Europatipset Tips Onsdag 22/9

Publicerad på 22 Sep 2021 - 11:08

Tipsexperten

Tipsexperten

22 Sep 2021 - 11:08

Onsdagens Europatips innehåller det mesta för en fotbollsälskare. Engelska Ligacupen, Allsvenskan, Serie A, La Liga och Ligue 1 tackar vi inte nej till mitt i veckan och såsom kupongen ser ut finns hopp om hög utdelning. Häng med på vägen mot storkovan!


Spelstopp: 18:59

1. Chelsea - Aston Villa 1

Ligacupen brakar igång kalaset med fyra drabbningar där den första hittas på Stamford Bridge. För lite mer än tio dagar sedan tog Chelsea emot Aston Villa på samma arena, en match som de blåklädda vann med 3-0. Betydligt mer roterade startelvor än då är att vänta här, något som borde gynna Chelsea allra mest. Thomas Tuchel förfogar över en ruskigt samspelt lagmaskin som alltid gör jobbet oavsett match. Aston Villa ska inte underskattas, men mot värdarnas breda trupp har gästerna inte mycket att hämta. Högst trolig etta vars överstreckning kan förbises.


2. Manchester United - West Ham 1

I helgen drabbade Manchester United och West Ham samman i London, då med de förstnämnda som segrare efter en match som innehöll ofantligt många straffsituationer. Mark Noble sköt sin elvametare i händerna på David de Gea och således stod David Moyes med skägget i brevlådan efter att ha bytt in kaptenen på tilläggstid. Chans till revansch ges omgående här, men det är inget snack om att Solskjaers mannar ska ses med stort favoritskap. Norrmannens möjliga rotation är egentligen det enda som talar emot avancemang i Ligacupen. Strecka från vänster.


3. Millwall - Leicester X

Leicester har inte fått det att stämma så här långt och efter två raka förluster i ligaspelet samt oavgjort mot Napoli i Europa League kan Brendan Rodgers komma att vaska Ligacupen. Ett reservbetonat Leicester bör få det tufft även borta mot Millwall. Lejonen tenderar att höja sig när på pappret övermäktigt motstånd står på andra sidan och hemma på The Den ska Lejonen aldrig underskattas. Tipparna gör detta ändå vilket får oss att blicka mot samtliga tecken i den engelska huvudstaden.


4. Wolverhampton - Tottenham 1

Ligacupen går i mål på Molineux där Wolverhampton drabbar samman med Tottenham. Derbi della Nuno om ni så vill. Wolverhamptons gamla tränare har kört i diket med sitt Tottenham som spelmässigt inte rosar marknaden för dagen. Dubbla 0-3-nederlag i brakan i ligaspelet och en torftig inledning på Europa Conference League vittnar om att portugisen kan mönstra en kraftigt roterad elva i sina gamla hemtrakter. Wolverhampton har i sin tur inget Europaspel att viga tankar åt och Vargarna kan därför ställa ut ett relativt slagkraftigt manskap denna afton. Den värdeladdade ettan tornar upp sig som en smaklig spik.


5. Djurgården - Degerfors 1

Allsvenskan härnäst där det är toppen mot botten som gäller i huvudstaden. Djurgården fick med sig en sen poäng från Eleda Stadion och Blåränderna är således en gjuten kandidat i kampen om Lennart Johanssons pokal. Inte på någon position saknas täckning och mot ett ständigt läckande Degerfors ska stockholmarna ses med toppchans. Degerfors trivs inte nämnvärt på gräs och lyckas nykomlingarna inte lösa de defensiva problemen lär det bli degradering i höst. Ettan är en bank på Tele2 Arena.


6. Elfsborg - Malmö FF 1

Svängig och smått ångestladdad tillställning att vänta på Borås Arena mellan två aktörer som desperat jagar en seger. Både Elfsborg och Malmö FF är med i kampen om SM-guldet, men för att nå dit kan värdarna inte uppträda som senast. 1-3 i brakan mot Östersund var direkt pinsamt och här kan vi därför räkna med ett revanschsuget Elfsborg. Malmö FF kommer i sin tur från en längre tids sämre prestationer och börjar inte skåningarna göra mål på sina ofantligt många målchanser blir det ingen upprepning av fjolårets guld. Christiansen saknas denna afton och utan dansken blir det mer öppna spjäll hos gästerna. Gubben (etta-tvåa) spelas i denna förmodat målrika drabbning.


7. Sirius - IFK Norrköping 1

Sirius fortsätter att rada upp imponerande insatser och det som tidigare vittnade om bottenstrid har nu övergått i säkrat kontrakt utan större problem. Spelmässigt ser de blåsvarta oerhört bekväma ut och med måltjuven Christian Kouakou i de främre leden får IFK Norrköping se upp på Studenternas. Peking levde trots 3-0 farligt flera gånger om mot Örebro och släpps samma antal målchanser till denna afton ligger ett nederlag i luften. Lyckas Sirius hålla Adegbenro i schack är mycket vunnet och vi gillar den värdemässigt fina ettan starkt. Spik!


8. Örebro - Östersund 1

Jumbofinal från Behrn Arena där Örebro kan skicka Östersund till Superettan. Falkarna sprattlade förvisso till senast mot Elfsborg, men hattrick-skytten Blair Turgott lär knappast få lika målchanser till skänks denna afton. Spelmässigt har inte ÖFK i Allsvenskan att göra och nu är det dags för spelare som Hamad och Besara att bevisa varför de värvades till skostaden. Duon är på egen hand kapabla att såra onsdagens kombattanter och till runt 45 procent kan ettan gott lämnas på egna ben.


9. Cagliari - Empoli 2

Walter Mazzari lotsade Cagliari till en poäng borta mot Lazio i dennes första match som tränare för värdarna, men sett till matchbilden var det inte ett rättvist resultat. Alldeles för stort ansvar vilar på Joao Pedros axlar och när ettan blir monstruöst hårt betrodd av tipparna väljer vi att lämna den därhän. Empoli knäppte Juventus på näsan i Turin för en dryg månad sedan, en seger som skvallrar högt om kapaciteten gästerna besitter. Större poängchans till höger än vad tipparna tycks tro innebär att X2 spelas med glädje.


10. Espanyol - Alavés X

Två aktörer som ännu står utan seger i La Liga. Espanyol har stått för ett par fina poängplock i egenskap av nykomlingar, bland annat mot Villarreal och Real Betis, men offensivt ser katalanerna inte mycket ut för världen. Espanyol kommer knappast att avfärda Alavés utan bekymmer. Baskerna är tillsammans med Getafe La Ligas sämsta lag så här långt, men denna afton ska John Guidetti och company inte anses stå utan poängchans. Värdet till höger får under inga omständigheter missas även om alla tecken smakar bäst.


11. Sevilla - Valencia 1

Valencia tycks ha lagt den mörka fjolårssäsongen bakom sig. José Bordalás har fått laget att agera som en enhet, något de inte minst bevisade mot Real Madrid där Los Che bara var minuter från att lägga beslag på samtliga poäng. Med det sagt ser gästerna ut att sakna spelare som Gayá, Correia och Soler denna onsdag, spelare som normalt är helt givna i startelvan. Då blir det inte lätt att hävda sig på Ramón Sánchez Pizjuán. Sevilla står noterade för 2-2-0 utan att ha imponerat och bara det är en styrka i sig. Lamela och Ocampos är två spelare som kan avgöra detta på egen hand för värdarna. Spikad etta.


12. Angers - Marseille 1

Jorge Sampaoli har för tillfället spridit ett lugn över laget och staden Marseille, men sett till matchbilderna kan verkligheten komma att bli en annan väldigt snart. Viktige mittbacken Álvaro är avstängd denna onsdag och det redan darriga försvaret blir därmed än mer sårbart när Angers väntar på resande tass. Värdarna har slagit tillbaka Lyon och Rennes med klara siffror hemma på Stade Raymond Kopa och ska inte underskattas här heller. Streckningen ter sig väldigt vänstervriden vilket får oss att vända på klacken. Ettan först, krysset sedan.


13. Lorient - Nice X

Christophe Galtier lotsade Lille till en sensationell ligatitel i fjol och tränaren är nu på god väg att göra Nice till ett lag för toppstriden. Den ramstarka defensiven har hittills varit en enorm framgångsfaktor, men här blir gästerna alldeles för övervärderade för att vi ska kunna spika. Lorient har flera imponerande insatser på kontot och att värdarna besegrat lag som Lille och Monaco på egen matta skvallrar högt om kapaciteten som finns. Alla tecken om finanserna tillåter!


Kupongens kassaskåp

Sevilla

Sevilla har inte nått sin maxnivå hittills, men mot ett Valencia som brottas med tunga avbräck ska andalusierna hållas klart högst. Ettan spikas till trevlig procent.


Varningens finger!

Alavés

Espanyol är en svårslagen nykomling så här långt, men offensivt händer inte mycket hos katalanerna. Alavés har inlett tungt men står absolut inte utan poängchans. Högersidan är av yppersta prio.

144 rader
1. Chelsea - Aston Villa 1
2. Man United - West Ham 1
3. Millwall - Leicester 1x2
4. Wolves - Tottenham 1
5. Djurgården - Degerfors 1x
6. Elfsborg - Malmö 12
7. Sirius - Norrköping 1
8. Örebro - Östersund 1
9. Cagliari - Empoli x2
10. Espanyol - Alavés 1x2
11. Sevilla - Valencia 1
12. Angers - Marseille 1
13. Lorient - Nice x2

864 rader
1. Chelsea - Aston Villa 1
2. Man United - West Ham 1x
3. Millwall - Leicester 1x2
4. Wolves - Tottenham 1
5. Djurgården - Degerfors 1x
6. Elfsborg - Malmö 12
7. Sirius - Norrköping 1
8. Örebro - Östersund 1
9. Cagliari - Empoli x2
10. Espanyol - Alavés 1x2
11. Sevilla - Valencia 1
12. Angers - Marseille 1x
13. Lorient - Nice 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto