Europatipset Tips Onsdag 12/1

Publicerad på 11 Jan 2022 - 15:54

Tipsexperten

Tipsexperten

11 Jan 2022 - 15:54

Det fullkomligen kryllar av cupspel på onsdagens Europatips. Kupongen, som sträcker sig över två dagar, innehåller bland annat semifinaler från spanska Supercupen samt Supercoppa-finalen mellan Inter och Juventus. Vi sparkar däremot igång med ett Londonderby i Ligacupen. Avanti!


Spelstopp: 19:44



1. Tottenham - Chelsea 2

Chelsea trampade gasen i botten i det vändande mötet. 2-0 till de blåklädda var siffror i underkant då Tuchels mannar var fullständigt överlägsna Contes dito. Tottenham behöver därför åstadkomma något alldeles extra för att kunna ta sig final, något som i sin tur bör gynna ett omställningsstarkt Chelsea. En liten brasklapp ska skjutas in för att gästerna ställs mot Manchester City tidigt under lördagen, men sköter The Blues sina kort rätt i huvudstadens norra delar vinner de även denna tillställning. Spurs saknar Son och utan honom är offensiven inte mycket att skriva hem om. Tvåan är en fräck spik till lämplig procent.


2. West Ham - Norwich 1

Vi håller oss kvar i huvudstaden men riktar istället fokus mot London Stadium. På samma arena betvingade West Ham i söndags Leeds i FA-cupen utan större bekymmer. Lanzini och Bowen hette målskyttarna, en duo som i sällskap med Antonio ska kunna skjuta även Norwich i sank. Dean Smiths krigare fick dock med sig en välbehövlig seger mot Charlton och även om tabelläget är dystert kan ettan inte streckas till vilken procent som helst. West Ham är inte som bäst när de förväntas föra matchbilden, något de kommer att få göra här. Krysset sällskapar den hårt streckade ettan.


3. Barcelona - Real Madrid 2

Semifinaldags i spanska Supercupen som spelas i Saudiarabien. Barcelona går fortsatt tungt i ligan där spelidén numera tycks vara inlägg mot en nickstark Luuk de Jong. Den filosofin kommer inte att räcka långt mot ett Real Madrid som går med raska kliv mot ligatiteln. Benzema och Júnior spelar som i trans och duon är mer än tillräckligt skickliga för att lägga Barca på rygg på egen hand. Neutral plan är en faktor att ta hänsyn till, men vi har ändå svårt att se något annat än en seger för Ancelotti och dennes Maränger. Tvåan singlas till runt 50 prollar.


4. Inter - Juventus 1

Det vankas Supercup även i Italien men på San Siro är det final som gäller. Inter tar emot Juventus och med tanke på vilken arena denna fight utspelas på råder klar fördel de förstnämnda. Inzaghi har förädlat Contes arbete från i fjol och för tillfället ser ingenting ut att kunna stoppa Nerazzurris väg mot ytterligare en Scudetto. Juventus får finna sig i att slå ur klart underläge i modehuvudstaden, inte minst då Chiesa ådrog sig en korsbandsskada mot Roma. I samma match visade Bianconeri klass när de vände 1-3 till 4-3, men här är det tuffare emot. Spikad etta till trevlig procent.


5. Crewe - Charlton 2

Svängig tillställning att vänta från Alexandra Stadium där Crewe jagar säker mark samtidigt som Charlton i första hand får koncentrera sig på att hålla tryggt avstånd till bottenstriden. Att The Addicks inte är med och krigar om en playoff-plats är ett misslyckande, men med bara åtta segrar på 24 försök är det samtidigt inte svårt att förstå varför så är fallet. Motivationen kan bli ett frågetecken väldigt snart och vi är inte intresserade av att spika tvåan. Crewe tar lejonparten av sina poäng i egen borg och ska inte räknas bort denna onsdag. Gästerna får utgångstecknet men ettan ska med illa kvickt.


6. Vizela - Porto X

Cupdags i Portugal? Jajamensan. Taca de Portugal har nått fram till åttondelsfinaler där Porto står inför en överkomlig uppgift. Eller? Vi är inte lika säkra som tipparna. Drakarna vann förvisso motsvarande ligamöte mot Vizela med 4-0 i december, men det ska nämnas att de blåvita spelade hela andra halvlek med en man mer på banan. Innan utvisning stod Vizela upp bra och kan de bara se till att hålla sig i skinnet denna afton är mycket vunnet. Porto har större uppgifter framför sig och med en förmodat roterad startelva köper vi inte över 85 procent på tvåan. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.


7. Rio Ave - Tondela 2

Ruskigt skeva streck förekommer i Taca de Portugals andra bidrag på kupongen. Rio Ave kvalade mot Europa League för ett par säsonger sedan, men verkligheten vittnar om att värdarna tappade sig själva längs vägen. I fjol trillade Rio Ave ur Primeira Liga och säsongens stora mål är därför att ta sig tillbaka till finrummet. Det är något som Tondela ska kunna dra nytta av. Gästerna blandar högt med lågt i högstaserien men ska inte räknas på det sätt de görs av svenska folket denna afton. En sönderstreckad etta lockar föga. X2 liras till magiskt värde.


8. Liverpool - Arsenal 2

Liverpool lyckades på något underligt sätt få den första Ligacup-semin mot Arsenal flyttad, något som innebär att Salah och Mané inte kommer att saknas i lika många ligamatcher som det var tänkt på förhand. Duon finns dock inte med när Arsenal kommer på besök. Alexander-Arnold är ett annat möjligt avbräck och till över 55 procent går ettan inte att spika. Arsenal har tagit stora kliv efter 0-4-torsken på denna arena i ligaspelet och även om uttåget ur FA-cupen mot Nottingham var dystert blir detta en anna typ av fight. En undervärderad högersida får inte räknas bort. Gardera rikligt.


9. Atlético Madrid - Athletic Bilbao X

Tillbaka till spanska Supercupen från Saudiarabien där det är dags för Atlético Madrid att mäta svärd med Athletic Bilbao. Madrassmakarna hade uppenbara problem i helgens ligamatch mot Villarreal och Simeones mer offensiva spelstil har ännu inte burit frukt. Mot ett skickligt och välorganiserat Bilbao går pågarna från huvudstaden långt ifrån så säkra som tipparna tycks tro. Baskerna har otroligt stark underliggande statistik och lyckas de bara hålla ihop defensiven kan de mycket väl straffa Atlético via omställningar. Alla tecken ska med ögonaböj.


10. Milan - Genoa 1

Återigen vänds blickarna mot San Siro där Milan tar emot en gammal legend under torsdagen. Shevchenko återvänder till gamla hemtrakter när hans Genoa ska försöka stå upp mot Zlatan Ibrahimovic och övriga. Ukrainaren sägs ryka från sin post vilken dag som helst, men några burop är inte att vänta i Milano, snarare tvärtom. Milan ska givetvis gälla som solklara favoriter, men när ettan streckas upp runt 85 procent är det trots allt läge att dra öronen åt sig. Shevchenkos mannar är inte odugliga och större under har skett än att de skulle lösa ett oavgjort resultat. 1X spelas med hänsyn till värdet.


11. Napoli - Fiorentina 1

Trots rådande personalbrist fortsätter Napoli att spela oerhört fin fotboll. Insigne, Mertens, Elmas och Politano är svårfångade lirare i napolitanarnas främre led och får dessa fritt spelrum blir det svårt för ett defensivt svajigt Fiorentina att hänga med. Viola fick i brakan med 0-4 senast mot Torino där Italiano och company visade att de fortfarande har en del att jobba med. Napoli är minst ett hack upp i svårighetsnivå och till korrekta streck finns ingen anledning att fiska efter garderingar åt ettan. Spallettis adepter singlas.


12. Kap Verde - Burkina Faso 2

Afrikanska Mästerskapen härnäst där Kap Verde inledde med en skön seger mot Etiopien. Spelmässigt imponerade De blå hajarna däremot inte och det ska också påpekas att de spelade mer eller mindre hela matchen med en man mer på banan. Burkina Faso gav i sin tur värdnationen Kamerun en rejäl match och kan Hingstarna komma upp i samma nivå här går de upp på samma antal poäng som Kap Verde, nämligen tre. Spelare för spelare håller Burkina Faso högre nivå och tvåan spikas till priser runt 45-50 procent.


13. Benevento - Monza 1

Äventyret avrundas med toppstrid från Serie B där Benevento ska mäta svärd med Silvio Berlusconis Monza. De sistnämnda brände i fjol sin Serie A-plats i kvalet och det skulle inte förvåna om gästerna går samma kval-öde till mötes i år. Det skiljer ett litet hack upp till de allra bästa och denna resa blir sannerligen inte enkel. Benevento är erkänt starka på egen mark och med en viss Lapadula i spetsen får Monza se upp. Anfallaren toppar skytteligan och är en möjlig matchvinnare denna afton. 1X räcker för grön bock.


Kupongens kassaskåp

Inter

Inter stormar den andra raka Scudetton medans Juventus får problem med att ordna en Champions League-plats. Klasskillnad är att ta i, men ett betydligt mer harmoniskt Inter vinner Supercoppa-finalen.


Varningens finger!

Arsenal

Liverpool saknar Salah och Mané, utan superduon är de rödklädda långt ifrån lika slagkraftiga. Arsenal vek ner sig mot Nottingham men kommer att få större ytor på Anfield. Den lågt streckade tvåan måste finnas med.



144 rader

1. Tottenham - Chelsea 2
2. West Ham - Norwich 1x
3. Barcelona - R.Madrid 2
4. Inter - Juventus 1
5. Crewe - Charlton 2
6. Vizela - Porto 1x2
7. Rio Ave - Tondela x2
8. Liverpool - Arsenal 12
9. A.Madrid - A.Bilbao 1x2
10. Milan - Genoa 1
11. Napoli - Fiorentina 1
12. Kap Verde - Burkina F 2
13. Benevento - Monza 1x


864 rader
1. Tottenham - Chelsea 2
2. West Ham - Norwich 1x
3. Barcelona - R.Madrid 2
4. Inter - Juventus 1
5. Crewe - Charlton 12
6. Vizela - Porto 1x2
7. Rio Ave - Tondela x2
8. Liverpool - Arsenal 1x2
9. A.Madrid - A.Bilbao 1x2
10. Milan - Genoa 1x
11. Napoli - Fiorentina 1
12. Kap Verde - Burkina F 2
13. Benevento - Monza 1x


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto