Razmathaz

Bajentankar

3 April 2013 - 02:13
I mina förgående inlägg har jag tagit upp Allsvenskan och vad jag tror om serien i det hela samt lag för lag. Nu är det dags att ta sig an Superettan. Jag börjar med att recensera Hammarbys trupp, jag har sett samtliga försäsongsmatcher så jag har viss koll på truppen i dagsläget.

Målvakter

1. Johannes Hopf
Tycker Hopf är överskattad, visst en väldigt bra superettan spelare men han blandar och ger för mycket. Väldigt stark i luftrummet men mindre bra på kommunikation med backarna som det ser ut från sidan. Kan dock göra idioträddningar och tar därför upp betyget.
Betyg: 4/5

24. Kevin Angleborn
Kevin har fått några halvlekar på försäsongen och gjort det väldigt bra tycker jag. Har bra reflexer, bra på frilägen och som jag hör försöker han prata med sin backlinje lika så. Jag hoppas verkligen att Kevin är tänkt som andremålvakt och om Hopf blir såld i sommar så är det god tid för Kevin att få en ärlig chans som första keeper i Bajen innan talangen dör ut.
Betyg: 3/5

25. TIm Markström
Har sett väldigt lite av Markström även om han har fått några halvlekar på försäsongen. Har dock inte haft så mycket att visa än och därför är jag lite snål med betyget.
Betyg: 1/5

Försvarare
2. Billy Berntsson
Har bra bollkontroll och kan följa med bra i spelet dessvärre gör han lite misstag då och då men på försäsongen så har han varit rätt stabil vad jag sett hittills. Reste sig väldigt mycket i höstas dock när han fick Kennedy framför sig.
Betyg: 3/5

3. Thomas Guldborg
Kom i sommras och gav Hammarbys backlinje ett rejällt lyft. Väldigt stark och bra i närkamperna, något långsam men det täcker han med kämpaglöden.
Betyg: 4/5

4. Michael TImisela
Om man kollat Youtube klipp så borde killen briljera på försäsongen, dessvärre har succen uteblivit iaf på försäsongen. Kanske är det kylan eller ovana att spela på konstgräs men jag hoppas och tror han blir bättre med tiden.
Betyg: 3/5

5. Daniel Theorin
Var stabil våren 2012 men blev sedan skadad. På försäsongen har speltiden varit knapp och övertygelsen från 2012 har uteblivit.
Betyg: 3/5

13. Max Von Schlebugger
De matcherna han spelade 2012 så övertygande han men på försäsongen har även han haft svårt. Han lever i dagsläget på sin rutin, väldigt fin blick för spelet men allt för långsam.
Betyg: 3/5

21. Monday James
Ja vad ska man säga, vår bästa försvarare när han väl kan spela. Grym bollbehandling och sina glidtacklingar är oftast klockrena. Tyvärr får han något i huvudet ibland och kan göra någon idiottackling eller liknande så man vet aldrig vilken sida av Monday vi får se när han kommer in.
Betyg: 3/5

22. Erik Figerura
Lite för ojämn, grym i offensiven men kan göra lite för enkla misstag i defensiven och därför blir inte betyget högre. Men han är fortfarande ung och kan mycket väl utvecklas till en stabil allsvensk spelare.
Betyg: 2/5

Mittfältare
6. Baggio Husidic
Bra bollvinnare på mittfältet men kan bli lite väl långsam vissa stunder och det kan förstöra spelet.
Betyg 3/5

7. Chrisoffe Lallet
En duracell kanin men ibland kan det bli för mycket att han dribblar bort sig själv. Annars har han ett fint skott men är ingen startspelare, han är en för osmart spelare helt enkelt.
Betyg: 3/5

10. Kennedy Bakircioglu
Ja vad ska man säga, kommentar känns onödigt. för bra för superettan helt enkelt.
Betyg: 5/5

15. Chrisoffer Carlsson
En väldigt kvick ytter men kan ibland springa ifrån sig själv lite å slarva men jag tror att Carlsson kan höja sig yttligare snäpp och då blir han viktig.
Betyg: 3/5

15. Nik Ledgerwood
En jävligt vass tvåväggsspelare, Kan både vinna boll nere i banan eller härja upp i banan, är överallt på mitten.
Betyg: 4/5

16. Mikael Rynell
Trodde Mikael skulle bli en bättre poängspelare ifjol dessvärre blev det inte så. En väldigt smart ytter med underbar bollbehandling, drar Superettans bästa tvåfotare?
Betyg: 3/5

23. Robin Tranberg
Gjort det väldigt bra i början på försäsongen men har sen inte fått någon mer speltid. Har sett han för lite för att verklingen betygsätta han uppriktigt.
Betyg: 1/5

26. Viktor Nordin
Fick hoppa in när vi mötte TPS och gjorde det jävligt bra men lika så här, sett han för lite för att betygsättas
Betyg: 1/5

27. Nahir Besara
Spelat väldigt lite på försäsongen och har bara fått 3-4 halvlekar på sin rätta position. Har dock gjort ett jävla intryck på mig redan, bra spelförstålse och bra passningsspelare. Ska bli kul och se mer av han.
Betyg: 4/5

28. Nicklas Lindqvist
Speedkula, bara sett han 2012 och på försäsongen har speltid uteblivit.
Betyg: 1/5

Anfallare
9. Sebastian Castro-Tello
Bra spelförståelse, bra skott och en jävla dribbler. Något långsam kanske, många menar oxå att han inte visar någon vilja vilket jag tycker är helt felaktigt. 2012 kämpade han på jävligt bra. Håller hög allsvensk klass i sina bästa stunder.
Betyg: 5/5

11. Sinan Ayranci
Vad har hänt med grabben, inget självförtroende alls och i nuläget kan jag inte ge han mer än en 2a även om det kanske inte är helt rättvist med tanke på att speltiden har de sparats på.
Betyg: 2/5

17. Billy Schuler
Snabba Billy har fått sitt inlärningsår och nu kommer han förvänta sig prestera. Jag tycker han tar väldigt fina löppningar i djupled vilket ger han frilägen tyvärr har han inte suttit några än men jag tror på Charlie Davies effekten, när väl en sätter och självförtroende höjs kan målen börja forsa in från Billy.
Betyg: 3/5

18. Erik Sundin
Skadan i början av försäsongen har gjort att han inte spelat så mycket så svårt att betygsätta. Hösten 2012 gjorde han dock det väldigt bra. I genrepet gjorde han dock ingenting så därför blir det en fyra men blir säkert en femma när säsongen börjat.
Betyg: 4/5

19. Mattias Adelstam
Ingen favorit hos mig, sliter väldigt mycket men frågan är om han ger så mycket plats åt sina kollegar att arbeta eller om han sliter förgäves. Vinner inte många nickdueller iaf. Spelare likt dessa utan kreativitet är inget som jag faller platt för. Men han gjorde iaf mål på hösten så om det håller sig klagar jag inte.
Betyg: 3/5

20. Christoffer Hansebjer
Är utlånad men han gjorde inte bort sig de han fick spela 2012.
Betyg: 1/5

Årets...
Årets spelare: Kennedy
Årets Genombrott: Nahir
Årets överaskning: Billy Shuler
Årets supersub: Lallet
Årets besvikelse: Max
Årets Revanch: Monday

Hoppas verkligen jag har fel med Max men på försäsongen har inte presterat tillräckligligt.
Övriga kommentarer:
Tycker Hammarby har en rätt bra balanserad trupp, Klart att en yttlligare vänsterback och kanske en anfallare skulle sitta på en plats. Men truppen har inte varit såhär balanserad på många år. Backlinjen är verkligen vår starka del med bra allternativ på högerbacken och likaså mittlåset.

Tycker annars mittfältet är vår starkaste lagdel med Besara som förstärkt. Att vi har innermittfältare som Baggio, Ledgerwood, Besara och till viss mån Castro visar bredd och styrka. Yttrar som Kennedy, Lallet, Rynell och Carlsson är inte heller helt fel. Vi har verkligen allternativ ifall någon skadas eller åker på avstäning.

Anfallet är vår svaga och mest oprövade lagdel. Vi har Erik Sundin som kan hålla bra allsvensk klass sedan har vi Mattias som presterat i Superettan förut (får hoppas han kan göra det igen). Vi har även Castro och om vi får igång Billy kan det bli jävligt bra. Dessvärre har målen uteblivit på försäsongen men jag tror Gregg kan få ordning på grabbarna.

Betygskala:
5: Allsvensk klass
4: Hög superettan-klass
3. God Superettan-klass
2. Godkänd superettan-klass
1: underkänd/oprövad

/Twitter: @Razmathaz, Spreadsheet: www.spreadsheet.se/maxspel
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
18:00  Wawrinka - Donaldson
Tennis - ATP Geneve - Waw hcp -2,5 games
1.74
19:00  Öster - GAIS
Fotboll - Superettan - Under 2,5
1.81

Skador & Avstängningar