Europatipset Tips Onsdag 20/10

Publicerad på 19 Okt 2021 - 16:21

Tipsexperten

Tipsexperten

19 Okt 2021 - 16:21

Champions League fortsätter under onsdagen där sex sprakande tillställningar hittar in på Europatipset. Kupongen, som är laddad med 5 miljoner i jackpot, går bland annat vägen via Stamford Bridge och Old Trafford innan vi fortsätter på engelskt manér med sju duster från The Championship. Ni hänger väl med?


Spelstopp: 20:44



1. Chelsea - Malmö FF 1

I februari 2019 åkte Malmö FF ur Europa League mot Chelsea och nu är det dags för skåningarna att ta sin revansch. Eller? Även om MFF utvecklats sedan dess har Chelsea gjort detsamma och precis allt talar för att mesta svenska mästarna får en rejäl åktur i den engelska huvudstaden. Thomas Tuchels mannar är regerande CL-mästare och till helgen väntar Norwich, en på förhand enkel uppgift som innebär att värdarna har råd att gå all in i detta möte. Då hänger Malmö FF inte med. Tråkig, men given etta.


2. Manchester United - Atalanta 1

Manchester United visade sig i helgen från sin sämsta sida när de fick stryk av Leicester. Insatsen lämnade mycket i övrigt att önska och det kan knappast se sämre ut när Atalanta kommer på besök. Italienarnas offensiva spelstil är emellertid en som kan passa Uniteds kontringsfotboll som handen i handsken. Det bevisade inte minst Milan när de satte tre bollar i nät i Bergamo. Kommer Atalanta ut på liknande vis på Old Trafford kan det bli åka av. Ettan streckas sunt och då väljer vi att lämna den på egna ben.


3. Benfica - Bayern München 2

Bayern München trivs alldeles ypperligt under Julian Nagelsmanns vingar. På de nio senaste tävlingsmatcherna har Die Roten gjort 45 (tjena) mål och när spelare som Lewandowski, Müller, Sané och Gnabry lirar som i trans spelar det knappt någon roll vilken opponent som står på andra sidan. Tyskarna gäller givetvis som solklara favoriter på Estádio da Luz, men när tvåan närmar sig 85 procent måste vi dra i handbromsen. Benfica är trots allt inga duvungar och efter segern mot Barcelona har portugiserna skaffat sig ypperligt slagläge i Grupp E. Ska Örnarna någon gång ta poäng mot Bayern München är det på hemmaplan och därför får krysset göra tvåan sällskap.


4. Zenit - Juventus X

När Anel Ahmedhodzic drog på sig en utvisning kunde Zenit promenera iväg till en enkel 4-0-seger mot Malmö FF. Ryssarna är därmed med i racet om avancemang och kan de stå för en lika solid defensiv insats som mot Chelsea kan Juventus mycket väl få problem i Sankt Petersburg. Den gamla damen slog Chelsea senast och i helgen fick de också med sig 1-0 mot Roma. Redan kommande helg väntar dock Inter och då visst fokus redan kan ligga på den tillställningen är garderingar att föredra när tvåan sticker iväg. Måla tvärs över.


5. Lille - Sevilla 2

I egenskap av regerande franska mästare deltar Lille i Champions League. Blott en inspelad poäng mot Wolfsburg och Red Bull Salzburg skvallrar om att Les Dogues har svårt att räcka till på denna nivå och vi tror att nya problem är att vänta mot Sevilla. Andalusierna har sett bra ut mot slutet och Julen Lopeteguis spelskickliga herrskap bör kunna bryta ner fransmännen över 90 minuter. Rakitic, Mir, Ocampos och Lamela är bara några av gästernas potentiella matchvinnare på Stade Pierre Mauroy. En sunt streckad tvåa är en spikad sådan.


6. Young Boys - Villarreal 2

Young Boys har överraskat positivt i detta Champions League-gruppspel. Åtminstone resultatmässigt. Bakom segern mot Manchester United och den knappa förlusten mot Atalanta döljer sig dock en annan verklighet. Schweizarna var spelmässigt utskåpade mot italienarna och segern mot United kom till efter en utvisning på Wan-Bissaka. Lyckas Villarreal bara hålla elva man på banan under 90 minuter råder klasskillnad på plastmattan i Bern. Den gula ubåten var det bättre laget i förlusten mot Man United och kan de komma upp i samma nivå här avgår de med tre poäng. Tvåan kan gott spikas.


7. Huddersfield - Birmingham 2

Över till The Championship där Birminghams kräftgång fortsätter. Sex raka matcher utan seger och bara ett gjort mål under samma period är alarmerande siffror för Lee Bowyer och company. Samtidigt finns en hel del offensivt kunnande i truppen där inte minst spelare som Chong, Jutkiewicz och Deeney sticker ut. Detta är spelare som absolut kan vålla problem för ett notoriskt ojämnt Huddersfield. The Terriers offensiva spelidé lämnar ständigt luckor i defensiven och dessa tror vi att gästerna kan utnyttja under onsdagsaftonen. Med saftigt värde i österled är X2 ett lämpligt val.


8. Hull - Peterborough X

Nykomlingsmöte från East Riding of Yorkshire där Hull och Peterborough ska mäta svärd. Tigrarna, som värdarna kallas, har mot slutet visat gott gry på eget gräs med fyra av sex möjliga poäng. Fjolårets motsvarande möte förlorades dock med 1-2 och vi tror inte att Hull går säkra denna gång heller. Peterborough har tillräckligt med offensiv spets för att kunna betvinga onsdagens opponenter och när svenska folket visar för mycket kärlek till Hull väljer vi att rulla ut heltäckningsmattan på MKM Stadium. Högersidan ska sedan jobbas in.


9. Fulham - Cardiff 1

Fulham fortsätter att fullkomligen vräka in mål i The Championship. I 4-1-segern mot Cardiff noterades Aleksandar Mitrovic för två strutar och fortsätter serben i samma takt kommer han att kamma hem skytteligan i överlägsen stil. Det ska dock påpekas att den engelska andraligan är otroligt jämn och när The Cottagers streckas upp mot 85 procent är det sannerligen läge att dra i handbromsen oavsett motstånd. Cardiff befinner sig i en negativ spiral men walesarna gynnas samtidigt av att de kan spela helt utan press i London. Det vill vi ta höjd för genom att plocka med krysset. Oävna är inte gästerna.


10. Middlesbrough - Barnsley X

Trots ett markant skadeläge lyckades Middlesbrough gå segrande ur helgens strid mot Peterborough. 2-0 satt dock oerhört långt inne och när Boro inte övertygar spelmässigt går det knappast att singla ettan till över 60 procent. Skadeläget är fortfarande prekärt inför matchen mot Barnsley och gästerna är absolut kapabla att få med sig något härifrån. Bara en seger är alarmerande siffror för gästerna, men fortsätter de att rada upp spelmässigt stabila insatser kommer det att vända förr eller senare. Med fint värde i österled garderar vi för ett trendbrott på Riverside Stadium. Alla tecken.


11. Preston - Coventry 1

Coventry har inledningsvis tagit The Championship med storm, men i helgen var The Sky Blues illa ute. Upphämtningen från 0-2 till 2-2 mot Blackburn var förvisso moraliskt stärkande, men Viktor Gyökeres och hans kompanjoner kan knappast skryta med insatsen. Borta mot ett svårspelat Preston lutar vi åt att besökarna kan få problem. The Lilywhites har bara förlorat en av de senaste elva tävlingsmatcherna och med hårdföre tysken Bauer i mittlåset blir det inte enkelt för Gyökeres och övriga att hittar vägar förbi. Med smått högervridna streck tornar ettan upp sig som ett trevligt singelstreck.


12. Reading - Blackpool 2

Med fem segrar på de sex senaste har Reading lyft som en raket i tabellen. Spelet har med det sagt inte motsvarat känning på en playoff-plats. Fyra av de fem segrarna har kommit med uddamålet och under onsdagen anar vi ett trendbrott i luften på Madejski Stadium. Blackpool bjuder inte på mycket i de defensiva leden och med bara en torsk på de fem senaste är The Seasiders den otvivelaktigt starkaste nykomlingen i The Championship. Här visar de varför. X2 liras till sagolikt fint värde.


13. Swansea - West Bromwich 1

West Bromwich visade återigen sin tyngd när de sent avgjorde derbyt mot Birmingham. Valerién Ismaëls stjärnspäckade trupp kommer med största sannolikhet att tillhöra den absoluta toppstriden under säsongens gång, men det ska också föras till protokollet att The Baggies tagit många poäng via små marginaler. Swansea har efter en trög start spelat upp sig mot slutet och hemma i Wales är Svanarna erkänt tuffa att tas med. Det syns inte på strecken och när tvåan dansar upp mot månen väljer vi helt sonika att vända på klacken. 1X är ett fräckt val.


Kupongens kassaskåp

Chelsea

Ettan är inte rolig, men att Malmö FF ska ta poäng på Stamford Bridge finns inte på kartan. Chelsea vinner komfortabelt.


Varningens finger!

Swansea

Swansea har rest sig efter en motig start och insatsen mot Cardiff var definitivt värdig ett lag på den övre halvan. West Bromwich har bara vunnit tre matcher på resande fot och går inte säkra i Wales.



144 rader
1. Chelsea - Malmö FF 1
2. Man United - Atalanta 1
3. Benfica - B.München x2
4. Zenit - Juventus 1x2
5. Lille - Sevilla 2
6. Young Boys - Villarreal 2
7. Huddersf. - Birmingham 2
8. Hull - Peterborough 1x
9. Fulham - Cardiff 1x
10. Mboro - Barnsley 1x2
11. Preston - Coventry 1
12. Reading - Blackpool 2
13. Swansea - West Brom 1x


864 rader
1. Chelsea - Malmö FF 1
2. Man United - Atalanta 1
3. Benfica - B.München x2
4. Zenit - Juventus 1x2
5. Lille - Sevilla 2
6. Young Boys - Villarreal 2
7. Huddersf. - Birmingham x2
8. Hull - Peterborough 1x2
9. Fulham - Cardiff 1x
10. Mboro - Barnsley 1x2
11. Preston - Coventry 1
12. Reading - Blackpool x2
13. Swansea - West Brom 1x


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto