Steven-Lee Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.

Wentworth-vinnare

17 September 2019 - 17:03

Hejsan!

Europatouren har börjat närma sig slutspurten...

Var lite fisljummet tidigare, men nu brakar det loss ordentligt.

Dags för BMW PGA Championship på Wentworth - tunga Race To Dubai-poäng på spel.

Och vi har ett glittrande startfält, med Rory, Justin Rose, Jon Rahm, Tony Finau, Paul Casey, Henrik Stenson (som precis varit i Sverige och invigt "Öster by Stenson"), Francesco Molinari, med flera...

Wentworth då? Vad är det som väntar...Ett riktigt tufft, test såklart. Gäller att hålla bollen rakt. Träd som ramar in fairway.
Men det krävs inte någon jättelängd, vilket vi kan se på tidigare vinnare (däribland Luke Donald och Miguel Angel Jimenez).

Men det kanske har öppnat upp sig något mer för big-hitters...Man har valt att plocka bort flera fairway-bunkrar, så det går att vara mer aggresiv från Tee.

En viktig aspekt...Många av de tidigare vinnarna på Wentworth hade varit och nosat uppe i toppen under föregående år.

Rafa Cabrera Bello – odds 61.00 bet365
Har en högstanivå som kan mäta sig med de allra bästa. Sett till hans enorma kapacitet, så borde det varit fler pokaler i skåpet. Har fem Topp20-placeringar på Wentworth och känns som en intressant "smygare" den här veckan. Född och uppvuxen på Gran Canaria. Inga problem om det börjar blåsa (vilket prognosen för helgen pekar på).

Ross Fisher – odds 111.00 bet365 5 platser
Kommer från Södra England och växte upp på banorna i området runt Wentworth – där han har två raka Topp10-placeringar.
Kommer också till spel med en stigande formkurva.

Branden Grace – odds 101.00 bet365 5 platser
Om Branden Grace får lite momentum, så har han tveklöst chans att blanda sig i titelstriden. Peggat upp på Wentworth vid sex tillfällen och har noterat tre Topp10-placeringar...Plus en elfteplats.

Dean Burmester – odds 251.00 Unibet 6 platser
Ännu en Sydafrikan som gillar Wentworth. Ändringarna gällande flera bortplockade fairway-bunkrar är en stor fördel för "sluggern" Dean Burmester. Gör nu sitt tredje framträdande i BWA PGA Championship. Placering 2017: 9:a. Placering 2018: 11:a. Har nyligen bytt klubbor och gjort framsteg de senaste veckorna. Framskjuten placering på Hills i Göteborg för några veckor sedan.

Ashley Chesters Ledare efter första rundan – odds 126.00 bet365 5 platser
Missade kvalgränsen som Wentworth-debutant för ett år sedan. Men det kan lika gärna ha varit slumpen. Hur som helst alldeles för lite underlag, för att döma ut hans chanser. Är en av Tourens rakaste och kommer till spel med gryende formkurva.
Bra record på Valderrama (också en kort, trädinramad bana). Kan komma ut riktigt skarpt!

***

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
Steven-Lee Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.

Go for the Green

11 September 2019 - 10:00

Hejsan!

Har gjort mitt bästa för att knäcka årets upplaga av KLM Open...

Men inte helt enkelt.

Man har valt att förflytta tävlingen till The International. Har tidigare bara använts på Seniortouren och spelades då på ett helt annat sätt.

Från intervjuer och reportage så har vi kunnat lära oss följande...

Det är en Par 73-bana. Högst ovanligt. Alltså fem Par5-hål. Enligt banguiden så ska alla vara nåbara för de mer långtslående spelarna.

Det är ingen Links-bana i ordets rätta bemärkelse, men det finnas "layout-mässiga inslag".

Många greener vaktas av vatten och flera spelare har antytt att den liknar Le Golf National (Banan utanför Paris som användes under förra årets Ryder Cup).

Det blir en rejäl omställning på greenerna. I helgen var det glashalt, över 12 på "stimpen". Enligt Golf Internationals hemsida så ska det nu rulla på mer normala 10.5.

Känns dumt att investera alltför mycket, då det ändå blir mer spekulativt än vanligt...

Håller det öppet för eventuella live-spel och gör bara tre Outright-drag...

Gavin Green – odds 29.00 bet365
Varit nära att vinna flera gånger om och snart smäller det till. Är helt enkelt för bra för att INTE vinna snart.
Smart kille, dessutom. Hetsar inte upp sig över att segern inte kommit ännu. Vet om att det krävs tålamod.
Slår brutalt långt och har ett av Tourens bästa Par5-facit...Passar ju ganska bra den här veckan, alltså...

Haydn Porteous – odds 51.00
Samma sak här. Aggressiv spelare, som kan luta sig mot ett av Tourens bästa Par5-facit. Formen är på klar uppgång.
Fem raka fixade kvalgränser och massor av låga varv. Starkt segerbud om man vill ha en spelvärd mellanfavorit.

Matthew Southgate – odds 101.00 Unibet
Stängde Tysklands-veckan med en fin 69:a. Slutade T10 för tre veckor sedan. Men jag har framförallt tagit fasta på att han gjort väldigt fina tävlingar på Le Golf National (många som nämner den banan i samma andetag som The International).

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
Steven-Lee Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.

Walker The Winner

10 September 2019 - 10:57

Hejsan!

No time to rest...

Dags för en ny säsong på PGA-Touren!

Fast å andra sidan...Merparten av stjärnorna har såklart förlängt sin semester. Precis som vanligt...

Först ut för säsongen 19/20 är Greenbrier Classic. Spelas normalt sett under sommaren, men har nu hoppat längst fram i schemat.

Brukar beskrivas som en lite lättsam tävling, men det handlar framförallt om det som händer runtomkring.

Tro mig...Alla de som peggar upp kommer ge järnet. Det här är också en chans för "B-ligan" att samla på sig en fin titel, när man slipper spelare som Rory McIlroy, Dustin Johnson, Brooks Koepka, Justin Thomas, Jason Day, med flera.

Om vi tittar på toppen av spelbolagens favoriter, så hittar vi Bryson DeChambeu och Jason Kokrak i topp...Det är enda gången vi kommer göra det den här säsongen.

Banan då? Old White TPC. Klassisk slinga, som spelas Par70. Inte särskilt lång och om man bara håller tungan rätt i munnen från Tee, så är det mest wedge-spel som väntar på andraslaget. I stort sett alla Par5:or är nåbara (förutom 15:e, kanske, beroende på väder och vind).

Mitt upplägg blir följande:

Sepp Straka – odds 81.00 Unibet
Fortfarande följare av PGA-Touren som inte vet vem det här här...Lågmäld kille, som tagit en annorlunda väg in på Touren.
Men är absolut ingen bluff. Kan spela väldigt bra golf. I synnerhet på såna här klassiska banor. Landade på 13:e-plats på Torrey Pines. Lite liknande Layout, har också Poa Annua-gräs. Gör tävlingsdebut på Old White, men det kan bli kärlek vid första ögonkastet.

Talor Gooch – odds 176.00 bet365 VP
Väldigt generöst odds från bet365. Spelade också ruggigt bra på Torrey Pines i början av året och stormtrivdes på Old White i fjol. Gick alla varv under par. Då var ändå känslan att han "harvade" något. Tänk var det hade kunnat sluta om han spelade under normal kapacitet? Värt en liten insats.

Scott Stallings – odds 141.00 bet365 VP
Inledde svagt förra året. Hamnade rejält på efterkälken med sitt 70-varv under torsdagen. Men över fredag, lördag, söndag så klättrade han sedan närmare 80 placeringar för att till slut hamna precis utanför Topp10. Hans bästa notering på Old White, sedan segern 2011. Har kapacitet att vinna på den här banan. Framförallt nu, när världsstjärnorna ligger på någon strand i Karibien.

Jimmy Walker – odds 101.00 Unibet
Varit Hot & Cold på Old White. Har ett par missade kvalgränser här, men också en 18:e-plats, två fjärdeplaceringar och en andraplats. När han har missat kvalgränsen så har det till största del handlat om att närspelet inte fungerat. Är normalt sett bra på den här typen av banor, där det handlar om att sätta sig i position – och sedan hoppas att wedge-spelet är kalibrerat till 100 procent. Kommer från en svag säsong, som dock spoilerades av en ilsken borrelia-infektion. Tresiffrigt på en sexfaldig PGA-vinnare? Tack och bock!

JJ Spaun – odds 151.00 Unibet VP
Sett riktigt bra ut på Old White två år i rad nu. Var snudd på felfri torsdag, fredag, lördag förra sommaren. Gick ut i slagläge under finalvarvet, men det ville sig inte riktigt. Har allt som krävs för att blanda sig i titelstriden den här veckan också

Harold Varner III – odds 56.00 bet365
Sjukt sympatisk kille...Som också kan spela väldigt bra golf! Har en tung titel (Austrlian PGA Championship, på Europatouren) och knackar nu på dörren till sin första seger på PGA-Touren. Gick ut i ledarbollen under söndagen i fjol, men kunde inte riktigt hantera pressen. Lärt sig av läxan?

***

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
Steven-Lee Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.

Längden har betydelse

3 September 2019 - 14:47

Hejsan!

Nära skjuter ingen hare...Vi satt med både Adri Arnaus och Mike Lorenzo Vera till smaskiga odds i helgen.
Båda missade särspelet med ett slag vardera! Irriterande nära.

Men som tur är så får vi snabb chans till revansch. Dags för Porsche European Open i Tyskland.

På Låååånga Green Eagle. Längsta banan på hela Europatouren.

2017 spelades den extra lång, på grund av allt regn som hade fallit dagarna innan. Långtslående Jordan Smith tog hem titeln då.

I fjol så hade det varit värmebölja och fairway var hård och bollen rullade på ordentligt. Då kunde istället "underdogen" Richard McEvoy dra längsta stickan. Utan att behöva vara lång från Tee. Det var istället en glödhet putter och riskminimering som låg bakom den segern.

Nu talar väderprognoserna om sol blandat med regn. Den här relativt nya banan lever på ryktet att vara brutal och lång.
Man kommer vilja spinna vidare på den tråden och det ryktas om att uppsättningen kommer att gynna "The Bombers".
Styrelsen vill inte se ännu en "Richard McEvoy-typ-vinnare"...

Jag gör det väldigt enkelt för mig den här veckan och ringar in spelare som spelar risk-reward-golf – och som kan blåsa iväg bollen över 300 meter om så behövs.

Med några få undantag...

Hideto Tanihara – odds 151.00 bet365 5 platser
Ingen klassisk katapult från Tee, men ändå lite "smyglång". Hade tre grymma varv i Schweiz förra veckan och såg ut att stormtrivas på Green Eagle i fjol (femteplats). Tilltalande odds.

Min Woo Lee – odds 201.00 Unibet 6 platser
Kommer från två raka missade kvalgränser. Men det har varit på korta, knixiga banor. Nu är det dock upplagt för Min Woo Lee. Är längst på touren från Tee och har ett grymt starkt Par5-facit. Sätter han sig bara in contention så kan det bli spännande på söndag, då alla Par5-hålen ligger i slutet av slingan...

Dean Burmester – odds 126.00 bet365 5 platser
Personlig favorit. Som ni vet. Ni vet också att den gode Dean haft en mindre lyckad säsong. Men bytte nyligen klubbor och säger sig vara "stormförtjust". Missade kvalgränsen i Schweiz, men tog pallplats nere i Göteborg veckan innan dess – och där fick drivern tala (hans bästa vapen). Passande bana nu. Har också en tendens att blixtra till under den här tiden på året.

Cormac Sharvin – odds 67.00 bet365
Tämligen ny bekantskap för mig, men gillat vad jag sett. Verkar vara "a man with a plan". Backar aldrig undan på Challenge Touren där han har massor av framskjutna placeringar. Har också utbyttjat sina få chanser på Europatouren till max (tagit Topp20-placeringar i både Kenya och på Irland). Många säger att han är något för framtiden...Jag är mer inne på att framtiden kan vara...Typ...Nu!

Ashley Chester – odds 176.00 bet365 5 platser
Känns bara som det är ett bolag som hamnat rätt med Ashley Chester den här veckan (Unibet har lagt sig på mer rimliga 91.00). Det börjar brännas för Ashley. Behöver en bra tävling för att rädda kortet. Har visat "skalle" i sådana här lägen tidigare. Gick ut och spelade som bäst på Valderrama förra året - när det behövdes som mest. Det var i och för sig på en bana som bättre passar hans spel (rak som en linjal från Tee, men inte alltför lång). Men har ett bredare register än vad han får cred för.
Ledde efter 36 hål på den här banan 2017, för att sedan sluta T8. Missade kvalgränsen i fjol. Spelade i princip lika bra, men hade en dålig vecka på greenerna. Intressant långskott!

Sean Crocker – odds 81.00 Unibet 6 platser

Hade fyra raka varv under par i Schweiz förra veckan. Trots att han inte riktigt kunde dra full nytta av sitt största vapen (drivern). Tagit en annorlunda väg in på Touren, men var och nosade på framgång redan när han bara spelade på inbjudningar. Inte ens fyllt 25, men har redan spelat över hela världen och samlat på sig massor av erfarenhet. På en bana som Green Eagle, så kan Sean Crocker härja fritt...Det är också då han är som bäst.

***

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
Steven-Lee Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.

Dags för glädjetårar

28 Augusti 2019 - 10:16

Hejsan!

PGA-Touren är klar för den här säsongen.

En viss Rory McIlroy kammade hem totalsegern i FedEx...

Finalsegern i helgen gav 145 miljoner på kontot.

Läge att vila och fira?

Nej, på grund av ett sponsoravtal så "tvingas" Rory pegga upp i Schweiz den här veckan.

Sätter såklart lite extra stjärnglans på hela eventet. Tror inte heller att Mr McIlroy har särskilt mycket emot att vara på plats...
En av årets vackraste omgivningar, bland fjäll, dalar och toppar.

Bana? Crans-sur-Sierre GC. Spelas bara runt 6500 meter och blir ännu kortare eftersom vi är uppe på hög höjd.
Klimatet och en annorlunda design är det som gör banan svår, för någon längd krävs inte. Men det är smalt.
Spelare som trivs här har en tendens att slåss i toppen gång efter gång...
Alex Noren har vunnit här två gånger och Matt Fitzpatrick har tagit hem titeln de två senaste åren.

Klokt att titta på spelare som gjort det bra på den här banan tidigare...

Mitt upplägg blir följande:

Romain Langasque – odds 91.00 bet365
Inte riktigt haft samma utveckling som vi trott, men det handlar fortfarande om en spelare med väldigt hög potential.
Grym som amatör och har vunnit på Challenge Tour. Behöver nu bara ta sig över tröskeln – sedan kommer det rassla på.
Har flera Topp5-placeringar under bältet den här säsongen och spelat bra i Schweiz (på den här banan). Generöst odds!

Mike Lorenzo Vera – odds 46.00 bet365
Oj vad jag unnar MLV en seger. Sympatisk kille. Vem minns inte hans tårar efter särspelsförlusten mot Joakim Lagergren på Sicilien förra året. Har ett par andraplatser på kontot även den här säsongen, däribland på Valderrama (som också har en annorlunda design, spelas kort och med små greener). Mike Lorenzo Vera var med och slogs om segern i Omega European Masters förra året, men föll på målsnöret. Gillar banan. Är det äntligen dags nu?

Adri Arnaus – odds 111.00
Extremt lockande odds, på en kille som landat tre andraplatser under säsongen. Inte på vilka banor som helst heller...
Valderrama (små greener, kort, annorlunda design), Kenya Open (spelades på hög höjd, liknande som nu) och den senaste andraplatsen kom så sent som för två veckor sedan i Tjeckien, så formen är på topp.

Hideto Tanihara – odds 351.00 Vinnare/Plats
I fjol så var han i ledningen efter 36 spelade hål, men orkade inte skruva igen korken. Landade dock på en mycket fin sjätteplats. Slår inte speciellt långt och brukar trivas på den här typen av banor, där strategi och precision belönas.
Slutade T8 på Valderrama tidigare i år.

***
Riktiga långskott, som också synas under: Ledare efter första rundan...Vinnare/Plats

Louis Da Jager – odds 501.00 Unibet (Ledare efter första rundan – odds 201.00)
Tog sig in på Europatouren via kvalskolan (ingen lek). Har inte varit någon klang-och-jubel-föreställning från Louis sida, men en del av spelet är han bäst på: att rädda par efter att ha missat greenen. Viktig aspekt den här veckan, med så pass små greener. Absolut ingen bluff, tagit hem flera titlar på Sunshine Tour.

Filippo Bergamaschi – odds 1501.00 bet365 (Ledare efter första rundan – odds 401.00)
Var väldigt lovande som amatör, men karriären har inte riktigt tagit fart. Varit nära att vinna på Challenge Tour ett flertal gånger och har nu tagit inspiration av "raketen", och landsmannen, Guido Migliozzi. Ett av hans bästa varv för säsongen kom i Kenya (även det på hög höjd, där han var i topp efter första dagens spel).


0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
Fler inlägg: