Polsater

Hollands smäll och lördagsliren

14 Juni 2014 - 01:25
Vad ska man säga om Spanien vs Holland egentligen? Jag var som bekant inne på Spanien vinna & hålla nollan. Det är inte utan att man sitter här med jordens fetaste dumstrut just nu. Men när Alonso gjorde 1-0 kändes spelet ändå bra. Spanien såg fina ut, laget mådde bra av Costas närvaro och nu spelar man bara av matchen med 65% bollinnehav. Tänkte jag. Ack så fel jag hade. Men. Med risk för att behöva posera med dumstruten igen: jag är ändå inte övertygad om det här holländska laget. Kvitteringen strax före halvtid kom från ingenstans (uselt och nonchalant försvarat av Spanien) och blev oerhört viktig psykologisk. Den ledde till någon slags mental kollaps för Spanien, samtidigt som Holland drog nytta av energin målet gav. Vidare, 3-1-målet kunde mycket väl blåsts av för ruff mot målvakten - även det målet blev väldigt tungt för Spanien och tvärtom för Holland. Matchbilden blev väldigt tilltalande för holländarna, som fick kontra med sina duktiga omställningsspelare mot de långsammare spanska backarna.

Summan av kardemuman: det blev en jävla drömmatch för holländarna. En sån match när allt stämmer och går åt rätt håll. Och då vet vi alla hur bra Robben, van Perse och de andra är. Låt oss se hur det går framöver.

Tråkigt för långtidsspelen var att läget för Chile att avancera samt Brasilien eller Argentina att avancera försämrades. Nåja.

Lördag är lördag. Fantastiska nya matcher väntar. Jag har en rek ute:

  Speltips Odds

,


I övrigt då? Jag är helt inne på X mellan Italien och England. Kan tänka mig att vi får två lag som är nöjda och extremt ogärna förlorar här. För mig luktar det 1-1 eller 0-0 i hettan. Känslan är att vattenpauserna mitt under halvlekarna kommer dra ner på tempot en del, vilket kommer försvåra för målfabrikationen. Samtidigt håller jag med mr_England, om man ska spela ö/u så ligger värdet på övern. Kanske fortsätter den målrika trenden? Oh well, 1-1 är mitt resultat i den fajten.

Colomvia vs Grekland då? Tja. Knepig match ändå. Men raka ettan på Colombia lockar enormt. Grekland har haft bra med flyt i kvallottningen, men har inte rosat marknaden i slutspelen. Etta för min del.

Vad kan man säga annars då efter två dagars VM? Tycker det varit väldigt roliga matcher så här långt. Många lag verkat ha anammat ett offensivt tänk med bra idà©er om hur man ska hota motståndarna. De väldigt höga förväntningarna man hade har infriats hittills med andra ord .

Spelmässigt har det varit svårt. Fått in 1/3 såhär långt, vilket är allt annat än godkänt. Självmålet Marcelo gjorde i första halvlek mot Kroatien förstörde den matchen, annars kändes det spelet bra. Jaja, förhoppningsvis sätter sig lagen mer och mer desto mer man fått se av lagen. Vi kämpar på.
2 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Mackan12 - 2014-06-14 08:05

Tack för Chile och för bra VM-läsning! Alltid pålästa artiklar du skriver.

mr_england - 2014-06-14 02:36

Delar din analys om Spanien-Holland även om jag inte höll med om reken på förhand då jag är ett stort fan av Robben. 1-1 kom väldigt psykologiskt och av en slump och sedan hände det som hände. Ibland händer konstiga saker bara. Det är därför man alltid måste tänka långsiktigt i betting och gneta på för att vinna i längden. Otur eller att man har fel ibland kommer man aldrig kunna undvika helt.

Snyggt tips på Chile över 1.5!

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
18:00  Wawrinka - Fucsovics
Tennis - ATP Geneve - Waw hcp -2,5 games
1.82
19:00  Falkenberg - Varberg
Fotboll - Superettan - 1 asian hcp -1
2.00
16:00  Östersund - BK Häcken
Fotboll - Allsvenskan - 1
2.50
17:30  Elfsborg - Trelleborgs FF
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.80

Skador & Avstängningar