Europatipset sön 24/9

Publicerad på 24 Sep 2017 - 12:56

Tipsexperten

Tipsexperten

24 Sep 2017 - 12:56

En härlig höstkupong med matcher från sex olika ligor runt om Europa väntar under söndagen. Europatipset är dessutom laddat med en tre miljoners jackpot. Allsvenskan bjuder på två riktiga smällkarameller. Djurgården ska försöka göra sig av med derbyspöket, samtidigt som Häcken eller AIK ska sätta sig i pole position för en europaplats.


1. Brighton - Newcastle 1
Dessa båda lag känner varandra väl. Båda flyttades i våras upp från The Championship efter att ha knipit de två direktplatserna. Newcastle är det lag som börjat säsongen bäst med nio poäng. Dessa har kommit efter tre raka segrar. Brighton har enbart en trepoängare hittills, men den togs i senaste hemmamatchen mot likvärdigt motstånd, West Bromwich. På Falmer Stadium är Brighton alltid starka och det finns dessutom värde att hämta på ettan. Möjlig spik.


2. Getafe - Villarreal 1
Efter en svag start har de gula ubåtarna Villarreal kommit igång något. Det har blivit sju poäng de senaste tre matcherna och laget har avancerat upp till en mittenplacering. Nykomlingen Getafe på bortaplan är dock en uppgift som inte ska underskattas. Madridlaget har ett fint grundspel och lär inte löpa någon risk att åka ur. Det har hittills blivit två uddamålsförluster hemma på Alfonso Perez, men det har inte varit något att skämmas för. Förlusterna har kommit mot Barcelona och Sevilla, där Getafe mycket väl kunnat få med sig poäng. Mot Villarreal kan första poängen på hemmaplan komma. Tvåan är streckad alldeles för högt. Den chansas bort. 1X.


3. Las Palmas - Leganes X
Det gula laget från Kanarieöarna är ett otroligt svårtippat lag. Las Palmas försöker alltid spela ett snabbt och rappt kortpassningsspel. All eloge till det. När det inte stämmer blir det dock ödesdigert och laget är oerhört sårbara bakåt. På Kanarieöarna är de alltid starka, men trots detta åker de på sina plumpar. Att ettan är streckad upp emot 75 procent är rent vansinne. Leganes är nämligen inte oävna och kan göra riktigt bra insatser. De slog bland annat Espanyol på bortaplan tidigare i år. Helgardera detta möte!


4. Sociedad - Valencia 1
Efter tre raka vinster har Sociedad fått se sig besegrade två matcher den senaste veckan, först mot Real Madrid och senast mot Levante. Valencia imponerar så här långt och har ännu inte förlorat. Här blir det dock riktigt svårt för fladdermössen att behålla sin förlustfria svit. På Anoeta är Sociedad erkänt starka och har vunnit fem av de sex senaste mot Valencia. Detta väger klart över mot ettan. Den spikas!


5. Fiorentina - Atalanta 2
Efter två inledande förluster har Fiorentina sett något bättre ut de senaste veckorna. Verona kördes först över och följdes sedan upp med en 2-1 seger mot Bologna på Artemio Franchi. I veckan blev det dock förlust mot Juventus (0-1), men det var inget att skämmas för. Nu sätts Viola på prov återigen när förra säsongens succélag Atalanta gästar Florens. Atalanta har börjat hitta formen och vann i veckan med klara 5-1 mot Crotone. Bergamolaget känns stabilare än Fiorentina och därför är det anmärkningsvärt hur procentfördelningen sitter. Den lågt streckade tvåan ska definitivt med först och är en potentiell chansspik. Att ta med krysset är dock att föredra.


6. Hellas Verona - Lazio 2
Verona har inte fått den start på Serie A som laget velat. Två poäng har spelats in de första fem omgångarna och det ska man vara glada för. Spelmässigt har Hellas varit ett av de absolut sämsta lagen. Lazio har däremot sett fina ut och även om Romlaget åkte på sin första förlust mot Napoli i veckan, finns det mycket kvalité hos de ljusblåa. Tvåan är streckad i högsta laget, men med en mängd andra överstreckade sämre favoriter spikas den av. 


7. Sassuolo - Bologna X
Sassuolo tog i veckan säsongens första seger när Cagliari besegrades på bortaplan. Annars har inledningen på säsongen varit svag för de grönsvarta, där lagets stora stjärna Domenico Berardi inte fått det att stämma. Nu är dessutom anfallsstjärnan skadad och Sassuolo får klara sig utan honom i söndagens möte med Bologna. Filip Helander och Emil Krafths lag stod i veckan för en stark insats när laget fick med sig 1-1 mot dåvarande fullpoängaren Inter. På bortaplan är Bologna alltid tighta och destruktiva. Detta blir målsnålt och jämnt. Möjligt spikkryss.


8. Djurgården - Hammarby 1
Derbydags i Stockholm och då innebär det ångest för alla Djurgårdssupportrar. Senast blåränderna vann ett derby var för sex år sedan och för att hitta senaste vinsten mot Hammarby får vi gå tillbaka till 2007. Nu är dock känslan att det är dags för Djurgården att bryta derbyspöket. Alla möjligheter ska finnas då laget har betydligt mer att spela för än Bajen och framförallt varit mycket bättre spelmässigt över hela säsongen. Mrabti skadade sig senast och saknas här vilket är ett avbräck. Aliou Badji som väntas ersätta är dock en intressant spelare som mycket väl kan avgöra. Känslan är att det äntligen är dags för Djurgården att vinna ett derby. Etta!


9. Kalmar - Östersund 1
Kalmar har bara förlorat en av sina nio senaste matcher i Allsvenskan. Trots det löper smålänningarna fortsatt risk att åka ur. Jönköping skuggar nämligen tre poäng bakom på kvalplats. Även för Östersund är denna match av största betydelse. Norrlänningarna har inför omgången två poäng till den viktiga tredjeplatsen. En seger är således ytterst viktig i kampen om europaplatserna. I hemmalaget saknas Emin Nouri efter sitt röda kort senast, medan Östersunds Hosam Aiesh även han är avstängd. Graham Potter lär rotera kraftigt som han brukar inför torsdagens Europa League-möte med Hertha. Det kan avgöra till Kalmars fördel. Värdet finns på ettan. Därför är det en möjlig chansspik till fin procent.


10. Häcken - AIK X
Det hårdnar i kampen om europaplatserna. Dessa lag är i högsta grad med och just nu skiljer det bara fler gjorda mål till Häckens fördel i kampen om tredjeplatsen. Båda lagen har nämligen exakt samma poäng och målskillnad inför detta möte. På förhand blir också detta oerhört jämnt. Lagen är de två i Allsvenskan som släppt in minst antal mål. Offensivt har däremot lagen stundtals haft problem under säsongen. Mycket troligt att det blir 0-0 eller 1-1. Spikkrysset testas!


11. Jönköping - GIF Sundsvall 1
Otroligt viktigt bottenmöte på Stadsparksvallen. Dessa två lag tillsammans med Kalmar gör upp om att undvika kvalplatsen. Just nu är det fördel Sundsvall och Kalmar. Jönköping har nämligen tre poäng upp till dessa lag. Här har smålänningarna en gyllene chans att äta upp hela avståndet. Senast kom en efterlängtad seger mot Sirius. Sundsvall har dock imponerat den senaste tiden och är faktiskt ett av Allsvenskans formstarkaste lag. Tio poäng har det blivit de fyra senaste. Motståndet har dock bortsett från AIK senast varit beskedligt. Även om inte Jönköping håller någon speciellt hög nivå är de svåra att slå på Stadsparksvallen. 1X bör räcka långt.


12. Hannover - Köln X
Här ställs två lag mot varandra med helt olika start på säsongen. Hannover är ännu obesegrade i sin återkomst till Bundesliga, medan Köln haft en mardrömsinledning med fem raka förluster. I grund och botten skiljer det trots detta inte speciellt mycket mellan dessa lag. Köln kom i fjol så bra som femma i Bundesliga, men tappet av storstjärnan Anthony Modeste har hittills varit alltför kännbart. Kan bara “Die Geissböcke” hitta självförtroendet kommer de dock avancera i tabellen. Då kan de utan tvekan hota Hannover. Ettan är kraftigt övervärderad. Tecknet ska med på kupongen, men krysset och tvåan rensar alltför bra för att lämnas. Helgardering!


13. St Etienne - Rennes X
Detta är två klassiska Ligue 1-lag som nästintill alltid slutar på den övre halvan. De senaste säsongerna har St Etienne varit något bättre, men det är två jämna lag som drabbar samman under söndagseftermiddagen. De fyra senaste mötena på Geoffroy-Guichard har slutat med delad poäng, något som säger lite om hur tight det brukar vara mellan dessa klubbar. Ettan är återigen alldeles för högt streckad. Krysset ska med på samtliga system, men även gärna tvåan.


Kupongens kassaskåp


Lazio
På en kupong med få klara favoriter får Lazio bära bördan. Romlaget har sett stabila ut i inledningen och har framförallt en Ciro Immobile i storform. Det räcker långt mot ett Verona som har stora problem med målskyttet.


Varningens finger!


Leganes
Ettan på Las Palmas är kupongens mest överstreckade tecken i nuläget. Även om laget från Kanarieöarna är bra på hemmaplan är de alldeles för betrodda. Leganes är underskattat och håller hög kvalité i sina bästa stunder. Vaknar Las Palmas inte på rätt sida har Madridlaget alla möjligheter att knipa en seger.


Lilla raden 108 rader
1. Brighton - Newcastle 1
2. Getafe - Villarreal 1x
3. Las Palmas - Leganes 1x2
4. Sociedad - Valencia 1
5. Fiorentina - Atalanta 2
6. Verona - Lazio 2
7. Sassuolo - Bologna x
8. Djurgård. - Hammarby 1
9. Kalmar - Östersund 1
10. Häcken - AIK x
11. J-Södra - Sundsvall 1x
12. Hannover - Köln 1x2
13. St Etienne - Rennes 1x2


Stora raden 1296 rader
1. Brighton - Newcastle 1
2. Getafe - Villarreal 1x
3. Las Palmas - Leganes 1x2
4. Sociedad - Valencia 1
5. Fiorentina - Atalanta x2
6. Verona - Lazio 2
7. Sassuolo - Bologna 1x2
8. Djurgård. - Hammarby 1
9. Kalmar - Östersund 1x
10. Häcken - AIK x
11. Jönköping - Sundsvall 1x
12. Hannover - Köln 1x2
13. St Etienne - Rennes 1x2

Klicka här för att spela på Europatipset!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto