Polsater

Allsvensk måndag!

1 Juli 2019 - 10:06

Första omgången efter det korta uppehållet ska spelas klart i kväll.
Min egen form har varit OK även efter "sommarvilan".
Hade tre raka rätt innan IFK Norrköping svek i går.
+++
I kväll?
Två nya matcher från Allsvenskan.
19:00
Djurgården-Kalmar FF 
Häcken-Hammarby
+++
Här är mina idéer.
***
Djurgården-Kalmar FF 1.
bet365 1.82
Djurgården tar emot Kalmar FF på Tele2 Arena.
Mitt spel: DIF vinner. Rak etta.
Trean mot elvan i tabellen drabbar samman är.
3. Djurgarden 12 7 3 2 21:10 24
11. Kalmar 12 2 7 3 10:12 13
Imponerades av Djurgården under våren. Förlusterna kom i derbyna, vilket nog bidrog till att deras vår inte hajpades så mycket. I övrigt gick de väldigt starkt, avslutade också med fyra rak segrar. Avfärdade mitten och bottenlag av Kalmarkaliber rätt så enkelt. Då tycker jag ändå det finns mer att hämta ur den här truppen:
En sån som Ajdarevic bidrog knappt alls under våren. Har en hög grundkapacitet och borde rimligtvis bli bättre under våren även om han haft lite skadeproblem.
Chilufya såg spännande ut i cupen, men har ännu inte spelat i Allsvenskan. Ska vara redo nu och kan bli en obehaglig överraskning för diverse ytterbackar i sommar.
Buya Turay gjorde en del mål men var lite väl mycket upp och ner spelmässigt.
Saknar här Erik Berg och Jesper Karlström, men bör klara sig hyggligt utan dem. Kevin Walker kan ersätta Karlström och DIF har också flera bra mittbackar.
Kalmar är väl okej. Tajta bakåt, men gör för få mål framåt. Lägst målsnitt/match i serien. Gjorde sig av med El-Kabir före vårens sista match och har därmed behövt möblera om lite då han oftast startat i någon av anfallspositionerna. Annars handlar det mesta om Kalmar FF om bröderna Elm. Viktor styr oftast defensiven på ett fint sätt medan Rasmus är mittfältsmotorn. Känslan är att det här är lite av ett mellanår för laget. Är för bra för att åka ur och för dåliga för att hugga om Europaplatserna. Har ett gäng unga talangfulla spelare som säkert kommer spelas in mer och mer. Tror därför Kalmar kommer pendla en del i prestation. Tror de kommer ha svårt i tuffa bortamatcher mot topp sex-lag. Tog visserligen poäng av Bajen i början av serien, men det var med ett gäng nödrop.
Tycker DIF är något snäpp bättre. Med tanke på hur svårt Kalmar har att göra mål och hur starka Djurgården normalt sett är defensivt tror jag inte smålänningarna nätar här.
1/2-0?
***
Häcken-Hammarby 
Över 2.5 mål.
SpeedyBet 1.81
Toppmatch i måndagens allsvenska när Häcken och Hammarby drabbar samman.
Över 2,5 mål blir mitt spel i matchen.
Goda förutsättningar för en underhållande match här tycker jag. Håller de här bägge lagens offensiver som två av de fyra-fem starkaste i serien. Finns ett flertal poängspelare i båda lagen och de ligger etta (Häcken) och trea (Bajen) i tabellen för expected goals. Är alltså två av lagen som "borde ha gjort flest mål i serien sett till den samlade målchanskvalitén de haft i samtliga matcher. Sen är det är lite av en modern klassiker. Har varit flera händelserika matcher mellan lagen med billiga straffar, sena mål efter att Bajen inte gett tillbaka boll när en Häckenspelare legat skadad m.m. Så det här borde bli allt annat än sommarsömnigt.
Häcken har också ett rätt knepigt defensivt avbräck i form av avstängde Rasmus Lindgren. Har okej täckning på den platsen, men han är lagkaptenen, den defensive ledaren. Även Ahmed Yasin är avstängd, men där finns bra alternativ. Positivt att Paulinho, Jeremejeff, Friberg och Andersson är med i truppen. Gjorde mål i fjorton av femton hemmamatcher i fjol och såhär långt i år är det bara mot Djurgården de misslyckats att göra mål. Mer eller mindre målgaranti hemma på Bravida alltså.

Bajen har Kjartansson med i laget ett par-tre matcher till. Med han i laget har laget en mycket stark offensiv där han och Djurdjic är tunga i boxen och Tankovic ligger bakom mycket av det kreativa. Simon Sandberg är dessvärre avstängd, hans inläggsspel och överlappande längs högerkanten brukar vara ett offensivt bra Bajenvapen. Det verkar som att mittbacken David Fällman inte är helt hundra än, även om han är med i truppen.
Billborn:

– David jobbar med sina ljumskar. Jag är försiktigt optimistisk. Ljumskar är bråkigt och nu har han ändå varit borta i redan sex eller sju veckor och rehabiliterat. Då vill man inte chansa för tidigt, även om man så klart vill ha det bästa laget mot Häcken.
Defensivt avbräck om han ej kommer till spel.

Tycker det känns som goda chanser för bägge lagen att näta här och jag tror inte vi landar på 1-1. Häcken är rättmätiga favoriter, men jag blir inte förvånad om Bajen gör minst två mål i matchen. Ser framför mig en matchbild med två offensivt ambitiösa lag och tycker oddset för minst tre mål är för bra för att motstå.

0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor gäller. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se

Senaste Bloggar

Sveriges Bästa Oddsbonusar

Regler & villkor gäller. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se
  Rekatochklart Speltips Odds
19:00  IFK Göteborg - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - BLGM - ja
1.83
15:00  Albot - Lajovic
Tennis - ATP Basel - Albot
1.73
21:00  Tottenham - FK Crvena zvezda
Fotboll - Champions League - TOT under 2,5 mål
1.80
  Rekatochklart Poolspel
19:00  Topptipset Tips Måndag 21/10
Insats: 144 kr - Tipsexperten

Livestreaming