Outsider-varning!

11 December 2018 - 12:51

Hejsan!

Dags för årets sista tävling på Europatouren...

Även en av årets mest sevärda! Det är golf och Safari på en och samma gång!

Alfred Dunhill Cup, som nu är tillbaka på Leopard Creek.

På den här slingan så brukar det vara bra att luta sig emot "course-horses", men med tanke på hur mycket banan har byggts om sedan sist, så går det kanske att använda sig av andra infallsvinklar.

Precis som förra veckan, så är det nästan bara hemmaspelare uppe bland spelbolagens favoriter.
Det kan självklart bli svårt att fälla "Ooost", Schwartzel, Frittelli och Branden Grace – men det kommer inte bara sydafrikaner längst uppe på Leaderboarden.

Man kan jaga bra platsvärde på annat håll.

Med tanke på att större delen av golf-betting-världen lutar sig mot "course-form" när det vankas spel på Leopard Creek, så är det extremt svårt att hitta något värde ur den kategorin spelare...

Jag väljer en annan angle...Det går att dra samband mellan Oceanico Victoria och Leopard Creek – även Royal Park i Italien, där sydafrikanen Richard Sterne en gång levererade citatet "–Träden, hela inramningen, atmosfären – det känns som hemma".

Mina val landar på...

George Coetzee – odds 56.00 bet365 5 platser
Nobbar dom största hemmafavoriterna och ringar istället in George Coetzee. Haft blandad kompott på Leopard Creek, men det är tveklöst en bana han har chans att vinna på. Tredjeplats 2011 och tiondeplats 2012. Slutade på 32:a-plats 2016 (senast spelarna peggade upp här) – men det var en missvisande placering. Var 4:a på AR-rankingen, det var bara ett par skräphål som förstörde allt.

Matthieu Pavon – 67.00 Ladbrokes 5 platser
Spelar ofta riktigt bra golf, men faller på svag puttning. Peggade upp på Leopard Creek 2016 och var då bäst i fältet Tee-Till–Green. Jag drar en liten rövare och hoppas att han överpresterar med puttern. Då kan det bli riktigt trevligt.

Pablo Larrazabal – odds 81.00 Unibet 6 platser
Rent kapacitetsmässigt, så är Pablo en av de bästa i startfältet. Fick det aldrig riktigt att lossna på Leopard Creek under 2016.
Klagade på lite smärta och värk – och svingen blev hämmad. Landade då ändå på en 23:e-plats. Helt pigg och kry så har han såklart chans att gå så mycket bättre. Flera framskjutna placeringar på Royal Park.

Gregory Bourdy – odds 126.00 Unibet 6 platser
Kanske det mest tydliga överoddset den här veckan – i mitt tycke. Har varit och slagits om segern på Royal Park (bana i Italien, som påminner en hel del om Sydafrika-slingor). Missade kvalgränsen på Leopard Creek 2016, men i de tre starterna innan dess visade Bourdy upp en resultatrad på: 11–3–2. Inte dålig i förra veckan under SA Open, men heller inte tillräckligt framstående för att bolagen skulle ta notis. Tack och bock!

Alejandro Canizares – odds 151.00 Unibet 6 platser
Peggat upp tre gånger på Leopard Creek. MC–50–23. Om trenden fortsätter, så ligger vi bra till med 151 x pengarna och 6 platser. Har varit framme och fightats om seger i Sydafrika förut (tredjeplats Nedbank Challenge för två år sedan). Flera bolag ligger 100-strecket och det känns som en mer nykter prissättning.

***

1 Kommentarer

Hemmajubel i Parken

4 December 2018 - 20:48

Hejsan!

Jösses...Känner mig helt snurrig i bollen.

Har tagit tid att reka av South African Open – inte mindre än 240 (!) spelare som peggar upp på torsdag morgon.

Det blir som att hitta en nål i...Två höstackar.

Spelplats: Randpark

Och med tanke på antalet spelare, så kommer det bli spel på båda banorna (Bushwillow och Firethorn).

Segermelodin i fjol? Sätta mycket puttar och att rädda upp par, om man missat greenen.

Shubankar Sharma tog hem titeln förra året – men nånting säger mig att det blir en hemmaspelare som får jubla på söndag.

Trots alla timmar vid "burken", så slutade det endast med fyra drag från min sida...

Följande:

Haydn Porteous – 67.00 Unibet
Det går att hitta fel och brister hos Haydn. Kanske främst i hans beslutsfattning – och den mentala biten. Har en vass sving och trots att formen kanske inte är den bästa, så har han ett birdiesnitt på 4,24 över de senaste tre månaderna (Topp10 på Touren). Det kommer att krävas en låg score för att vinna den här veckan och jag är inne på att Haydn kan få fira inför vänner och familj.

Hennie Otto – 176.00 bet365 Vinnare/Plats
Känns som att Hennie Otto har funnits med hur länge som helst...Men är faktiskt "bara" 42 år. Fin ålder för en golfspelare.
Han har förhoppningsvis slutat upp med några av dumheterna som han höll på med för några år sedan (kolla in detta, till exempel: Härdsmälta på greenen.
Brinner för att spela golf och när det bär emot så har han en tendens att gräva ner sig...Men det finns en uppsida också.
I medgång, då ser han bara möjligheter. Trefaldig mästare på Europatouren, där han bland annat har tagit hem SA Open.
Som sagt, viktigt att vara vass runt greenerna på Randpark – Hennie Otto är Tourens sjunde bästa "par-saver", efter missad green över de 8 senaste veckorna.

Daniel Greene – odds 351.00 Unibet Vinnare/Plats
Här känns det som Unibet är ute på tunn is. Hamnat markant över övriga marknaden. Daniel Greene jobbade som bonde för ett tiotal år sedan, men insåg att han var rätt bra på golf. Har därefter stått upp bra i flera stora tävlingar på Sunshine Tour (inhemska Touren i Sydafrika). Spelade Randpark under Joburg Open 2017 mot riktigt tufft startfält – slutade på åttondeplats, med en AR-ranking på: 5. Långsökt, men inte omöjligt att han blandar sig i "toppstriden" och notera att Unibet erbjuder 6 platser.

Tyrone Ferreira – odds 601.00 bet365 Vinnare/Plats
Apropå långsökt...Men kan bara inte låta bli. Tyrone Ferreira har vunnit på Sunshine Tour (plus en mängd framskjutna placeringar). Har också vunnit en ProAm-tävling på Randpark. Är bosatt i Alberton och representerar Eye of Africa Golf Club – som ligger bara en halvtimmes bilfärd söder om veckans anläggning. Har löst in prispengar i sju av sina åtta senaste starter och såg riktigt skarp ut under Sibaya Challenge (11:e plats). Blixten kan faktiskt slå ned...

0 Kommentarer

Här kan det smälla

28 November 2018 - 11:27

Hejsan!

Australian PGA Championship.

Huggsexa om Titeln – finns många formstarka spelare i fältet.

Spelas på Royal Pines.

Överkomlig bana – så länge det inte blåser.
De två senaste åren har det varit lättspelat och segerscoren har landat på -19 och -18.

HELT annorlunda 2015, då det fläktade ordentligt. Ingen spelare som lyckades hamna under par.
Nathan Holman, Dylan Fritelli och Harold Varner landade på Even och fick göra upp i särspel.

Om vi ser till prognosen nu, så väntas vinden öka allt eftersom. På söndag, finalvarvet, så kan det piska på ordentligt.

Jag har grävt fram följande...

Troligast: Sean Crocker – odds 41.00 Unibet
Hade en horribel inledning i Hong Kong, med 76 slag under torsdagen. Det var dock bara ett enstaka snedsteg. Kom tillbaka på fredagen och sköt 66. Tredjeplats i Hainan Open, tredjeplats i Foshan Open. Spelade Royal Pines för första gången i fjol – med bravur. 69–71–70–67 = sjundeplats.

Roligast: David Bransdon – odds 251.00 Unibet
Kommer till spel med samma sviktande form som i fjol – då var han med och högg om segern, efter vrålstark AR-ranking (bäst i fältet). Missade cutten på Kochi Kuroshio förra veckan – precis som förra året. Är känd för att ha sina uttalade favoritbanor, där han nästan alltid går och gör bra resultat. Kan ge finfina placeringspengar.

Mellanfavoriter med chans:

Renato Paratore – odds 51.00 bet365
Har stannat kvar "down under", efter att ha hjälpt Italien till en sjätteplats i World Cup of Golf förra veckan.
Vunnit på Europatouren (Nordea Masters) och hans utveckling/form pekar på att en ny seger ligger och lurar i vassen.
Banan ska kunna passa Paratore bra.

Gavin Green – odds 61.00 bet365
Samma sak här. En spelare som tagit stora kliv framåt i sin utveckling. Slår inte längre bara brutalt långt, utan har bättrat på stora delar av övriga spelet också. Känslan säger att han kommer att vinna något inom kort.

***(Notera att det är spelstopp redan ikväll klockan 23.00)***

0 Kommentarer

Fyra solklara överodds

27 November 2018 - 12:17

Hejsan!

Golfsäsongen ligger på is...Klubborna står och samlar damm.

I bästa fall hinner man med nån sväng förbi Ullna Indoor. I några månader får man nu bara sitta och drömma bort.

Mauritius Open är inte den mest prestigefyllda tävlingen för året, men spelarna gillar att vara där – och tevepubliken sitter och dreglar.

Nu går lasset tillbaka till Four Seasons GC, som senast användes 2016. Då var det extremt svårspelat, kastvindar och blåsig ö-golf gjorde att bara två spelare lyckades gå under par.

Kan nog vara riskabelt att dra för stora växlar av den upplagan, för nu kommer det inte alls vara lika blåsigt.

I alla fall inte om man får tro prognoserna. Men, som sagt - ute i Indiska Oceanen så kan det hända grejer.

Mina picks den här veckan landar på:

Oliver Bekker – odds 67.00 Ladbrokes
Småsvag för den här killen och jag rekade honom i förra gången Touren besökte Mauritius. Kommer från Pretoria, Sydafrika och har gjort många golfresor över till den här vackra ön – där han spelat bra flera gånger tidigare. Sätter grädden på moset nu?

Masahiro Kawamura – odds 81.00 Unibet
Missade kvalgränsen i Hong Kong Open, men innan dess landade han två "silverplatser" i Japan, så formen är det knappast något fel på. Visat att han behärskar att spela i gungigt väder på Mauritius. Halvdan puttare, men kan bli "streaky" och då har han alltid segerchans.

Zander Lombard – 101.00 bet365 Vinnare/Plats
Samma som med Oliver Bekker – kommer från Sydafrika. Inte haft något glimrande facit på Mauritius, men det finns inte heller tillräckligt med underlag för att säga varken "bu eller bä". Det vi vet är att han gjort bra resultat på blåsiga öar tidigare (andraplats på Sicilien, Verdura Resort). Brukar också alltid vara en idé att backa upp spelare som kommer fullpumpade med adrenalin, efter en lyckad kvalskola. Givet överodds!

Marcel Siem – 201.00 Unibet Vinnare/Plats
Tog hem BMW Masters 2014. Landade en jättecheck. Efter det så verkar det som att hungern försvann något, för det är inte ofta vi hittat Marcel högt upp på ledartavlorna. Potential finns ju och enligt egen utsago, så har viljan att vinna kommit tillbaka.
Gör tävlingsdebut på Four Seasons, men det är inget som ska avskräcka. Slutade på 8:e-plats under Sicilian Open 2017, trots att det var hans första besök på ett vindpinat Verdura Resort. Här får vi strålande placerings-värde.

0 Kommentarer

Ny vinst i Hong Kong?

20 November 2018 - 10:58

Hejsan!

Vår käre 126-oddsare Dean Burmester var riktigt bra i helgen.
Inför 16:e hålet under slutvarvet var han bara ett slag bakom...Men var förmodligen lite väl uppumpad, för slog 20 meter för långt – från mitt i fairway – och åkte ned i vattnet.

Någon Jackpot blev det inte – men vi gjorde återigen fina Placerings-pengar (betalade tillbaka med ett odds på 32.5).

***
Nu är det dags för Hong Kong Open och då finns det väl anledning att mysa lite...

I fjol landade vi ju 81-oddsaren Wade Ormsby.

Som vanligt på "Fanling", så handlar det mer om strategi och pricksäkerhet. Banan tillhör en av de kortaste som proffsen spelar på under året, men långt ifrån den lättaste.

Tight bana, där träd ramar in smala fairways.

Mina val landar på:

Marcus Kinhult – odds 51.00 Unibet
Alexander Björk var snuddande nära att fixa särspel mot Wade Ormsby i fjol, men missade precis. Många verkar dock ha glömt att Marcus Kinhult också spelade riktigt bra. Gick ut på 8:e-plats inför slutvarvet, men "chansade" då bort sig. Träffade extremt mycket fairways (tredje bäst i fältet, i den kategorin) och trivdes på greenerna. Har spelet som passar Fanling!

Marcus Fraser – odds 51.00 Ladbrokes
Tre av de fyra senaste vinnarna på Fanling har kommit från Australien. Marcus Fraser har goda möjligheter att bygga vidare på den Aussie-framgången. Trivs på den här typen av banor, där det krävs precision och strategi, än ren power. En av mellanfavoriterna som kan gå långt den här veckan.

Ashley Chesters – odds 91.00 bet365 VP

Allt som oftast spikrak från Tee. Från sommaren och framåt måste killen ha slagit något slags rekord i träffade fairways.
Har förhoppningar om att Ashley ska kunna gå och "göra en Wade Ormsby". Ormsby hade en fin topplacering på Valderrama färskt i minnet, när han gick och vann här i fjol. Är även det en kort, trixig bana, som kräver samma typ av spel och tillvägagångssätt. Ashley Chesters slutade på fjärdeplats i Andalucia Masters och ställs nu ut till trevligt odds. Synas omgående!

SSP Chawrasia – odds 126.00 bet365 VP
Här blirt det kortfattat (no pun intended). SSP mäter bara 165 cm över havsytan och är knappast någon raket från Tee.
Men är oftast äckligt rak. Utanför Europa, på korta banor som Fanling – så kan han ALLTID utmana. Vi har vunnit med SSP tidigare och jag skulle inte alls bli förvånad om han återfinns högt upp på Leaderboarden framåt helgen.


Keith Horne – odds 151.00 Unibet VP
Byggt hela sin karriär runt att slå andraslaget från fairway. Det är på den här typen av banor som han har som bäst chans att utmana. Inte haft något glittrande facit på Fanling, vilket förvånar mig en aning – men jag är villig att se lite mellan fingrarna.
Hade tre grymma varv i fjol – men allt förstördes av en 76:a under moving day. Till 151 x insatsen så kan man syna med rent samvete.

Raphael Jacquelin – odds 351.00 Unibet VP
Det var längesen Raphael Jacquelin vann något nu, så det här bettet är såklart en aning spekulativt. Men om RJ nu ska vinna igen, så är det på en sådan här typ av slinga. Gjort fina resultat på Valderrama (som sagt, en bana som kräver samma typ av spel). Peggar nu upp på Fanling för första gången på fyra år. 2009 så landade han på en femteplats och 2014, så var han återigen Topp10. Söker framförallt placeringspengar, men större under har skett.

***

0 Kommentarer
Fler inlägg: