Razmathaz

Allsvenska tankar 2.0

2 April 2013 - 16:33
Ja hann ju inte ge mina tankar i förgående inlägg angående mina tankar inför allsvenskan 2013 såhär kommer lite små kommentarer kring varje lag. Det jag vill poängtera dock är att jag tror att toppstriden blir väldigt jämn i år oxå, kan mycket väl vara fyra lag som fortfarande slåss om guldet när omgång 30 ska spelas.

1. Helsingborg
Gillar Roar Hansen väldigt mycket, gjorde grymt jobb med både Ängelholm och Öster. Helsingborg är även starka på alla lagdelar, främst i defensiven med Hansson i mål och Atta/Larsson som mittlås men har även tunga mittfältare som Bedoya, Gashi och inte minst succe spelare Mahlangu. Kanske anfallet ser lite tunnt ut med Accam som den enda självklara anfallaren men jag tror Simovic kan backa upp bra där. Med endast Allsvenskan att tänka på om dom inte vinner cupen i vår så tror jag Helsingborg går hela vägen.

2. IFK Göteborg
Stahre är inne på sitt andra år med IFK efter "fiaskot" i fjol. Nu har dom fått arbeta utan press till skillnad från iår, har även som Helsingborg bara serien att tänka på om dem inte vinner cupen. Har i övrigt en väldigt balanserad trupp med ingen lagdel som sticker ut på både gott och ont.

3. Elfsborg
Är nog bästa laget även iår om inte bättre med nyförvärv som Bangura och Söderberg. Dessvärre tror jag dom har för stor fokus på att lyckas kvala in i Champions League och därför blir allsvenskan lidande.

4. AIK
Ruskigt bra defensiv med hela fyra toppallsvenska mittbackar att välja och vraka mellan. Att turina står i mål och att Goitom med erfarenhet från La Liga ska göra målen skadar inte heller.

5. Malmö FF
Unga Malmö ska försöka kvala in i EL och det tar fokusen ifrån Allsvenskan. Mest för att dom inte har en sån jätte bred trupp, Ett väldigt bra mittfällt men ett mindre bra anfall där Rantie och Eriksson måste prestera från start och absolut inte bli skadade.

6. IFK Norrköping
Succelaget från ifjol bryter trenden om förgående Allsvenska femman ska åka ur året därpå. Tror IFK kommer fortsätta gjuta sig in som ett stabilt Allsvenskt lag även iår.

7. Häcken
Det andra succelaget från ifjol kan man säga, Gerladsson äär ruskigt bra men nu med alla tunga spelarförluster så klarar inte Häcken av att göra två superår på raken.

8. Djurgården
Med Erton i toppen är varken sämre eller bättre än sju lag vardera bakom och framför sig. Har bra startelvaspelare både på mitten och i anfallet men lagdelarna är alltför tunna. Backlinjen håller inte för en toppstrid i år igen.

9. Halmstad
Studsade direkt upp till Allsvenskan efter varit nere och vänt i Superettan. Baldvinsson blir viktigt för Halmstad att inte dra ner sig till bottenstriden.

10. Kalmar FF
Kalmar har inget att göra i någon av ändarna i tabellen. Inga stora spelarförluster eller nyförvärv utan hamnar på samma position som förra året.

11. Gefle
"Tråkiga" Gelfe tippades frekvent att åka ur flera år i rad förut, men det hände aldrig. Pelle ollsson har skapat ett lag som nog kommer fortsätta att ta sina segrar man behöver för att få nytt kontrakt. Det händer varje år och 2013 händer inget mönsterbrytande.

12. Åtvidaberg
Tappade duktiga vänsterbacken till Djurgården och fick tillbaka Dahlen av DIF. Viktor Prodell i anfallet ser till att nytt kontrakt inte ska bli några större svårigheter.

13. Öster
Körde fullständigt över Superettan med sina tjugo vinster. Har nu tappat sin duktiga tränare Roar Hansen så det kan bli kämpigt för Öster att klara av nytt kontrakt. Men de stabila nyförvärven Pavey och Pablo som presterat i Allsvenskan förr vet vad som krävs för att klara av kontraktet tills 2014.

14. Mjällby
Tappat både sitt mittbackslås, sitt anfallspar och sin tränare 2012. 2013 blir att tufft år för Mjällby och dom har tur om dom lyckas fånga kvalplatsen.

15. Brommapojkarna
Brommapojkarna har varit en jojo mellan superettan och Allsvenskan de senaste åren, de har åkt ner direkt varje gång förutom när dom hade en Gudetti 2009. Inga spektakulära nyförvärv gör att förlusten av Pablo bli stor.

16. Syrianska
Hållt sig bra i Allsvenskan i två år nu, mest för att dom fått in bra rutin och spelare som vet hur man presterar i Allsvenskan. Nu har man inga pengar kvar, en väldigt tunn trupp och de spelarna man kunde lita sig på åren där innan har blivit för gamla. Syrianska kommer få ett väldigt tufft 2013.

/Twitter: @Razmathaz, Spreadsheet: www.spreadsheet.se/maxspel
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
19:00  Öster - GAIS
Fotboll - Superettan - Under 2,5 mål
1.81
19:00  Örebro SK - Kalmar FF
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5 mål
1.91
20:53  Lopp 8: Twin’s Zindy
Trav - Jägersro - Plats
1.70
19:00  Östersund - Sirius
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,0
1.74

Skador & Avstängningar