Europatipset Tips Onsdag 23/2

Publicerad på 22 Feb 2022 - 15:46

Tipsexperten

Tipsexperten

22 Feb 2022 - 15:46

Onsdagens Europatips är en långdragen historia som inleds med åttondelsfinaler från Champions League innan Recopa Sudamericana tar oss i mål natten mot torsdagen. Däremellan ska vi också lägga stort fokus på Premier League och The Championship. Vi har hittat en spännande väg mot 13 rätt, hänger ni med?

TV: Champions League på Europatipset!



Spelstopp: 20:29



1. Atlético Madrid - Manchester United 2

Kvällens smällkaramell kommer direkt i inledningen då Atlético Madrid tar emot Manchester United på Wanda Metropolitano. Madrassmakarna gör en långt ifrån godkänd säsong i La Liga och förlusten mot ärkejumbon Levante symboliserar värdarnas svårigheter väl. Försvaret ser direkt dåligt ut och mot ett förbättrat Manchester United får de rödvita problem. Rangnicks adepter släpper fortfarande in väl enkla mål mellan varven, men tyskens underliggande siffror är positiva sedan han tog över. Börjar United motsvara dessa på plan, likt i 4-2-segern mot Leeds, blir engelsmännen livsfarliga under våren. Detta är Cristiano Ronaldos turnering och vi blir inte förvånade om han skjuter hem ett övertag inför returen på Old Trafford. Tvåan först, krysset sedan. Avslag på ettan.


2. Benfica - Ajax X

Nästa åttondelsfinal hämtas från Estádio da Luz där Ajax favoritskap blir överdrivet. De rödvita övertygade stort i gruppen och går urstarkt hemma i Nederländerna, men i ett Champions League-slutspel väljer vi att dra i handbromsen när tvåan streckas upp mot 60 procent. Benfica är en urkraft på egen mark och har gott om rutin från dessa sammanhang. Har spelare som Núnez, Silva och Everton en bra dag ska de kunna såra Ajax via omställningar. Med tanke på gästernas höga höjd vågar vi inte ta bort tvåan, men värdet längst ut till vänster är samtidigt för bra för att missas. Alla tecken behövs.


3. Liverpool - Leeds 1

Leeds stod upp med besked i The Roses Derby mot Manchester United, men efter 90 minuter tvingades Bielsa och company ändå notera 2-4 i nacken. Påfåglarna släpper till alldeles för enkla målchanser och mot ett skoningslöst Liverpool vill vi flagga för att de vitklädda blir ordentligt straffade. Klopps mannar gynnas av Leeds naiva spelfilosofi och när det vankas omställningar är värdarna världens kanske bästa lag. Salah, Mané och Díaz kommer att ha lekstuga hemma på Anfield. Ettan är odiskutabel.


4. Burnley - Tottenham 1

Tottenham stod säsongens hittills bästa prestation när de slog Manchester City på Etihad med 3-2. Kane och Kulusevski var matchens förgrundsfigurer och duon har absolut kapacitet för att även kunna såra Burnley. The Clarets kommer med det sagt inte att bjuda på samma ytor som City gjorde. 3-0-segern mot Brighton var ett styrkebesked från värdarna som på kort tid fått igång Wout Weghorst på topp. Anfallaren gör enorm nytta för Burnley och i en matchbild som bör passa Dyche och company allra bäst går det inte att blunda för vänstersidan. Inled där och gå sedan hela vägen på större system.


5. Watford - Crystal Palace X

Londonderby från Vicarage Road där Roy Hodgson ställs mot sin gamla arbetsgivare. Watford är förbättrade sedan Hodgson tog över spakarna och boostade efter 1-0-segern mot Aston Villa ska The Hornets kunna bjuda upp till dans även mot Crystal Palace. Örnarna kommer i sin tur från en bitter 0-1-förlust mot Chelsea där det blev smärtsamt tydligt att de har stora problem i offensiv riktning. För få mål görs och mot ett defensivt starkt Watford är vi långt ifrån övertygade om att gästerna hittar nätet. Samma visa gäller för Hodgsons nuvarande manskap. Spikkrysset är lockande och kan gott testas som spik.


6. Derby - Millwall 2

Vidare ner i The Championship där Derby vann det otroligt viktiga bottenmötet mot Peterborough med 1-0 i helgen. Tungt var dock det faktum att Reading samtidigt slog Preston vilket betyder att The Rams, som värdarna kallas, har fem poäng upp till säker mark. Mot ett numera ihåligt Millwall finns onekligen chans till poäng, men vi gillar inte ettans hårda förtroende i vad som enligt oss är en helt öppen tillställning. Millwall kommer närmast från två raka segrar mot Cardiff och QPR, Lejonen är kapabla att upprepa den bedriften på Pride Park Stadium. När streckningen blir våldsamt vänstervriden nöjer vi oss med X2.


7. Huddersfield - Cardiff 2

På tal om vänstervriden streckning landar vi osökt in på John Smith’s Stadium. Huddersfield har stått för en strålande säsong så här långt och Carlos Corberáns mannar ska inte räknas bort från en playoff-plats. 2-1-segern mot Fulham var ett styrkebesked, men den innebär också att The Terriers blir massivt överstreckade mot Cardiff. I grunden skiljer det inte särskilt mycket mellan dessa kombattanter och walesarna visar smygform med fyra inspelade poäng av de senaste sex möjliga. Att det blir fler denna afton ska inte uteslutas. Som strecken sitter är det inte fel att blunda för favoriten och istället gå all in på värdet till höger. X2.


8. QPR - Blackpool X

Det vill sig inte alls för Queens Park Rangers. Fem raka tävlingsmatcher utan seger är illavarslande siffror och The Hoops får se upp i kampen om playoff-platserna. I rådande formdipp har de tappat topp-6 förr snarare än senare och de underliggande siffrorna talar inte för en vändning inom snar framtid. Defensivt skickliga Blackpool gästar London denna onsdag och The Seasiders är inga duvungar. Det visade de inte minst borta mot Fulham (1-1) och här ska spelare som Yates och Madine kunna ställa till med bekymmer för QPR. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.


9. Stoke - Luton 1

Luton studsade tillbaka på bästa sätt efter den hemska 0-3-förlusten mot Birmingham. 2-0 mot West Bromwich var ett styrkebesked, men det ska trots allt brasklappas för att The Baggies är under isen just nu. Borta mot Stoke får Hattmakarna finna sig i att slå ur underläge och vi gillar vad vi ser av dagens Stoke. Baker och Maja har förstärkt offensiven på ett bra sätt och hemma på bet365 Stadium är de rödvita aldrig lätta att tas med. Håller sig ettan runt 45 procent ser vi ingen anledning att leta efter garderingar.


10. Sheffield United - Blackburn 1

Blackburn överpresterade sin väg mot toppstriden, men under den senaste tiden har verkligheten givit The Rovers en rejäl örfil. Fyra raka utan seger och lika många utan ett enda gjort mål är siffror som skvallrar om att gästerna kan få svårt att ens greja en playoff-plats. Sheffield United stormar däremot mot just en sådan. The Blades är ett lag som borde kampera om en direktplats mot Premier League och efter 4-0 mot Swansea råder gott om självförtroende hos värdarna. Ndiaye, Gibbs-White och Sharp är bara några av lirarna som kan skjuta Blackburn i sank på egen hand. Ettan spikas trots viss överstreckning.


11. Fulham - Peterborough 1

Fulham har gått fram som en pansarvagn under säsongens gång och när The Cottagers har sin dag finns det inget lag i The Championship som kan stå emot. Värdarna är dock inga monster och i den senaste omgången gick de på en mina via 1-2 mot Huddersfield. Att Peterborough, som inte gjort mål på sina fyra senaste, ska lyckas med samma bedrift är långsökt, men när ettan målas upp över 90 procent rynkar vi ändå på näsan. Större under har skett än att Fulham har siktet snett inställt mot ett bottenlag. Ta med krysset som skapar korsdrag bland kuponghögarna.


12. Dundee FC - St. Mirren 1

Nedre halvan-möte från skotska Premiership där vi tycker att svenska folket stirrar sig väl blinda på tabellen. St. Mirren är ett förvisso ett gäng som ska kunna klara sig kvar i finrummet utan större problem, men några övermän är gästerna definitivt inte. Väldigt många mål släpps in på resande tass och mot ett Dundee FC som slåss för sitt liv i botten gillar vi inte den hårt streckade tvåan. Värdarna stod för en kanoninsats senast mot Celtic (2-3) och kan de komma upp i samma nivå här är mycket vunnet. Ett mer motiverat hemmalag får förtroendet till fint värde. Spikad etta.


13. Atlético PR - Palmeiras 1

Recopa Sudamericana tar kupongen i mål och fighten är ett dubbelmöte mellan vinnaren av Copa Sudamericana, Atlético PR, och vinnaren av Copa Libertadores, Palmeiras. De sistnämnda torskade nyligen finalen i klubblags-VM mot Chelsea efter förlängning men visade ändå att de kan stå upp bra mot europeiskt toppmotstånd. Mot Atlético PR har Palmeiras också trivts bra i modern nutid, men att den första kampen spelas på de rödkläddas hemmaplan är en faktor att ta i beaktan. Gästernas Veiga är en potentiell matchvinnare, men det är även värdarnas Cardoso. Gubben (etta-tvåa) gillas i en förmodat målrik tillställning.


Kupongens kassaskåp

Liverpool

Liverpool bjöds in i kampen om ligatiteln av Manchester City och mot ett sargat och defensivt ihåligt Leeds gör de rödklädda inga misstag. Given etta på Anfield.


Varningens finger!

Burnley

Burnley är på gång och när tipparna stirrar sig blinda på Tottenhams seger mot Manchester City finns fint värde i västerled. Alla kuponger ska börja med 1X.



144 rader
1. A.Madrid - Man United 2
2. Benfica - Ajax 1x2
3. Liverpool - Leeds 1
4. Burnley - Tottenham 1x
5. Watford - Crystal P x
6. Derby - Millwall 2
7. Huddersfield - Cardiff x2
8. QPR - Blackpool 1x2
9. Stoke - Luton 1
10. Sheffield U - Blackburn 1
11. Fulham - Peterborough 1x
12. Dundee FC - St. Mirren 1
13. Atlético PR - Palmeiras 12


864 rader
1. A.Madrid - Man United x2
2. Benfica - Ajax 1x2
3. Liverpool - Leeds 1
4. Burnley - Tottenham 1x2
5. Watford - Crystal P x
6. Derby - Millwall x2
7. Huddersfield - Cardiff x2
8. QPR - Blackpool 1x2
9. Stoke - Luton 1
10. Sheffield U - Blackburn 1
11. Fulham - Peterborough 1x
12. Dundee FC - St. Mirren 1
13. Atlético PR - Palmeiras 12


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto