Steven-Lee

Valderrama-time

17 Oktober 2017 - 12:08

Hejsan!

God utdelning förra veckan, då Sung Kang placerade sig till 32 x smeten.

Nu över till Andalucia Masters.
Helhäftig tävling och jag kommer sitta klistrad.
Spelas på en av mina favoritbanor - Valderrama. Helig mark för alla inbitna golfare.
Kom precis hem från Spanien, där jag lirade lite med min kusin - han hade varit på Valderrama veckan innan och sa att banan är i bättre kondition än någonsin. Det säger inte lite.
I fjol bet Valderrama ifrån ordentligt - ingen spelare lyckades gå under par. Andrew Johnston vann på +1.

Är långt ifrån världens längsta bana, men det krävs strategi och precision utöver det vanliga. Ruffen växer tätt inpå greenerna och är ofta otroligt seg och kraftig. Spelar ingen roll om man bara missar greenen med någon meter - blir ändå svårt att rädda par. Från Tee - spelar ingen roll om man hamnar på fairway, kan ändå ha ett riktigt svårt slag kvar, då det är träd och grenar "överallt". Så...

Mina tips landar så här:

***Vinnare/Plats***

Martin Kaymer - odds 21.00 Unibet
Tveklöst en av de bästa spelarna i startfältet. Fem tävlingsbesök på den här banan. Har själv sagt så här:
"–Att vinna på Valderrama är något som man verkligen vill göra i sin karriär". Var Topp10 rakt genom fyra dagars spel förra året och har alla verktyg som krävs för att kunna utmana. Kanske bara krävs viss överprestation med puttern.

Padraig Harrington - odds 71.00 bet365
Nu var det flera år sedan som Padraig spelade Valderrama, men banan har inte ändrats nämnvärt och det är en slinga som han gillar. Har numera svårt att konkurrera på långa banor, men får nu utnyttja sina egna styrkor till max. Säger så här:
"–Jag gillar verkligen att spela i Spanien, och framförallt på Valderrama - jag gillar dom spanska golffansen och de har alltid behandlat mig väl, det är en stor anledning att jag lyckats vinna tre gånger på spansk mark". Lockande odds.

James Morrison - odds 91.00 bet365
Känns nästan lite väl enkelt, men måste bara ha med James Morrison - framförallt när vi nästan erbjuds tresiffrigt.
Vann på El Prat för två år sedan. Klev ut som regerande mästare på Valderrama i fjol - och gjorde det riktigt jäkla bra.
Höll sig Topp5 från torsdag till söndag. Var den i fältet som absolut bäst behärskade den svåra ruffen. Räddade många par på chip-enputt. James "amor Espana" Morrison känns given att ha med den här veckan.

Richard Bland - odds 101.00 bet365
Otroligt duktig spelare - som dock aldrig lyckats vinna på Europatouren. Har varit in contention en mängd gånger, men aldrig riktigt pallat för trycket. Haft en mental coach vid sin sida de senaste två åren och tuppkammen har växt. Spelar efter sina resurser och tar rätt beslut, vid rätt tillfälle. Var ett tag i ledning på Valderrama förra året, men slog en galen "socket" och tappade ner till elfteplats (klart respektabelt). Har spelet för att klara sig bra. Nu är det bara upp till det som sitter ovanför axlarna...

Pablo Larrazabal - odds 81.00 bet365
Måste såklart också ha med en "local boy". Sergio Garcia och Jon Rahm stjäl alla rubriker. Pablo får flyga under radarn.
Slipper pressen, men kan njuta av att få spela på hemmaplan. Ramlade ned till en 29:e plats på söndagen i fjol, men hade ledningen efter 36 hål. Fredagsvarvet var det mest imponerade av alla spelare förra året. Slog egentligen bara ett dåligt slag på hela dagen. Hamnar han i samma situation igen, så tror jag han hanterar det bättre nu. Var märkbart nervös att gå ut i slagläge på söndagen.

Joakim Lagergren - odds 67.00 Ladbrokes
"Va, varför har du med honom - missade ju kvalgränsen i fjol...Ja, det stämmer. Men precis som för många andra så tappade Joakim allt under stormiga förhållanden under fredagen. Som om Valderrama inte är svår nog vindstilla. Många som verkar ha glömt att Joakim låg på sjundeplats efter första dagens spel. Puttar riktigt bra och det är viktigt den här veckan. Alla kommer att behöva rädda misstag och greenerna är normalt sett glashala. Kom igen, Jocke!

***
Pep Angles Ledare efter första rundan - odds 151.00 Unibet
Ung spanjor som onekligen verkar trivas som bäst nere vid Medelhavet. Kom fyra i Italien tidigare i år.
Formen de senaste veckorna är ingen höjdare, men därav det saftiga oddset. Var länge med och hotade på Valderrama i fjol. Efter dag två: sjätteplats. Efter dag tre: sjundeplats. Kan blixtra till över 18 hål torsdags-golf - på hemmaplan.

Lycka Till
//Steven-Lee Sportbladet/YouBet

0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
14:00  Mayer - Ramos
Tennis - ATP Hamburg - Mayer
1.71
15:00  Ferrer - Molleker
Tennis - ATP Hamburg - Mol +4,5 games
1.70
19:00  Hammarby - Dalkurd
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1
2.07
19:00  IFK Norrköping - Elfsborg
Fotboll - Allsvenskan - BLGM + ö2,5
1.91
14:00  Delbonis - Lopez
Tennis - ATP Gstaad - Lopez
2.45

Skador & Avstängningar