RalleArvid

Rooney gör en "Rooney"?

26 Mars 2013 - 02:03
Ja, vad ska man säga? Ibland duger ju en rek även tämligen funktionellt även som ett blogginlägg. När det dessutom i den reken återknyts en hel del till föregående postade inlägg ser jag väl absolut ingen anledning att alltså posta min Montenegro-England-rek även här. Oavsett hur det går och även om England vinner lika klart som jag och mina ryggare då förlorar så tycker jag ändå att texten i sig har sina poänger:

Tillbaka till platsen där det hände senast, där Rooney gjorde en ”Rooney” och kostade sitt lag två poäng, räkna med att han kommer ha annat en bara sin fotbollsmässiga prestation att tänka på. En liten och oerhört aggressiv arena där Montenegro är starka hemma. Även om underdogsen i denna drabbning inte övertygade senast vann men ändå och har nu skapat sig exakt det utgångsläge man önskade sig inför denna nyckelmatch. Inte bara på grund av tabellsituation och poängplockning utan främst pga det psykologiska spelet. Man har hemmaplan, man är underdogs och man kan spela helt utan press mot ett England som givetvis då har precis motsatta förutsättningar.

Framförallt försvarsmässigt är det tunt i England och tämligen märkligt beteende att kalla in en mittfältare (Carrick) som ersättare till det ÄNNU märkligare återbudet från Ferdinand (han skulle väl sitta hemma och twittra). Det var en sak att åka och möta snickare, kockar och receptionister i San Marino med en potentiellt darrig backlinje och det gick ju givetvis bra för England. De flesta landslag i hela världen (förutom Sverige kanske) skulle kunna avfärda San Marino utan backlinje överhuvudtaget. Nu däremot kommer det bli värre.

Många av er har konsekvent kritiserat mig för att jag ”bara rekar England och Engelska lag” till succà©, men så är verkligen inte fallet. Jag har aldrig missat en rek som rört Englands landslag men det absolut inte bara pga att jag spelat dem som segrare. Jag har satt vinnarspel på England, jag har satt målskyttespel, jag har satt resultatspel, jag har satt kryss-spel och jag har satt förlustspel (Zlatan - England på Friends senast bland annat).

Jag älskar England och fotboll och därför även engelsk fotboll mer än något annat på jorden och jag tycker att Premier League är den i särklass bästa ligan i världen (oavsett antal lag vidare i Europa - spel jämfört med andra ligor - det är en diskussion jag dessutom gärna tar i fältet här nedan exempelvis). Vad jag däremot är den första att tillstå och vad som har med reken att göra, är att Premier Leagues kvalità© inte främst har med de engelska inhemska spelarna att göra. Därmed ska givetvis inga paralleller automatiskt dras till det engelska landslaget. Truppen - framförallt med lite skade- och frånvarobekymmer - är inte speciellt bra och inte så bra som den så alltid patetiska FIFA-rankingen visar. Lampard är fortfarande en startspelare, på forwardssidan är det tunt jämfört med lagen runtomkring på rankingen och även om man har kvalità© på kanterna så är man känslig även där för formsvackor och skador.

Jovetic och Vucinic är för bra och Englands skadedrabbade backlinje för dålig för att jag ska våga lita på att England som favoriter tar tre poäng här på bortaplan. England har en märklig förmåga att lyckas dra på sig flera skador inför samma match som drabbar samma position, 2,3, ja, till och med 4 mittbackar saknas av olika anledningar inför denna drabbning. Inte bara det faktum att det saknas flertalet spelare på den kanske svåraste positionen att plocka in en ersättare, saknas gör dessutom väldigt rutinerade spelare (Gary Cahill, Rio Ferdinand, Michael Dawson och Phil Jagielka) som ersätts med orutinerade spelare (åtminstone på denna nivån och framförallt i en sådan viktig match för sitt land). Visserligen är väl backlinjen ingen katastrof individuellt om man tittar på den spelare för spelare (exempelvis 8 gånger bättre än Sveriges) men det går inte att blunda för att oavsett om Hodgson väljer Cole/Johnson (om han är frisk) på kanterna och Lescott/Smalling i mitten, eller andra alternativ så kommer det vara en fyrbackslinje HELT utan erfarenhet av att spela tillsammans, det brukar ofta visa sig åtminstone ett par gånger under en match i form av misstag/taggighet i offside-linjen osv.

England vann ju senast med 8-0 borta mot San Marino men innan dess två raka borta utan vinst. Montenegro har 8 raka utan förlust varav 6 vinster, de flesta givetvis mot motstånd som inte håller samma kvalità© som det Brasilien England besegrade. Men när man är underdog i sin egen hundkoja, där man alltid är starka, när man dessutom leder gruppen över favoriten som man senast lyckades stjäla poäng av, ja, då kommer man långt ifrån gå in utan att tro på sig själva.

Givetvis finns en möjlighet att min svit bryts nu för inga träd växer till himmelen ens här i Finsbury Park i Norra London. Vad jag dock inte kan bli kritiserad för är att jag ”ALLTID” bara rekar engelska framgångar.
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
19:00  Öster - GAIS
Fotboll - Superettan - Under 2,5 mål
1.81
19:00  Örebro SK - Kalmar FF
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5 mål
1.91
20:53  Lopp 8: Twin’s Zindy
Trav - Jägersro - Plats
1.70
19:00  Östersund - Sirius
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,0
1.74

Skador & Avstängningar