Polsater

Landskonor ?

22 Oktober 2013 - 10:33
Hoppas många av er minns att jag påpekade att det var något väldigt skumt med oddsen på matchen Falkenberg-Landskrona (4-0) för någon månad sedan. Det var många som kallade mig paranoid och dålig förlorare då.

Saxar nu från Fotbollskanalen:

" Svenska Spel stoppade spel på måndagens superettanmatch Landskrona-Gais. Och spelbolaget stänger nu spel på Landskronas två sista matcher för säsongen.
-Det är en ren försiktighetsåtgärd. I slutet på säsongen är vi ganska restriktiva på matcher generellt och den här säsongen har varit speciell, säger Johan Tisell, presschef på Svenska Spel, till sydsvenskan.se.

-Det vi har sett sedan i somras och framåt hösten är en utveckling som vi inte sett tidigare. Det gäller inte bara den här matchen och superettan utan kanske särskilt division 1 och 2.

Tisell säger att man såg avvikelser, när det gäller Landskrona, på asiatiska spelbolag. Landskronas klubbchef Mats Aronsson säger till klubbens webbplats att det förekom speciella spel på Landskrona under spelets gång under matcherna mot Falkenberg och Örebro.

Aronsson berättar att när klubben fick signaler om spel med konstiga odds kontaktade man Svenska fotbollförbundets jurist som i sin tur tog upp frågan med Svenska Spel.
"Vi har inga bevis eller misstankar men för att vara på den säkra sidan agerade vi i frågan. Vi utgår följaktligen från att våra spelare inte är inblandade, men vi följer utvecklingen noga tillsammans med Svenska Spel", säger han."

Hoppsan. Jag kanske hade en poäng ändå.

Det som hände var följande:
0-0 i paus. Oddset på raka ettan var i inledningen av andra halvlek lägre än före matchen startade.
Oddsen på överspel rörde sig inte alls uppåt ju längre matchen gick. Vid ställning 1-0 med mindre än 30 minuter kvar var ö2,5 favorit jämfört med u2,5 mål. Samma mönster resten av matchen också. Försvarsspelet Landskrona visade upp var galet passivt och Falkenberg fick göra mål med matchens sista spark. Oddsen på över 3,5 mål vid ställning 3-0 och ett par minuter kvar var galet låga jämfört med normalt.

Ingen är skyldig till motsatsen bevisas, men trenden inom svensk fotboll är tydlig. I år har det varit fler mystiska oddsrörelser än någonsin. Även så pass högt upp som Superettan alltså. Det här vore något att granska.

Hur som helst bjuder kvällen på CL.

  Speltips Odds

,


Hoppas detta blir femte raka.
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
15:00  Syrianska Eskilstuna - Boo
Fotboll - Division 3 södra Svealand - 1
1.80
16:00  Östersund - BK Häcken
Fotboll - Allsvenskan - 1
2.50
16:00  Brage - Örgryte
Fotboll - Superettan - 2 asian hcp +0
1.85
16:00  AIK - IFK Norrköping
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5 mål
1.81
20:45  Real Madrid - Liverpool
Fotboll - Champions League - 1
2.25
11:00  Bedene - Cuevas
Tennis - Franska Öppna - Bedene
2.20
17:30  Elfsborg - Trelleborg
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.80
17:30  Sirius - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - 2
1.76

Skador & Avstängningar