Polsater

Uppgjord match i CL-kvalet

30 Juli 2013 - 21:04
Det är lätt att framstå som en dålig förlorare när jag skriver dessa rader, så jag ska försöka undvika det i möjligaste mån. Jag är fortfarande upprörd över det här, så jag ber er att ha överseende med om svenskan brister.

Idag har det spelats och spelas i detta nu CL-kval runtom i Europa. Först ut var Karagandy - Skenderbeu. Ett lag från Kazakstan mot ett lag från Albanien. Två defensivt starka lag i en första kvalmatch till CL, enormt viktig för båda lagen. Hade personligen rekat under 0,5 mål i andra halvlek, vilket på förhand såg lovande ut till ett högt odds. Detta sprack efter 8 minuter. Då jag själv satt och jobbade med att redigera ett tidningsuppslag så följde jag matchen enbart via bet365s livetjänst. Svor över en missad rek, men tänkte att fotboll är fotboll, bollen är rund och allt kan hända. Vid det här laget anade jag inget skumt. Då allt pekade på en målsnål match gick jag i mitten av första halvlek in ganska tungt på u2,5 mål till 2.50. 1-0 stod sig till paus och jag tänkte fint, nu borde jag kunna säkra rätt tidigt i andra halvlek. Med tanke på dessa lags statistik borde jag ganska tidigt kunna säkra t o m på ö1,5 och kanske vinna på båda spelen. Har inte exakt statistik på oddsutvecklingen i andra halvlek, men i stora drag ligger ö2,5 helt stilla på runt 1.60 ända fram till 65-70 minuten. Jag kollar oddsen varannan minut för att jag vill kunna säkra, men oddset på ö2,5 och ö1,5 ligger helt still. Alla vi som brukar spela live VET att detta är unikt. Även om matchbilden är som i chilenska ligan, som påminner om handboll, så ökar oddsen ALLTID på överspel så länge tiden går och det inte blir några mål. Om oddsen inte ökar kan bara bero på två saker:
1) Spelbolaget eller deras trader på som sköter matchen gör något fel.
2) Matchen är riggad och spelbolagets representant vet om det.
(Eller möjligen att sanslösa summor spelas på överspelet och därmed marknadsjusteras oddsen.)

I det här fallet verkar det ha varit alternativ två. Oddsen på överspel står som sagt helt stilla halvleken igenom. Runt minut 75 ligger oddset på ö2,5, alltså att det ska bli två mål till i matchen, på 2.50. Detta alltså i första omgången av ett CL-kval mellan två inte särdeles målglada lag. Vid det här laget inser jag att något är skumt. Börjar därför chatta (fråga mig inte varför, deras befogenheter och möjligheter att göra något är väl inte särskilt stora) med kundtjänsten på bolaget. Jag vill helt enkelt höra om de fått in någon info på matchen och om allt är som det ska. Får de vanliga standardsvaren att det är traders som sköter oddsen på matcherna och bla bla bla. Eftersom oddset på ö2,5 fortfarande är sjukt låga och jag fortfarande inte är säker på att matchen är riggad så känner jag inte för att säkra min insats. Det är till och med så att oddsen på överspel sänks i det här läget. I minut 79 gör hemmalaget 2-0. Jag väntar på att matchen ska låsas upp på liveklienten för att se om jag kan säkra. Men matchen är låst resten av speltiden, vilket gör att jag vid det här laget inte har möjlighet att säkra insatsen. Sitter fortfarande och diskuterar frågan i bolagets chat och i 88:e skriver jag: "kan jag inte få mina spel annullerade nu eftersom jag sitter och pratar med dig och har förklarat läget. Nu kan jag inte ens säkra min insats, för jag skulle verkligen vilja spela att det blir ett mål till, för jag kan GARANTERA dig att det kommer ett till". Jag vet ju att bolagen aldrig går med på sånt, men på något sätt kändes det viktigt att påtala läget. Mycket riktigt. Direkt på tilläggstid kommer 3-0. Jag ropade ut i twitterrymden för att höra om någon annan hade koll på matchen och fick då följande svar av en person som kollade på matchen:

"Haha såg du sista målet? När bollen går ut på deras planhalva, och backen rusar för att hämta bollen, passar till en medspelare Som sen passar till en Shakter spelare när han är HELT OHOTAD som sen bara behöver lägga in den haha. Parodi!"

Även flera andra hörde av sig och var övertygade om att matchen var uppgjord. Jag har såklart inte några mer handfasta bevis än så och självklart kommer det inte att hända något i efterhand som straffar dessa lag. Även fast det är rätt uppenbart att matchen var köpt och att spelbolagen kände till det. Hur kan annars oddssättningen vara så skev? Jag har aldrig sett något liknande.

Fick följande mail av bet365 lite senare:
Hej,

Jag kontaktar dig gällande ditt spel.

Efter att ha fått svar från våran spelavdelning så har man sett att det har varit en odds ändring i matchen.
Tyvärr så såg man inga problem gällande marknader samt linor.

Vi kan tyvärr inte heller bekräfta att matchen var uppgjord gällande detta samt om det skulle vara så då kommer våra traders att granska detta.

Beklagar igen gällande detta men tyvärr så hittade man inget fel gällande detta.

Som sagt, ni kan ju kolla på liveklienten och se om oddset på överspel någonstans, någon gång står helt stilla en hel halvlek. Det händer inte. Vet inte vad kontentan av det här inlägget är, men jag blev väldigt illa berörd att förlora ett spel på det här sättet. För mig är det uppenbart att matchen var riggad och att spelbolaget i fråga kände till det. Men som spelare är man tyvärr rätt maktlös i såna här lägen.

Vad säger ni? Spelade ni på just den här matchen eller har ni liknande erfarenheter?
6 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
TheMechanic - 2013-07-31 11:59

Gendah, länka spelforumen är du snäll.

Gendah - 2013-07-31 08:11

Innan första halvlek var slut finns kommentarer om 3-0 FT på diverse internationella spelforum... Bara att ta lärdom.

Psykologen - 2013-07-30 23:08

Följde matchen på B365 och förundrades över exakt samma sak. Satt med under 2,5 spelat i halvtid till 2,20. I 75:e minuten och ställningen 1-0 mellan två målsnåla lag så var oddset på inga fler mål 6,50!!! Jag gnuggade mig i ögonen och kollade så jag inte hade missat utvisningar eller liknande. Normalt odds i det läget hade kanske varit 1,60. Nu var oddset att hemmalaget skulle göra andra målet 1,33. Helt sjukt. Jag tryckte givetvis in på inga fler mål, då jag tyckte det var årets värdespel, men det höll i tre minuter, tills hemmalaget mycket riktigt gjorde mål. Under 2,5 sprack också mycket riktigt i slutminuten.

Jag har aldrig varit så övertygad att en match varit riggad som denna. Kazakstan mot Albanien. Man borde kanske räknat ut det på förhand... Blir säkert 4-0 i returen efter 0-0 i minut 85...

Polsater - 2013-07-30 22:20

Vessige//
Ingen aning. Jag följer matcher live på bet365 hela tiden, varje dag. Kan säga att jag aldrig varit med om något liknande.

Vessige - 2013-07-30 22:12

Körde ju också 0-0 paus, under 1,5 och under 2,5 :/ laggar som satan på utube så svårt o se målet. MEn oerhört skumt om över/under står still så lnäge under andra halvlek. Men vf informerar inte bolaget som skulle veta om att matchen är riggad?? SÅ mkt förtjänst kan dom inte ha på en enda match?

Polsater - 2013-07-30 21:17

http://www.youtube.com/watch?v=Phc_EjTNX9I här är tydligen 3-0-målet.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
02:00  Tampa Bay - Washington
Ishockey - NHL - Stanley Cup - Över 5,5 mål
2.05
19:00  IFK Göteborg - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - 1X
1.66
19:00  Norrby - Helsingborg
Fotboll - Superettan - 2
2.05
19:00  AFC Eskilstuna - Gefle IF
Fotboll - Superettan - 1 asian hcp -1,0
1.94
19:00  IFK Göteborg - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5
1.72
18:00  Wawrinka - Fucsovics
Tennis - ATP Geneve - Waw hcp -2,5 games
1.82
19:00  Falkenberg - Varberg
Fotboll - Superettan - 1 asian hcp -1
2.00
16:00  Östersund - BK Häcken
Fotboll - Allsvenskan - 1
2.50

Skador & Avstängningar