Arsenal vinner!

14 September 2018 - 17:58

Äntligen helg och klubblagsfotboll igen. Landslagsspel i all ära, men det är klubblagsfotbollen som är riktigt intressant. Fullspäckad helg med fotboll från alla ligor väntar och förutom det smygstartar hockeyns SHL. 


Tror på Arsenal borta mot Newcastle.

Inget snack om att Newcastle borta är en småtuff match. Benitez får också tillbaka ett par spelare. Men Arsenal såg bättre ut före uppehållet och har för en gångs skull en okej situation post landslagsuppehåll. 


I övrigt då?
Dags för Atlético Madrid att få utdelning. Passande hemmamotstånd i form av Eibar.Truppen är brutal på pappret, men har inte fått spelet att lossna helt än. Tror det kommer här - full fart direkt för att döda det här tidigt. 1/1 - halvtid/fulltid spelas. 

Helgens allsvenska:
Mål i Göteborg.

"Derby" mellan Blåvitt och Elfsborg. Traditionellt sett en målsnål historia, men jag tror på mål den här gången. Två svaga försvar i en match bägge verkligen vill vinna. 

Tror även på Malmö FF borta mot Östersund. Kollega Sandebäck har skrivit bra om den matchen redan. 

I söndagens toppmatch mellan IFK Norrköping och AIK tror jag på bortalaget. Gnaget är ruggigt svårslagna och insatsen mot Häcken var brutal. En av de bästa jag sett i allsvenskan på bra länge, inte minst med tanke på motståndets kvalitét. Trodde Häcken skulle ha chans där, men det var klasskillnad. 


Det var allt för mig. Önskar alla läsare en trevlig helg med fin spellycka! 


0 Kommentarer

Vem gör våra mål?

9 September 2018 - 19:45

Sverige inleder Nations League-resan hemma mot Turkiet ikväll. 

20:45 "smäller" det. Ingen höjdartid att spela landskamp en vanlig vardag. Nåja. Ska bli intressant att se hur Janne Andersson följer upp VM-succén. 

Jag är inne på att det blir målsnålt. 

Även om det "bara" är Ola Toivonen som försvunnit sedan VM är det ändå ett nytt försvarsspel som ska sättas. Är övertygad om att det är i defensiven Janne Andersson lägger sitt fokus. Toivonen  och Bergs fantastiska presspel var en stor nyckel för Sveriges försvarsspel. Toivonen lär även saknas offensivt, då han var en inspelad radarpartner till Berg. Emil Forsberg saknas också, även om han sällan nått formen han hade i Leipzig för ett par säonger sedan är han vår bäste offensive spelare. Han är den motståndarlag fokuserar på och genom att dra på sig bevakning öppnar han upp för andra. 

Tillknäppt spel och 0-0 i halvtid för att sedan kontra hem segern i andra halvlek? Turkiet förlorade mot Ryssland i fredags och behöver vinna här för att inte tappa gruppen helt. Gamblar bort sig i andra?

Andra spel av intresse:
Turkiet över 3,5 hörnot till 1.78 hos LeoVegas

Tycker det är en låg lina i en match som jag tror blir jämn. Sverige lär knappast ha jättemycket boll och Turkiet behöver vinna här. I VM-kvalet hade Sverige följande antal hörnor emot sig på hemmaplan:
Tre mot Luxemburg och Bulgarien. 
Fyra mot Vitryssland. 
Nederländerna, Italien och Frankrike hade samtliga fem eller fler.  

I VM släppte Sverige till fler än fyra hörnor i samtliga matcher (betydligt fler än så många gånger). I övrigt?

Starka Serbien bör ha toppchans hemma mot Rumänien. Gillar serberna och tror de har bra chans att ta tag i den här matchen från start. Att leda i halvtid och vinna machen, dvs 1/1, till runt 2.40 lockar. 

0 Kommentarer

Mål i Cardiff!

2 September 2018 - 10:19

Efter en mycket bra period blev det platt fall för min del på lördagen. Trodde Häcken skulle ha skrällchans mot AIK och att Crystal Palace skulle slå Southampton. Häcken kördes över totalt, var aldrig ens nära. Oddset på Palace steg rejält när det började ryktas om att Zaha var skadad och mycket riktigt förlorade Hodgsons gäng till slut. Så kan det gå ibland, bara att ladda om. 


Tror på mål i Cardiff-Arsenal. 

Gunners är ett offensvit balanserat lag jag har svårt att se ålla särskilt många nollor just nu. Båda lagen gör mål, men Arsenal vinner?

Plockade IFK Göteborg dnb tidigare i veckan. 

Oddset har droppat lite, men får man 1.70+ tycker jag det finns värde fortfarande. Ska vara bra chans för Blåvitt mot kaosande Dalkurd som bara vunnit tre av nitton matcher. 

I övrigt?
Elfsborg borde vara bättre än Kalmar FF över tid. Hemma på plasten tycker jag boråsarna ska ha bra chans att vina. Såg bättre ut senast (2-2 mot Djurgården). 2.20+ på raka ettan lockar. 

Sirius tycker jag borde ha okej poängchans borta mot Sundsvall. 2.20+ på X2 lockar mig där, tycker Giffarna målas upp som väl stora favoriter. 


Det var allt för mig, lycka till med liren idag!

0 Kommentarer

Helgliren!

31 Augusti 2018 - 17:53

Tuff torsdag, där ett mål saknades i Midtjylland-Malmö FF för att över 2,5 målsreken skulle hitta in. Bara att blicka fram mot en sista späckad helg innan landslagsuppehållet kommer.


Ger Crystal Palace förtroendet mot Southampton. 

Roy Hodgsons mannar har fått skral utdelning de senaste två matcherna, trots okej prestationer. Bör ha bra chans hemma mot svaga Southampton i min bok. 

Övriga lördagsengland:
Ö2,5 mål i Leicester-Liverpool känns bra. Liverpools offensiv är brutal och även Leicester bör kunna nära i kraft av hemmaplan. 

Man City ska ju bara köra över Newcastle. Asian -2,5 är en lång lina, men det känns som ett bra spel ändå. Ser framför mig 3,4-0 här. 


I Allsvenskan har jag den här rövaren.

AIK rättmätiga favortier såklart, men Häcken är inte ofarliga och har definitivt chansen här. 

I söndagens matcher lockar IFK Göteborgs odds.
Lite kaos i Dalkurd, som bara vunnit tre av nitton matcher. Blåvitt förtjänade mer mot IFK Norrköping - retroaktiv utdelning?

Trots Europafokus ska Malmö FF köra över BP. -1,5 lockar där mot ett svagt hemmalag. 


Tror även Tottenham slår Watford relativt bekvämt på söndagen. 

Önskar alla läsare en trevlig helg med god spellycka!

0 Kommentarer

Malmö-mål och Celtic!

29 Augusti 2018 - 20:38

Europa League-returer på schemat på torsdagen.

Malmö FF behöver vinna eller kryssa med 3-3 eller fler mål för att avancera till gruppspelet. Superviktig match och ett knepigt utgångsläge. Allt såg så bra ut förra veckan, då skåningarna hade 2-0 i paus.
Här tror jag på mål.

Malmö måste framåt och danskarna har ett par vassa offensiva spelare. I kraft av hemmaplan tror jag Midtjylland kommer anfalla en del också. Över 2,5 lockar där. Får vi en sista Europashow signerat Rosenberg?

I övrigt?
Celtic ska bara köra över Suduva från Litauen. Har visserligen ett Old Firm i helgen, vilket kanske spökar en del i bakhuvudet. Men det här är en viktig match också och det blev "bara" 1-1 senast. Tror Rodgers gäng går ut i ett högt tempo och tar tag i det här direkt. Tar en rövare:  -1,5 i första halvlek. Alltså, Celtic att leda med 2+ mål efter första 45. Finns till runt 3.0 gånger smeten.

Tycker även Leipzig ska ha mycket goda möjligheter att vinna mot Zorya.
Leipzig att vinna båda halvlekarna finns till 2.23 hos LeoVegas. Ska vara klasskillnad här.


Ett par tidiga helgtankar:
Palace slår väl Southampton?

Och IFK Göteborg ska väl ha goda möjligheter att nypa Dalkurd?Önskar alla läsare en trevlig torsdag med god spellycka!

0 Kommentarer
Fler inlägg: