Europatipset Tips Onsdag 20/4

Publicerad på 19 Apr 2022 - 16:58

Tipsexperten

Tipsexperten

19 Apr 2022 - 16:58

Det ska sannerligen inte klagas på onsdagens Europatips. Allsvenskan bjuder på en mitt i veckan-omgång och från Premier League hämtas bland annat ett Londonderby mellan Chelsea och Arsenal. Returmötet i Coppa Italia mellan Juventus och Fiorentina går heller inte av för hackor. Nu gasar vi mot 13 gröna bockar!


Spelstopp: 18:59



1. Chelsea - Arsenal 1

Londonderby från Stamford Bridge där Chelsea går i klinch med Arsenal. De sistnämndas formkurva pekar rakt ner i källaren och ska det bli tal om en Champions League-plats behöver Arteta omgående styra skutan åt rätt håll. Det blir inte lätt utan nyckelspelare som Partey och Tierney, men Arsenal har med det sagt trivts bra mot Chelsea i modern nutid. I fjol vann The Gunners motsvarande möte med 1-0 och när de blåklädda målas upp över 65 procent är det läge att dra öronen åt sig. Värdarna var i farten så sent som i söndags och kan möjligen visa slitna ben från FA-cupmatchen mot Crystal Palace. Gubben (etta-tvåa) passar utmärkt då vi tror att vi får se en vinnare i derbyt.


2. Manchester City - Brighton 1

Det blir ingen FA-cuptitel för Manchester City. 2-3 i brakan mot Liverpool är anledningen till varför och för Pep Guardiolas mannar gäller det således att lägga fullt fokus på Premier League och Champions League. Med tanke på att The Citizens bara leder ligan en poäng före Liverpool har de inte råd att slappna av när Brighton kommer på besök. Fiskmåsarna fick ordentligt på näbben i det vändande mötet (1-4) och även om de kommer från två raka segrar mot Arsenal och Tottenham tror vi på ytterligare en kölhalning mot City. Ettan står oerhört stadigt på egna ben.


3. Everton - Leicester 1

Klurig kamp från Goodison Park där Everton fortfarande är inblandade i bottenstriden. 1-0-segern senast mot Manchester United var blytung, men Frank Lampards gäng har knappast imponerat den senaste tiden. Försvarsspelet är allt som oftast under all kritik och Leicester är tillräckligt skickliga för att kunna såra The Toffees. Rävarna var nära poäng senast mot Newcastle och har spets i spelare som Iheanacho, Maddison och Daka. Bli inte förvånade om någon ur trion sänker ett desperat Everton. Ettan först, tvåan sedan.


4. Newcastle - Crystal Palace 1

Newcastles scenförändring under våren har knappast gått någon obemärkt förbi. Från att tidigare bara ha kunnat försvara sig till poäng har nu Eddie Howe utvecklat spelet så pass mycket att Skatorna kan spela sig till välförtjänta trepoängare. Bägge de senaste triumferna mot Wolverhampton och Leicester har varit frukter av detta och vi tror att de svartvita kan spinna vidare på inslagen väg mot ett sargat Crystal Palace. Örnarna var i farten i FA-cupen så sent som i söndags där det blev stryk mot Chelsea. Med slitna ben och sargat självförtroende blir det inte lätt att ladda om till denna strid. Ettan testas på egna ben till godkänd procent.


5. Juventus - Fiorentina X

Returmöte från semifinalen av Coppa Italia där Juventus har 1-0 att gå på. Det vändande mötet i Florens var dock en match där Fiorentina minst förtjänade ett oavgjort resultat. Viola var det klart bättre laget och kan gästerna komma upp i samma nivå här går deras gamla lagkamrat Vlahovic och övriga knappast så säkra som tipparna tycks tro. 1-1 mot Bologna var en svag uppladdning inför vad som komma skall denna afton och Juve är definitivt en favorit i fara. Alla tecken och skrälljobb är otvivelaktigt rätt väg att gå i Turin.


6. Celta Vigo - Getafe 2

Vi lämnar pastastöveln raskt och riktar istället fokus mot La Liga. Celta Vigo tog i helgen en meriterande trepoängare borta mot Athletic Bilbao efter att Beltran stått för ett drömmål. Segern bröt en negativ trend för galicierna, men här blir Celta väl hårt betrodda av tipparna. Endast en transportsträcka återstår till säsongens slut och vi lockas betydligt mer av den motiverade högersidan. Getafe står noterade för två raka förluster, men gästerna ursäktas av att motståndet varit i tuffaste laget. Här ska de tillresta kunna stå upp betydligt bättre än vad streckningen visar i jakten på nytt kontrakt. X2 liras till smakligt värde.


7. Osasuna - Real Madrid X

Real Madrid stod för en mäktig andra halvlek i seriefinalen mot Sevilla. Marängerna lyckades vända 0-2 till 3-2 och det är bara en tidsfråga innan Ancelottis gäng säkrat ligatiteln. Vi blir dock inte förvånade om en motreaktion är att vänta när resan går till Pamplona denna onsdag. Här väntar ett Osasuna som bara förlorat fem av 16 matcher i egen borg den här säsongen. Värdarna har dessutom stått upp bra mot Real Madrid i de senaste inbördes mötena. Två oavgjorda på de tre senaste vittnar om detta och när streckningen spårar ur i österled är det läge att dra i handbromsen. Större system får mer än gärna sitta fullsmetade.


8. AIK - Varberg 1

AIK åkte på en stjärnsmäll i Skåne där Malmö FF vann med hela 3-0. Sju insläppta mål på de inledande två bortamatcherna är Gnaget såklart inte nöjda med, men på hemmaplan ska de svartgula trots allt kunna studsa tillbaka likt de gjorde mot IFK Norrköping. Varberg har haft svårt för AIK sedan de tog sig upp i Allsvenskan och vi tror inte på någon ändring här. Jocke Perssons manskap har förvisso inlett starkt med två segrar av tre möjliga, men att rå på AIK på Friends Arena är en på förhand övermäktig uppgift. Trots benhård streckning på ettan är vi beredda att hålla för ögonen och hämta hammaren.


9. IFK Göteborg - Djurgården X

Klassikermöte från Gamla Ullevi där IFK Göteborg inlett starkt. Nio poäng av nio möjliga och en gedigen derbyinsats mot Häcken ger Stahre och company råg i ryggen inför dusten med Djurgården. Spelmässigt har det dock inte sett fläckfritt ut från Blåvitt. Det har det inte heller gjort för Djurgården, men här anser vi att streckningen blir väl vänstervriden. Edvardsen och Haksabanovic är spelare som kan vinna matchen åt gästerna på egen hand och vi vill gärna göra plats för samtliga tecken redan på mindre system. Helgardera!


10. IFK Norrköping - Häcken 1

Rikard Norling sägs hänga löst efter att hans Norrköping förlorat de tre inledande matcherna. Peking inledde starkt senast mot Djurgården, men när Totte Nyman brände en straff vid ledning 1-0 tilläts Blåränderna en väg in i matchen. Värdarna förlorade sedan med 1-2, men trots noll poäng vill vi ändå hävda att Norrköping sett bra ut i spelet. Kan de hitta upp i ansenlig nivå mot Häcken är mycket vunnet. Getingarna fick klart på näbben i derbyt mot IFK Göteborg där Hodzic såg rött. Vänsterbacken är således avstängd här och hittills är vi inte övertygade om göteborgarnas storhet. Den motiverade ettan är en trevlig spik till runt 40 procent.


11. GIF Sundsvall - Kalmar FF 2

Kalmar har snabbt skakat av sig premiärförlusten mot Malmö FF via klara triumfer mot både Varberg och Degerfors. Henrik Rydströms mannar ser ut att vara minst lika bra som i fjol och kan smålänningarna spinna vidare på inslagen väg ligger stigen mot toppstrid öppen. Tvåan streckas med det sagt därefter när gästerna beger sig till NP3 Arena. GIF Sundsvall har fått en usel start på Allsvenskan och läcker defensivt, men i Pontus Engblom finns en anfallare som kan såra samtliga opponenter på denna nivå. När tvåan målas upp till himlen vill vi åtminstone göra plats för ett rensande kryss.


12. Monaco - Nice 2

Toppmöte från Ligue 1 där det är otroligt jämnt i tabellens översta delar. Nice bröt en negativ trend via 2-1 mot Lorient och kan Galtier lotsa sina adepter till en likvärdig insats mot Monaco ska gästerna inte räknas bort på det sätt de görs av tipparna. Gouiri och Delort är spelare som på egen hand kan sänka opponenterna i furstendömet. Monaco visar toppform med fyra segrar, men ett jobbigt truppläge ställer till problem för de vitröda. Åtminstone tre normalt givna startspelare ser ut att saknas och då kan vi inte ställa oss bakom en alldeles för hårt streckad etta. X2 är en fräck lösning till fin procent.


13. Strasbourg - Rennes 1

Rennes är för närvarande innehavare av tredjeplatsen som leder till kval mot Champions League, men det är otroligt tight i toppen av Ligue 1. Strasbourg är ett av lagen som jagar Les Rennais och Arséne Wengers gamla adepter ska inte underskattas denna afton. Ajorque och Gameiro är två lirare med mål i sig som båda kan hitta vägar igenom Rennes på egen hand. Strasbourg har trivts som fisken i vattnet på sin hemmabana och när även Rennes gjort detsamma fattar vi störst tycke för ettan på Stade de la Meinau. När strecken ser ut att landa där de ska går vi så långt som till spikklubban!


Kupongens kassaskåp

Manchester City

Manchester City föll tungt mot Liverpool i FA-cupen, men i ligan har de ljusblå inte råd att slappna av. I jakten på ligatiteln tar City en bekväm trepoängare hemma mot Brighton.


Varningens finger!

Fiorentina

Fiorentina har sett ruskigt starka ut mot slutet och var det klart bättre laget senast mot Juventus. X2 ska finnas med till varje pris i Turin.



144 rader
1. Chelsea - Arsenal 12
2. Man City - Brighton 1
3. Everton - Leicester 1
4. Newcastle - Crystal P 1
5. Juventus - Fiorentina 1x2
6. Celta Vigo - Getafe x2
7. Osasuna - Real Madrid x2
8. AIK - Varberg 1
9. Göteborg - Djurgården 1x2
10. Norrköping - Häcken 1
11. Sundsvall - Kalmar 2
12. Monaco - Nice x2
13. Strasbourg - Rennes 1


864 rader
1. Chelsea - Arsenal 12
2. Man City - Brighton 1
3. Everton - Leicester 12
4. Newcastle - Crystal P 1
5. Juventus - Fiorentina 1x2
6. Celta Vigo - Getafe x2
7. Osasuna - Real Madrid 1x2
8. AIK - Varberg 1
9. Göteborg - Djurgården 1x2
10. Norrköping - Häcken 1
11. Sundsvall - Kalmar x2
12. Monaco - Nice x2
13. Strasbourg - Rennes 1


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto