter dubbelmatchen. Men Federer -1,5 set till 2,25 finns kvar hos Unibet.

  Speltips Odds
Tsonga - Federer
Davis Cup, Tennis
1,84

1 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
15:00  Laaksonen - Gasquet
Tennis - ATP Båstad - Under 21,5 Games
1.80
16:00  Örebro SK - Malmö FF
Fotboll - Allsvenskan - 2
1.80
18:00  Kalmar - GIF Sundsvall
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -0,5
1.93
15:00  AIK - BP
Fotboll - Allsvenskan - 1/1 ht/ft
1.75
19:00  Hammarby - Dalkurd
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1
2.07

Skador & Avstängningar