Europatipset Tips Fredag 8/10

Publicerad på 7 Okt 2021 - 17:25

Tipsexperten

Tipsexperten

7 Okt 2021 - 17:25

Veckans första Europatips väntas för ovanlighetens skull först under fredagen. När landslagen ska upp i ringen med elva fajter gäller det bara att gilla läget. I övrigt
går vägen mot 13 rätt via Segunda División och League Two, ta rygg på raden nedan!

Spelstopp: 20:44



1. Turkiet - Norge 1

Haaland har en brusten baksida och det går helt enkelt inte att bortse från när Norge tar sig till Turkiet för landskamp. Utan megamannen på topp är vårt värsta västra grannland precis som Dortmund ett lag av annan, klart sämre kaliber. Ödegaard i all ära men det är Braut som vinner matcher. Turkiet har haft det lite kämpigt sedan premiärtorsken mot Italien i EM, men hemma i egen borg är de normalt sett skarpa. I vårens VM-kval besegrades bland annat Holland med 4-2 här och med formstarka spelare som Ünder, Yilmaz och Calhanoglu får de favoritskapet under fredagen. Etta.

2. Island - Armenien 2

Det blåser fortsatt snålt på vulkanön. Sigurdsson är gömd i aska och även om det värsta är över efter förbundsskandalen, där huvuden rullade både på längden och bredden, så ser landslaget sargat ut. Två segrar på de senaste fjorton tävlingsmatcherna är uselt och under den förra samlingen förlorade de bland annat med 0-2 mot Rumänien i Reykjavik. Armenien ska hållas hållas högre än så under fine spanjoren Joaquin Caparrós styre. I vårens vändande VM-kvalmöte vann Mkhitaryans män med klara 2-0 och när värdet tornar upp sig runt tvåan är det högersidan som gäller. X2 gillas.

3. Ryssland - Slovakien X

Slovakien behöver poäng i Kazan för att drömmen om VM inte ska dö. Ingen omöjlighet när ryssarna fortsätter att föryngra och förändra sin trupp. Jättelandets störste spelare, bjässen Dzuyba, är en av spelarna som alltjämt får kalla handen och det gör att Ryssland faktiskt ser ganska mediokert ut. Slovakerna visade i EM, inte minst mot Sverige, att de med spelare som Hamsik, Kucka och Duda kan mönstra ett gäng med fin spets och här ska de utan tvekan kunna såra ett överstreckat Ryssland. X2 går först på lilla lappen.

4. Tjeckien - Wales 1

Likt Norge ovan saknar Wales sin absolut viktigaste spelare. Gareth Bale är skadad återigen och då är britterna ett sämre lag med tydligt trubbigare spets. Tjeckerna ska kunna dra nytta av detta. De svåra åren i vakuumet efter Koller och Baros är till ända och med Schick, Soucek samt Vydra i framkanten har ölbryggarnationen allt som behövs för att hävda sig på den här nivån. Kapaciteten visades upp i sommarens EM där de slog ut Nederländerna i sextondelen och formen är fin även i övrigt. Tjeckien får förtroendet i Prag, där ettan lämnas ensam på lilla lappen.

5. Estland - Belarus 1

Belarus har bekymmer inför denna samling. Efter att landet använt bastu och vodka som främsta vapen mot covid-19 är nu flera spelare drabbade. Någon uppsjö av klasslirare har inte vitryssarna, som har fyra raka torsk inför, och således bör Estland ha relativt goda chanser att freda poängen på hemmagräset. Baltnationen visade framfötterna och löste oavgjort borta mot Wales senast det kvalspelades. När ettan ser ut att krypa in runt 40-strecket är det spikläge.

6. Cypern - Kroatien X

Grupp H gäller härnäst där gruppettan Kroatien sätts i spel på Cypern. Blott en munsbit för kroaterna om de svenska stugorna, som gått man ur huse för att strecka upp schackrutorna, får bestämma, men riktigt så enkelt blir det nog inte. Zlatko Dalic kroater har svårt att imponera spelmässigt och när de dessutom får klara sig utan både Lovren och Rebic har konstigare saker hänt på semesterön än att Cypern tar poäng. Rensarkrysset ackompanjerar tvåan från start.

7. Malta - Slovenien 1

Samma scenario bjuds en båttur bort när medelhavsön Malta tar emot Slovenien. De tillresta jagar på i toppen och angör matchen som favoriter, men några enkla poäng finns inte att hämta. Slovenernas stora stjärna Ilicic har sett rent ut sagt bedrövlig ut i klubblaget Atalanta och med få offensiva nycklar finns risken att gästerna rullar och rullar utan att komma fram till mål. Så såg det ut i det vändande mötet i Ljubljana där Malta sånär löste en pinne och med tanke på att värdarna normalt sett är starkare på egen matta är det än mer fara å färde för Slovenien under fredagen. Tvåan målas för tjockt och det garderas rakt över i hopp om en fin skräll.

8. Valladolid - Málaga 1

Spanske Segundan kliver in med en kamp mellan två klubbar som sett till namn egentligen borde husera i La Liga. Det lag som ligger närmast sett till manskap är utan tvekan Valladolid. Málaga är mitt uppe i en trupprenovering som gör att de inte riktigt kan mäta sig med de bästa medan de nyligen nedflyttade värdarna fortfarande har en hel del fina spelare att tillgå. Alcaraz, Roque Mesa och Toni Villa utgör ett mittfält som i stort sett ingen annat andraligalag kan matcha. Förutom att Málaga inte har samma tyngd saknar de också förmåga att prestera på bortaplan. Summa summarum är ettan en solid spik.

9. Tranmere - Colchester 1

Tranmere tuffar på i League Two. Laget jagar här sin sjätte seger på åtta matcher och det är inte så konstigt med tanke på hur få mål de släpper in. Värdarna har bara släppt in fyra mål och de är med det klart bäst i klassen på att freda kassen. Colchester är också målsnåla, men främst i fel ände där det egna målskyttet gått i baklås på senare tid. Besökarna har lämnat tre ligamatcher i följd utan att göra mål och poängskörden har helt logiskt speglat detta. Strecka från vänster trots lätt överstreckning.

10. Sverige - Kosovo 1

Gulo Gulo ger sig in i leken med ett möte mot Kososvo. En match Janne Anderssons hjältar behöver vinna om chansen på förstaplatsen ska finnas kvar. För att göra detta behövs en uppryckning jämfört med insatsen borta mot Grekland den förra samlingen. Kulusevski & co ska dock ha det mesta på sin sida. Överlägsen spelarkvalité, ett fullsatt Friends och ett bättre kollektiv bör vara tillräckligt för att stämma i bäcken. Gästnationen håller en bra nivå sett till sin storlek men detta ska Sverige bara vinna. Ettan spikas trots överstreckning.

11. Georgien - Grekland X

De flesta minns såklart Greklands senaste seger. 2-1 mot Sverige i Aten, framför ett publikhav som i bästa fall kan liknas med en pöl. Det satte gruppen i gungning och gladast över det var såklart Spanien som nu åter är i förarsätet. För grekernas del måste de fortsatt hoppas på att andra lag gör bort sig och då förutsätts att de själva inte hinner snubbla först mot exempelvis Georgien. Willy Sagnols vin-mecka är svåra att möta när man som grekerna har bekymmer att föra spel och här kan en skräll mycket väl ligga i korten. Vänstersidan erbjuder fint värde och får företräde.

12. Finland - Ukraina 2

Med en match mindre spelad ligger Finland hör och häpna just nu bäst till i kampen om andraplatsen bakom ett mediokert Frankrike. För att hålla Ukraina bakom sig på sikt krävs dock ett bra resultat här och det är lättare sagt än gjort för de finska lejonen. Ukraina är en fin fotbollsnation som är mycket svår att slå (fem raka kryss) och får de målskyttet att lossna är de ett bättre lag än Finland. Förutsättningarna finns med Yaremchuk och Yarmolenko bland andra. Tvåan spelas.

13. Skottland - Israel X

Skottland och Israel gör upp för femte gången på mindre än två år. Nu precis som då är det en tajt match som väntar och nu precis som då är det svårt att ta ställning. Formen är något vassare hos Zahavis gäster, men männen i kilt har ett fullsatt Hampden Park som ess i kjoltyget. Av ovan nämnda matcher har nationerna vunnit en vardera samtidigt som två slutat oavgjort. Inget går att utesluta här heller. Helgarderas.

Kupongens kassaskåp

Sverige

Värdet är inte vackert men framför ett smockat Friends finns inget annat än en svensk seger. Blågult visade klassen i bortamötet och gör detsamma nu. Etta.

Varningens finger!

Slovakien

Slovakien är en fotbollsnation på uppgång med fina prestationer i kappsäcken de senaste åren. Ryssland går i motsatt riktning och kommer få stora problem. Tvåan testas.



144 rader
1. Turkiet - Norge 1
2. Island - Armenien x2
3. Ryssland - Slovakien x2
4. Tjeckien - Wales 1
5. Estland - Belarus 1
6. Cypern - Kroatien x2
7. Malta - Slovenien 1x2
8. Valladolid - Málaga 1
9. Tranmere - Colchester 1
10. Sverige - Kosovo 1
11. Georgien - Grekland 1x
12. Finland - Ukraina 2
13. Skottland - Israel 1x2

864 rader
1. Turkiet - Norge 1
2. Island - Armenien x2
3. Ryssland - Slovakien 1x2
4. Tjeckien - Wales 1x
5. Estland - Belarus 1
6. Cypern - Kroatien x2
7. Malta - Slovenien 1x2
8. Valladolid - Málaga 1
9. Tranmere - Colchester 1x
10. Sverige - Kosovo 1
11. Georgien - Grekland 1x
12. Finland - Ukraina 2
13. Skottland - Israel 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto