Europatipset Tips Onsdag 24/11

Publicerad på 23 Nov 2021 - 15:55

Tipsexperten

Tipsexperten

23 Nov 2021 - 15:55

5 miljoner i jackpot, många fällbara favoriter och Champions League. Bättre än så kan knappast ett Europatips bli. Onsdagens kupong avrundas sedan med The Championship där det ska bli spännande att följa Poya Asbaghis debut i Barnsley. Gasen i botten!


Spelstopp: 20:44



1. Manchester City - PSG 1

Manchester City tog kommandot i Grupp A efter totalt 9-2 (!) på två möten med Club Brugge. Dessförinnan torskade de ljusblå med 0-2 mot PSG, men det var inte ett resultat som speglade matchbilden. Kan Guardiolas mannar hitta upp i liknande nivå hemma på Etihad får PSG stora bekymmer att stå emot. Pochettinos lagbygge sitter inte ihop på samma sätt och att bara leva på individuell briljans hos spelare som Messi, Neymar och Mbappé funkar inte mot ett av världens absolut bästa fotbollslag. Stannar ettan under 65 procent är det kupongens tveklöst bästa spik.


2. Liverpool - Porto 2

Liverpool har säkrat gruppsegern och Jürgen Klopp tillåts därför att rotera sin startelva i de två avslutande omgångarna. Att vaska matchen hemma mot Porto blir det givetvis inte tal om, men när ettan målas upp runt 70 procent måste vi dra öronen åt oss. Porto åkte på en rejäl käftsmäll i det vändande mötet, men i resterande matcher har portugiserna fått resultaten med sig. Andraplatsen ligger i Drakarnas händer och en poäng här vore guld inför avslutningen. Som strecken sitter är X2 det enda av intresse.


3. Atlético Madrid - Milan 1

Milan har varit en stor besvikelse så här långt med bara en inspelad poäng. Mycket ska hända för att Rossoneri ska ta sig vidare och med fördelaktigt läge i Serie A skulle det inte förvåna om Zlatan och company står för en halvhjärtad insats på Wanda Metropolitano. Det talar i sin tur för Atlético Madrid. Vid spansk seger och poängtapp för Porto på Anfield tar sig Madrassmakarna upp på andraplatsen. Griezmann är ett tungt avbräck men det går samtidigt ingen nöd på Simeones offensiva alternativ. Suárez är en möjlig matchvinnare för värdarna. Ettan spikas till vettig procent.


4. Club Brugge - RB Leipzig 2

Målrik batalj att vänta på Jan Breydel Stadion där Club Brugge jagar andraplatsen samtidigt som RB Leipzig jagar tredjeplatsen. Tjurarna fick bara med sig en poäng från två möten med PSG, men det var inte en utdelning som motsvarade prestationerna. Kan Jesse Marsch förmå sina adepter till en liknande insats i Brygge är mycket vunnet. Belgarna hade som väntat ingenting att sätta emot Manchester City, men här kommer spelare som Lang, Vanaken och De Ketelaere få större ytor att jobba på. Kupongens mest givna gubbe (etta-tvåa) är ett faktum.


5. Sporting - Dortmund 1

Direkt avgörande fight om andraplatsen bakom överlägsna Ajax. Borussia Dortmund har haft stora problem med att prestera på topp när Haaland saknats och norrmannen väntas inte kunna spela i Lissabon heller. Hummels, Dahoud, Hazard och Reyna är andra märkbara avbräck för tyskarna. Sporting har frågetecken för Coates och Porro, men portugisernas truppläge är ändå avsevärt mycket bättre än Dortmunds. Hemma på Jose Alvalade trivs Amorims mannar normalt bra och med smått högervridna streck tornar ettan upp sig som en fräck spik. Våga spika Sporting.


6. Sheriff Tiraspol - Real Madrid 2

Sheriff Tiraspol gick på moln under inledningen men efter två raka förluster mot Inter har värdarna från Transylvanien kommit ner på jorden. Europa League-platsen ska Sheriff kunna klara av, men det blir inga poäng när gruppettan Real Madrid står på andra sidan. Kroos, Modric och Casemiro är äntligen sammanstrålade på mitten och framåt finns oändlig kapacitet hos Benzema och Júnior. Det räcker gott och väl för att städa av opponenterna denna onsdag. Tvåan streckas högt men är likväl ytterst trolig.


7. Barnsley - Swansea 1

Över till The Championship och Oakwell Ground där Poya Asbaghi begår debut som tränare för Barnsley. Den gamla Blåvitt-basen fick se sina mannar torskar med 1-4 mot Fulham från läktarplats, men onsdagens uppgift är klart mer överkomlig än den föregående. Spets finns i Barnsley och mot ett Swansea som trivs allra bäst hemma i Wales är det långt ifrån otänkbart att Asbaghi och grabbarna inleder på bästa möjliga sätt. Walesarna har presterat 2-2-5 utanför hemtrakterna men blir ändå uppmålade som klara favoriter. Det anser vi vara felaktigt. Ettan är en fin spik i en på förhand jämn tillställning.


8. Blackburn - Peterborough 2

Bortsett Fulham ser Blackburn ut att bli det lag som får störst förtroende av alla i The Championship. Redan där börjar varningsklockorna ringa. Värdarna är alldeles för beroende av Ben Breretons dagshumör och har inte anfallaren sin bästa dag är Blackburn sällan att räkna med. Trots det streckas ettan upp till månen vilket får oss att vända på klacken. Peterborough är förvisso ett bottenlag, men The Posh körs inte bara över hur som helst. Gästerna var värda minst en poäng senast mot Stoke (0-2) och med spelare som Dembélé, Szmodics och Clarke-Harris krävs väldigt lite för att Peterborough ska hitta nätet. X2 är ett vettigt drag.


9. Bristol City - Stoke X

Stoke börjar återigen visa stark form efter en sämre period, men trots tre raka segrar och lika många hållna nollor vill vi höja ett varningens finger för The Potters. 2-0 mot Peterborough var inte rättvist sett till matchbilden och med ett otroligt ansatt truppläge går de rödvita inte säkra på Ashton Gate. Powell, Souttar, Surridge och Clucas är bara några av de normalt givna lirarna som ser ut att saknas. Bristol City har inte rosat marknaden hittills, men med fyra inspelade poäng på de två senaste hemmamatcherna har The Robins åtminstone börjat ta poäng på egen matta. Det kan de göra även denna afton. Måla tvärs över och jobba in vänstersidan.


10. Cardiff - Hull X

Två lag som börjar visa smygform går i klinch på Cardiff City Stadium. Steve Morison tycks ha fått rätsida på Cardiff som närmast kommer från en imponerande 2-1-viktoria borta mot Preston. Kieffer Moore fanns emellertid inte med i truppen och kommer anfallaren inte till spel denna onsdag heller är Cardiff en bräcklig favorit. Hull har fått ordning på defensiven via två raka hållna nollor och ska inte undervärderas på det sätt de görs av tipparna. Med gott om spelvärde i österled rekommenderas hela spannet så tidigt som möjligt.


11. Fulham - Derby 1

Derby har totalt drabbats av 21 minuspoäng på grund av den svaga ekonomin och det är en rejäl uppförsbacke som Wayne Rooney och övriga måste bestiga. 3-2-segern mot Bournemouth vittnar om att The Rams har på denna nivå att göra, men borta mot Fulham råder det inget tu tal om att gästerna slår ur enormt underläge. 48 gjorda mål på 18 matcher är sanslöst starka papper från The Cottagers som ser ut att vara redo för en återkomst i Premier League. Mitrovic är en trolig matchvinnare på Craven Cottage, men ettan streckas också i absurdum. Krysset bör övervägas på större system.


12. Millwall - Bournemouth 1

Bournemouth såg ett tag oövervinnliga ut i The Championship, men två förluster på de tre senaste har inneburit att Körsbären tappat serieledningen. Billing är ett jobbigt avbräck inför trippen till The Den där Millwall väldigt sällan faller ur ramen. Bara fyra förluster på hela säsongen är ett kvitto på Lejonens solida organisation och här kommer Bournemouth att få slita hårt för att kunna få med sig poäng. Den lågt streckade ettan fångar inledningsvis vårt intresse. Därefter får det gärna garderas hela vägen ut.


13. QPR - Huddersfield 1

Förmodat sevärd historia från London där två möjliga playoff-lag ska mäta svärd. Queens Park Rangers har spelet på eget gräs som signum och med lirare som Dykes, Austin och Willock går offensiven inte av för hackor. Bakåt ser det samtidigt inte lika vasst ut och mot ett spelskickligt Huddersfield vill vi peta in en brasklapp. The Terriers är inte som bäst när det vankas resor, men den vänstervridna streckningen gör tvåan desto mer intressant. Ettan först, tvåan sedan i denna svängiga drabbning.


Kupongens kassaskåp

Manchester City

City var bättre än PSG i Paris och hemma på Etihad ska engelsmännen ses med god chans till revansch. Ettan är kupongens bästa spik.


Varningens finger!

Peterborough

Blackburn är inte ett lag som bara städar av sina motståndare utan vidare. Peterborough är bättre än vad strecken visar och högersidan synas tidigt.



144 rader
1. Man City - PSG 1
2. Liverpool - Porto x2
3. A.Madrid - Milan 1
4. Club Brugge - Leipzig 12
5. Sporting - Dortmund 1
6. Sheriff - Real Madrid 2
7. Barnsley - Swansea 1
8. Blackburn - Peterbor. x2
9. Bristol City - Stoke 1x2
10. Cardiff - Hull 1x2
11. Fulham - Derby 1x
12. Millwall - Bournem. 1
13. QPR - Huddersfield 1


864 rader
1. Man City - PSG 1
2. Liverpool - Porto x2
3. A.Madrid - Milan 1
4. Club Brugge - Leipzig 12
5. Sporting - Dortmund 1
6. Sheriff - Real Madrid 2
7. Barnsley - Swansea 1
8. Blackburn - Peterbor. x2
9. Bristol City - Stoke 1x2
10. Cardiff - Hull 1x2
11. Fulham - Derby 1x
12. Millwall - Bournem. 1x2
13. QPR - Huddersfield 12


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto