Europatipset Speltips Söndag 14/8

Publicerad på 12 Aug 2022 - 18:43

Tipsexperten

Tipsexperten

12 Aug 2022 - 18:43

Söndagens Europatips innehåller flera läckra godbitar från kontinentens alla hörn. Chelsea - Tottenham är den som sticker ut allra mest och förutom Premier League ska vi även avverka Allsvenskan, Serie A, La Liga, Ligue 1 och Bundesliga på resans gång. Vi ger er allt som behövs i jakten på 13 gröna bockar i nedanstående analys!

Spelstopp: 14:59



1. Chelsea - Tottenham 1
Ett rungande Londonderby från Stamford Bridge får äran att inleda denna magiska söndag. Chelsea åkte till Goodison Park i premiären och lämnade Merseyside med tre komfortabla poäng. Spelmässigt imponerade The Blues inte nämnvärt, men räkna med en klart förbättrad insats när Tottenham kommer på besök. Spurs körde över Southampton med 4-1 där Kulusevski hade en magisk lördag, men här blir det onekligen tuffare emot. I fjol var gästerna chanslösa i samtliga fyra inbördes möten mot Chelsea – totalt 0-8 (!) – och på Stamford Bridge ska de blåklädda gälla som klara favoriter. Spikad etta.

2. Nottingham - West Ham 2
Nottingham fick ett ordentligt uppvaknande när de tog sig an Newcastle i premiären. “Skatorna” körde över Forest med 2-0 där siffrorna borde blivit betydligt större än så. Steve Cooper har mycket att jobba på innan värdarna ser ut som ett lag som löser nytt kontrakt i Premier League. West Ham hade inte mycket att sätta emot Manchester City men här ska The Hammers kunna trivas betydligt mer med tillvaron. Antonio, Bowen och Scamacca är alla spelare som kan skjuta nykomlingarna i sank på egen hand. Trots att tvåan ser ut att springa upp mot 55 procent är det en vettig spik.

3. AIK - Värnamo X
AIK stod för en spelmässigt usel insats i Skopje men lyckades ändå kravla sig vidare i kvalet mot Europa Conference League. Avancemanget lär dock ha kostat kraft inför mötet med IFK Värnamo. För drygt tre veckor sedan var Gnaget i brygga borta mot samma opponent och värdarna är ingen favorit att hålla i handen denna söndag. Smålänningarna har visat att de hör hemma i finrummet och vi är övertygade att Hellbergs gäng lärt sig från misstagen i det vändande mötet. Till vänstervridna streck föreslås alla tecken och skrälljobb på nationalarenan.

4. Djurgården - Kalmar 1
Djurgården slog tillbaka Sepsi OSK med totalt 6-2 och i rådande form ska “Blåränderna” ses med utmärkt chans att ta sig in i gruppspelet av Europa Conference League. Dubbelspelandet bör dock kosta en del energi och när firma Finndell/Schüller gick sönder i torsdags benämner vi stockholmarna som bräcklig favorit mot ett skickligt Kalmar. Rydströms mannar besitter kunnande för att spela ut vilken opponent som helst i Allsvenskan och när både Netabay och Skrabb är tillbaka från avstängningar går gästernas offensiv inte av för hackor. “Gubben” (etta-tvåa) gillas.

5. Degerfors - Varberg 1
Ångestladdat bottenmöte från Stora Valla där Degerfors är i desperat poängbehov. Sju poäng skiljer upp till Varberg i tabellen och däremellan återfinns också Värnamo sex poäng framför värdarna. 0-2 i nacken mot Norrköping var ingen optimal uppladdning inför denna akt, men det ska ändå påpekas att “Bruket” såg bättre ut än vad resultaten visar. Kan firma Faraj/Vukojevic hitta rätt i de främre leden får Varberg det svettigt. Gästerna gick ordentligt på pumpen mot Blåvitt (0-4) och känslan är att de grönsvartas timglas i Allsvenskan är på väg att rinna ut. Till BoIS räddning finns det lag som gått betydligt sämre, men här gillas den smått undervärderade ettan allra mest. Spik!

6. Elfsborg - IFK Norrköping 1
Förmodat fartfylld batalj från Knalleland där både Elfsborg och Norrköping söker med ljus och lykta efter formen. De sistnämnda kommer närmast från 2-0 mot Degerfors men det var knappast siffror som motsvarade matchbilden. Glen Riddersholm har mycket att stå i innan hans mannar blir ett lag att räkna med på den övre halvan. Elfsborg har i sin tur varit bättre än vad resultaten visar och här gillas värdarnas matchup allra mest. Alm, Okkels och Ondrejka är alla möjliga matchvinnare för boråsarna som besitter det högre kunnandet. Fin etta till fin procent.

7. Lazio - Bologna 1
Premiärdags i Serie A där Lazio hoppas kunna vara med och bråka med de allra främsta. Maurizio Sarri har fått tid på sig att sätta sina idéer och under transferfönstret har bland andra Antonio anslutit från Shakhtar, en spelare som ska bli Jorginho 2.0 för de ljusblå. Offensivt ser “Örnarna” starka ut men det råder fortfarande frågetecken för de bakre leden. Bologna har i sin tur tappat Svanberg men Sinisa Mihajlovic förfogar fortfarande över en offensiv som ska kunna hota Lazio. I vad som väntas bli en målglad kamp gillas “gubben” (etta-tvåa). Skippa krysset.

8. Salernitana - Roma X
Roma har visat framfötterna under mercaton där bland andra Dybala, Wijnaldum, Celik och Matic anslutit till truppen. José Mourinhos gäng bollas på grund av detta upp som en outsider till Scudetton och portugisen kan inte skylla på sitt material om grejer inte skulle gå deras väg. Tipparna gillar vad de ser och streckar upp ettan till astronomiska höjder. Då väljer vi att dra öronen åt oss. Salernitana stod för en mäktig vår och även om på pappret inte motsvarar Romas nivå ska de kunna bjuda upp till dans hemma i Salerno. Till dessa streck är helgardering och skrälljobb den enda vägen att gå.

9. Almería - Real Madrid X
Ytterligare en kolossalt hårt streckad favorit hittas i premiäromgången av La Liga. Real Madrid lade en överlägsen ligatitel på hög i fjol och efter veckans trofé i Supercupen mot Eintracht Frankfurt råder det harmoni hos “Marängerna”. De vitklädda har med det sagt en tendens att inleda ligaspelet sömnigt och till runt 90 procent är det spritt språngande omöjligt att lita på tvåan. Almería var Segunda Divisións bästa lag i fjol och har enorm spets i Umar Sadiq. Anfallaren kan på egen hand sätta skräck i gästernas försvar. Återigen föreslås alla tecken då vänstersidan rensar magiskt.

10. Cádiz - Real Sociedad 2
Cádiz flirtade med nedflyttning i fjol och inte mycket talar för att verkligheten blir annorlunda den här säsongen. “Den gula ubåten” litar mycket till Lozani i sin offensiv, men han kommer inte att kunna bära densamma på egna axlar. Förstärkningar krävs och redan i premiären slår värdarna ur underläge. Real Sociedad rosade heller inte marknaden i anfallsleden i fjol men baskerna har försökt åtgärda detta genom värvningar av Cho, Kubo och Méndez. Kommer dessa upp i nivå ligger tvåan nära till hands. Ettan sällskapar densamma med hänsyn till värdet.

11. Valencia - Girona 2
Frid och fröjd råder inte i Valencia då fansen är galna på ledningen som gjort sig av med omtyckta Bordalás. In har istället Gennaro Gattuso kommit och när Los Che i veckan släppte Guedes till Wolverhampton blev missnöjet än starkare. Gattuso börjar således i uppförsbacke och när ettan övervärderas blir det enkelt att blicka åt andra hållet. Girona är en pigg nykomling som förstärkt sin offensiv med bland andra Castellanos från MLS. Tillsammans med Stuani ska argentinaren kunna riva upp stora sår i Valencias backlinje. Högersidan är det enda av intresse, avslag på ettan.

12. Nice - Strasbourg 1
Nice har tappat Galtier till PSG men har ändå fått in en spännande ersättare i form av Lucien Favre. Med honom vid rodret lär grabbarna från rivieran anta en mer offensiv framtoning som bör innebära svängigare matchbilder. Strasbourg har ingenting emot detta då gästerna har sina främsta styrkor i de främre leden. Diallo och Ajorque finns fortfarande kvar i truppen och det är en duo som Nice får fullt sjå att hantera. Den lågt streckade tvåan är ett tecken som inte får missas. Vid gardering är ettan ett sunt komplement.

13. Mainz - Union Berlin 1
Kupongen går i mål i Bundesliga där två aktörer som imponerade i fjol ska mäta svärd. Mainz inledde den här säsongen med att betvinga ett erkänt hemmstarkt Bochum med 2-1 på främmande gräs, en seger som har givit gott om självförtroende inför drabbningen med Union Berlin. Onisiwo svarade för en doppietta i premiären och anfallaren kan sänka även Union Berlin på egen hand. Gästerna tog en fin skalp i derbyt mot ärkerivalen Hertha, men här får de finna sig i att slå ur underläge. Ettan spikas till fin procent.

Kupongens kassaskåp
Elfsborg
Elfsborg har en tung period i ryggsäcken men har med det sagt varit bättre än vad resultaten visar. Hemma mot ett svagt Norrköping gör boråsarna jobbet som krävs. Fin etta!

Varningens finger!
Almería
Almería imponerade i Segunda División och är det någon gång nykomlingen ska rå på Real Madrid är det hemma i en premiär. Den kriminellt lågt streckade vänstersidan får inte missas.



144 rader
1. Chelsea - Tottenham 1
2. Nottingham - West Ham 2
3. AIK - Värnamo 1x2
4. Djurgården - Kalmar 12
5. Degerfors - Varberg 1
6. Elfsborg - Norrköping 1
7. Lazio - Bologna 12
8. Salernitana - Roma x2
9. Almería - Real Madrid 1x2
10. Cádiz - Sociedad 2
11. Valencia - Girona 2
12. Nice - Strasbourg 12
13. Mainz - Union Berlin 1

864 rader
1. Chelsea - Tottenham 1
2. Nottingham - West Ham 2
3. AIK - Värnamo 1x2
4. Djurgården - Kalmar 12
5. Degerfors - Varberg 1
6. Elfsborg - Norrköping 1
7. Lazio - Bologna 12
8. Salernitana - Roma 1x2
9. Almería - Real Madrid 1x2
10. Cádiz - Sociedad 12
11. Valencia - Girona x2
12. Nice - Strasbourg 12
13. Mainz - Union Berlin 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto