Europatipset Tips Onsdag 2/3

Publicerad på 1 Mar 2022 - 14:13

Tipsexperten

Tipsexperten

1 Mar 2022 - 14:13

3,5 miljoner i jackpot är en maffig krydda till onsdagens Europatips. Kupongen innehåller en salig blandning fighter där Sporting - Porto från Portugisiska cupen sticker ut allra mest. England, Italien, Spanien, Frankrike, Tyskland, Nederländerna, Belgien, Schweiz och Skottland bjussar på övrig fotboll. Vilken salig godispåse!

TV: Jackpot på Europatipset - formstarke Melker Sandebäcks bästa tips



Spelstopp: 19:59



1. Luton - Chelsea 2

Vi inleder äventyret med FA-cupen från utkanterna av London där något av ett derby stundar. Luton gör det sensationellt bra i The Championship där Hattmakarna trots små medel är med i kampen om en playoff-plats. Cornick, Adebayo och Jerome är alla skickliga spelare, men det krävs något extra för att bryta ner Chelsea. De blåklädda föll på målsnöret i Ligacupfinalen mot Liverpool, men visade ändå att formen är på väg åt rätt håll. Trots möjlig rotation har Tuchel en startelva som ändå är övermäktig Lutons på samtliga positioner. Tvåan singlas trots överstreckning.


2. Southampton - West Ham 1

Spännande batalj från St Mary’s där Southampton bara förlorat en match i ligaspelet. Att The Saints dessutom får två dagars mer vila i benen är West Ham är en faktor som väger tungt inför denna FA-cupfight. Broja, Adams och Armstrong ser alla vassa ut i de rödvitas offensiv och med Ward-Prowse krävs bara ett skapligt frisparksläge för att det ska vara en livsfarlig målchans. West Ham tog rättvist tre poäng i söndags mot Wolverhampton, men här får Moyes och company finna sig i att slå ur underläge. Southampton ser strået vassare ut för dagen och ettan gillas starkt till runt 45 procent.


3. Fiorentina - Juventus X

Otroligt mustig semifinal från Coppa Italia där Dusan Vlahovic vänder tillbaka till Florens efter den förbjudna övergången till Juventus. Serben kommer att mottas med allt annat än öppna armar, men kan han visa samma fina form som i inledningen av sitt äventyr i Turin är mycket vunnet för Juve. Tvåan streckas dock alldeles för högt för att lämnas allena. Med ett kokande Artemio Franchi i ryggen kommer Fiorentina att bäras fram och de lilaklädda visade enorm moral när de slog ut Atalanta i kvartsfinalen. Denna semifinal spelas som ett dubbelmöte och hemma i egen borg ska Viola inte underskattas på det sätt de görs av tipparna. Alla tecken och injobb av vänstersidan gäller.


4. Mallorca - Real Sociedad 1

Real Sociedad fortsätter att se apatiska ut under det nya kalenderåret. 1-0-segern mot Osasuna imponerade inte alls och det skulle faktiskt inte förvåna det minsta om baskerna missar en Europaplats under våren. Härnäst väntar en jobbig resa till Mallorca för Isak och company vars offensiv inte fungerat på ett bra tag. Det bör ett hemmastarkt Mallorca kunna utnyttja. Två raka förluster för värdarna är ett facit som det inte ska läggas alltför stort fokus vid då motståndet varit av tuff art. Här ska nykomlingarna ses med god chans till poäng och den hårt streckade tvåan kan gott lämnas därhän. Värdemässigt fina 1X liras.


5. Valencia - Athletic Bilbao 2

Returmöte i semifinalen av Copa del Rey där den första bataljen slutade 1-1. Även om Valencia drar fördel av hemmaplan anser vi att svenska folket går bort sig rejält i streckningen. Los Che målas upp som klara favoriter vilket får oss att omgående blicka längst ut åt höger. Athletic Bilbao kommer närmast från 0-4 i brakan mot Barcelona, men det var en match som baskerna vaskade för att komma pigga och fräscha till denna uppgift. En cuptitel skulle betyda oerhört mycket för Marcelino och company som ska värderas betydligt högre än vad procenten visar. Muniain och bröderna Williams är bara några av gästernas potentiella matchvinnare. Tvåan spikas till fint värde.


6. Nantes - Monaco X

Semifinaldags är det även i Coupe de France där ett formstarkt Nantes tar emot Monaco på Stade de la Beaujoire. Efter den urstarka 3-1-segern mot PSG kom en motreaktion mot Metz (0-0), men lita på att Antoine Koumbouaré kommer att elda igång sitt Nantes denna afton. En reell titelchans händer inte Kanariefåglarna varje dag och här kommer Monaco att få slita för besväret. De rödvita har ett på pappret slagkraftigare manskap, men det går att sätta frågetecken för monegaskernas prestationer utanför furstendömet. Tvåan ser ut att sticka iväg vilket välkomnar garderingar. Om råd alla tecken.


7. Sporting - Porto 1

Får vi en semifinal även från den inhemska cupen i Portugal? Det får vi. Strax innan alla hjärtans dag spelade Sporting och Porto 2-2 på Dragao i en fight som innehöll allt annat än kärlek. Tillställningen urartade ordentligt och det lär inte vara några varma känslor mellan klubbarna denna gång heller. Sporting stod för en kanoninsats fram till Coates utvisning då de grönvita ledde med 2-0 och vi tror att Amoríms mannar kan upprepa detta på egen mark. Porto tappade mycket av sina offensiva spets när Díaz försvann till Liverpool och här gillar vi den sunt streckade ettan allra mest. Hett spikbud.


8. Bochum - Freiburg X

Kvartsfinal från DFB Pokal där Bochum och Freiburg ska göra upp om en plats i semifinal. De förstnämnda stod i söndags för en stark insats mot RB Leipzig där 0-1 i nacken inte var siffror som motsvarade matchbilden. Kan de komma upp i samma nivå här är mycket vunnet. Freiburg har en dags mer vila i benen och hade inga problem med att betvinga ett svagt Hertha Berlin med 3-0 i lördags. Bochum är dock oerhört svårslagna hemma på Vonovia Ruhrstadion och när tvåan streckas hårt börjar vi omgående att blicka mot garderingar. Hela spannet föreslås så fort det bara går.


9. Go Ahead Eagles - PSV Eindhoven 2

Go Ahead Eagles stod för säsongens bästa insats när de i söndags slog självaste Ajax med 2-1. Höga på ångorna från triumfen ska värdarna kunna stå för en stark insats även i semifinalen av KNVB Beker mot PSV, men till seger har vi svårt att se det räcka. PSV har en offensiv som heter duga där lirare som Zahavi, Götze, Madueke och Doan är några som sticker ut. Får dessa herrar härja fritt på Go Ahead Eagles planhalva blir det svårt för värdarna att hänga med i svängarna. Tvåan streckas med det sagt benhårt vilket gör krysset till ett lockande komplement. Mer än så behövs inte.


10. Club Brugge - Gent 2

Klurig retur-semi från Beker van België där Club Brugge blir hårt betrodda av tipparna. Efter 1-2-förlusten i ligan mot Gent har värdarna radat upp tre raka segrar med totalt 9-2, men nu står Gent återigen på andra sidan. Det ska sägas att Club Brugge vann den första semin med 1-0, men när ettan massakreras är det läge att inledningsvis blicka åt andra hållet. Gästernas defensiv har sett ramstark ut den senaste tiden där Elfsborgs gamla mittback, Okumu, dirigerar försvaret med pondus. Kan han göra det även här gillas den värdemässigt fina tvåan skarpt. Med tanke på att Gent behöver öppna upp sig är det trots allt inte fel att plocka med ettan på större system.


11. Luzern - Zürich 1

Botten mot toppen i schweiziska Super League där Zürich ser ut att peta ned Young Boys från tronen. Gästerna toppar tabellen i överlägsen stil och har faktiskt råd att tappa ett antal poäng framöver. Mot ett formstarkt Luzern kan vi därför inte förstå varför tvåan ges oändlig kärlek av poolspelarna. Värdföreningen är i fortsatt desperat poängbehov i jakten på nytt kontrakt och här ska de faktiskt ses med större poängchans än vad streckningen vittnar om. Sju inspelade poäng av de senaste nio möjliga är starka papper och när strecken sitter som de gör finns bara en sak att göra. Avslag på tvåan till förmån för värdet till vänster.


12. Hearts - Aberdeen 2

Ytterligare en monstruöst hårt betrodd favorit hittas i skotska Premiership där Hearts och Aberdeen ska duellera. De förstnämnda kommer närmast från en 2-0-seger mot St Mirren, men det krävdes en utvisning för att Hearts skulle gå hela vägen. Dessförinnan hade The Jam Tarts tre raka förluster och när ettan sönderstreckas är det bara att vända på klacken. Aberdeen anländer med tre raka utan förlust och trots att ikonen Scott Brown saknas ska gästerna ändå ses med god poängchans. X2 är ett givet val så länge ettan överstiger 50 procent.


13. Livingston - Dundee United 1

Livingston fortsatte sin fina trend när Dundee FC besegrades med 4-0. Fyra raka utan förlust är starka papper från värdarna som ska kunna spinna vidare på inslagen väg när ytterligare en aktör från Dundee kommer på besök. Dundee United imponerade när de tog en pinne av Rangers (1-1) för drygt två veckor sedan, men på resande tass har gästerna bara två segrar på 14 försök. Vi har svårt att se den negativa trenden brytas på Tony Macaroni Arena. Ettan spikas till runt 45 procent.


Kupongens kassaskåp

Chelsea

Bakslaget i straffdramat mot Liverpool var dråpligt, men här studsar Chelsea tillbaka på vinnande väg. Klasskillnad råder på Kenilworth Road där Luton inte har något att säga till om. Urstark tvåa.


Varningens finger!

Mallorca

Real Sociedad rosar inte marknaden just nu. Mallorca kommer från två raka förluster men ska ses med god poängchans hemma på Estadi de Son Moix. Bort med tvåan!



144 rader
1. Luton - Chelsea 2
2. Southamp. - West Ham 1
3. Fiorentina - Juventus 1x2
4. Mallorca - Sociedad 1
5. Valencia - A.Bilbao 2
6. Nantes - Monaco x2
7. Sporting - Porto 1
8. Bochum - Freiburg 1x2
9. Go Ahead Eagles - PSV x2
10. Club Brugge - Gent 2
11. Luzern - Zürich 1x
12. Hearts - Aberdeen x2
13. Livingston - Dundee U 1


864 rader
1. Luton - Chelsea 2
2. Southamp. - West Ham 1
3. Fiorentina - Juventus 1x2
4. Mallorca - Sociedad 1x
5. Valencia - A.Bilbao 2
6. Nantes - Monaco 1x2
7. Sporting - Porto 1
8. Bochum - Freiburg 1x2
9. Go Ahead Eagles - PSV x2
10. Club Brugge - Gent 12
11. Luzern - Zürich 1x
12. Hearts - Aberdeen x2
13. Livingston - Dundee U 1


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto