Europatipset Tips Onsdag 16/3

Publicerad på 15 Mar 2022 - 12:48

Tipsexperten

Tipsexperten

15 Mar 2022 - 12:48

Onsdagens Europatips innehåller en mängd spännande drabbningar. Åttondelsfinalerna från Champions League sticker ut, men stormötet på Emirates Stadium går heller inte av för hackor. Förutom Mästarturneringen och Premier League ska vi även lägga fokus på The Championship och returmöten från kvalet till Copa Libertadores. Gasen i botten!

TV: Formstarke Melker går för 13 rätt igen!Spelstopp: 20:291. Lille - Chelsea X

Chelsea visade sig vara ett nummer större än Lille på Stamford Bridge där de blåklädda vann med 2-0. Utgångsläget är således gynnsamt inför trippen till Frankrike, men det ska påpekas att Thomas Tuchel har en del avbräck att ta hänsyn till. James och Chilwell är bara några av dessa och i en match som Chelsea inte behöver vinna är det läge att dra öronen åt sig när tvåan sticker iväg. Lille var spelmässigt inte underlägsna engelsmännen i London och Les Dogues ska inte underskattas på egen matta. Jonathan David är en spelare som på egen hand kan göra livet surt för onsdagens kombattanter. Alla tecken föredras.


2. Juventus - Villarreal 2

Juventus rivstartade i Valencia när Dusan Vlahovic gjorde 1-0 i matchens inledande minuter. Därefter var Den gamla damen tillbakatrycka av Villarreal som rättvist fick med sig 1-1 efter den första bataljen. Returmöte stundar denna afton i Turin där Juventus kolossalt övervärderade av tipparna. Med ett ansatt truppläge och spelmässiga svårigheter tycker vi att det är klokt att blunda för den övervärderade ettan. Villarreal har gott om rutin från dessa sammanhang och Unai Emerys mannar har sett solida ut i den senaste tidens ligaspel. Som strecken sitter är X2 rätt väg att gå.


3. Arsenal - Liverpool 1

Våldsamt spännande batalj från Emirates Stadium där Arsenal hoppas cementera sin fjärdeplats medan Liverpool ämnar närma sig City i ligaledning. The Gunners sköljde över Leicester i helgen där 2-0 var siffror i underkant. Offensiven sprakade och har de rödvita lärt sig sin läxa från det vändande mötet ska de inte räknas bort i den egna borgen. Liverpool slog Brighton med samma siffror i lördags och gynnas således av en dags längre vila än Artetas mannar. Även om det är en fördel är känslan att de rödklädda får en marig uppgift framför sig denna afton. Salah är ett frågetecken och den lågt streckade ettan får inte missas. Gubben (etta-tvåa) är ett vettigt val.


4. Brighton - Tottenham 1

Antonio Contes Tottenham stod för en godkänd insats mot Manchester United, men bristfälligt försvarsspel renderade till slut i 2-3 i nacken. Spurs har förtvivlat svårt att prestera över tid och när gästerna blandar och ger är en sönderstreckad tvåa knappast av intresse. Brighton är under isen just nu med fem raka förluster, men Fiskmåsarna har samtidigt trivts bra hemma mot Spurs i modern nutid. Potters adepter besitter en hög högstanivå och streckningen motsvarar absolut inte kombattanternas slagstyrka. 1X dryper av värde och är ett givet val så länge tvåan överstiger 55 procent.


5. Blackpool - Sheffield United 2

Vidare ner i The Championship där Blackpool fortsätter att göra det väldigt bra i egenskap av nykomlingar. Tre raka segrar och lika många hållna nollor är starka papper från The Seasiders, men det ska också föras till protokollet att motståndet varit gynnsamt under samma period. Sheffield United blir en betydligt svårare uppgift. The Blades har minst en playoff-plats i sikte och kommer dessutom enormt revanschsugna till Bloomfield Road efter hemska 1-4 i brakan mot Coventry. Paul Heckingbottoms mannar är det bättre laget och hittar de bara upp i ansenlig nivå har Blackpool inte mycket att säga till om. Spikad tvåa till trevlig procent.


6. Cardiff - Stoke 1

Cardiff fick i lördags nöja sig med 0-0 mot Preston efter en jämn historia. Att walesarna är på väg åt rätt håll råder det inget tu tal om då de dessförinnan besegrade både Derby och QPR efter starka prestationer. Colwill och Hugill är två spelare med stort kunnande som ska kunna ställa till med problem för ett Stoke med motsatt formkurva. The Potters har tappat konceptet efter att playoff blev omöjligt och här lutar vi klart mest åt vänster. Det gör även svenska folket, men trots viss överstreckning låter vi ettan stå på egna ben.


7. Millwall - Huddersfield 1

Jämn kamp att vänta från The Den där Millwall vägrar släppa greppet om känning på en playoff-plats. Fyra raka hållna nollor och våldsamt imponerande 5-2-0 på de sju senaste är ett mäktigt facit från Lejonen. Vi tror att det kan fortsätta på inslagen väg när Huddersfield kommer på besök. The Terriers trivs bäst hemma på John Smith’s Stadium där merparten av gästernas poängskörd tillkommit och vi vill också nämna att de blåvita tagit för många poäng sett till vad spelet lovat under säsongens gång. Mot ett svårspelat Millwall får Huddersfield problem. Ettan gillas till vettig procent och är en tänkbar spik.


8. Nottingham - QPR 1

Queens Park Rangers bröt en två matcher lång förlustsvit via 2-1 mot Luton. The Hoops fick dock maximal utdelning på de få målchanser som skapades och gästerna ska inte känna sig säkra på sin nuvarande playoff-plats. Bortaspelet har varit en akilleshäl hittills och mot ett erkänt hemmastarkt Nottingham lurar ytterligare ett trendbrott i vassen. Sherifferna har ett av ligans bästa anfallsspel där spelare som Davis, Johnson och Zinckernagel alla är kapabla att såra QPR på egen hand. Kommer trion upp i nivå har vi svårt att se de tillresta stå emot. Ettan streckas hårt men här är vi beredda att blunda för procenten. Singlad etta trots överstreckning.


9. Coventry - Hull X

Coventry manifesterade en rejäl styrkedemonstration när de vände 0-1 till 4-1 mot Sheffield United. Gyökeres och Godden hittade båda målet, men det var O’Hare som var matchens förgrundsfigur med två mål och en assist. När The Sky Blues tillåts stora ytor att operera på är de livsfarliga, men denna afton väntar en annan typ av matchbild. Hull har ännu inte sitt på det torra vad gäller nytt kontrakt och Tigrarna blir duktigt undervärderade med tanke på Coventrys insats den gångna helgen. Det är inte så stor skillnad mellan aktörerna som streckningen antyder. Måla tvärs över och jobba in högersidan.


10. Luton - Preston 2

Luton föll tungt mot QPR (1-2) och börjar darra på manschetten när det gäller som mest. Tre förluster på de fyra senaste tävlingsmatcherna är ett kvitto på detta och när ettan rusar iväg är det läge att dra i handbromsen. Hattmakarna är onekligen ett spelskickligt herrskap, men Preston är ingen opponent som bara skojas bort. The Lilywhites kommer från en svit på fyra raka utan förlust och visade styrka när Bournemouth slogs tillbaka på resande tass. Besökarna är kapabla nog att upprepa bedriften på Kenilworth Road. Ettan är ett sunt avslag till över 55 procent. X2 spelas.


11. Peterborough - Swansea X

Peterborough börjar visa små livstecken i bottenstriden efter två poäng mot Bournemouth och Stoke. Under säsongens gång har The Posh stått för flertalet imponerande insatser på Weston Homes Stadium och chanslösa är värdarna inte mot ett utcheckat Swansea. Walesarna kommer att klara kontraktet och att tankarna finns på annat håll är tydligt efter totalt 1-6 i nacken mot Fulham och Blackpool. Med tanke på Peterboroughs låga lägstanivå ska tvåan inte räknas bort, men den är samtidigt sista tecken in i ledet. 1X går först.


12. Estudiantes - Everton de Vina del Mar 1

Estudiantes visade styrka när de besegrade Everton i Chile med 1-0. Argentinarna är onekligen det bättre laget i grunden och det ska till något alldeles extra från Everton för att vända på steken i Argentina. Hemmaplan är en blytung faktor i Sydamerika och det mest troliga är att Estudiantes drygar ut ledningen i egen borg. Ettan streckas med det sagt benhårt och då är det värt att påminna om att värdarna inte nödvändigtvis behöver vinna denna kamp. Krysset är en klok följeslagare åt den hårt betrodda ettan.


13. Olimpia Asunción - Fluminense 1

Fluminense tog som väntat kommandot i det första mötet med Olimpia Asunción som vanns med 3-1. Brassarna har således skapat sig ett utmärkt utgångsläge inför returen, men värdarna från Paraguay ska inte underskattas. I föregående omgång slogs erkänt starka Atlético Nacional ut med besked och när Olimpia spelar framför de egna fansen ska de aldrig räknas bort. Om det räcker till avancemang eller inte låter vi vara osagt, men när strecken ser ut att landa in där de ska lockas vi av att ta ställning. Ettan gillas mest och testas på egna ben.


Kupongens kassaskåp

Nottingham

Nottingham ser starka ut för stunden och har en offensiv som tillhör ligans allra bästa. QPR rosar sällan marknaden på resande tass och får det oerhört tufft på City Ground.


Varningens finger!

Villarreal

Villarreal var väl så bra som Juventus i det första mötet och gynnas av ett klart bättre truppläge. Juve går absolut inte så säkra som tipparna tycks tro.144 rader
1. Lille - Chelsea 1x2
2. Juventus - Villarreal 2
3. Arsenal - Liverpool 12
4. Brighton - Tottenham 1
5. Blackpool - Sheffield U 2
6. Cardiff - Stoke 1
7. Millwall - Huddersfield 1
8. Nottingham - QPR 1
9. Coventry - Hull 1x2
10. Luton - Preston x2
11. Peterborough - Swansea 1x
12. Estudiantes - Everton 1x
13. Olimpia - Fluminense 1


864 rader
1. Lille - Chelsea 1x2
2. Juventus - Villarreal x2
3. Arsenal - Liverpool 12
4. Brighton - Tottenham 1x
5. Blackpool - Sheffield U 2
6. Cardiff - Stoke 1
7. Millwall - Huddersfield 1
8. Nottingham - QPR 1
9. Coventry - Hull 1x2
10. Luton - Preston x2
11. Peterborough - Swansea 1x2
12. Estudiantes - Everton 1x
13. Olimpia - Fluminense 1


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto