Europatipset Tips Onsdag 16/9

Publicerad på 15 Sep 2020 - 22:33

Tipsexperten

Tipsexperten

15 Sep 2020 - 22:33

Lill-lördagens Europatips består till stor del av cupfotboll där Europa League, Champions League och Engelska Ligacupen erbjuder utslagsmatcher. Ligalunket hämtas från Superettan där fem fajter ska synas med flera möjliga favoritfall. Full gas mot 13 rätt!


Spelstopp: 18:59

EUROPATIPSET TIPS 16/9


1. Hammarby - Lech Poznan 2
Vi tar avstamp på Tele2 Arena där Bajen ska försöka ta sig vidare i Europa League. Förra omgångens motståndare Puskás Akadémia blev en munsbit, men det ska också sägas att ungrarna hade flera coronafall i truppen vid det tillfället. Tuffare emot nu när Lech Poznan kommer till huvudstaden. Polackerna, med en stekhet Mikael Ishak på topp, håller hög nivå i Ekstraklasa, även om starten kanske inte varit den allra bästa. Här väntar dock ett öppet möte och när det är svårt att veta vilket dagshumör aktörerna vaknar med är gaffeln en lämplig utgång. Plocka med krysset på större system.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365


2. Ferencváros - Dinamo Zagreb 2
Ferencváros städade av Djurgården utan att förta sig. Därefter väntade Celtic i Skottland men det spelade mindre roll för ungrarna. Det blev avancemang från det mötet och anfallaren Tokmac Nguen har varit en starkt bidragande faktor till succén så här långt. Nu väntar dock ett rejält test i form av Dinamo Zagreb. Reslige Bruno Petkovic och rörlige Mislav Orsic är en välkomponerad anfallsduo för gästerna som ska gälla som favoriter att gå vidare från detta möte. Tvåan först, krysset sen.
888sport/23/">Startbonus: Få 100 kr bonus att spela för hos 888sport


3. Qarabag - Molde 2
Qarabag har florerat tätt i de europeiska gruppspelen de senaste åren. Det är dock främst i Europa League som värdarna från Azerbajdzjan synts till. 17/18 var säsongen då Qarabag senast deltog i Mästarturneringen och känslan är att det kommer att dröja åtminstone en säsong till innan det blir ett faktum igen. De regerande norska mästarna Molde betvingade Celje från Slovenien senast och gästerna är rättmätiga favoriter till att avancera här. Tvåan ser ut att hamna runt 35-40 procent och kan då lämnas ensam med gott samvete.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365


4. Midtjylland - Young Boys 2
Midtjylland sopade banan med övriga gäng i Superligaen. För att kunna upprepa den bedriften även denna säsong har Pione Sisto värvats in. Det är en spelare med rejäl klass och kan han komma upp i nivå i sin nya klubb är landslagsplatsen inte långt borta. Nu ställs Sisto och gänget dock mot en jobbig motståndare i Champions League-kvalet. Young Boys vann Super League i Schweiz och har en anfallare vid namn Nsame som inte kan sluta göra mål. Han nätade i cupfinalen mot Basel för drygt två veckor sedan, en final som Young Boys dessutom vann. Extremt glada tongångar hos gästerna alltså som ska ses med litet favoritskap här. Tvåan spikas upp till 40 procent.
888sport/23/">Startbonus: Få 100 kr bonus att spela för hos 888sport


5. Brage - GAIS 1
GAIS har börjat visa lite liv i de nedre regionerna av Superettan. Göteborgarna har via två raka segrar klättrat upp till säker mark inför den 18:e omgångens start, men det ska sägas att båda triumferna kommit på egen matta. Utanför den är Makrillarna ett av seriens sämsta lag och som grädde på moset väntar nu en jobbig resa till Borlänge. Brage har gått upp och ner under säsongen men när de har sin dag är masarna definitivt ett gäng för toppen. När hemlängtande grönsvarta motståndare kommer på besök ska Brage gälla som klara favoriter. Ettan spikas.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365


6. Degerfors - Dalkurd X
Serieledarna Degerfors stormar mot Allsvenskan. Bruksklubben har pangat in fyra mål två matcher i rad och än mer imponerande är det faktumet med tanke på att topplagen Halmstad och Jönköpings Södra stått för motståndet. Med det sagt finns dock viss risk för underskattning när Dalkurd nu kommer på besök. Gästerna är ett svårslaget gäng som hittills bara förlorat sex av 17 gånger. Kan kurderna bara knipa ett par segrar mot slutet kommer de greja kontraktet. Här övervärderas ettan ganska grovt och då är det läge att måla i övriga tecken snabbt.
888sport/23/">Startbonus: Få 100 kr bonus att spela för hos 888sport


7. GIF Sundsvall - Akropolis 1
Ett möte mellan två formsvaga lag är att vänta i Sundsvall. Giffarnas formrad är klart värst och faktum är att värdarna kommer till spel med fyra raka torsk. Inför den mörka sviten hade Sundsvall bara förlorat en gång sedan seriestarten. Akropolis, succélaget från Norrettan, reste till Ljungskile med förhoppningar om att närma sig topplagen, men efter 1-2 i baken kunde grekerna räkna in säsongens andra nederlag. Emellan den förlusten och onsdagens kamp fick nykomlingarna bara 2-2 mot Öster. På NP3 Arena ska Sundsvall kunna få med sig åtminstone en poäng. 1X är ett lås.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365


8. Jönköpings Södra - Örgryte 1
Två ruggigt starka hemmalag ska mäta svärd på Stadsparksvallen. De tre senaste inbördes tävlingsmatcherna mellan Jönköping och Örgryte har också slutat med segrar för värdgängen. Jönköping har den starkare truppen på pappret och kommer Brännans gäng bara upp i nivå här kommer ÖIS få svårt att hänga med. Gästerna plockar en mördande majoritet av sina poäng på Gamla Ullevi och lär få fokusera på att försöka hålla fortet i den här kampen. Etta.
888sport/23/">Startbonus: Få 100 kr bonus att spela för hos 888sport


9. Halmstad - Umeå FC X
Superettan avslutar med ett av kupongens finaste skrällägen. Halmstad är tvåa i serien med fem poäng ner till trean Jönköping. Rutinen hos hallänningarna är påtaglig med bland andra Johansson, Baffo och Boman, men med en ålderstigen trupp går det också väl långsamt ibland när HBK går till attack. Umeå är en väloljad nykomling som kommer hit med gott mod efter att ha tagit poäng i fyra raka fajter. Segern borta mot Brage i slutet av augusti var en kanoninsats och kan norrlänningarna stå för en liknande prestation här blir det en förlängning av den förlustfria sviten. Chansa bort ettan och gå för det superba värdet till höger istället!
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365


10. Ipswich - Fulham 2
Över till de brittiska öarna där fyra fajter från den Engelska Ligacupen tar oss i mål. Ipswich hade förhoppningar om att kunna nå The Championship i fjol men när förbundet avbröt serien ett par omgångar från slutet var värdarna inte bättre än tabellelva. I lördags premiärade dock The Tractor Boys med den äran då Wigan lades på rygg med 2-0. Ska det bli uppflyttning i år måste fullt fokus ligga på seriespelet, ett faktum som kan få konsekvenser här. Fulham är i grunden flera hack upp mot vad värdarna är vana vid och även om Scott Parker väljer att rotera ett par spelare ska The Cottagers kunna gå vidare relativt enkelt här. Klar tvåa.
888sport/23/">Startbonus: Få 100 kr bonus att spela för hos 888sport


11. Leeds - Hull X
Leeds återkomst i Premier League fick ett snöpligt slut i lördagens premiär mot Liverpool. Bielsas gäng stod länge upp väl mot de regerande mästarna, men när Salah slog in Pools andra straff i slutskedet orkade inte Påfåglarna replikera. Här lär den rotationsglade Bielsa skruva på flera håll i sin startelva när Hull gästar. Tigrarna gick åt motsatt håll från The Championship jämfört med värdarna i fjol, detta sedan flera tongivande spelare försvunnit under säsongen. Leeds ska gälla som klara favoriter här men då streckningen på ettan ballat ur är det läge att gardera för en cupskräll på Elland Road.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365


12. Southampton - Brentford 1
Southampton hade ingen lyckad premiär mot Crystal Palace. Helgonen slarvade en hel del i sitt uppbyggnadsspel och den bästa möjligheten till kvittering hade Danny Ings på tilläggstid. Hans nick från nära håll räddades dock av Guaita i Örnarnas mål. Chans till revansch väntar till helgen mot Tottenham, men först ska The Saints ta sig an Brentford. Pontus Jansson och company inledde med att kasta in handduken mot Birmingham, en rejäl missräkning för The Bees. Gästerna är favoriter till att ta sig upp till finrummet, men frågan är om de har råd med ett äventyr i Ligacupen då? Ettan sällskapas av krysset på grund av den hårda streckningen.
888sport/23/">Startbonus: Få 100 kr bonus att spela för hos 888sport


13. Bristol City - Northampton 2
Ett skadeskjutet Bristol City höll på att spela lika med nykomlingen Coventry i lördags. Tomás Kalas kunde dock avgöra tio minuter från slutet och räddade således The Robins från en fiaskoartad premiär. Nu väntar Northampton i en turnering där Bristol City åkte ut mot Plymouth i fjol. The Cobblers segrade på imponerande vis mot Cardiff i förra rundan och möjligheterna att lägga ytterligare ett gäng från en högre division på rygg ska anses som goda här. Högersidans värde är onekligen intressant, börja med tvåan och fyll därefter på med krysset.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365


Kupongens kassaskåp


Fulham
Fulham fick en käftsmäll mot Arsenal, men nu väntar betydligt enklare motstånd. League One-gänget Ipswich har inte mycket att hämta även om Scott Parker väljer att rotera. Banktvåa.


Varningens finger!


Umeå
Halmstad är förvisso med i toppen av Superettan, men hallänningarna har misslyckats med att imponera i flertalet fajter. Här väntar svårspelat motstånd i form av Umeå och när HBK övervärderas grovt blir valet enkelt. Umeå ordnar minst en pinne och fin utdelning!


144 rader
1. Hammarby - Lech Poznan 12
2. Ferencváros - Din.Zagreb 2
3. Qarabag - Molde 2
4. Midtjylland - Young Boys 2
5. Brage - GAIS 1
6. Degerfors - Dalkurd 1x2
7. Sundsvall - Akropolis 1x
8. Jönköping - Örgryte 1
9. Halmstad - Umeå FC x2
10. Ipswich - Fulham 2
11. Leeds - Hull 1x2
12. Southamp. - Brentford 1x
13. Bristol C - Northampton 2


864 rader
1. Hammarby - Lech Poznan 1x2
2. Ferencváros - Din.Zagreb x2
3. Qarabag - Molde 2
4. Midtjylland - Young Boys 2
5. Brage - GAIS 1
6. Degerfors - Dalkurd 1x2
7. Sundsvall - Akropolis 1x
8. Jönköping - Örgryte 1
9. Halmstad - Umeå FC x2
10. Ipswich - Fulham 2
11. Leeds - Hull 1x2
12. Southamp. - Brentford 1x
13. Bristol C - Northampton x2


Europatipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto