RalleArvid

Sir Alex avgår!

8 Maj 2013 - 00:12
Okej, så det närmar sig midnatt här i London och hela Storbritannien (och förmodligen snart även övriga Europa och världen) fullkomligt svämmar över i rykten. Inget nytt eller spektakulärt där alltså, för så går det ju alltid till här. Men något som är spektakulärt är att det nu rör Sir Alex Fergusons avgång.

Ibland är Twitter och tabloider (framförallt här i UK) fulla av absolut nonsens, något som däremot aldrig brukar slå fel är när alla olika källor pekar åt samma håll. När jag nu sitter och plitar ihop det här nås jag av både SMS och Tweets vid sidan av alla nyheter jag konsumerat via tidningar (mer eller mindre pålitliga sådana). ALLT pekar åt samma håll.

Personligen och rent spekulativt antar jag att det till slut blev ohållbart att hålla det hemligt inom klubben längre -något som Manchester United är världens bästa klubb genom alla tider på att göra- uppgifter om hans operation, som han förmodligen hade planerat under en längre tid, läckte ut och sedan dess har alltid bara eskalerat.

Ur det rent bettingmässiga rekatochklart-perspektivet har spelbolag nu slutat acceptera bet på att David Moyes tar över Manchester United nästa säsong. Detta om något understryker ju dessutom att avgången verkar stämma.

Om vi då utgår ifrån att allt stämmer, låt oss blicka framåt, för över en tid framöver om allt blir officiellt kommer vi fullkomligt kräkas på alla tusentals hyllningar och tillbakablickar - oavsett hur mycket han förtjänar alla dessa och tusentals till.

David Moyes blir spännande i United och jag tror det kan vara exakt den klubb som passar honom. Moyes är oerhört kompetent men efter den kontinuitet och stabilitet och det inflytande som omgärdat honom under hela den Everton-period där han presterat bra hade det varit svårt att flytta till något komplett annorlunda. United är… snarlikt det han är van vid, ja, det ENDA han är van vid. United är ett Everton 2.0 om ni så vill!

David Moyes kan fortsätta arbeta och göra det fina jobb han gjort exakt likadant i Everton fast på en större skala och med än mer pengar. Vidare får han ju faktiskt äntligen chansen att spela Champions League, vilket han verkligen förtjänar (även om jag personligen tycker det är synd att varken han eller Everton-publiken fick chansen att avnjuta det Champions League-spelet på Goodison).

Moyes har gjort ett fantastiskt jobb - i ett otroligt tätt samarbete med Ken Bates, Evertons ägare, skall nämnas - (jag tvivlar dock på att det blir ett lika tätt sportsligt samarbete med the Glazer-family) men mer kan han faktiskt inte göra med Everton, inte nu och inte inom en överskådlig framtid.

Förövrigt, lite mer godis ur betting-perspektivet: tror ni Moyes (OM han nu tar över) tar Fellaini med sig? Värt en slant månne? Den tredje fluff-brodern från Belgien har ju trots allt en release-klausul i sitt kontrakt (på ungefär 20 mill har jag för mig).

Intressant om alla rykten om Sir Alex avgång stämmer alltså och intressant om Moyes tar över. Men det är klart: oavsett vilken manager som tar over efter Sir Alex så kommer det bli intressant. Det är inte bara en era i Manchester United eller här i England som tar slut när Fergie lämnar - det är en era i hela fotbollsvärlden som slutar och VAD SOM HELST blir spännande att följa.

Det är en helt okej tid för Ferguson att sluta och någon gång, tro det eller ej, måste han ju sluta. Om det inte blir David Moyes som tar över så ska ni har klart för er att Kenny Jacket, ni vet: Millwalls före detta manager som resignade häromsistens, förmodligen hade något stort i kikaren när han valde att göra så…

Låt oss nu inte hålla en tyst minut utan istället en sisådär sex-sju tysta tilläggsminuter för en av de bästa managerna genom alla tider. Utan tvekan DEN bästa under min korta levnadstid!
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
18:00  Tromsö - Vålerengen
Fotboll - Eliteserien - X2
1.70
19:00  Elfsborg - IFK Göteborg
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5 mål
1.96
21:00  Lugo - Huesca
Fotboll - La Liga 2 - 2
2.05

Skador & Avstängningar