Polsater

Allsvensk "klass"

7 April 2013 - 23:34
Bevittnade idag Kalmar FF mot BK Häcken i allsvenskans andra omgång. Hade rekat El-Kabir som målskytt, vilket tyvärr gick åt helvete. Matchen var mållös och riktigt usel.

Till dagens match kom det bara 4248 personer till hemmapremiären på Guldfågeln Arena. En siffra som är lika underkänd som Baccary Sagnas frisyr. Det går att snacka hur mycket som helst att Kalmar FF är usla på marknadsföring osv osv. Men det är knappast grejen här.

Grejen är att jag inte kan klandra de kalmarbor som väljer att plantera blommor i stället för att leta sig ut till kycklinggrytan i det tråkiga industriområdet. Produkten spelarna bjöd på är helt enkelt inte tillräckligt bra. Därmed inte sagt att det här är en slentrianmässig sågning av spelkvalità©n i allsvenskan. Den är ju vad den är och oftast är den inte särskilt bra. Många har konstaterat: det är inte spelkvalità©n i sig som lockar fansen till arenorna i fotbollsallsvenskan. I stället kan det vara stämningen på arenan, att man är supporter eller något annat som gör att man väljer att spendera ett par hundra spänn för en allsvensk biljett. MEN. De andra värdena än fotboll förutsätter ju att det finns NÅGOT underhållningsvärde. Underhållningsvärdet i själva spelet skulle kunna vara så mycket bättre att den i sig skulle locka fler åskådare. Det borde satsas aktivt för att få mer målrika och offensiva matcher. Som det var i dag var det ganska sorgligt att se hur Kalmar FF anföll med som mest fyra personer. Målglada Häcken var inte mycket bättre själva. Makalöst oskarpa i sista tredjedelen.

Matchen innehöll en målchans men mängder med försiktigt tänkande. Det här måste vi ändra på, annars gräver Allsvenskan sin egen grav.

Rekmässigt var det här tredje raka torsken efter de fyra vinsterna tidigare. Tråkigt, men bara att ta nya tag. Blir säkert något under måndagen.
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
14:00  Mayer - Ramos
Tennis - ATP Hamburg - Mayer
1.71
15:00  Ferrer - Molleker
Tennis - ATP Hamburg - Mol +4,5 games
1.70
19:00  Hammarby - Dalkurd
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1
2.07
19:00  IFK Norrköping - Elfsborg
Fotboll - Allsvenskan - BLGM + ö2,5
1.91
19:00  IFK Norrköping - Elfsborg
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.80
14:00  Delbonis - Lopez
Tennis - ATP Gstaad - Lopez
2.45

Skador & Avstängningar