Uihlein gör jobbet

17 Juli 2019 - 12:18

Hejsan!

Grädden av golfeliten är i Nordirland och slåss om Claret Jug...

Samtidigt så ska "B-ligan" ut och fightas för sin Tour-status i Barbasol Open.

Jag följde den här tävlingen förra året. Då var det premiär för spel på Champions Course på Keen Trace.

Ingen vidare bana, i mina ögon. Alldeles för lätt. Men det är kanske det som är vitsen...

Hur som helst, merparten av mitt fokus har legat på The Open den här veckan, men ringat in ett par dugliga odds på PGA-Touren också.

Peter Uihlein – odds 67.00 Unibet

Medverkade inte under Barbasol Open i fjol och gör alltså debut på den här banan...Som Peter har kapacitet att "slita i stycken". Om formen bara sitter någorlunda så räknar jag med att han når över -20 och då är det vinstläge.

Adam Schenk – odds 41.00 Unibet
Som sagt...För att vinna den här tävlingen så kommer det krävas en score runt, eller över, -20. Med andra ord...Det räcker inte med några birdies...Det kommer behövas massor. Låt mig presentera Adam Schenk. En av dom spelare på touren som har flest rundor under par den här säsongen.

0 Kommentarer

Tror på Tyrrell

9 Juli 2019 - 16:36

Hejsan!

Irish Open har vi ingen lycka med...

Förra året så missade Ryan Fox en tvåmetersputt för seger – odds: 91.00...Föll sedan i särspel.

Nu i helgen, så prickade vi både Andy Sullivan och Bernd Wiesberger...Delade andraplatsen!

Irriterande.

Men ska inte gråta över spilld mjölk. Sätter istället fokus på att ta revansch i Scottish Open.

Blir en ganska ny bekantskap.

Spelplats: The Renaissance Club. Öppnade så sent som 2008. Byggdes av Tom Doak.

Beskrivs som en "Modern Links-bana", där största nyckeln ligger vid spelet in mot dom stora greenerna.
Det handlar helt enkelt om att träffa mycket greener...Men också om att hitta rätt plats på greenerna.

Mina val landar på...

Tyrrell Hatton – odds 34.00 bet365
Har en känsla av att Tyrrell Hatton kan slå till med en riktigt bra tävling. Suktar efter en seger och banan ska kunna passa som handen i handsken. Påminner väldigt mycket Castle Stuart, där Tyrrell slutade på andraplats för tre år sedan (bakom Alexander Noren). Förtjänar lite högre insats den här veckan.


Andy Sullivan – odds 46.00 Unibet

Har själv medgett att han blev lite slapp och loj efter Ryder Cup. Hamnade i en svacka. Men har sedan en tid tillbaka insett att det krävs kontinuerligt hårt arbete för att kunna konkurrera. Det börjar synas nu. Älskar att spela i Skottland och värd att få en ny chans efter andraplatsen i Irland i helgen (fan, också). Bytt boll och återigen fått tillbaka sin naturliga fade. Ser mer bekväm ut.


Jordan Smith – odds 67.00 Unibet
Här blir det mer eller mindre bara statistik-baserat. Man vet att Jordan Smith alltid träffar mycket greener och efter lite grävande så finns det nu också svart på vitt...Bäst stat på hela Touren den här säsongen, när det kommer till prickade greener. Med en hyfsat het putter så kan det bära långt.


Richie Ramsay – odds 201.00 Unibet Vinnare/Plats

En av spelarna i fältet som absolut bäst känner till den här banan. Hur då? Är nämligen medlem på The Renaissance Club.
Har spelat i alla möjliga förhållanden och har stenkoll på vilken/vilka klubbor han ska använda. "Edge" på den fronten och jag tycker att allt över 150.00 är värt att syna. Gedigen spelare i grunden, men inte fullt samma spets som 30-40 andra killar i fältet.


David Law – odds 351.00 bet365 Vinnare/Plats
Haft det tufft utanför golfbanan med tråkiga saker som hänt inom familjen. Men är i grunden en glad och sympatisk kille.
Kommit ut starkare än någonsin. Otroligt ödmjuk. Men låt er inte luras. Backar inte undan. Ni minns väl vad han gjorde i Australien? Eagle på sista hålet, för seger. Synades - och rättades till 221.00 i Odds! Har vunnit på Challenge Tour i Skottland och enligt obekräftade uppgifter så ska han känna till den här banan bra. Blixtrar till igen?


Jaco van Zyl, Ledare efter första rundan – odds 176.00 bet365 Vinnare/Plats

Gått igenom ett helvete med massor av skador senaste åren. I början av året var han på väg att, tillfälligt (över ett år), lägga klubborna på hyllan. Tvivlade på att han hade vad som krävs för att spela på högsta nivå. Men då, från ingenstans, var han uppe och nosade på segern på Sunshine Tour igen – hittade glädjen. Och svingen (som man blir avundsjuk på). Är bara glad över att få vara med och slåss på elitnivå igen. Älskar att resa och se nya ställen. Kanske kan få se sig själv högt upp på Leaderboarden också? I alla fall till en början.

2 Kommentarer

Utvilad Piercy vinner

3 Juli 2019 - 11:05

Hejsan!

Grattis, Minnesota!

För första gången på 50 år så får man äran att hålla i en PGA-tävling.

Spelplats: TPC Twin Cities. Ligger i Maine, precis norr om Minneapolis.

Jag har bara sett Youtube-klipp på banan, men också gått igenom banguiden, hål för hål.

En mardröm för en mellanhandicappare...Massor av vatten och bunkrar. Men om vi tittar lite närmare...
Det är ganska brett från Tee och gott om landningsytor. För PGA-proffs känns det krattad för birdiefest...

Merparten av insatsen landar på Scott Piercy – odds 51.00 bet365
Kommer till spel med två veckors vila i den 40-åriga kroppen. Förra gången det hände, så var han med och slogs om segern i RBC Heritage (slutade T3). Gjort sig förtjänt av en seger. Var också uppe i toppen av AT&T Byron Nelson (T2). Även det på en bana där det krävs massor av birdies för att vinna.

Daniel Berger – odds 73.50 SpeedyBet...
Ingen glittrande resultatrad att skryta med, men spelat mycket bättre än vad siffrorna visar. Tjänat slag såväl från Tee, som från inspelen och runt greenen, i tre av sina fem senaste starter. Måste bara undvika "det där skitvarvet" för att verkligen komma tillbaka och vara med i hetluften.

Fyller på med tre rejäla långskott...Insatsen hålls nere och splittas mellan outright och Ledare efter första rundan.
Vinnare/Plats på alla, då vi främst söker platsvärde.

Tyrone Van Aswegen Unibet
Outright – 501.00
FRL – 251.00

Har under hela sin karriär fått "spela för sitt jobb". Ligger ofta på gränsen. Men har en stark tendens att blixtra till när det som mest behövs, under pressade situationer. Behöver FedEx-poäng för att hamna på rätt sida strecket. Kom ut vrålstarkt under Utah Championship förra helgen. Hade ledningen efter 36 hål.

Tom Hoge bet365
Outright – 251.00
FRL – 151.00

Bekant med området. Bor inte alltför långt bort och hade stora framgångar som amatör i Minnesota. Jag gillar även formkurvan. Tycker spelet sett bättre ut på sistone. Finns också siffror som backar upp detta...I inspel mot greenen, så har han tjänat slag mot fältet i fem av sina sex senaste tävlingar. Järnspelet behöver vi inte oroa oss över. Med viss överprestation på greenerna, så kan det bli en rolig vecka för Tom...Och oss.

Tom Lovelady bet365
Outright – 501.00
FRL – 251.00

Känner själv att han har underpresterat. Fem raka missade kvalgränser bakom sig. Kan då nästan vara bättre att komma ut på en bana han inte känner till. Inte tänka så mycket. Styrkan ligger i hans längd från Tee. Pegga upp, svinga. Om banan sätts ut som det ser ut på "guiden", så kommer Tom, med sin längd, kunna ta bort 75 procent av alla jobbiga hinder redan från utslaget. Är i behov av lite självförtroende. Men med en bra start, så kan det snabbt vända. "Kärlekskvinnan" har skjutit lågt förut...

0 Kommentarer

Unibet ligger illa till

2 Juli 2019 - 17:26

Hejsan!

Alla Links-älskare har något att se fram emot...I tre raka veckor!

Vi börjar i Irland, på västkusten...Precis utmed havet och stranden vid Liscannor Bay.

Banan heter Lahinch. Så mycket klassisk Links-bana som det bara går.

Utan vind – lätt. Med vind, som det brukar vara, riktigt klurig.

Mitt upplägg blir följande:

Andy Sullivan – odds 81.00 Unibet
Högkapabel spelare som älskar den här typen av test. Har framförallt lyckats när tävlingarna har gått på banor precis utmed havet  T6 på Royal County Down, T20 på Portstewart under 2017 och T6 under förra året på Ballyliffin. När spelet stämmer så kan Andy göra slarvsylta av i stort sett alla startfält. Kommer ha gott om stöd i läktarleden, dessutom.

Bernd Wiesberger – odds 51.00 bet365
Kom tillbaka till den här säsongen från ett långt skadeuppehåll. Haft problem med tajmingen, men efter segern i Danmark så har vi känt igen Bernd Wiesberger igen. Tillhör normalt sett eliten på Europatouren och jag tror hårt på honom den här veckan.
Var delad fyra på Killarney 2011 och gick hela vägen till särspel på Royal County Down under 2015. Noterbart är att den banan är väldigt lik Lahinch. Framförallt då det är många "blinda slag". Gäller att ha längdkontroll och tro på det man gör...

Alexander Björk – odds 126.00 Unibet Vinnare/Plats
Alexander har legat lågt den här sommaren. Vilat sig i form till de närmaste stora tävlingarna. Unibet har tagit stor ställning på flera håll den här veckan. Känslan är att man helt missat Alex Björks Links-resultat (inga solklara topplaceringar, men det har varit väldigt små marginaler). Ska inte stå i tresiffrigt!

Victor Dubuisson – odds 81.00 Unibet
Känns lite väl bortglömd. Dåligt facit på Irland, men jag sätter det under "slumpfaktorn". Har gjort bra resultat på Linksbanor både i England och på Skottland. Skiljer sig inte nämnvärt. Formkurvan pekar i rätt riktning och den lugne Victor Dubuisson har kyla/psyke att ta sig runt Lahinch på ett framgångsrikt sätt.

Ryan Fox – odds 91.00 Unibet
Har egentligen inte ett spel som man förknippar med Links-golf, men gör det ofta väldigt bra på den här typen av banor.
Slår våldsamt långt och känner sig väldigt trygg med drivern. Missade han fairway så är det ändå bara korta järn/wedgar kvar.

Joakim Lagergren, Ledare efter första rundan – odds 126.00 Unibet Vinnare/Plats
Jag trodde att segern på Sicilien skulle fungera som en språngbräda för Joakim. Men istället har spelet gått i stå.
Inte alls varit så bra som han vill och kan. Nu är till och med "kortet" i farozonen. Har visat sig behärska blåsiga förhållanden flera gånger förut och brukar trivas på den här typen av lite trögare, ondulerade greener. Behöver börja klara kvalgränser.
Sätter plattan i botten? Kapacitet finns. Kom igen nu, Jocke!

0 Kommentarer

Allt på ett bräde

26 Juni 2019 - 12:06

Hejsan!

Europatouren och PGA-Touren hamnar på samma sida den här veckan...

Jag har brottat mig igenom både Andalucia Masters och Rocket Mortgage Classic...

Och kommit fram med – inte så mycket.

Mycket slit för bara ett fåtal picks. Tråkigt, men sant. Ibland får man hålla tillbaka.

Det är lönlöst att spela bara för spelandets skull.

Hur som helst...Andalucia Masters. Spelas på GRYMMA Valderrama, den gamla Ryder Cup-banan, med korkekar, smala fairways och små, hala greener. Hela stället andas klass...

Sergio Garcia, som också är värd för tävlingen, har prenumenerat på titeln. Älskar den här banan...

Hoppar över Outright-marknaden. Gör bara tre FRL-spel (Ledare efter första rundan)...

Niklas Lemke – odds 151.00 bet365 Vinnare/Plats
Har bra minnen från Spanien. Gick igenom kvalskolan på Lumine under hård press. Säkrade spelrättigheter.
Har också en fjärdeplats från Challenge de Espana från förra året. Har inte spelat Valderrama (under tävlingssammanhang) sedan 2010, men jag är rätt säker på att Niklas har varit nere på solkusten och lirat privat. Formen är bra också.
Känslan är att ett riktigt lågt varv ligger och lurar...

Jinho Choi – odds 176.00 bet365 Vinnare/Plats
Inga direkta resultat som sticker ut, men vi har sett Jinho peppra flaggorna under flera varv. Har ett järnspel som kan mäta sig med de bästa. På Valderrama handlar det väldigt mycket om att kunna hantera många olika slag...Även om man liggerp å fairway, så kan det vara träd och grenar som måste manövreras. Gjorde tävlingsdebut på Valderrama i fjol. Tre klart stabila varv. Intressant chansdrag!

Ben Evans – odds 201.00 bet365 Vinnare/Plats
Vid ett par tillfällen så har vi sett Ben Evans namn högt upp på Leaderboarden på Valderrama...Men fallit ifrån under helgen.
Det råder dock ingen tvekan om att han har vad som krävs för att göra bra 18-håls-resultat nere på Solkusten. Till 200 gånger smeten, så är jag villig att ge honom ett försök.

***
Över till PGA-Touren. Där det är dags för en helt ny tävling...På en helt ny bana – Detroit Golf Club.

Donald Ross som stått för designen. Rent längdmässigt är det inget som sticker ut, relativt standardmässigt.
Träd som ramar in fairway. Vädret bjuder in till låga resultat...

Gör tre spel, Outright, som även synas under FRL (odds inom parantes)

Sang-moon Bae – odds 251.00 bet365 (176.00 Unibet) Vinnare/Plats
Spelare av grov kaliber. Riktigt jävla bra, för att tala klarspråk. Ni kan säkert historien. Han vann på PGA-Touren, men försvann sedan ett par år...Var tvungen att ta tjänsgöring i det militära, hemma i Sydkorea. Såklart en stor omställning att sedan komma tillbaka, men nu börjar man känna igen honom igen. På rätt vecka så kan han slå i stort sett alla spelare på Touren.

Joaquin Niemann – odds 51.00 (71.00 Unibet)
Hamnade snabbt i strålkastarljuset och kanske blev det lite väl mycket att hantera. Hur som helst så gick trenden åt fel håll, men det är inte så att man har tvivlat på hans kapacitet. Hela tiden känts som det bara är en tidsfråga och nu pekar spelet i rätt riktning igen. Ska också ut på ett underlag som han gillar. Skulle inte förvåna om han är Topp10 på Greenerna den här veckan och då kan det räcka väldigt långt. Hela vägen? Absolut!

Alex Cejka – odds 501.00 Unibet (201.00 bet365) Vinnare/Plats
Den gamla räven. Ser knappast ut som urtypen av en golfspelare, men älskar den här typen av gamla, klassiska banor.
Precis som de flesta andra så peggar han upp på Detroit GC för första gången, men det kan mycket väl bli "kärlek vid första ögonkastet". Pratas om tämligen hårda fairways också, så ska kunna få ganska korta järn in mot greenerna.

0 Kommentarer
Fler inlägg: