RalleArvid

Henriksson och Sverige

23 Mars 2013 - 13:39
Klockan var 19.33 igår kväll, avspark närmade sig och jag fick panik på bussen från Shorditch. När jag var i Highbury hoppade jag därför av och powerwalkade därifrån (åk aldrig buss i London en fredagskväll). Då jag märkte att jag skulle missa första fem av matchen satte jag på radiosportens sändning i telefonen, det skulle jag aldrig ha gjort. Efter beskedet om West Hams flytt till Olympiastadion tidigare under dagen (och den vedervärdiga presskonferensen med Londons borgmästare, schimpansen Boris Johnson, som följd) var jag inte upplagd för mer trakasserier (ännu mindre upplagd blev jag senare när Frank Lampard dessutom gjorde mål för England). Men min iPhone, som redan var i lika klandervärd fysisk status som jag själv är, var oerhört nära att ryka i asfalten ytterligare än gång någon minut innan avspark på Friends.

Huvudkommentator Christian Olsson frågade nämligen bisittare Richard Henriksson vilka styrkor i synnerhet detta Sverige hade, varpå Henriksson givetvis börjar med att nämna Zlatan som en spelare av yppersta världsklass som kan avgöra matcher på egen hand, allt gott så långt alltså. Efter det väntande konstaterandet om Zlatan fortsätter dock Henriksson med ett lika oväntat och chockerande som debilt uttalande då han säger något i still med (jag parafraserar):

”Sedan är vår målvakt, Andreas Isaksson, en oerhört stabil målvakt av världsklass…”

Inte bara det faktum att man vet att de varit lagkamrater framkallar ju yrsel här. Då jag blir riktigt illamående är då jag minns hur Henriksson, för några år sedan, berättade en anekdot som skvallrade om hur Isaksson verkade vara hans bästa vän i Djurgården under denna epok (och på tal om betting, anekdoten handlade om hur de de båda hade satsat en massa pengar tillsammans i en allsvensk match där de antingen skulle vinna pengar på sitt spel eller vinna SM-guldet om annat resultat skulle inträffa). Nej, Richard - som jag personligen annars finner tämligen relevant i expert/tyckar-Sverige - borde be om ursäkt, i synnerhet nu när Lasse Anrell inte längre släpper bästsäljande böcker innehållandes samlade sportgrodor i parti och minut.

Vad gäller matchen vet jag inte vad som är mest oroande, insatsen eller resultatet. Vad jag vet är att jag inte är speciellt förvånad över någotdera. Jag menar; vi har spelat fyra kvalmatcher nu, över 360 minuters fotboll, och skillnaden - som är väsentlig - med den bedrövliga kvällen igår jämfört med tidigare är bara att resultatet denna gång inte var tillfredsställande. I övrigt skulle jag vilja summera inledningen av kvalet enligt följande:

2-0 mot Kazakstan som var bedrövliga rakt igenom.
2-1 mot Färöarna som var.....bedrövliga rakt igenom.
4-4 mot Tyskland där 60 minuter var….bedrövliga rakt igenom
0-0 mot Irland där samtliga minuter under matchen var… ja, ni vet.

30 minuters godkänd fotboll under nästan 400 minuters spelade och ja, vi ska nog vara nöjda över poängskörden snarare än att gräma oss över två tappade poäng igår. För sanningen att säga är att Sverige inte är så bra som 4-4 borta mot Tyskland och seger över England i träningsmatch fick oss att hoppas/tro.

Vi har bara en spelare av hög klass, och han är av absolut världsklass (det är både jag och Henriksson överens om). Men en match som igår, där vi redan på förhand vet att Zlatan kommer bli förföljd av två spelare i 95 minuter (samt där han har en väldigt dålig dag på jobbet) måste någon annan kunna kliva fram. Men det är väl inte så konstigt att ingen gjorde det, jag menar, titta på Sveriges trupp år 2013. Toivonen, som varit långtidsskadad och därför inte var spelklar/ur form, är tre klasser sämre än Zlatan men ändå tillsammans kanske med Elm, Källström och Wernbloom, klasser bättre än övriga i normala fall. Irland då, ja, det är absolut inget världslag med några världsspelare överhuvudtaget, men objektivt sett om man tar av sig de blågula hybris/förhoppnings-glasögonen så känns det väl tveksamt om vi ändå kan mäta oss med det faktum att Irland har spelare som är ordinarie i Norwich, Villa, Everton, Stoke, Sunderland. Och framförallt - trots det faktum att Irlands målvakt igår representerar Millwall så måste jag ändå värdera honom högre än Isaksson (håller vi med om det Henriksson?)

Nej, nu glömmer vi det här. Jag ska iväg i snöstormen och sparka boll i Östra London nu. Till skillnad från Windsor Park (där reken ligger uppe nu inför Rysslands vistelse) ställer vi inte in några matcher i Mile End Park bara för att det fallit några centimeter snö under natten.

Chim chimeny…
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
18:00  Wawrinka - Fucsovics
Tennis - ATP Geneve - Waw hcp -2,5 games
1.82
19:00  Falkenberg - Varberg
Fotboll - Superettan - 1 asian hcp -1
2.00
16:00  Östersund - BK Häcken
Fotboll - Allsvenskan - 1
2.50
17:30  Elfsborg - Trelleborgs FF
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.80

Skador & Avstängningar