Sylvass 51-oddsare

17 Oktober 2018 - 11:10

Hejsan!

PGA-Touren håller sig kvar borta i Asien.

Men spelarna har ändå fått flyga i cirka 6 timmar – för att komma till CJ Cup och The Club at Nine Bridges.

Vad väntar då?

Det är återigen ett limiterat startfält på under 80 spelare. Ingen kvalgräns kommer att dras, utan alla kommer att spela fyra rundor.

Banan då?
Det är inte särskilt krävande från Tee – tämligen lätt att hitta in på rätt antal slag...
Men ändå så rankades den som fjärde svårast under HELA fjolåret. Problemen dyker upp på Greenerna.
Var extremt svårputtat ifjol och många proffs såg ut som amatörer (mängder med treputtar).

Mina val landar på:

Byeong Hun An – odds 34.00 Ladbrokes
Bor i Florida, gått på College i Kalifornien – men är ju född och uppvuxen i Sydkorea.
Har fått grymma förutsättningar att bli en riktigt bra spelare. Besitter också fin kapacitet och känslan är att en seger ligger innanför dörren. Varför inte på hemmaplan? Bland dom absolut bästa i fältet i fjol.

Kyle Stanley – odds 51.00 bet365
Har flera framskjutna placeringar på Muirfield Village. Okej...Varför nämner jag då det? Jo, för att den banan är uppsatt på i stort sett samma sätt. Kyle Stanley slutade på 19:e plats i CJ Cup i fjol, men såg extremt bekväm ut. Var bara lite för slarvig på greenerna (har nog dragit en hel del lärdom). 51 x pengarna gillas. Skarpt!

Rafa Cabrera Bello – odds 56.00 bet365
Nästan så man blir lite förvånad över att han inte har vunnit på PGA-Touren. Kanske dags nu, utanför USA:s gränser?
Slutade på elfteplats i fjol. Träffade flest greener av alla, grym på att rädda misstag. Men hade, precis som många andra, problem med att få bollen i hål. Känns nästan lite slumpartat. Kommer krävas en del tur på greenerna och då kan lika gärna en hyfsad puttare som RCB ta tillfället i akt...

Charl Schwartzel – odds 101.00 William Hill Vinnare/Plats
Här gör vi lite tvärtom. Charl Schwartzel hade oväntat stora problem att träffa fairways och greener under förra året – men var en av ytterst få som såg trygg och säker ut på greenerna. Nu är det ett par år sedan han vann på Touren, men var framme och nosade ett flertal gånger under den nyss avslutade säsongen. Tresiffrigt mot ett litet startfält? Generöst.

Stewart Cink – odds 101.00 bet365 Vinnare/Plats
Är normalt sett en duglig puttare – men hade jätteproblem under CJ Cup i fjol. Utöver det så stormtrivdes han. Träffade 80 procent av alla greener (tredje bäst i fältet). Såg lugn och harmonisk ut förra veckan (där han också var kirurgisk in mot greenerna). Som sagt, det är lite lotto över vem som kommer lyckas med puttern den här veckan. Cink har vunnit över en handfull gånger på Touren och brukar vara bra på att lära sig av sina misstag.

***

1 Kommentarer

Valderrama-vinnare

16 Oktober 2018 - 16:28

Hejsan!

Vi landade Eddie Pepperell som vinnare i helgen. Satt riktigt bra! Kul att ni var med på tåget.

Nu har spelarna åkt från ett regnigt och kallt England, ner till Solkusten i Spanien.

Valderrama Masters. Ikoniskt bana (en av mina personliga favoriter).

I det här läget av säsongen, slutspurten helt enkelt, så brukar det vara en fördel att leta efter högmotiverade spelare som jagar en slutspelsbiljett...Men motivation tar dig inte långt om du är tvungen att slå från skogen hela tiden.

Det är nämligen det som brukar hända på Valderrama. Inte många som går ut på den här banan och bara leker ihop en bra score. Krävs extremt mycket strategi, rätt klubbval, veta var man "kan missa" och samtidigt behärska dom hala, små greenerna (som är snabbare än på de flesta andra ET-tävlingar).

Jag hoppar över alla stora favoriter (väl medveten om att Sergio Garcia har vunnit på Valderrama ett par gånger tidigare).

Med hyfsad form och en stor portion Lokal Kännedom så kommer man långt på Valderrama mot det här startfältet.

Några av mina inringade killar (Marcus Kinhult bland annat) är utställda till alldeles för låga priser...Där är det bättre att avvakta och kolla hur oddsen/tävlingen framskrider...

Joost Luiten – odds 34.00 bet365
Vilat sig i form efter missad kvalgräns i BMW PGA Championship. Älskar Spanien – och har två år i rad tagit "silver" på Valderrama. Avslutade med en grym 66:a under söndagen i fjol. Spelar hellre Joost till 34 x smeten, än dom stora favoriterna till 5.50-21.00.

Nino Bertasio – odds 111.00 bet365 Vinnare/Plats

Ska erkänna att hans 81:a under torsdagen i British Masters är lite oroväckande. Men drog sig också ur den tävlingen till fredagen, så vi kan anta att det var någon skavank eller lättare sjukdom som hämmade Nino. Har skrivit på för att medverka den här veckan, så ska vara fina fisken. Två gånger om navigerat sig runt Valderrama på ett väldigt förtroendeingivande vis.
Är uppvuxen på medelhavsbanor, med trädinramade fairways. Jag gillar tresiffrigt!

James Morrison – odds 151.00 Ladbrokes Vinnare/Plats
Grejat en mängd kvalgränser den här säsongen, men haft förtvivlat svårt att få till den där framskjutna placeringen.
I grund och botten en klart kompetent spelare, som har vunnit i Spanien tidigare (El Prat). Klarade sig undan med hedern i behåll på Valderrama i fjol (36:a). Året innan dess slutade James på fjärdeplats, efter att ha hållit sig topp5 rakt genom hela tävlingen. 151 x pengarna är intressant.


Richard Bland – 176.00 bet365 Vinnare/Plats
Richard Bland – drar inte till sig så många rubriker. Varit ute på Touren sen vi tittade på svartvit teve...Nej, då. Så illa är det inte. Men han har funnits med extremt länge. Utan att vinna. Någonsin. Varit nära en mängd gånger (däribland på Valderrama för två år sedan). Var ett tag i ledning, men stressade bort sig. Svingen behöver han inte göra mycket med. Den har sett likadan ut i 20 år – och fungerar lika bra fortfarande. Allt handlar om det mentala, för den Gode Bland. Jobbat mycket med en psykolog senaste åren och säger själv att han känner sig lugnare ute på banan. Kan det vara dags att kröna en lång fin karriär med en seger nu? Spelas även under: Ledare efter första rundan – 111.00 bet365 Vinnare/Plats.

***
0 Kommentarer

Fyra skarpa drag

10 Oktober 2018 - 10:58

Hejsan!

PGA-killarna har packat bagarna och begett sig till Kuala Lumpur, Malaysia.

Dags för birdiefest!

En av dom lättaste banorna för året. Är dessutom lägesförbättring, så om man bara träffar fairway så finns det inga ursäkter.

Svingen behöver inte sitta perfekt för att lyckas på den här banan.

När Pat Perez vann här i fjol, så sade han:
"–Jag slog faktiskt en hel del dåliga slag, men jag gillar verkligen dom här greenerna - det har mer med gräset att göra än någonting annat. Från Tee är jag inte alls så bekväm här".

Så. Formen behöver inte vara på topp för att vara med och konkurrera – så länge du gillar Bermudagräs och har en het putter.

Justin Thomas är bolagens jättefavorit. Inte så konstigt, men han är klart fällbar (framförallt till sjukt låga oddset 5,50).

Jag har plockat ut en "halv-favorit", en"mellis", ett långskott - och en riktig "oddsare".

Kevin Na – odds 41.00 William Hill
Har två pallplatser på den här banan sedan tidigare. Brukar alltid putta bra på Kuala Lumpur och mot ett tämligen blekt startfält så har Kevin Na slagläge. Givet att syna!

Anirban Lahiri – odds 67.00 Unibet
Inte lyckats vinna på PGA-Touren – ännu. Tagit lite tid att acklimatisera sig. Men nu är ju PGA-Touren inte i USA och då är det läge att flagga för Anirban Lahiri. Vann Malaysian Open 2015. Placeringar i CIMB Classic de två senaste åren: 3–10 (2016 hade han bäst putt-stat av ALLA i startfältet). Tilltalande odds.

Austin Cook – odds 91.00 bet365 Vinnare/Plats
Gör tävlingsdebut på den här banan, men det är inget som avskräcker. Som sagt – tämligen lätt slinga.
Och för Austin Cook, ska det kunna passa som handen i handsken. Brukar ofta vara med och konkurrera på lätta banor.
Normalt sett spikrak från tee och med lägesförbättring att tillämpa, så tror jag på bra chans för en framskjuten placering.
I alla fall bättre chans än vad oddset skvallrar om.

Ollie Schneiderjans – 161.00 bet365 Vinnare/Plats.
Inte vunnit på PGA-Touren, men är bara 25 bast och fått mycket hår på bröstet de senaste åren. På meritlistan finns åtta Topp10-placeringar (tre pallplatser). Gjorde tävlingsdebut på den här banan i fjol. Respektabel 23:e-plats, men det jag fastnade för var att Ollie hade bra kontroll på greenerna. Lite bättre spel från Tee nu och det kan bära riktigt långt.

***

0 Kommentarer

Bolagen har missat

8 Oktober 2018 - 17:06

Hejsan!

Har rekat klart British Masters.

Spelas på Walton Heath. En bana som en viss Jack Nicklaus en gång i tiden kallade för "underbart äkta".

Inte alls någon lätt historia. Någon mjukstart är det inte heller. Rejält svårt första fem-sex hålen, innan en lite lättare sträcka i mitten av rundan. Sedan? Stentuff avslutning.

Vi kan säga så här...Det är inte läge att missa alltför många fairways. Kommer att straffa sig.

Favorit 1: Justin Rose (kugge i Ryder Cup, värd för den här tävlingen och tog nyligen hem FedEX-Cup...Småsliten).
Favorit 2: Francesco Molinari (vilken säsong han haft, svårt att se hur han ska orka mobilisera full kraft den här veckan).
Tommy Fleetwood 3: (har vinstchans, men ospelbart odds – Ryder Cup tog på krafterna, både fysiskt och mentalt).

Värdet ligger på annat håll.

Vill få ut spelen i tid...Stor slash-risk på ett par av dragen. Längre motiveringar uteblir. Bara hojta till i kommentarsfältet om ni har några frågor, invändningar eller funderingar – så ska jag svara så gott det går.

Eddie Pepperell – odds 29.00 Unibet
Har två gånger om kvalat in till US Open från den här anläggningen. Visade inte upp sin bästa golf förra veckan.
Tillfälligt olycksfall i arbetet? Jag tror det.

Thorbjörn Olesen – odds 29.00 bet365
Förstörde Jordan Spieth i Ryder Cup. Utklassning, det var spel mot ett mål! Valde att stå över förra veckan. Spara batterierna.
Klokt beslut. Blir förvånad om han inte blandar sig i toppstriden.

Ryan Fox – odds 51.00
Unibet
Trivs på de brittiska öarna. Stormtrivdes också på den här anläggningen under årets kval till US Open. Gjorde många bra saker förra veckan, men var sällsynt blek på Par5-hålen (något som normalt sett är hans styrka).

Dean Burmester – odds 201.00 Unibet Vinnare/Plats 6 Platser
Känns inte som Unibet har någon koll på att US Open-kvalet går på den här anläggningen. Hade dom haft det skulle vi aldrig fått 201 x kakorna på långtslående Dean Burmester. Spelade grym golf här när han i somras sköt 66–71, för att på så sätt ta sig hela vägen till US Open.

Marcus Fraser – odds 251.00 Unibet Vinnare/Plats 6 Platser
Samma sak här. Unibet är ute på väldigt djupt vatten. T10 förra veckan. T5 under British Masters 2015. Har två gånger om kvalat till US Open från den här anläggningen (2013 och 2015). Många andra traders ligger på 126.00-176.00. Det är en klart mer nykter bedömning.

***


0 Kommentarer

Säsongspremiär!

3 Oktober 2018 - 14:03

Hejsan!

Justin Rose kommer aldrig behöva titta på prislappar igen...
Tog hem hela FedEx-Cup för ett par veckor sedan. Helt välförtjänt!

Men det är historia. Nu börjar nya säsongen! Ingen vila alls om man vill lyckas på PGA Touren.

Stjärnorna har dock råd att stå över, så startfältet i veckans Safeway Open är något reservbetonat.

Bana? Silverado Resort, Par72. Premierar raka utslag och vass puttning. Behövs ingen större power från Tee.

Tung faktor = spelare som trivs på Poa annua-greener.

Mina val landar på:

Hunter Mahan – odds 91.00 Unibet
Har länge harvat på bakgården, men med envist slit och träning så verkar både kvalité och hunger vara på väg tillbaka.
Från Kalifornien och kan den här banan bra. Inget emot Poa Annua...Intressant!

Chez Reavie – odds 51.00 bet365
Det går inte långt när Chez slår, men allt som oftast så håller han sig på det kortklippta. Glänste under den här perioden i fjol och har alltid chans att konkurrera, när startfältet får Klass B-stämpel. Gillar banan!

JB Holmes – odds 67.00 Unibet
Gör tävlingsdebut på Silverado, men stormtrivs rent naturligt i Kalifornien (där han bara missat en kvalgräns på de 16 senaste tävlingarna). Har verktygen som krävs för att lyckas den här veckan.

Jason Dufner – odds 67.00 Ladbrokes
En av startfältets absolut bästa ballstrikers och det kommer till användning nu. Det är normalt svajig puttning som stoppar Jason från fler framskjutna placeringar, men han har gjort bra resultat på liknande greener tidigare. Vasst skrällbud!

Michael Kim – odds 151.00 Unibet Vinnare/Plats
Gick på College i Kalifornien, så kan det här med Poa Annua. Har nu också bevisat för alla – och sig själv – att han kan vinna på PGA-Touren. Tog hem John Deere Classic i mitten av Juli. Missade kvalgränsen på Silverado i fjol, men 2016 så var Michael Kim framme och nosade på segern. Slutade till slut på tredjeplats. Intressant långskott!

(Patrick Cantlay är bolagens huvudfavorit och det känns faktiskt helt befogat – men tråkigt odds...Jag inväntar hellre livemarknaden).

***
//S-L

0 Kommentarer
Fler inlägg: